czarka86 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 witam, piszę w sprawie tego maleństwa. Mam dla niej dom. goczałkowice zdrój - starsza pani dom pełen ludzi, mieli pieska, którego bardzo kochali tylko zdechł. Jest to moja babcia. Proszę o kontakt,bo uważam ,że stworzyła by maleństwu wspaniały dom. e-mail: [email protected] Quote
Agnieszka Co. Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 czarka86 napisał(a):witam, piszę w sprawie tego maleństwa. Mam dla niej dom. goczałkowice zdrój - starsza pani dom pełen ludzi, mieli pieska, którego bardzo kochali tylko zdechł. Jest to moja babcia. Proszę o kontakt,bo uważam ,że stworzyła by maleństwu wspaniały dom. e-mail: [email protected] Czarka - napisz do mshume prywatną wiadomość - do Niej należy decyzja gdzie psinka zamieszka, ale na pewno potrzebuje więcej informacji niż podałaś. Quote
paniMysza Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 jesli moge cos pordzić w sprawie chodzenia na smyczy, polecam zalozenie psiakowi w domu obrozy/szelek i zaczepienia smyczy, niech tak chodzi sobie po mieszkaniu i ciagnie smyczke za soba. sunia (bardzo przerazona, wczeniej bita i nienauczona do smyczy), ktora byla u mnie tymczasowo przez tydzień po godzinie nie zwracała juz uwagi na smycz. powodzenia:) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 Cześć Cioteczki :lol: Ze smyczką się nauczy Księżniczka:loveu: Frida faktycznie chodzi, ale ona ogólnie z charakteru jest inna.. Już 1 dnia domagała się głaskania popychając łapką moją koleżankę:evil_lol: na dzień dobry ustawiła sobie kolegę..:lol: Tequilka jest bardziej delikatna;) Aguś jutro będzie super - nie martw się, Twoje na pewno będą gościnne:evil_lol: a jak nie, to Dee już sobie to zarządzi:diabloti::eviltong: hehehehe Uciekam, miłego dnia Cioteczki:Rose: Quote
M&S Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Czy ja dobrze rozumiem, ze malutka jest z jakiejś fantastycznej Hodofli...?! Quote
Agnieszka Co. Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 paniMysza napisał(a):jesli moge cos pordzić w sprawie chodzenia na smyczy, polecam zalozenie psiakowi w domu obrozy/szelek i zaczepienia smyczy, niech tak chodzi sobie po mieszkaniu i ciagnie smyczke za soba. sunia (bardzo przerazona, wczeniej bita i nienauczona do smyczy), ktora byla u mnie tymczasowo przez tydzień po godzinie nie zwracała juz uwagi na smycz. powodzenia:) Ćwiczyliśmy dziś z obróżką i dowiązaną długą sznurówką. Dopóki nikt jej nie trzyma za drugi koniec jest super :) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 Pomału do przodu;) Słodkich snów :) Quote
paniMysza Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Agnieszka Co. napisał(a):Ćwiczyliśmy dziś z obróżką i dowiązaną długą sznurówką. Dopóki nikt jej nie trzyma za drugi koniec jest super :) fajnie:) na pewno sie przyzwyczai:) Quote
taxelina Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 paniMysza napisał(a):jesli moge cos pordzić w sprawie chodzenia na smyczy, polecam zalozenie psiakowi w domu obrozy/szelek i zaczepienia smyczy, niech tak chodzi sobie po mieszkaniu i ciagnie smyczke za soba. sunia (bardzo przerazona, wczeniej bita i nienauczona do smyczy), ktora byla u mnie tymczasowo przez tydzień po godzinie nie zwracała juz uwagi na smycz. powodzenia:) A mialas jednego psa czy wiecej? bo ja sobie nie wyobrazam zeby chodzila z 1.8 m smycza za soba i w zabawie druga sunia jakos sie wplatala w to, na razie dalam obroze jej na stale - latwiej dopiac smycz niz zakladac cala obroze ale tez mam obawy czy w zabawie cos sie nie stanie. Quote
