Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='agusiazet']Może i masz rację, ale w mieleckim schronie jak ktoś już z wolontariuszy zgłosił problem z psem, wet. zajmowała się nim najlepiej jak umiał! Tak, ale to było za starego kierowika, który sam nawet psy woził po klinikach![/QUOTE]

Nie ma wolontariatu w tym schronisku, nie ma też sterylek, bo nie ma zaplecza pozabiegowego.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Do naszego miasta przyjeżdżała na zabiegi wetka z Olsztyna i ona miała psa z podobnie wyglądającą łapką,powiedziała mi,że taki się urodził w schronisku,oczywiście nikt go nie chciał,psiak nauczył się żyć z tą łapka i dobrze radzić,więc nie amputowała mu tej łapki.

Tu mogło być inaczej i najlepiej gdyby sunię przebadał wet,oby ją ta łapka nie bolała.

Posted

Zapisuję wątek. Napisaliście, że jest schowana przed odwiedzającymi schronisko. Dlaczego, ktoś już wydał na nią wyrok dożywocia? A ten drugi pies z kojca też nie jest adopcyjny?
Deklaruję 10zł. miesięcznie.

Posted

Przypuszczam, że ten drugi dopiero przyjechał i jeszcze nie jest do adopcji, ale mogę się mylić.

Wyroku nikt na nią nie wydał, ale takie są fakty, że u nas głównie przychodzą po szczeniaki i dużo psów idzie na wieś. Grudziądz to biedne miasto, więc nikt nie weźmie psa, za którym od razu idą koszty. W ogóle to nikt nawet nie chce suk adoptować.

Tam gdzie jest przynajmniej ma cieplej niż w budzie i nie ma wielu psów w jednym boksie.

Posted

Zapisuję i tez porozsyłam. moze ktoś by banerek zrobił ? Toyota jak czesto jeździsz do tego schronu ? Czy jest szansa na lepsze zdjęcia ? Czy w ogóle można tam psiaka wyjąc z kojca i wziąsc na spacer np ? Wtedy można by było o niej coś więcej powiedzieć ale tak czy siak szukamy DT lub hoteliku. [B]Kto się deklaruje na księgowego ??[/B] :) Mamy już 30 zł deklaracji :)

Posted

Tak na szybko baner, jeszcze postaram sie o lepszy.

[IMG]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/7043069f6322c33c.html[/IMG][URL="http://www.dogomania.pl/threads/221557-Kaleka-w-schronie-%28%28%28/page2"][IMG]http://images45.fotosik.pl/1327/7043069f6322c33c.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Owieczka']Zapisuję i tez porozsyłam. moze ktoś by banerek zrobił ? Toyota jak czesto jeździsz do tego schronu ? Czy jest szansa na lepsze zdjęcia ? Czy w ogóle można tam psiaka wyjąc z kojca i wziąsc na spacer np ? Wtedy można by było o niej coś więcej powiedzieć ale tak czy siak szukamy DT lub hoteliku. [B]Kto się deklaruje na księgowego ??[/B] :) Mamy już 30 zł deklaracji :)[/QUOTE]

Owieczko o ile dobrze rachuję, to mamy już 40zł. Evita zadeklarowała 30zł. i ja 10zł. ;)
Kto się jeszcze dorzuci?

Posted

[quote name='maja602']Owieczko o ile dobrze rachuję, to mamy już 40zł. Evita zadeklarowała 30zł. i ja 10zł. ;)
Kto się jeszcze dorzuci?[/QUOTE]

To ja dorzucę wstępnie dyszkę ;)

Posted (edited)

Po uzgodnieniu z Toyota udestepniam swoje konto.
Dziekujemy za kazda deklaracje:loveu::loveu::loveu: zaraz bede wysylac dane na PW.

[B]Edit: Oczywiscie wpłaty jak sunka bedzie juz w DT lub hoteliku[/B]

Edited by kkasiiiar
Posted

Widzę, że znalazł się chętny na księgowego, super. Po otrzymaniu trzynastki deklaruję na diagnostykę suni 300 zł, tylko kiedy te pieniądze otrzymam - nie wiem! Ale wcześniej, czy później będą:)

Posted

[quote name='auraa']w górę malutka. Ja walczę aby maleństwo z mojego podpisu nie spotkał taki los.[/QUOTE]

Wklejam specjalnie dla Ciebie wątek Morgana. Przypadek chyba podobny a zakończenie szczęśliwe. Morgan ma wspaniały dom i cudowwnych ludzi wokół siebie.

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/204073-Morgan(Pysio)-w-PDT-już-po-operacji-Nowy-Rok-spędzi-w-swoim-nowym-DS[/URL]!!

Posted

Zapisuję , mam nadzieję , że łapka jest do naprawienia , gdzie sunia jest (przepraszam jeśli nie doczytałam ) , znam świetnego ortopedę który naprawił nam już parę psów na których inni weci stawiali krzyżyk .

Posted (edited)

[quote name='Anja2201']Zapisuję , mam nadzieję , że łapka jest do naprawienia , gdzie sunia jest (przepraszam jeśli nie doczytałam ) , znam świetnego ortopedę który naprawił nam już parę psów na których inni weci stawiali krzyżyk .[/QUOTE]

[quote name='daga31081980']jestem na zaproszenie cioteczki kkasiiiar i patrze o oczom nie wierzę.Może zrobię jej wydarzenie na fb?Porozsyłam wątek.Zadeklarować stałej nie mogę ale postaram się coś przesłać[/QUOTE]

Dziekuje za pojawienie sie na watku :) Toyota nie ma za dobrych skojarzen z fb ;) wiec niech Toyota decyduje.
Dziekuje za pomoc ! :)

Edited by kkasiiiar
Posted (edited)

A może dałoby się ją pokazać w Grudziądzu u Mederskiego, on dobrym ortopedą jest ,
właściwą diagnozę postawi... Nawet gdyby pojechała gdzieś dalej do dt/hoteliku i dopiero tam miała być leczona,
to wiadomo byłoby co i jak.
Przypuszczam, że gdybym miała blisko dobrego specjalistę, moja trójłapka nie byłaby trójłapką , ale czasem najprosciej powiedzieć,
ze "stara sprawa i sie nic nie da zrobić"...

Edited by Kasia77
Posted

jestem i ja, ale nie mam ani kasy ani pomysłu - wydaje mi się, że tu tylko bezpłatny DT wchodzi w rachubę plus diagnostyka i ewentualne leczenie... Tylko skąd wziąć BDT? Bo jak widzę dobry początek na diagnostykę dają Ukryty Smok i agusiazet - a Maja602, Evita i Drzachoda zapoczątkowały utrzymanie :)