Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam koleżankę która szkoli psy w Szczecinie. Napewno ma agility ale PT chyba też. Napisz jakiego rodzaju szkolenie Cię interesuje to podam Ci najwyżej na priva telefon do Diany.:D

Posted

Chciałabym szkolenie grupowe, po którym można zdać egzamin PT1. Agility też chętnie (nawet nie wiedziałam, że u nas jest) - moja sunia to średniaczka sznaucerka, wulkan energii, więc jej się każdy trening przyda.

Piękne dzięki za każdą informację.

Posted

W Szczecinie szkolenie PT najlepiej robić w ośrodkach K3 lub Grom. Mają one umowę ze ZKwP i przygotowują psy do egzaminu związkowego. Jeśli chodzi o Oxer (Diana), to zajmują się tylko agility.

Adresy i telefony do K3 i Grom można otrzymać w siedzibie oddziału ZKwP.

• 3 years later...
Posted

[B]Polecam Ośrodek Szkolenia Psów "Grom" w Szczecinie kierowany przez Stanisława Śniegulskiego.Trener o wieloletnim doświadczeniu,kiedyś żołnierz Wojsk Ochrony Pogranicza.Współpracowałem z nim w pierwszej połowie lat osiemdziesiątych a on do tej pory zajmuje się szkoleniami. Serdecznie polecam![/B]
[B][URL]http://zcspgrom.republika.pl/[/URL][/B]

Posted

[quote]Jeśli chodzi o Oxer (Diana), to zajmują się tylko agility.[/quote]
Diana teraz pracuje w Psim Ranczu [URL="http://www.psieranczo.pl"]www.psieranczo.pl[/URL]

A co do Gromu to zaciekawiliście mnie, bo ja do tej pory slyszałam negawyne opinie na temat tego ośrodka.

• 1 year later...
Posted

od jakiegos juz czasu mamy nowa stronkę [URL="http://www.psiafarma.com"]www.psiafarma.com[/URL] działa ona równiez pod starym adresem [URL="http://www.psiafarma.prv.pl"]www.psiafarma.prv.pl[/URL] a poprzednią stronkę zostawilismy do wglądu i banner do niej znajduje się na samym dole nowej strony - została ona na prosbe wielu osób więc będziemy ja równiez uzupełniać;)
serdecznie zapraszam
prowadzimy juz zajecia z frisbee ;)

Z okazji rozpoczęcia kursu jesiennego organizujemy spotkanie z pieczeniem kiełbasek - bedzie ognisko albo grill - zobaczymy co lepiej a może to i to;)
4.10 spotykamy sie o 13.oo na wybiegu dla psów w lasku arkońskim:)
ZAPRASZAMY

• 3 weeks later...
Posted

Naprawdę gorąco polecam szkolenie w Psiej Farmie !!!
Małgorzata ... po kursie u Diany na pewno będziesz zadowolona!!!

Grom same negatywy słyszałam. ...

Pozdrawiam
Karolina & Boo. :)

Posted

Palma! Małgorzata pytała w 2004 roku :evil_lol: (wtedy powstał wątek).
Ja zastanawiałam się nad Gromem lub Psią Farmą.
Rozmawiałam z p.Stanisławem z Gromu. Mówiłam mu o swoich wątpliwościach co do jego metod szkolenia. Powiedział że metody ma różne(zależy od psa). Chyba skłaniałabym się na lekcje u niego ale zadecydowały względy finansowe więc raczej wybierzemy Psią Farmę.
Mam nadzieję że będę zadowolona.

Posted

Ja na prawdę odradzam Grom. Widziałam jak są prowadzone lekcje w Psiej Farmie, czasami brałam udział w zajęciach i naprawdę gorąco polecam !!!
Moim zdaniem jest to najlepszy klub w okolicy jeśli chodzi o szkolenie psów. Psy po tym kursie wszystkie polecenia wykonują bardzo chętnie i jak najbardziej poprawnie !!!

Co do Małgorzaty to faktycznie nie zauważyłam, że to już tyle minęło, no ale niektóre posty świeże są :) .

Posted

[quote name='Lupi']
Rozmawiałam z p.Stanisławem z Gromu. Mówiłam mu o swoich wątpliwościach co do jego metod szkolenia. Powiedział że metody ma różne(zależy od psa).
[/quote]
Tez bylo mi kiedys dane rozmawiac z tym panem :evil_lol:. W zasadzie ma rozne metody dwie : kolczatka i rozwiazanie silowe oraz obroza elektryczna, generalnie czlowiek bez pojecia celu szkolenia, nie odroznia szkolenia dla przecietnego Fafika domowego, a dawnej szkoly awersyjnej psow sluzb mundurowych.
O podstawach znajomosci psychiki psiej, znajomosci ras ( malamuta sie poczatkowo wystraszyl - wilka mu przyciagnelismy) zroznicowanych zapotrzebowan roznych ras nie mowiac ;).
Zreszta tzw. plac tez duzo zostawial do zyczenia.
Wprawdzie wrazenia sprzed paru lat, ale czy cos sie zmienilo...
Natomiast mialam przyjemnosc z tym samym malamutem trafic do p. Diany i byla jedyna w Szczecinie, ktora pomogla w zagwozdkach i dotarciu do psa, niezle wyszkolila mojego TZ co do obslugi wilka ;).
Moje uznanie za jej chec do wiedzy, potrafila pogrzebac w temacie, by przygotowac i podsunac pomysly jak do naszego autystyka dotrzec ( a byly to czasy, gdy o net i dostep do informacji bylo duzo trudniej i drozej).
Lupi, udanej przygody na Psiej Farmie i mysle, ze bedziesz zadowolona.
Aaa, nie mam nic wspolnego z Psia F., poza dawnym szkoleniem, ale wypada pochwalic dobrego szkoleniowca.

Posted

No to myślę że po takich opiniach wybrałam 100% dobrze. Teraz pozostaje mi się umówić na szkolenie i zaczynamy

P.S. Czy MusliStracciatella to Pani Diana. Bo chyba mnie już zakręciło :oops:

• 3 years later...
  • 4 weeks later...
Posted

[quote name='FredziaFredzia']A co powiecie na szkółkę Happy Dog?[/QUOTE]

Serdecznie polecam Happy Dog, gdzie szkolenia prowadzi Asia Misztela ([url]http://www.happy-dog.pl/[/url]), znana behawiorystka i szkoleniowiec. Sama chodze tam z moimi psami od sierpnia i jestem zachwycona (widac znaczace postepy!). Indywidualne podejcie do kazdego, roznorodne treningi (ostatnio probka dog trekkingu :)), przyjacielska atmosfera, a przede wszystkim ogromna wiedza Asi! Pomaga z kazdym problemem :) Zajecia odbywaja sie w weekendy, a kiedy jest dluzej widno, to takze w ciagu tygodnia na wybiegu przy ul. Chopina. Bardzo odstersowujace i wyluzowujace. Adekwatny podzial grup (wg stopnia zaawansowania), tak ze nikt nie bedzie sie nudzil. Asia zawsze znajduje czas, zeby porozmawiac z kazdym, zeby pomoc i nakierowac i to nie tylko jesli chodzi o wychowanie psiaka. Bardzo sobie cenie to szkolenie i moim zdaniem jest to najlepsza szkola w Szczecinie :)

Posted

Zgadzam sie z przedmowczynia> Happy Dog jest swietna szkola, prowadzona zreszta przez psia behawiorystke :) Asia od dawna pomaga astom pod nasza opieka, ktore szkoli i prowadzi w domach tymczasowych i wspiera rada po adopcji. Nawet psy nierokujace za dobrze, potrafi wyprowadzic na prosta :) Opisuje takze dla nas psy ze schroniska, bardzo celnie i profesjonalnie. Chodze do niej na zajecia, jak prawie wszyscy z Nadzieii Amstaffa i bardzo sobie chwale, bo zawsze stara sie urozmaicic zajecia i przygotowac psiaki do roznych stresujacych sytuacji.

