Jump to content
Dogomania

TOGO z Ligoty - już nie szuka domu - ZOSTAJE NA STAŁE W DT!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Andzia łapy możesz zasypać dermatolem lub posmarowac alantanem.Wet moze dac zastrzyk o przedłuzonym działaniu ,na swędzenie i świąd ale to sa sterydy ,niestety jak wiemy skracją życie i skzodza bardziej jak pomagają, bardzo nie polecam...Alantan jest w masci i zasypce ,a ja Grubego sypie dermatolem teraz i odrazu skóre zostawia w spokoju.

Posted

Co do wzrostu to się ciesze.Co do łapek to zasypke zróbcie tak jak małym dziecia na tyłek ;-) dermatol,lub alantan zasypka lub masć . Mozna podac przeciwświądowy zastrzyk i takie tam ale to wsyztsko sa sterydy ,działaja długo tz sa o przedłuzonym działaniu nawet kilku tygodni ,tak jak hydrocortyzon własnie ale bardzo nie polecam bo więcej szkodzą jak pomagają.

Posted

Kurde od godziny posta nie moge napisac, paranoja z tym forum...ehhh

Co do tych łapek to można zasypke zrobić jak dla dziecka na dupke.Polecam dermatol,alantan masc lub zasypka.Co do weta to dał ostatnio hydrocortyzon z tego co czytałam ,fakt pomaga ale to sterydy na dodatek o przedłużonym działaniu i więcej szodzą na inne rzeczy jak pomgają.Podawać tylko w osateczności ,takie moje zdanie.

Posted

Co do innych psów - na razie odszczeknął sie tylko mojej cholerze, która z resztą pierwsza na niego chyba z zazdrości napadła:diabloti: poza tym spacerując nigdy nie było scysji między jakimś latającym luzem burkiem. Dzisiaj w robocie byla koleżanka z suką, która mu cały czas zęby szczerzyła, a ten jelopek nic:p
Za to jak dzisiaj usłyszał jak się psy darły za oknem to byl zwarty i gotowy i też zaczął drzec ryja - dobrze,że żadnego klienta nie było boby chyba spieprzył i więcej nie wrócił:evil_lol::evil_lol::evil_lol: No więc jak na razie to ja w sumie nie mogę zlego słowa na niego powiedzieć...no chyba,że jedno - strasznie sępi jak ktoś je:eviltong:

Posted

Zgredek waży 24 kg - mam go jeszcze z tydzien tuczyc, a potem zmniejszac jedzonko - jak on będzie niepocieszony

Za 2 tygodnie mamy się szczepic + Stronhold po raz drugi a potem 2 tyg. po szczepieniu kastrowanko. Dzisiaj dostał maść na tą łapę, która gryzie plus Hydroxyzynę. Jak to mu nie pomoze dostanie leki antydepresyjne!

Zdredek ma super zabawę - chłopaki sprawdzali latarkę czy działa i on zaczał za tym swiatełkiem biegac jak szalony szczekając - super zabawa A wogóle wesoły z niego chłopak

Posted

u mnie w bloku tez jest taki piesek, straszny z niego uciekinier wiec pani wychodzila z nim na dwór z latareczką w formie dlugopisu i ajk chciala go zlapac to wlaczala światelko i w sekunde byl przy niej:evil_lol:

Posted

[quote name='andzia69']Zgredek waży 24 kg - mam go jeszcze z tydzien tuczyc, a potem zmniejszac jedzonko - jak on będzie niepocieszony

Za 2 tygodnie mamy się szczepic + Stronhold po raz drugi a potem 2 tyg. po szczepieniu kastrowanko. Dzisiaj dostał maść na tą łapę, która gryzie plus Hydroxyzynę. Jak to mu nie pomoze dostanie leki antydepresyjne!

Zdredek ma super zabawę - chłopaki sprawdzali latarkę czy działa i on zaczał za tym swiatełkiem biegac jak szalony szczekając - super zabawa A wogóle wesoły z niego chłopak

Enooo to chłopak już troche wazy. A jak on się czuje po tej hydroxyzynie.Ja to brałam kiedys przed snem jak miałam problemy z oddychaniem i skutki były tragiczne ,to ziołowy uspokajacz ale mnie powalał z nóg na kilka godzin ,ni byłam w stanie chodzić o własnych siłach mało tego miałam takie bule głowy,że nie mogłam się ruszac na drugi dzien po tym. Widziałam coś o jakimś leku ziołowym dla psów i kotów ,ponoc dobry wklejam linka.

http://www.telekarma.pl/p772-serene-um.htm

Wczesniej czytałam tez ,ze hydrokortyzon dostał..tez na dłuzsza mete nie polecam bo sterydy wiecej dają skzody jak pożytku ,dobre przy nagłych sytuacjach.Te łapy mozna zasypac ,np dermatolem to dobra zasypka i zagoiło by się powierzchu, lub alantanem maść lub zasypka, wszystko sprawdzaliśmy u nas działało, a hydromkkortyzon nie pomógł nam na skóre na łapach jak głupi dermatol, odrazu poz asypaniu skóra miała normlany kolor i wsyztsko zaschło i ładnie się zagoiło.

Posted

Madzia ale hydroxyzyna a hydrokortyzon to 2 rózne leki! Hydroxyzyna nie jest sterydem, a hydrokortyzon tak.
A Zgredek ma w d..e,ze go faszeruje tym lekiem - nie widzę,zeby szczególnie jakos na niego zadziałała:evil_lol:

A jak powiedziałam,zeby mi dał cos na to jego pierdzenie to powiedział,zebym kupiła espumisan!:cool3:

Posted

Andzia, wariatko Ty....;-) Przeczytaj dokładnie tego mojego posta, ja wiem ,ze to nazwa podobna ale dobrze napisałam. Hydroxyzyne brałam na nerwice bo nie mogłam oddychac w nocy i mnie powałało z nów i ogólnie wyladowalm u neurologa a się okazało ,ze to po tym.

A hydrokortyzon to steryd , najcząesciej podawany dorażnie przy silnym uczuleniu ,swędzeniue. Na dodatek sterydy mają przedłużone działanie i dużo interakcji...Gruby to dostał kiedyś i była masakra, nic nie pomogło na uczulenie za to skutki uboczne były straszne. Sikał co 5 minut ,nie tzrymał moczu kałuże pół litrowe na podłodze , a na spcerek co pół godziny ,masakra była przez pierwsze 7 dni.Sterydy to ogólnie beeee skracają życie ;-) A na te łapki zewnetzrenie to naparwde zasypka jak na dupke dziecka i wszytsko sie złagodzi, one sa tez przeciw świadowe i łagodzące stany zapalne.

Przez te podobne nazy taki metlik.

Posted

wiecie co - ja tak dzisiaj zobaczyłam,ze ta siersć co mu rośnie jest taka jaśniejsza...i na zdjeciach dalej wygląda na łysolka, a to właśnie tez przez to,ze on bedzie kolorowy! Na ogonie od spodu to juz zupełnie sterczą mu takie jasnorude szczecinki:evil_lol:
A i zwróccie uwagę na to jak leży na ostatnim zdjeciu - a konkretnie na jego tylne łapki - on je sobie tak zakłada jedną pod drugą:lol: