ciumaszek1 Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Przepraszam cioteczki za nieobecność.Fotki,trochę marne wysłałam przed chwilkę kizi-mizi.Mam lepsze ale nie mogę ich wysłać nie wiem dlaczego,jutro dopytam i poproszę o kolejne wskazówki bo w nocy nie mam dostępu do instruktora.Tak jak pisała kora, cały dzień nie ma mnie w domu,wracam około 22-23 i jak mam jeszcze siłe to wchodzę na dogo.Psiaczki cały dzień są u mojej siostry z resztą naszego czworonożnego bractwa.Wpadam tam 3-4 razy dziennie wyprowadzić towarzystwo na spacerek bo siostra porusza się na wózku.A jest co wyprowadzać,osiem sztuk,na 3 tury bo nie wszystkie się tolerują. Quote
ciumaszek1 Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='fiorsteinbock']Cioteczko, do ktorego weta chodzisz z Migdalkiem? Wetka Beata kolo Besteru czesto liczy bezdomniaki ciut taniej.[/QUOTE] Ja ze swoimi maluszkami chodzę do weta Piwko w D-niowie. Quote
fiorsteinbock Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='ciumaszek1']Ja ze swoimi maluszkami chodzę do weta Piwko w D-niowie.[/QUOTE] Dr kiedys uratował suczke mojego TZ, byla po wypadku, miala pogruchotana miednice - chyba zaden wet by sobie tak nie poradzil :) A po rekonwalescencji sam Dr byl zaskoczony formą Diany :) Quote
kizimizi Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 a oto Migdalek :) - dla tych co nie wierza ze istnieje ;) Quote
kora78 Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 same parowy!!!!! dom z hot dogami :D Quote
Satrina Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 ależ on fajny. Kiedy poszukiwania DS? Pewnie znajdzie szybko dom. Quote
ciumaszek1 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Oby szybko znalazł ds bo już się obawiam czy będę umiała się z nim rozstać.Jest naprawdę kochany i wcale niekonfliktowy.Pokornie czeka w kolejce żeby dostać się na kolana a kolejka długa.Może liczyć tylko na moje kolana bo siostrze ciężko utrzymać jamniorka bo ma tylko jedną nogę.Ale Migdałek ,jak i cała reszta,to rozumie.Wysłałam resztę zdjęć do kizi-mizi z prośbą o ogłoszenia dla maluszka bo tej sztuki jeszcze nie opanowałam. Quote
fiorsteinbock Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Wspaniały psiaczek! I dla Was kobitki wielkie ukłony :) Quote
kizimizi Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='fiorsteinbock']Wspaniały psiaczek! I dla Was kobitki wielkie ukłony :)[/QUOTE] tym razem poklon przede wszytskim dla kobitek, co? Quote
kora78 Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 ahha sluchajcie, ale musimy miec info konkretne, ciumaszku. jaki on jest, pzoa tym,ze wspanialy. zeby napisac tekst i zeby oglaszac i potrzebne dobre fotki, fioreczko wielki poklon w Twoje strone :)))))))))))) ciumaszku napisz jak: na smyczy do psow do kotow do dzieci w aucie zachowanie w domu- wchodzenie na lozko, na stol zostawanie samemu w domu... trzeba jakos to sprawdzic, bo moze jego wywalili, bo ma lek separacyjny? musimy choc na godzine go samego zostawic w domku, choc wiem,ze to malo realne :( czy zna komendy czy jest posluszny czy bardziej ruchliwy, czy bardziej flegmatyczny i chce spac caly dzien, czy woli szalec i biegac i bawic sie. czy duzo szczeka, czy jest glosny, czy cichy czy z dziecmi moze sie bawic, czy nie gryzie za mocno po rekach i takie tam... Quote
kizimizi Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 oto meil o Migdalku jaki dostalam. Nie dostać się dostać na dogo,napiszę tutaj trochę o Migdałku.Na smyczy ładnie chodzi,nie ciągnie, nie szarpie.Do psów spokojny,przynajmnie do tych z którymi przebywa.Spotykamy na specerkach czasami psiaczka to też ładnie się zachowuje.Mamy w zagrodzie dwa bernardyny i w stosunku do nich jest łaskawy tzn.totalna igracja,ale na spacerku jeszcze nie stanął oko w oko z dużym psem więc nie wiem jak się zachowa ale jak na jamniorka przystało pewnie będzie chciał go zjeść.Kora mówiła żetak właśnie było jak go wiozła do mnie.Do kotów też jest spokojny,przebywa z pięcioma.Co prawda czasami któregoś pogoni ale to tak dla zasady.Kotki chodzą z nami na spacer i Migdałek je ignoruje.W samochodzie jeździ grzecznie z tyłu,nie skacze,nie pcha się na kolana,nie zagryza przez szybę przechodniów ani psiaczków.Do dzieci małych nie znam jego stosunku ale z siostrzennicą {12 lat}bawi się ładnie,Nie gryzie po rękach,łapie ząbkami b.ostrożnie.Lubi spać w łóżku,wskakuje na fotele,krzesła i obowiązkowo na kolanka ale nigdzie więcej.Jest bardzo grzeczny,pobawi się trochę z pieskami,czasami przypomni kotkom kto jest królem i jak nie ma wolnego miejsca na kolankach to odpoczywa sobie na podusi..Jest spokojny jak zostaje sam tzn.bez ludzia ale w towarzystwie swoich braci.Tak zupełnie samiuteńki to jeszcze nie był ale sprawdzimy to.Zachowuje czystość w domu ale często prosi o wyjście,w nocy wytrzymuje bez problemu.To by było tyle narazie.Pytaj jakby coś było jeszcze potrzebne do ogłoszeń i czy zdjęcia,które wysłałam nadadzą się.Dziękuję bardzo za pomoc. mam tez zdjecia i zaraz postaram sie wrzucic Quote