Posted

Ja z czystym sumieniem także moge polecić Asie Misztele ....... bez przesady uratowala życie mojej suce, która jest psem ze schroniska z mega agresja lękową (skierowaną do innych psów i mężczyzn).

W maju, kiedy się spotkałyśmy, miałam już myśl, że z moją Wegą nic nie da się juz zrobić, po konsultacjach w Gorzowie pies nadal atakował w/w, nie panowałam nad nią, a każde wyjście z dmu było mega stresem. Jadąc na konsultacje myslałam, że Wega jest psychicznie chora i będę musiala ja uśpić.

Asia jedank powiedziała że to fajny pies, którego da sie odkręcić z jego traum. I miała racje, juz po tym jednym spotkaniu widac było postępy ..... w moim podejściu do psa i problemu. ZOstałam jasno i konkretnie poinstruowana co mam robić i w jaki sposób. Tak jasno, że pomimo wielu wątpliwości czy Asia ma racje, że Wega kiedys będzie "normalna" udało mi sie je wprowadzić w życie ... i są tego efekty :-) Wega robi postępy, jej zachowanie jest coraz normalniejsze.

Asia nigdy nie zostawia człowieka bez pomocy .... do znudzenia odpowiedała na dziesiątki moich meili ;-)

Co do szkolenia na posłuszeństwo także jestem zadowolona, gdyz wychodząć na prosta z Wegowymi strachami zaczęłyśmy tez prace nad jej posłuszeństwem, dzięki wskazówkom Asi umiem tak przekazać Wedze czego od niej oczekuje i pies rozumiem moje oczekiwania :-)

Dla niedowiarów polecam lekture wątku Wegi ... tam na bieżąco opisuje jej postępy :-)

Podsumowując, dlaczego ktoś miałby wybrać szkołę Asia ..... ano dlatego, że u Niej człowiek nie zostanie pozostawiony sam sobie, wiedze dostanie przekazaną jasno i zrozumiale, z odpowiedziami na wszelkie pytania i wątpliwości, które można zadawać także mailowo czy telefonicznie w miare jak sie nasuwają :-)

Dlaczego Asia? Bo nie sztuka jest zmienic psa..... sztuka jest wpłynąć na właściciela i sprawic aby zrozumial swojego psa! A Asia to potrafi :-)

• 10 months later...
Posted

Odświeżam wątek:) Szukam więcej informacji na temat ośrodka Grom oraz innych szkół w Szczecinie. Chodzi o szkolenia PT a później może coś dalej...

Posted

[quote name='Besti']Odświeżam wątek:) Szukam więcej informacji na temat ośrodka Grom oraz innych szkół w Szczecinie. Chodzi o szkolenia PT a później może coś dalej...[/QUOTE]
No jak ma być coś dalej, to pozostaje Uniwerpsytet
[URL]http://naszpies.com.pl/uniwerpsytet-zaparsza-na-psia-edukacje-t205.html[/URL]
to własciwie jedyna szkółka w Szczecinie, która ma grupę sportową, jeżdzącą na zawody PT i obi.

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Na stronie są namiary i mozna się dowiedziec się wszystkiego,
Prawobrzeze - zajęcia prowadzi tam Arleta, więc ona najlepiej wyjasni gdzie dokładnie.
Adres na stronie to na nasz główny plac szkoleniowy na Osowie i wszelkie inne miejsca sa ustalane tak aby pasowało kursantom, dlatego adresów nie ma.

Zajęcia sportowe prowadzi Joasia i można się z nią umawiac na zajęcia pokazowe z Obedience .... Na stronie w galerii kilka fotek z zajęc. Tak jak zostało wyżej napisane na zawody jezdzą osoby z Uniwerpsytetu, my startujemy glównie w agility i frisbee. Zawsze mozna przyjsc popatrzec, skorzystac z zajec darmowych pokazowych i samemu zdecydowac.