kora78 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 (edited) Migdalek w super ds :)))))) Oto watek dla super jamniczkowatego pieska Migdałka. Trafil do schronisku w Wchu 30.12.11, przed samym sylwestrem, moze sue zgubil? Ale nikt go nie szukal! Udalo sie znalezc bdt dla niego, zeby biedulek nie musial zamarzac w budzie, wiecej. Zapraszamy w odwiedziny wszystkie jamniczkolubne dogomanki i dogomanow :) domek tymczasowy bedzie tutaj czasem pisal cos o psiaku. W schronie zarl sie z psami, zazdrosnik. Wiozlam go pozniej autobusem do spotkania z dt, byl bardzo h=grzeczny, nakolankowy, nie bal sie autobusu, aut. ladnie chodzi na smyczy. no i ma dziwnie wystajacy kawalek zebra... moze po zlamaniu? chyba byl w ds wykastrowany. fotki na str 2 tekst do ogloszen: Migdałek to 2letni uroczy niskopodłogowiec, który szuka swojego miejsca na świecie. Migdał jest psem bardzo spokojnym, przytulaśnym i tolerancyjnym wobec wszystkiego. Pies trafił do schroniska ze złamanym żebrem -pewnie ktoś go kiedyś kopnął. Zabraliśmy go do domu tymczasowego, bo byl wychudzony i nie przetrwałby 30stopniowych mrozów tej zimy, w schroniskowej budzie. Teraz spokojnie mieszka w Bielawie, w domu z kilkoma innymi psiakami i nie sprawia żadnych problemów. Nie niszczy, zachowuje czystość, ładnie jeździ samochodem. Migdałek chętnie tuptna na swoich krótkich nóżkach na zimowe spacerki, lata za piłeczką i wskakuje na kolana, gdyż jest psem mądrym i wie, gdzie jego miejsce. Pies został zaszczepiony i odrobaczony, teraz czeka go zabieg kastracji, zanim zostanie wyadoptowany. Warunkiem adopcji Migdałka jest bezwzględne zakochanie się w nim oraz podpisanie umowy adopcyjnej z wolontariuszami. Kontakt: tel 668 836 964 mail: [email protected] Edited April 17, 2012 by kora78 Quote
kora78 Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 wypowiedz ciumaszek 1= bdt, na watku jamnikow w potrzebie Chłopak z Wałbrzycha od wczoraj grzeje swoje bardzo chudziutkie ciałko na tymczasie.Został przez towarzystwo przjęty przyjażnie i on też jest nastawiony pokojowo do ludzi,piesków i kotków.Ładnie chodzi na smyczy,jest narazie bardzo spokojny jedynym problemem jest siusianie w domu ale myślę że szybko się nauczy albo sobie przypomni że to się robi na zewnątrz. Quote
ciumaszek1 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Kora 78,dziękuję za założenie wątku.Pisać o maluszku będę tylko nie potrafię wstawiać ani wysyłać zdjęć.Może kogoś znajdę do pomocy.Czy można go dać na sos dla jamniczków?Malutki nazywa się Migdałek bo ma śliczne oczka,jak migdałki.Jest naprawdę bardzo spokojny i niekonfliktowy.W dzień prosi o siusiu ale w nocy nie wytrzymuje,pewnie wkrótce opanuje tą sztuke bo madry chłopak i szybko się uczy.Po niedzieli idziemy do weta. Quote
Isadora7 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 ciumaszek1 napisał(a):Kora 78,dziękuję za założenie wątku.Pisać o maluszku będę tylko nie potrafię wstawiać ani wysyłać zdjęć.Może kogoś znajdę do pomocy.Czy można go dać na sos dla jamniczków?Malutki nazywa się Migdałek bo ma śliczne oczka,jak migdałki.Jest naprawdę bardzo spokojny i niekonfliktowy.W dzień prosi o siusiu ale w nocy nie wytrzymuje,pewnie wkrótce opanuje tą sztuke bo madry chłopak i szybko się uczy.Po niedzieli idziemy do weta. Na SOS jak będą zdjęcia. Quote
danka1234 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 cudnie ze maluch juz po za schronem,jesli bedzie potzreba bede mogła pomóc z ogłoszeniami. Quote
ciumaszek1 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Potrzeba pomocy będzie we wszystkim bo jedyne co potrafię to tylko pisać.Migdałek jest o całe niebo pojętniejszym uczniem ode mnie.Dzisiaj już jest pewniejszy siebie,zaczął zaczepiać towarzystwo oczywiście bez agresji za to próbuje ustawiać po kątach kocią brać.Dziękuję za odwiedziny u Migdałka. Quote
danka1234 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 ciumaszek1 napisał(a):Potrzeba pomocy będzie we wszystkim bo jedyne co potrafię to tylko pisać.Migdałek jest o całe niebo pojętniejszym uczniem ode mnie.Dzisiaj już jest pewniejszy siebie,zaczął zaczepiać towarzystwo oczywiście bez agresji za to próbuje ustawiać po kątach kocią brać.Dziękuję za odwiedziny u Migdałka. We wszytkim pomozemy tylko pisz jakiej pomocy potrzebujesz, bardzo potzrebne beda zdjecia,masz mozliwosć by je zrobić? Quote
