fiorsteinbock Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='kizimizi']all done szefowa :)[/QUOTE] Po co ta "szefowa" - ja nalezy do tych, ktorymi się kieruje :) Dostalam fotki, dzieki Cioteczko. Dziewczyny, ten tekscik jak rozumiem umieszczamy na papierowych ogł? Quote
kizimizi Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 hahah Ty i Twoj TZ :) A co wogole z papuga nie tak? Ja sie nie znam wogole na ptaszydłach ok Migdalka poprawiam Quote
kora78 Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 papierowe ogloszenia?? robicie takiei bedziecie rozklejac w bielawie? najwiekszy problem papugi to ta noga koslawa cala, stoi na boku stopy, a nie na jej spodzie. jade z nia za jakis czas do weta do wrocka, bo tylko tam sie jeden zna na ptakach. edit, widze, ze sie powtarzam ;D Quote
ciumaszek1 Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Dziewczyny,nie zaglądałam ostatnio na dogo bo siedzę cały dzień w szpitalu.Migdałek kłania się i dziękuje za pamięć.Nie możemy doczekać się ogłoszeń a ja nie potrafię tego zrobić.Tekst gdzieś napisałam,kontakt na kogokolwiek.Ja nie wiem jak ma wyglądać wizyta p.a.i chyba nie będę w stanie już wygospodarować nawet na to czasu.Wcześniej było bardzo ciężko z czasem,jak pisałam,moje psiaczki cały dzień siedzą u siostry bo mnie nie ma ale teraz jest już beznadziejnie.Brakuje słów.Z tego też powodu musiałam przełożyć kastrację Migdałka.Wykastruję go,już byłam umówiona na zabieg ale musiałam odwołać bo choroby nie mogłam przewidzieć a psa po zabiegu muszę mieć przy sobie.,nie mogę go zostawić u siostry na cały dzień.Proszę Was cioteczki o pomoc w ogłoszeniach Migdałka. Quote
kizimizi Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 ciumaszek ty sie nie martw ta kstracja w takim razie i wizyta. Ale czy wporzadku jest ze kontak z ogloszen damy na Ciebie? Quote
fiorsteinbock Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 cioteczki, moze od razu dajmy na Kore lub kizi, bo jesli ciumaszek jest nie bardzo w temacie adopcji to po co zawracac jej glowe. Co Wy na to? Quote
kora78 Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 no ok. na kizi nie moze byc, bo ona w anglii wiec tel odpada. moze byc na mnie. a ja chcialam Ciebie zaproponowac wlasnie. jestes blisko, itp... Quote
fiorsteinbock Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Ja cioteczko mam 2 psy na siebie ogloszone i raczej unikam, bo mam cos pecha ostatnio...i do adopcji i do wizyt pa :/ Lisek ponad rok w hoteliku, Kaj to juz wogole... Kora a jaki masz numer? Nie wiem czy mam aktualny :) Quote
kora78 Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 2? co to jest? ja mam ponad 10 ;D moj nr 668 836 964, od wakacji. Quote
fiorsteinbock Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 No własnie, dlatego sie ograniczyłam i nie oglaszam psów na siebie :D a sroki, ade i luize z azyla wzielam pod swoj numer - nie wroze nic pozytywnego ;) Quote
ciumaszek1 Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 kontakt dajcie na kogo uważacie,wydaje mi się że może lepiej na Kora 78 bo ona zna słodziaka Migdałka. Quote
ciumaszek1 Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 kizimizi napisał(a):Migdałek to 2letni uroczy niskopodłogowiec, ktory szuka swojego miejsca na świecie. Migdał jest psem bardzo spokojnym, przytulaśnym i tolerancyjnym wobec wszystkiego. Pies trafił do schroniska ze złamanym żebrem -pewnie ktoś go kopnął :( Zabraliśmy go stamtąd gdyż byl wychudzony i nie przetrwalby mrozow tej zimy. Teraz spokojnie mieszka w bielawskim domu tymczasowym z kilkoma innymi psiakami i nie sprawia zadnych problemow. Nie niszczy, zachowuje czystosc, ladnie jezdzi samochodem. Migdalek chetnie tuptna na swoich krotkich nozkach na zimowe spacerki, lata za pileczka i wskakuje na kolana gdyż jest psem madrym i wie gdzie jego meijsce w szeregu :) Pies został zaszzcepiony i odrobaczony, teraz czeka go zabieg kastracji zanim zostanie wyadoptowany. Warunkiem adopcji Migdałka jest bezwzgledne zakochanie sie w nim oraz podpisanie umowy adopcyjnej z wolontariuszami. Kontakt: Ps. Kora jak tam akcja z papuga poszla, co? Bylo krwawo? Kizi-mizi śliczny tekst ale warunek adopcji przepiękny i bardzo,bardzo ważny. Quote
kora78 Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 no dobrze. to kontakt na mnie. dodaje tekst do 1 posta i czestowac sie prosze!! Quote
fiorsteinbock Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Zrobiłam ogloszenie w formacie A5 - wywiesze w gablocie w Intermarchu - liczą sobie 4 zł/tydzien za taki format - za większy jeszcze więcej :/ Powieszę również u wetów. Gdyby ktoś chciał porozwieszać dodatkowo w swoim mieście proszę o adres email - wyśle oryginalny plik, gotowy do druku. Zmieniłam odrobinkę tekst. Quote
fiorsteinbock Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/20755927_2_letni_migdalek_w_typie_jamnika.html http://wroclaw.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=360554515&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_ACTIVATEDMXAdIdMZ360554515MXGuidMZ135e2fbf-c0a0-a20b-2762-1832fffd0866&secev=AQAAATXdlKIAAM0AAAABACIxMzVlMmZjMmY2Zi5hMjBiMjcyLjY3MTE1LmZmZjlhZjM2AAAAAQAAAAAVfaATAGnJXJLvSZSVoGJhct4Qx1XIEp0m&wmid=360554515 http://tablica.pl/oferta/2-letni-migdalek-w-typie-jamnika-IDPJnh.html http://www.morusek.pl/edytuj_ogloszenie/?id_ogloszenia=96773 http://www.oddam-psa.pl/oddam-psa/2-letni-mgdalek-w-typie-jamnika-576.htm http://www.cafeanimal.pl/zwierzaki/2-letni-Migdalek,89859 http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,50602,aW5kZXgucGhw.html http://wroclaw.cwirek.pl/oddam-przyjme-zamienie/2-letni-migdalek-w-typie-jamnika,id7caf25c525486.html http://www.mojpupil.pl/modules.php?name=Ogloszenia&op=add http://bielawa.olx.pl/item_page.php?Id=325859437&ts=1330955404 Quote
kora78 Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 fiorciu kochana, nie mam slowa wdziecznosci.... poprosze o plakat, drukne czarno bialy tylko :( w intermarche? placic trzeba za powieszenie plakatu? pierwszy slysze, no cos ty, ale numer. a gdzie to wieszaja, przy wejsciu gdzies? Quote
_ogonek_ Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 kora78 napisał(a): w intermarche? placic trzeba za powieszenie plakatu? pierwszy slysze, no cos ty, ale numer. a gdzie to wieszaja, przy wejsciu gdzies? jest taka tablica przy wejściu, zamykana. format pocztówkowy czyli połówka A5 kosztuje 2 zł/tydzień. nie są to jakieś kosmiczne pieniądze, ale jak wisi taki plakacik A4 przez miesiąc to się zbierze... Quote
fiorsteinbock Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Kora, u nas bielawski i dzierżoniowski własnie mają takie gablotki, które opisuje Adka - a w innych miastach to nie wiem jak sprawa wygląda. Podesle Ci zaraz plakat na @, wydrukuj nawet czarno - bialy, może kogoś zainteresuje psiak. Mi sie uda u Krzyska pare szt druknąć koloru, ale dopiero jutro bo dwa dni siedzi w centrali wrocławskiej i d..a :/ Quote
