Jump to content
Dogomania

TOGO z Ligoty - już nie szuka domu - ZOSTAJE NA STAŁE W DT!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Witam, dowiedzialam sie o Togusiu juz jakis czas temu, a sledze forum od krotkiego czasu i pisalam juz maila, ze jak piesek bedzie we Wrocku na operacji to robie wszystko, aby tam podjechac (mam jakies 35-40 km) i dodac wsparcia. U mnie czas przemyslen, czy moze nie zabrac by go do siebie, warunki mam mysle wymienite - dom z ogrodem na wsi, gdzie duuuuzo lasow i rzeczka na spacery, studiuje zaocznie. Mam sunie owczarka, ktora ma kojec na dworze - z wlasnego wyboru...gdyz w domu nie czula sie najlepiej, doszlo nawet do tego, ze musialam ja sila zabierac na noc do domu, wiec to nie mialo sensu. Togus moglby byc w domku razem z nami. Decyzja jest bardzo powazna, wiec nie da sie tego stwierdzic z dnia na dzien - byloby to raczej malo odpowiedzialne. Psina chyba na kazdym wywiera niesamowite wrazenie :) Chcialabym go zobaczyc, bo nie wiem jak poradze sobie psychicznie z psem po takich przejsciach, nigdy nie mialam do czynienia z takimi biedactwami. Mam na mysli to, ze nie wiem czy sie nie rozkleje za bardzo, bo jestem dosyc wrazliwa na krzywde, zdjecia to jedno, a na zywo to tez inaczej. Mimo, iz psiak wyglada teraz bdb, to i tak w tych oczkach widac, ze przezyl koszmar. W kazdym razie postaram sie za wszelka cene przyjechac do Wroclawia 11-tego. Caluje psinke i pozdrawiam wszystkich.

Dodalam linka do swojej str na allegro, zawsze to wiecej osob spojrzy... http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=4482770

Posted

Skoro mamy sie juz bic o Malucha :):) to chcialabym wiedziec ile kosztuje miesiecznie jego utrzymanko, mam na mysli karme - taka co by byla najlepsza dla niego, bo przeciez zasluguje na wszystko co najlepsze!!! Moja sunka to znowu je kasze lub ryz z miesem (ale dla niego to chyba za ciezkie), bo ona to maly paciuczek :) A latem, jak nikt nie patrzy (oczywiscie ona tak mysli) to sama kradnie marchewke z grzadek albo zbiera jablka - jak sie naje tyle co jej starczy, to zbiera i zakopuje - hehe jakby jej jedzenia brakowalo - dobra aktorka :) Wiec wracajac do tematu, interesuje mnie ile taka karma stoi na naszym rynku, bo przeciez trzeba wszystko wykalkulowac, oby psiakowi juz nigdy niczego nie zabraklo. Fajnie, ze taki opanowany i w domu nie niszczy. Moja sunka owczarka, to jak byla mala, zjadla mi dywan, lozko i meble - ale jakos sie przezylo, chociaz byl pretekst aby nowe kupic :D:D:D pozdr.

Posted

ależ toguś jest piekny:loveu:
andzia Ty go już nie paś więcej bo niedlugo on będzie szerszy jak wyższy:evil_lol:

no to się zaczęla walka o togusia:multi:karmy specjalistyczne z wyższej pólki to koszty ok 170-200zl w zależności od marki:cool3:

Posted

Wlasnie ogladalam na allegro, bardziej oplaca sie kupic duza, taka 15 kg. Ciekawe na ile by mu to starczylo...Moja tez podjada chrupki i kostki - ale tylko zeby kamien na zebach nie osiadal, bo ona to woli konkret - micha kaszy z miechem ;) Mam tylko nadzieje, ze 11tego okaze sie, ze ten zabieg to nic groznego i ze maluch zdrowiuchny, bo juz wystarczajaco sie nacierpial, teraz musza nadejsc najlepsze czasy - i tak do konca zycia juz :D:D:D

Posted

Toguś już nie je tyle co wtedy, kiedy przyjechał - potrafił jeść i 5 razy. Teraz jak rano mu dam to i potrafi do południa stać, abo podchodzi i tak dziubie po troszkę. Ja mu kupowałam i Britta (15 kg za 85 zl) i Bosha - ale nie pamiętam ceny. I czasem i Purinę dostał. Nic mu po żadnej nie było - a widać każda z nich mu służyła:eviltong: Lubi chlebek z pasztetem, ze smalcem, a w ogole to lubi wszystko co ludkowie w pracy jedzą - może dlatego chrupki sobie leżakują:evil_lol: Acha - no i nie je samego suchego - dodaję mu zawsze tak jak moim psom albo konserwę albo batona dla smaczku - naprawdę nie wiem jaki to koszt bo nigdy tak nie liczylam. Je po prostu wtedy kiedy jest glodny i już. Tyle tylko,że po tej operacji to chyba suchego nie bardzo będzie mógł jeść - przynajmniej nie przez pierwsze 2 tygodnie (tak mi się wydaje), a potem nie wiem czy będzie chciał łobuz wrócić do suchego:lol:

A co do domku dla niego - ja muszę mieć 1000% pewności,że to jest TEN domek i to domek na dobre i na zle, domek, ktory będzie mi zdawać relacje aż do upierdliwości, domek, który zagwarantuje mi,że gdyby coś nie tak to Zgreduś wraca do mnie, no i domek, gdzie cala rodzina będzie nóżkami przebierać na jego widok i będzie go kochać, leczyć w razie czego, będzie tolerować jego smrodliwe bąki pod nosem, jego oczyska wpatrzone bez przerwy w siebie, jego wchodzenie do wc nawet za panią, no i musi się czasem wyciągnąć na żabę na wersalce!!!!
Więc moje panie - doglębnie się proszę zastanowić!!!;)

Posted

ja jestem dogłębnie zastanowiona podejmowałam decyzję dłuzszy czas przemyślałam wszystko i mój dom stoi otworem dla Zgredka ale to Ty Andzia69 zdecydujesz który domek dla Toga bedzie najodpowiedniejszy