Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agnieszka Co. napisał(a):
Brak wieści jest lepszy niż złe wieści. Pozostaje mieć nadzieję i spać z zaciśniętymi kciukami

To też prawda, trzymamy, trzymamy!!!

• Replies 397
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aguś co racja to racja;)

Ginaviki z takim podejściem to nie sądzę. Sunia pójdzie do najlepszego domku, a Ty jak na razie nie napisałaś nic konkretnego. "Gdzie i kiedy można przyjechać" to do marketu na zakupy. Przykro mi, ale w wyborze domku będą bardzo duże wymagania. A na wizytę może się szykować osoba, która chociażby kontaktuje się w sprawie psa. Jak będziesz zainteresowana kolejnym psiakiem to może zacznij od tego.

M&S, zozolina dziękujemy:loveu:

Posted

już pisałam o sobie na priv do mshume :) ale po krótce mogę coś i tutaj naskrobać :) po pierwsze jestem miłośniczką psiaków, w domu moich rodziców są 2 ;) z czego jeden jest znalezioną małą przybłędą i jest kochany :) odkąd zamieszkałam sama brakuje mi bardzo towarzystwa zwierzaków :( mieszkam w Pruszkowie pod Warszawą w domu wolnostojącym z 2 starszymi braćmi, bez dzieci i żadnych zwierząt :( dlatego tak bardzo chciałabym zaadoptować teqilę żeby wypełnić pustkę w naszym domu i wnieść trochę radości. Jeden z braci pracuje cały czas w domu więc podczas mojej nieobecności (jak będę w pracy) psinka byłaby pod stałą opieką ;)
mam nadzieje, że moje marzenie się spełni i zostanę właścicielką tequilii ;)

Posted

Chiquita&DeeDee napisał(a):
Aguś co racja to racja;)

Ginaviki z takim podejściem to nie sądzę. Sunia pójdzie do najlepszego domku, a Ty jak na razie nie napisałaś nic konkretnego. "Gdzie i kiedy można przyjechać" to do marketu na zakupy. Przykro mi, ale w wyborze domku będą bardzo duże wymagania. A na wizytę może się szykować osoba, która chociażby kontaktuje się w sprawie psa. Jak będziesz zainteresowana kolejnym psiakiem to może zacznij od tego.

M&S, zozolina dziękujemy:loveu:

moja droga wyciągasz błędne wnioski. dopiero dzisiaj zauważyłam wątek tequili i skontaktowałam się na priv z mshume. doskonale zdaję sobie sprawę, że chcecie znaleźć dla kruszynki jak najlepszy dom. może i źle zaczęłam pisać posty tutaj ale cóż pierwszy raz chciałabym zaadoptować pieska w taki sposób. chciałabym pomóc psiakowi,który tego potrzenuje a nie kupować jakiegoś rasowego psa z hodowli żeby się nim chwalić czy coś w tym rodzaju. Chciałabym stworzyć dom temu potrzebującemu. Jeśli jesteś specjalistką w tych sprawach tu udziel mi rad jeśli oczywiście możesz a nie zniechęcaj...

Posted

Ginaviki od razu lepiej to wygląda;)
Piszesz konkretnie i na temat, bo po Twoim pierwszym poście powiem szczerze, byłam zniechęcona całkowicie. Jeżeli napisałaś do Asi to ja się z nią skontaktuję, choć nie ukrywam, są zainteresowane domki i samo zainteresowanie nie gwarantuje, że piesek trafi akurat do Ciebie. W wyborze domku kierujemy się dobrem psa i jego potrzebami. Szczególnie jeżeli jest to pies, który wzbudza duże zainteresowanie, bo każdy chciał by "małego słodkiego pieska". Wcześniej pisałam Ci, abyś przeczytała sobie mój pierwszy post - sunie czeka sterylizacja, której koszty powinien pokryć przyszły właściciel. Jak widzisz jest dużo rzeczy do ustalenia i dopiero po wizycie przed adopcyjnej, jeżeli wypadnie ona dobrze zapadnie decyzja o adopcji.

Posted

tak doskonale zdaję sobie sprawę z tego iż nie dostanę żadnej gwarancji cóż ale próbować i starać się zawsze warto ;) co do sterylizacji to byłam niemalże w 100% pewna że sunia będzie ją musiała przejść. Już się orientowałam w wymogach jakie musi spełnić przyszły adoptujący jeśli chodzi o adopcje dziewczynek wg ustaw itp. ;) skoro już się decyduję na posiadanie zwierzątka to trzeba było wziąć pod uwagę wiele opcji łącznie z koniecznymi szczepieniami i zabiegiem sterylizacji jeśli jeszcze nie był przeprowadzany.
wiesz co innego pisać sobie na forum a co innego rozmawiać z kimś w cztery oczy, wtedy ma się dużo więcej do powiedzenia o danej osobie i jej ocenienia, dlatego też wcześniej wspomniałam o ewentualnej wizycie przedadopcyjnej ;) mam nadzieję,że wszystko potoczy się pomyślnie :)
czekam na nowe info z niecierpliwością :)
dobranocki :)

Posted (edited)

Odwiedzam Teuilkę i widzę, że kolejka, coraz dłuższa ;):evil_lol: Co rusz piękniejsze, te zdjęcia.
Żeby tak wszystkie bezdomniaki, takie branie miały, bez względu na wiek, wielkość, wygląd czy choroby.Jednak warto być w życiu ładnym ;):lol:

Edited by Syla
Posted

Zuziu też tak myślę:loveu:

Syluś kolejka się robi, ale poprzeczka bardzo wysoka;):lol: także bez obaw:evil_lol:
Oj chciało by się, żeby psiaki miały takie zainteresowanie niezależnie od wieku i wyglądu... ale widzę, że Ty tak jak ja lubisz te wybrakowane:loveu:

Posted

Chiquita&DeeDee napisał(a):
Ginaviki od razu lepiej to wygląda;)
Piszesz konkretnie i na temat, bo po Twoim pierwszym poście powiem szczerze, byłam zniechęcona całkowicie. Jeżeli napisałaś do Asi to ja się z nią skontaktuję, choć nie ukrywam, są zainteresowane domki i samo zainteresowanie nie gwarantuje, że piesek trafi akurat do Ciebie. W wyborze domku kierujemy się dobrem psa i jego potrzebami. Szczególnie jeżeli jest to pies, który wzbudza duże zainteresowanie, bo każdy chciał by "małego słodkiego pieska". Wcześniej pisałam Ci, abyś przeczytała sobie mój pierwszy post - sunie czeka sterylizacja, której koszty powinien pokryć przyszły właściciel. Jak widzisz jest dużo rzeczy do ustalenia i dopiero po wizycie przed adopcyjnej, jeżeli wypadnie ona dobrze zapadnie decyzja o adopcji.

Trzeba dać dziewczynie sznsę!!!!

Mizianki dla malutkiej:):)