andzia69 Posted March 13, 2008 Author Posted March 13, 2008 betel napisał(a):Rozumiem , że taki pluszak ma bardzo krótki żywot:diabloti: no tak bardzo nie jest krótki:evil_lol: bo pancia ceruje, ceruje, wkłada bebeszki do srodka i dopóki da sie to robić to robi!:eviltong: Najwytrwalszy jest mis z coca coli - nie do zdarcia - co prawda nie ma juz oczków ani noska, ale jest w jako takiej całości!:evil_lol::evil_lol: natomiast kurczak jest juz nie do zszycia, niestety, bidulek się juz rozczłonkował za bardzo:evil_lol: Quote
Beata_Dorobczyńska Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 To na rożno go i będzie jak w markecie - trzecie zycie kurczaka. Quote
andzia69 Posted March 13, 2008 Author Posted March 13, 2008 Beata_Dorobczyńska napisał(a):To na rożno go i będzie jak w markecie - trzecie zycie kurczaka. tylko najpierw go muszę w formalince wymoczyc coby kolorki odzyskał:evil_lol: Quote
Beata_Dorobczyńska Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Formalina wybarwia a on chyba ma byc lekko rozowy ? Proponuje nadmanganian potasu . Quote
betel Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 To już zdrowszy będzie ocet, też podobno zabija nieświeże zapachy padlinki :lol:. A jeśli chodzi o padlinkę, to nasza Inka 2 dni temu znalazła, świntucha , na działce zabitego zająca i wyżarła mu całe płucka. Potem miała mały masaż siedzenia , a Marcin musiał zakopać zdobycz. Na szczęście , to jedzonko jakoś jej nie zaszkodziło. Potem do kompletu wykąpała się w sadzawce ze zdechłą żabą. Sama radość:diabloti: Ps. czy Twoje psy też mają takie "apetyczne" pomysły??? Quote
andzia69 Posted March 13, 2008 Author Posted March 13, 2008 Nie - moje na szczęscie są ...jakies dziwne:evil_lol: raczej nie zżerają jakis dziwnych rzeczy...choc jak mańka była młoda to ubustwiała...kupy - im rzadsze tym lepsze - boshe co to było:shake: ale wyrosła na szczęście:lol: co do kup....dzisiaj jakiś sk..yn znowu podrzucił na moje piętro kupy - raczej psie:angryy::angryy::angryy: ludzie - gdzie ja mieszkam:placz: nie mam nerwów czasami, jak nie nalane na piętrze to nasrane - a potem oczywiście będzie na moje psy!:shake: Quote
betel Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Andziulku, jak sobie radzisz z trzema psami w bloku . Pytam, bo mam ochote wziąc choćby na DT Filę do nas do domu, ale cały czas sie waham.:cool3: Quote
andzia69 Posted March 13, 2008 Author Posted March 13, 2008 betel napisał(a):Andziulku, jak sobie radzisz z trzema psami w bloku . Pytam, bo mam ochote wziąc choćby na DT Filę do nas do domu, ale cały czas sie waham.:cool3: A normalnie - ja bym mogła mieć i 5 w bloku...tylko moi sasiedzi by tego nie zdzierzyli (szczeniak to pół biedy, bo nie trza z nim wychodzić;)). Ja z burkami wychodzę na 2 tury - najpierw lezie ciapa Heniek z Mańką, a jako 2 w kolejce wychodzi Zgredek:lol: Mnie tam ilośc psów w mieszkaniu naprawde nie przeszkadza:evil_lol: Quote
betel Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Ja bym chciała wychodzic i z maluchem, żeby sie uczył od starszych jak należy robić siusiu i tp, no i pobiegał na słoneczku. Strasznie mi trudno podjąć decyzję. Poczekam jeszcze troche , jak sie nikt nie trafi to zobaczymy...Ale bardzo mnie korci, choć wiem, że rodzina postuka sie w głowę:( Quote
Od-Nowa Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Betel, taka mała 8 tygodniowa Fila to musi po szczepieniu siedzieć na kwarantannie w domu. więc spacerki w gre nie wchodzą. za to gazety i szorowanie podłóg jak najbardziej :lol: nie bój się kochana ;) Quote