Satrina Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Hmmmmm u nas chyba nie ma takiej gablotki, bo Inter Marche jest w środku galerii. Quote
kora78 Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 dla mnie to nowosc, dlatego sie zdziwilam. fiorka plakat dotarl. pewnie z miesiac mi zajmie rozklajanie go, ale trzymajcie kciuki to moze uda sie wczesniej :) Quote
ciumaszek1 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Dzięki,dziewczyny,a czy ktoś potrafi wstawić go na sos dla jamniorków?Mam trochę pietra bo okazało się że Migdałek to uciekinier.Wróciłam z nimi ze spaceru,odpięłam ze smyczy w korytarzu i zanim zdjęłam buty,wszedł sąsiad a Migdałek od razu dał nogę i nawet się nie odwrócił jak za nim wołałam.Boże,jak się bałam czy go złapię i czy nie wpadnie pod samochód.Na nogach nie miałabym szans żeby go dogonić bo wiał z całych sił.Na szczęście dojrzałam go na terenie zakładu,nie dobiegł do ruchliwej drogi.Teraz bardzo boję się żeby nie uciekł gdy mnie nie będzie u siostry.Jak już pisałam,ona porusza się na wózku i ciężko jest jej za każdym razem wyjeżdżać na korytarz żeby otwierać drzwi więc zostawia je zamknięte tylko na klamkę.Prawdę mówiąc takiego zagrożenia nie brałam pod uwagę.Martwię się tym bardzo ale nie mam innej opcji,muszę psiaczki na cały dzień zostawiać u siostry bo nie mogą być tyle czasu zamknięte same w domu.Pozostaje mi tylko wierzyć że nic takiego już się nie wydarzy.Trzymajcie za malucha kciuki,żeby nie miał okazji już dorwać się do uchylonych drzwi. Quote
kora78 Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 ciumaszku, a te rozowe koleczko ma na obrozy zawsze? warto adresowke koniecznie jemu zalozyc, mimo tego koleczka. i moze niech siedzi zamkniety w 1 pokoju u siostry? wtedy drzwi od korytarza jemu nie zagrożą. uczulic sasiada na domykanie drzwi. moze jakas linka 10m uwiazana gdzies w domu, jak wystartuje to daleko nie poleci wtedy... nie wiem, co jeszcze wymyslic. Quote
fiorsteinbock Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 ciumaczku, mój Kajek to też stary uciekinier :/ Chociaz teraz, po połrocznym pobycie u nas jest lepiej i jak zdarzy mu sie wypasc na klatke schodowa to wraca na zawołanie. Opcja z linką będzie chyba bardzo klopotliwa, psiak sie zaplącze, innym psom bedzie linka przeszkadzac, nie mówiąc o opiekunce poruszającej się na wózku. Nie daj Boze zachaczy o nią... Wydaje mi sie, że to byl incydent jednorazowy - po takiej przygodzie wiemy już co za ziółko z Migdałka - i innym okiem się patrzy na psiaka. Quote
kora78 Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 masz racje fiorka, pani na wozku moze sie zachaczyc i tragedia bedzie. nie pomyslalam o tym. dorobilam kilka ogloszen, dodalam do 1posta. to teraz czekamy na telefony. Quote
ciumaszek1 Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Właśnie problem w tym że zamknięcie w osobnym pokoju nie wypaliło bo Migdałek szaleje jak opętany szczeka i drapie w drzwi tym bardziej że trzeba byłoby go zamykać na górze bo na dole ze względu na poruszanie się siostry na wózku nie ma żadnych drzwi tylko właśnie wyjściowe na korytarz.A nawet gdyby Migdałek znosił spokojnie odosobnienie to siostra nie mogłaby wypuścić go na dwór gdyby miał potrzebę.Mam nadzieję że damy radę upilnować trzpiota.To różowe kółeczko ma założone,adresówkę założę. Quote
Recommended Posts