Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Gabi to młodziutka, ok. 1,5roczna suczka owczarka niemieckiego.
Dokładnie nie znamy jej historii - najprawdopodobniej, gdy wyrosła ze słodkiej kuleczki właściciele postanowili się jej pozbyć. Suczka już dość długo się błąka, bardzo tęskni za domem, za spacerami, za ciepłem domowego ogniska... Nie rozumie czemu została porzucona, czemu musi teraz mieszkać na dworze i walczyć o życie - przecież kochała całym swym serduszkiem, była grzeczna na miarę psa... A teraz czuje tylko głód, mróz i tęsknotę... Jest bardzo wychudzona, ma zapadnięte boki, jest wygłodzona... Gabi, jak przystało na przedstawiciela rasy, jest otwarta, ufna i kochana. Wydawałoby się, że nie ma w niej agresji. Łagodna, przyjacielska i ciepła wobec ludzi. Także pobratymców traktuje jak dobrych znajomych. Uwielbia przebywać obok człowieka, dlatego też nie nadaje się do budy, do izolacji - ona potrzebuje mieszkać z człowiekiem, obok niego. To pojętna suczka, bardzo szybko się uczy, jednak ma swoje zdanie. Jest typem psiego uciekiniera - dla niej 2m płot nie stanowi żadnej przeszkody. Natomiast na spacerze lubi chodzić własnymi ścieżkami, lecz zawołana przybiega radośnie na zawołanie. Gabi chciałaby mieć dom, miskę strawy, spacery i własnego człowieka. Chciałaby biegać, skakać, szaleć, szkolić się, czuć się kochaną, bezpieczną i potrzebną. Gabi potrzebuje wyrozumiałego opiekuna, który zna potrzeby rasy i zapewni jej odpowiednie warunki. Będzie doskonałą towarzyszką dla ludzi, szukających aktywnego, radosnego psa, potrzebującego dużo ruchu i zajęć. Suczka zasługuje na domek, będzie dowieziona nawet na drugi koniec Polski. Tylko... czy Gabi dostanie szansę na normalne życie?

Kontakt:
[email protected]
tel 664 500 434

SUCZKA SZUKA DT! Na CITO!

Edited by Ty$ka
  • Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiadomości z dnia 20.01.
Sunia znajduje się w DT.
Zachowuje się jak koń wyścigowy. Dla niej przeskoczyć 2metowe ogrodzenie to pikuś,po prostu takie ogrodzenia to dla niej tor przeszkód.
Nie wie co to buda,nie chce do niej wchodzić, w związku z czym nie ma gdzie spać, bo to tymczas z budami,nic na to nie poradzę.Nie chce jeść batonów/innym psiakom smakują/ ani suchej karmy,sucha to tylko drobniutka...
Zwiała już z tymczasu,przeskoczyła ogrodzenie i w nogi....Ale jest posłuszna,wraca jak się ja zawoła, dostała imię Gabi.Bardzo ładnie chodzi na smyczy.Ta sunia na pewno była w domu,jest nauczona spać w domu i wychodzić na spacerki. Dlatego ten tymczas będzie dla niej niewolą, koniecznie musi znaleźć nowy.To ON-ka,długowłosa, mądra, piękna,posłuszna,ale lubi chadzać własnymi dróżkami.

Posted

Ty$ka napisał(a):
W takim razie zmieniam opis ;)

EDIT: A Dora nie sprawdzała czy suczka ma tatoo?

nie wiem, teraz mi to przyszło do głowy
trzeba ją dodac na owczarki w potrzebie już tam lece

Posted

rencia42 napisał(a):
Cudna sunia i młodziak trzymam kciuki za cudowny domek dla niej.

Oby kciuki coś pomogły :).

wapiszon napisał(a):
I nic nie jestem wstanie zrobić :(
Ani kasy, ani możliwości opieki.

Wielką pomocą będzie wsparcie duchowe, podnoszenie wątku i rozsyłanie go ;).

Dziękujemy cioteczki za przybycie :loveu:

Posted

diana79 napisał(a):
przepiękna sunia :) oby szybko dom znalazła

Dora ona na pewno ma poniżej roku?

Wlasnie nie wiem,ta jest chyba starsza,ale trudno mnie samej okreslic wiek.
Ale na pewno ma wiecej iz 10m-cy,moze 2 lata?
To sliczna i bardzo madra sunia...ale pilnie szuka nowego DT,w tym musi byc uwiazana i bardzo cierpi z tego powodu...a ja jeszcze bardziej....
sunia niestety ma sklonnosci do ucieczki i gdyby nie byla uwiazana ucieklaby sobie
gdyby sunia mieszkala w domu i byla wyprowadzana na spacerki,to napewno nie ucieklaby,mozna ja nawet pusicic/pod kontrola/ zeby sobie pobiegala,bo zaraz wraca na zawolanie,jest madra
czip trzeba by sprawdzic u weta

Posted

Dziękujemy za obecność i rozgłaszanie suni. Najpierw było przyjmowane, że ma 8miesięcy, ale dla mnie też te 10 jest podejrzane, więc zmieniam ;).