dariaopole Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 a propos świnstw to moja zepsuta Chili która przestała niszczyć i lobuzić zaczęła jeść swoje własne kupy. nie wiem jak ja oduczyć bo robi se to"jedzonko" jak jestem w pracy , jak wracam to zastaję same "okruchy":mad: wykończę sie kiedys z tymi sierściuchami:wallbash: Quote
andzia69 Posted March 13, 2008 Author Posted March 13, 2008 Daria - widać jej "na starośc" w głowie się pomieszało:evil_lol: ale przejdzie:p Quote
betel Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Jeśli je własne kupy , to pewnie brakuje jej jakis minerałów:cool3: A co do kwarantanny , to przy 2 dorosłych psach , które będą wychodzić na dwór , taki maluch jeśli miałby się zarazić to i tak by się zaraził. Myslę, że można byłoby ją skrócić, bo w naszym przypadku byłaby to "sztuka dla sztuki" . Nasza Inka była szczepiona na działce u Erki i Elwiry i nie niała możliwosci przejść kwarantanny:razz: Ale to na razie tylko dywagacje , jeszcze nie podjęłam decyzji , zobaczymy, może Fili trafi sie szybciutko super dom:) Quote
Od-Nowa Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 niby tak niby nie. to,że nasze nie miały szansy na bezpieczne dzieciństwo to nie znaczy,że Fila nie ma mieć. Lira i jej rodzeństwo strasznie chorowała i z wielkim trudem udało je się przy życiu utrzymać. to,ze ma kontakt z psami to jeszcze pół biedy ale odchodami innych psów to co innego. Lepiej zastosować kwarantanne niż narażać Andziucha pieknie wygladasz (żeby nie było,że nie na temat piszemy;-) ) Quote
dariaopole Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Od-Nowa napisał(a): Andziucha pieknie wygladasz (żeby nie było,że nie na temat piszemy;-) ) to to tez zauważyłam ;) Quote
betel Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Andzia na wszystkich fotkach wygląda SUPER, a psy jeszcze dodają jej uroku;), bo od razu widać,że ma dobre serducho:lol: Quote
betel Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Jak to miło Andziu ,że do nas zajrzałaś:lol::multi::lol::loveu: Quote
betel Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Andziu, czy wiesz ,że Fila jedzie do własnego domku do Niepołomic:multi:( we wtorek zawozi jątam pan , który ją miał do tej pory u siebie) Quote
andzia69 Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 betel napisał(a):Andziu, czy wiesz ,że Fila jedzie do własnego domku do Niepołomic:multi:( we wtorek zawozi jątam pan , który ją miał do tej pory u siebie) tak - wiem;) choc myslałysmy, ze pojedzie przy okazji jutro...ale się nie udało:shake: i przestancie mnie wreszcie obgadywać i smiac się z mojego wyglądu!:mad: wygląd to ja miałam...jakieś 15 kg mniej 15 lat temu!:diabloti: Quote
dariaopole Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 nikt Cię kochanie nie obgaduje ani sie nie naśmiewa. To są komplementy moja droga :evil_lol: Quote
Beata_Dorobczyńska Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Mało Henka ! A on kup nie jada ! Quote
andzia69 Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 Beata_Dorobczyńska napisał(a):Mało Henka ! A on kup nie jada ! ale juz żaden mój burek kup nie jada!:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
betel Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Wybacz, nie znałam Cię 15 lat i 15 kg temu, ale jak dla mnie nadal jesteś laską, spytaj swojej córki to potwierdzi, dzieci są obiektywne;). A zmieniajac temat, fotki psistych bardzo - ładne lubię takie zbliżenia:lol: Quote
betel Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Andziu , sadząc po Twojej obecnosci na Dogo, widzę ,że przeżyłaś polowanie na Tolę:evil_lol:. Pozdrowionka. Quote
Beata_Dorobczyńska Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Ale Ty Andzia głupoty opowiadasz , chciałabym tak wygladac :) I z mojej strony to juz wszystko w tym temacie . Poprosze Heńka :) Quote
Recommended Posts