kora78 Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 danka1234 napisał(a):We wszytkim pomozemy tylko pisz jakiej pomocy potrzebujesz, bardzo potzrebne beda zdjecia,masz mozliwosć by je zrobić? sadze, ze ciumaszek miala na mysli pomoc na dogo. jesli o zdjecia chodzi, to moge zapytac jedynej dogomanki z bielawy, czy pomoze z fotkami, ona robi prawie, jak profesjonalne :) ide to zrobic! Quote
danka1234 Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Ja tez miałam na myśli pomoc na dogo ,zrozumiałam ze o taką tu chodzi. Quote
fiorsteinbock Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Na razie sie zapisuje u jamnisia :) Quote
ciumaszek1 Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Dziękuję wszystkim za odwiedziny i za oferowaną pomoc na dogo.Z tą panią z Bielawy już kontaktowałam się wcześniej.Myślę że podeślę zdjęcia którejś cioci kiedy dorwę już kogoś do pomocy.Jutro idziemy do weta niech go obejży dokładnie i zrobi wyniki,tak profilaktycznie.Zobaczymy co nam powie o tym wystającym,chyba złamanym kiedyś żeberku.No i umówimy się na ciachanie bo jednak nie jest wykastrowany. Quote
ciumaszek1 Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Zdjęcia są tylko umiejętności brak.Mam kogoś kto mi pomoże ale nie zawsze jest pod ręką.Do weta dzisiaj nie dotarłam.Zasypało nas.Migdałek cudowny,wesolutki.Z psami w najlepszej komitywie.Z siusianiem już nie ma problemu tylko trzeba z nim wyjść około 23 i do rana spokojnie wytrzmuje.Mam nadzieję że zacznie niedługo nabierać ciałka bo jest strasznie chudziuki a apetyt ma ogromny,zjadłby wszyskie ilości jedzonka a to co dostanie pochłania w jednej chwili. Quote
ciumaszek1 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Dzisiaj dotarliśmy do weta.Ogólnie jest wszystko dobrze.Żeberko było złamane.Ząbki.oczka i uszka śliczne.W schronisku ocenili go na 2 latka i coś koło tego chyba ma.Jeśli się uda to w środę będzie kastrowany.Dzisiaj ściągałam rękawiczkę gumową i Migdałek bardzo się wystraszył,chował się za moją siostrę i wyglądał tylko jednym okiem na mnie.Trochę to potrwało zanim go przekonałam że już nic czego się boi nie mam w rękach.Nie wiem czy to jakieś złe skojarzenia czy po prostu się wystaszył.Może mi się uda w sobotę albo niedzielę podesłać komuś zdjęcia Migdałka. Quote
fiorsteinbock Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Cioteczko, do ktorego weta chodzisz z Migdalkiem? Wetka Beata kolo Besteru czesto liczy bezdomniaki ciut taniej. Quote
kizimizi Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 ciumaszk wyslij mi zdjecia na [email protected] a ja juz je wstawie bo sie chyba nie doczekamy Quote
kora78 Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 grunt, ze Migdal juz w dt i szczesliwy :) to samodzielne dt, nie martwcie sie :) nie pali sie z ogloszeniami, jak sadze. ciumaszek naprawde nie ma caly dzien w domu, wraca na noc tylko i wtedy zabiera pieski od siostry. ma naprawde ciezka robote kazdego dnia, nie mozemy naciskac, bo to zlota kobita :) Quote
fiorsteinbock Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='_ogonek_']zapisuję się ;)[/QUOTE] Dzieki Adusia :) To już sa trzy ciotki z Bielawy! Quote
kora78 Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 oo duzo Was tam jednak :) fajnie. Quote
_ogonek_ Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='kora78']oo duzo Was tam jednak :) fajnie.[/QUOTE] czy ja wiem ;) a jak w ogóle ten Migdałek wygląda? :lol: bo nie znalazłam fotek na wątku Quote
kora78 Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 ajjjjaj, to jamnik rudy piekny typowy :) zaraz wrzuce choc stare fotki w 1 post, ze schronu jeszcze. nie dalam od razu, bo wrzucilam na fotosika i nie da sie teraz z linku skopiowac, trzeba od nwoa wrzucac. imageschack zaczelo sobie wymagac rejestracji, wiec wreszcie musialam to zrobic. Quote
fiorsteinbock Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Dziewczyny, ja czwartek albo piatek bede miala wolny, wiec moge popoludniu podejs z aparatem. Quote
Recommended Posts