mshume Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Są krótsze smycze ;) to dobry sposób, polecany przez behawiorystów :) Quote
paniMysza Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 deer_1987 napisał(a):A mialas jednego psa czy wiecej? bo ja sobie nie wyobrazam zeby chodzila z 1.8 m smycza za soba i w zabawie druga sunia jakos sie wplatala w to, na razie dalam obroze jej na stale - latwiej dopiac smycz niz zakladac cala obroze ale tez mam obawy czy w zabawie cos sie nie stanie. ja mam swoje dwie suczki. nic sie pchełce nie stało. oczywiście jak miała doczepioną smycz, byłam w domu i miałam dziewczynki na oku:) Quote
taxelina Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 mshume napisał(a):Są krótsze smycze ;) to dobry sposób, polecany przez behawiorystów :) To musze u nas poszukac takich :) paniMysza napisał(a):ja mam swoje dwie suczki. nic sie pchełce nie stało. oczywiście jak miała doczepioną smycz, byłam w domu i miałam dziewczynki na oku:) Ja pytam nie ze zlosliwosci tylko z ciekawosci :) Na razie zalozylam Milce obroze i ta nosi na stale, i podchodzi to szybko zapinam smycz i smaka daje. Quote
paniMysza Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 deer_1987 napisał(a): Ja pytam nie ze zlosliwosci tylko z ciekawosci :) Na razie zalozylam Milce obroze i ta nosi na stale, i podchodzi to szybko zapinam smycz i smaka daje. domyslam się:) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 Dzień dobry:lol: Już się nie mogę doczekać wizyty:evil_lol: Martusia dobrze sobie radzisz;) jakbyś zobaczyła mój spacer... hahha:diabloti: Powiedzmy sobie szczerze, że Wiki ze smyczką to raczej kiepska para...:lol: Quote
Agnieszka Co. Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Weekend z Tequilką minął bardzo przyjemnie - ona coraz bardziej sie otwiera, wpasowała sie w moje "stado", nie ma konfliktów przy miskach i przy głaskaniu, noc przesypia całą na swoim legowisku obok legowisk moich psów. Chodzi za mną wszędzie, uwielbia jak sie na nią zwraca uwagę, lubi głaski i drzemanie na kolanach. W sobote gości obszczekiwała jak bodyguard. Nie było żadnej wpadki z czystością przez weekend. Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 Już się nie mogę doczekać odwiedzin... jeszcze 2 h :D Aguś miło czytać takie dobre wieści:) Quote
monia&nero Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='Agnieszka Co.']Weekend z Tequilką minął bardzo przyjemnie - ona coraz bardziej sie otwiera, wpasowała sie w moje "stado", nie ma konfliktów przy miskach i przy głaskaniu, noc przesypia całą na swoim legowisku obok legowisk moich psów. Chodzi za mną wszędzie, uwielbia jak sie na nią zwraca uwagę, lubi głaski i drzemanie na kolanach. W sobote gości obszczekiwała jak bodyguard. Nie było żadnej wpadki z czystością przez weekend. Wspaniałe wieści :) :) :) Oby tak dalej :) Może zostanie w Twoim stadku ? Czekamy na relację z odwiedzin Chiquita&DeeDee :) Quote
Agnieszka Co. Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Było super!!! Tequilka dostała od koleżanek wielki zapas karmy i smaczki, które jej bardzo zasmakowały. Mój Dyzio wspaniale czuł się w gronie 6 suczek i zachowywał się jak na dżentelmena przystało. Moja Lusi była nieco zazdrosna a Tequilka była grzeczna choć na początku trochę rozszczekana. Po załadowaniu kolan psiakami udało nam się pogadać i wypić herbatkę. Nasze zdjęcia słabiutko wyszły, może Rami coś wklei. Quote
paniMysza Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 jaki ten identyfikator duzy sie wydaje na tym mikroskopie:) Quote
M&S Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 ale zajada:) http://imageshack.us/photo/my-images/210/p1160531.jpg/ Quote
Recommended Posts