Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Vicky62 napisał(a):
elik bardzo Ci dziekuję i przepraszam za zamieszanie.

Nic to. Żeby tylko było dużo wpłat :)

Kto zajmuje się finansami Polarka ? Bardzo proszę o podanie adresu e-mail, bo muszę wysłać oficjalną prośbę o użyczenie konta.

Edited by elik
Posted

A u Polarka bez zmian zrobiłam mu te dodatkowe badania krwi zeby stwierdzić czy kroplówki pomogły i okazuje sie że bardzo.Kreatynina spadła z 7,3 do 5,5 natomiast mocznik dalej ten sam 270.
Wg zaleceń lekarza żeby piesek jeszcze troszkę pożył musi dostawać lek Ipakitine i karmę na nerki.Tylko tyle nic więcej nie można zrobić.Po wyglądzie i zachowaniu Polarek wydaje się być normalnym.zdrowym psem i nigdy bez badań nikt by nie pomyślał,że jest śmiertelnie chory.

Posted

elik napisał(a):
...
Kto zajmuje się finansami Polarka ? Bardzo proszę o podanie adresu e-mail, bo muszę wysłać oficjalną prośbę o użyczenie konta.

Bardzo proszę o kontakt osobę, która zajmuje się finansami Polarka.

Posted

Zaglądam, zaglądam i czytam tylko nic po prostu nie piszę.
Dzięki Amadorko za obecność na wątku i pisanie o Polarku.

Zastanawiam sie co u Trisi, bo chyba mija juz jutro drugi miesiąc jak jest w DT.
A wiadomości żadnej ani tu ani na fb.
Bardzo ciekawi mnie czy są jakieś postępy i jak idzie jej dalsza socjalizacja.

Posted (edited)

Poniżej link do ewidencji wpłat i wypłat dla Polarka.
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AnrpwAHmqWjKdHdia3RibUZHUndJcUlJZjhEc19odEE#gid=1

Rozliczenia prowadzone są na bieżąco i każdy może sprawdzić czy Jego wpłata została na koncie Polarka zaksięgowana. Wręcz prosimy o kontrolowanie i zgłaszanie ewentualnych niezgodności.
Aktualnie, po wpłacie Evelin :iloveyou::Rose: na koncie Polarka znajduje się 220 zł.
Jeśli potrzebna jest karma specjalistyczna, proszę o link do sklepu i info, jaką ilość zamówić.

Edit.

Zamówienia proszę kierować na adres [email protected]

Edited by elik
Posted

Już zamówiłam mniejsze opakowanie karmy, na jakiś czas mu wystarczy, potem będzie można kupować większe worki wychodzi dużo taniej. Polarek jak najszybciej potrzebuje leku. Amadorko podaj nazwę leku bo nie mogę odnaleść który to ma być lek.
Bardzo proszę o rozsyłanie i obecność na wydarzeniu Polarka na FB, mało tam się dzieje i wpłat niewiele, a piesek na nas liczy.

Posted

Czy nikogo nie obchodzą juz pieski że nikt tu nic nie pisze,oprócz Polarka jest jeszcze przecież Trisia-co u niej?A Polarkowi lek kupiony.Na razie chłopak zabezpieczony ma wszystko.

Posted (edited)

Dziś przeczytałam nowe wiadomości o Trisi na FB.
Ponieważ nie posiadam tam konta, to chciałam podziękować na wątku za tą krótką relację o suni dla DT.
Amadorko jak Polarek ? Czy zachowanie nadal jest takie same?
A o to nowa fotka Trisi

Edited by Vicky62
Posted

Na razie wszystko ok.Piesek radosny,ma apetyt i naprawdę żeby nie te kilkakrotne wyniki nikt by nie pomyślał że jest tak chory.Lekarka jednak powiedziała,że pogorszyć może mu się w każdej chwili przy tak wysokich wynikach,oby jak najdłużej cieszył się Polarek w miarę dobrym samopoczuciem.Przez to że tyle czasu mu poświęcałam to się całkiem oswoił,cieszy się na spacery lubi jak się go głaszcze i mizia za uszkami,ale przytulania nie znosi zaraz sztywnieje i ma taką nieufną minę.A i polubił jeździć autem.

Posted

dla tych co nie mają konta na fb
Nie lubię facebooka..ale wchodzę tam....bo muszę czasem...Ale najczesciej dzwonię,ględzę i dooopę zawracam....Ale wiem:)

23.03.2013

Trisia ma się dobrze. Bawi się w domu zabawkami - najbardziej lubi piszczące. Lata po domu zachęcając psy do zabawy. Na spacery z podniesionym ogonem, również zachęca psiaki do zabawy. Generalnie z psami jest coraz lepiej. Gorzej z człowiekiem. Rz zdarzyło się, ze bawiła się z moją córką, raz. Człowiek dalej jest tym, ktorego trzeba ... tylko obwąchać i nie skorzystać z jego dobrodziejstw. Socjalizacja Trisi będzie trwała bardzo długo. Jej przesżłośc, zagmatwana i pełna błędow ludzi (wypuszczenie jej w zeszłym roku na wolność) daje się codziennie we znaki. To stracony cały rok, więc ok pół roku dodatkowe w nauczeniu jej czerpania korzyści z posiadania człowieka. Dlatego zaczynamy szukać domu. Na terenie Warszawy, bez małych dzieci obowiązkowo z drugim psem, cierpliwego, kochanego a przede wszystkim odpowiedzialnego. Ruszamy na dniach z ogłoszeniami.

Posted

No właśnie tak się fajnie czuł do wczoraj,a dzisiaj rano nic nie pił,nic nie chce jeść i ma mocz z drobinkami krwi.Dzwoniłam już do lecznicy,dostał pół no spy a jutro mam zabrać mocz do analizy i wskazane byłyby dalsze kroplówki,załamuje mnie to, bo chciałam żeby ten biedaczek jeszcze wiosną się cieszył.Może w ostateczności wziąć parę kroplówek i podać mu w domu?Nie wiem jaką decyzję podejmować.Bo jakie będzie jego życie jak bez płukań kroplówkami choroba postępuje.Najgorszy ten mocznik który jest przekroczony 5 krotnie.

Posted

psi napisał(a):
Amadorko czy widzisz by POLAREK cierpiał czy prócz tego,że nie je i nie pije widzisz,że np.chodzenie sprawia mu ból ????

Jest poza tym całkiem inny niż wczoraj i dziś rano jeszcze,co prawda wyszedł z domu na krótki spacerek ale niezbyt chętnie i mocz ma brzydki,bardzo ciemny z maleńkimi drobinkami krwinek,dlatego lekarka kazała jutro jak się uda przywieź go do badania.Co chwilę do niego podchodzę ale on nie jest niczym zainteresowany,okropne że to tak nagle znów się objawiło,choć lekarze mówili że w każdej chwili może być takie załamanie,że nerki są takie podstępne.Dla niego tak naprawdę potrzebne by były całe czas kroplówki-płukanie,bo nerki już nie mogą pracować przy takiej mocznicy.

Posted

Awit napisał(a):
Biedny Polarek, domek znalazł, co prawda tymczasowy, ale to zawsze domek i człowiek, a taka choroba go złapała:-(

Ma tu u nas taką opiekę,że nie jeden piesek w swoim własnym domku takiej nie ma.Jest kochany,głaskany i nic mu nie brakuje oprócz zdrówka.

Posted

Amadorka napisał(a):
Jest poza tym całkiem inny niż wczoraj i dziś rano jeszcze,co prawda wyszedł z domu na krótki spacerek ale niezbyt chętnie i mocz ma brzydki,bardzo ciemny z maleńkimi drobinkami krwinek,dlatego lekarka kazała jutro jak się uda przywieź go do badania.Co chwilę do niego podchodzę ale on nie jest niczym zainteresowany,okropne że to tak nagle znów się objawiło,choć lekarze mówili że w każdej chwili może być takie załamanie,że nerki są takie podstępne.Dla niego tak naprawdę potrzebne by były całe czas kroplówki-płukanie,bo nerki już nie mogą pracować przy takiej mocznicy.

Dziękuję za odpowiedź

Może nie powinnam zabierać głosu .... ale czy nie lepiej jest mu pozwolić odejść godnie za TM ???? Polarek jest bardzo chory zrobilyscie dla niego wszystko co tylko mozliwe ale jego stan zdrowia nie polepsza się :-( a wożenie,wizyty u weta,kroplówki.....to jednak stres ..... Może mnie zakrzyczycie ale uważam,że lepiej jest pomóc mu godnie odejść OTRZYMAŁ TO CO NAJWAŻNIEJSZE MIŁOŚĆ CZŁOWIEKA .....Jesli weterynarz widzi szansę na wyleczenie Polarka to ok warto walczyć ale jeśli to ma byc tylko chwilowe polepszenie się samopoczucia TO CZY WARTO "męczyć" psa...? Jeśli swoim wpisem kogoś uraziłam to PRZEPRASZAM....

Posted

Biedny nasz Polarek...nie wiem co napisać i co robić. Opiekę na pewno ma bardzo dobrą w to nie wątpię, w schronisku cierpiał by i odchodził w bólach.
Jak dziś czuje się czy jest gorzej czy bez zmian?
Jaka jest opinia weterynarza? Czy coś sugerował, że nie ma już dla niego szansy?

Posted

Teraz dopiero na moment doszłam do komputera.Z Polarkiem nie jest lepiej jest tak jak wczoraj tyle tylko że wychodzi siku,ale mocz jest w dalszym ciągu z krwinkami.Nie będę go wozić na kroplówki bo faktycznie jest to dla niego ogromny stres i pobyt za drogi w szpitalu.Mąż pojechał do tej lecznicy gdzie był Polarek zawiózł mocz do badania i weźmie 4 kroplówki to mu w domu podam.