Satrina Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Czy Migdałek nadawał by się tutaj, jak on z kotami żyje, no i jak do dzieci: http://www.dogomania.pl/threads/223829-Szukam-suni-pieska-do-3-lat-!!! Quote
ciumaszek1 Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 [quote name='Satrina']Czy Migdałek nadawał by się tutaj, jak on z kotami żyje, no i jak do dzieci: http://www.dogomania.pl/threads/223829-Szukam-suni-pieska-do-3-lat-!!! Migdałek mieszka z pięcioma kotkami,chodzą razem na spacery,w domu są też razem.Czasem któregoś pogoni ale jak już pisałam bardziej dla zasady.Nie szaleje na widok kota.Do dzieci małych nie wiem ale z 12-latką świetnie.Ogólnie Migdałek jest bardzo fajnym psiaczkiem.Gdybyś mogła go polecić to bardzo proszę bo ja nie umiem wstawiać zdjęć.Wysłałam więcej lepszych zdjęć do kizi-mizi i Isadory. Quote
ciumaszek1 Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 [quote name='Satrina']Czy Migdałek nadawał by się tutaj, jak on z kotami żyje, no i jak do dzieci: http://www.dogomania.pl/threads/223829-Szukam-suni-pieska-do-3-lat-!!! Migdałek mieszka z pięcioma kotkami,chodzą razem na spacery.Czasami któregoś pogoni ale to tylko dla zasady,nie robi im krzywdy i nie szaleje na widok kotka.Nie znam jego stosunku do małych dzieci ale z dwunastolatką są w świetnej komitywie,Migdałek to naprawdę świetny psiaczek i bardzo lubi kolanka i mizianie.Gdybyś mogła go polecić to bardzo proszę bo ja nie umiem wstawiać zdjęć.Mogę podesłać ładniejsze bo cioteczki jeszcze ich nie wstawiły. Quote
kizimizi Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 a ja obiecalam i zapomnialam. Oto Migdalek: Quote
ciumaszek1 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Dziękuję dziewczyny za pomoc.Wysłałam zdjęcia też do Isadory7 z prośbą o wstawienie Migdałka na stronę sos. Quote
kora78 Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 ponawiam apel o tekst do ogloszen i oglaszanie Migdala. Quote
fiorsteinbock Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Cioteczki, jest piekny!!! Kizi - podeslij mi prosze trzy ostatnie zdjecia Migdalka, ale w oryginalnej wielkosci: [email protected] Cioteczki, jakis krociutki tekst: co najwazniejsze info o pisaku+kontakt - rozwiesze w lecznicach i na Intermarchu. Napiszecie? Quote
kora78 Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 druga sprawa to kastracja. nie mozna go do ds bez kastracji oddac. ciumaszku mozesz sie tym zajac, czy mamy kase zbierac? Quote
kizimizi Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 (edited) Migdałek to 2letni uroczy niskopodłogowiec, ktory szuka swojego miejsca na świecie. Migdał jest psem bardzo spokojnym, przytulaśnym i tolerancyjnym wobec wszystkiego. Pies trafił do schroniska ze złamanym żebrem -pewnie ktoś go kopnął :( Zabraliśmy go stamtąd gdyż byl wychudzony i nie przetrwalby mrozow tej zimy. Teraz spokojnie mieszka w bielawskim domu tymczasowym z kilkoma innymi psiakami i nie sprawia zadnych problemow. Nie niszczy, zachowuje czystosc, ladnie jezdzi samochodem. Migdalek chetnie tuptna na swoich krotkich nozkach na zimowe spacerki, lata za pileczka i wskakuje na kolana gdyż jest psem madrym i wie gdzie jego meijsce w szeregu :) Pies został zaszzcepiony i odrobaczony, teraz czeka go zabieg kastracji zanim zostanie wyadoptowany. Warunkiem adopcji Migdałka jest bezwzgledne zakochanie sie w nim oraz podpisanie umowy adopcyjnej z wolontariuszami. Kontakt: Ps. Kora jak tam akcja z papuga poszla, co? Bylo krwawo? Edited March 2, 2012 by kizimizi Quote
kizimizi Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='fiorsteinbock'] Kizi - podeslij mi prosze trzy ostatnie zdjecia ..... Cioteczki, jakis krociutki tekst...... [/QUOTE] all done szefowa :) Quote
kora78 Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 bardzo fajny tekst :) piekny pies, to nie trzeba wylazic ze skory nad tekstem. pytanie, na kogo kontakt do ogloszen? na ciumaszek, czy na mnie? ciumaszek umiesz rozmawiac z domkami,zeby ich wyczuc? i wizyte przedadopcyjna zalatwisz? sadze, ze sobie poradzisz :) piszemy, ze bielawa, pies w dt, nikt go nie ukradnie. wiek 2 lata kizi, dopisz moze, ze mial zlamane zebro, ze go ktos kopnal kiedys, ze taki biedny, bedzie tragiczniej. moze, co? papiga w domku juz :) tz sie do mnie nie odzywa, standard ;) bylo ok, koles w kontakcie osobistym w miare normalny, tylko mailowo jak jakis zul. papuzia zestresowana, siedzi cicho i spokojnie. sliczna jest :) ale do weta do wrocka bede z nia jechac na przeswietlenie tej lapki. moze jej jakies palca utniemy to bedzie jej lepiej stac, bo ma kazdy palec w inna strone, tylko 1 jest dobry :( Quote
Recommended Posts