Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem i ja! Po 13 lutego wpłacę 50 zł, tylko Kasiu podeślij mi swoje konto. Postaram się też o fanty na bazarek. Mam koleżankę, która jest jakby chętna na szczeniaka, ale ja mam pewne obiekcje. Przede wszystkim dom i podwórko nieogrodzone:( Poza tym nie bardzo jej się widzi wpuszczanie szczeniaka do domu, więc nie wiem, czy to do końca byłby dobry dom.

• Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A i czy ktoś mógłby przygarnąć maleńkiego czarnego kociaka, który koczuj pod moim blokiem, zanim zamarznie? To kociątko, wzięłabym do siebie, ale moje psy nie lubią kotów, więc się boję, bo nie mam jak izolować, mój Sony otwiera drzwi:( Może choć DT za karmę i weta?

Posted

Zagladamy, ja rzadko z powodu nadmiaru obowiazkow.

Agusia, moze tego czarnego kociaka przyjeliby do schronu? Tylko czy on nie zachoruje od razu, wiesz jak jest z kotami w Mielcu. Na pewno kwarantanny wscieklizny juz nie ma, ale nie ma tez umowy z miastem Mielec na przyjmowanie zwierzat.

Posted

Zaglądamy, tylko narazie żadnych nowości nie ma, jest tak zimno, ze niestety odpuściłam sobie w tym tygodniu sterylki... nie dams obie ręki uciąć jak te suki potem będą w domu czy może w piwnicy, a po takim zabiegu musza mieć cieplo, to samo z sunia z bazy, nie mam potem gdzie jej umieścić, żeby cjociaż ze 3 dni miała ciepło, wcześniej można było myślec o Brzyściu..

Posted

Ulka18 napisał(a):
Zagladamy, ja rzadko z powodu nadmiaru obowiazkow.

Agusia, moze tego czarnego kociaka przyjeliby do schronu? Tylko czy on nie zachoruje od razu, wiesz jak jest z kotami w Mielcu. Na pewno kwarantanny wscieklizny juz nie ma, ale nie ma tez umowy z miastem Mielec na przyjmowanie zwierzat.

Okazało się, że kociaków jest więcej, są dzikie, boją się ludzi. Próbowałam choć jednego złapać, ale nic z tego. Noszę tylko jedzenie, ale jutro wyjeżdżam na ferie:(

Posted

Przejeżdżałam koło niego kilka razy, ale cisz, nic nie widać, na zw=ewnatrz był tylko widoczny ten największy kudłaty psiaczek, więc mam nadzieję, że resztę schował do środka na te mrozy..

Posted

Dogo07 napisał(a):
Dziękuję że się pojawiłaś :).

Takie śliczne są kudłate, a w piwnicy żyją :(.
Bez żadnej opieki , eh :(.

Śliczne te maluszki na pewno szybko znajdą dom....
Tylko ogłoszenia... :roll:

• 3 weeks later...
Posted

Udało mi się pojechqac w czwartek do doktora i zrobilismy jedną suczkę, starszą, szarą, zęby w katastrofalnym stanie, jakby nie wykształcone.. ale doktor mówi, że ona to ma też ze starości, nic tam pomóc sie nie da, do tego kazirodztwo...
Oprócz tej wysterylizowaliśmy suczkę od Pan aco ma 7 psiaków, ale za to mądrze je rozdzielał jak były cieczki i u niego nigdy się szczeniaki nie urodziły, ma 4 psy i 3 suczki.
Przyuważyłam, że najgorzej ma chyba ten piesek taki z krzywym pyszczkiem, on sie chowa na schrodach, generalnie ucieka od sfory, tylko sam siedzi, a jak któryś go zaczepi, to wszystkie go atakują ;(

Ten:

Posted

Nie wiem, moze by lepiej dac te szczeniaki do schroniska? przynajmniej by dziewczyny mialy oko na nie i zostalyby zaszczepione?

Schronisko obiecalo dac Panu Adzikowi 2 budy te z darow, ale trzeba by je jakos przewiezc.

PS. wplacilam 70 zl na kolejna sterylke

Posted

Siąść i płakać, tyle dobrze, że sie robi cieplej i psiny nie będa marzły. Małe psikai sa dalej w piwnicy, ja sie wogóle zastanawiam, czy jak on je wypuści jak się zrobi ciepło, to czy psy, które tam mieszkaja na zewnąytrz im krzywdy nie zrobią, jako obcym na terenie...

Posted

u nas cholera parwo było, to znaczy do domu za cholere bym maluchów nie wzięła - boję się jak szlag. Mamy ta lampe bakteriobójczą, dostaliśmy Virkon od Nicoli z FB. tam gdzie siedza teraz maluchy traltjemy pomieszczeie lampą.Do kojców są za maleńkie. Zrestza one musza być zaszczepione.
Mamy kojce wenątrz budynku gospodarczego, ale w jednym siedzi dziaidziuś - naszn owy nabytek. w drugim Wiki z draniami, a w trzecim MIka.
MOże ten biedny rudziasek zgodziłby się Z dziadkiem? Kojce mamy duże jak się nie mylę ten dziadziusiowy to ma 3 na 3,5 m, Wiki ma największy, Milka taki jak dziadziuś.
No kurcze nie wiem.

• 5 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Dzieki naszej Kasidaffik jedna suczynka najmniejsza, najbiedniejsza opuscila to miejsce i jest juz bezpieczna :D

Kasiu wielkie dzieki za wszystko co robisz :calus:

Basiu, dla Ciebie nieustanne podziekowania :buzi: