Jump to content
Dogomania

Fundacja Grey Animals- spragnione miłości i gotowe do zabrania!! Szukają domu...

Recommended Posts

Posted

Nowi mieszkańcy Fundacji - Maniek i Garet :

Maniek - wyżeł - bezdomny od 4 lat. Garet dołączył do niego kilka miesięcy temu. Dzięki uprzejmości jednego z mieszkańców Byczyny, który pozwolił psiakom nocować w swojej altance, czy garażu, udało się je wyłapać. Oba psiaki super miłe, spragnione miłości.

• Replies 962
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

yoshi22 napisał(a):
Dzień dobry! Chłopaki cudne, tak jak i reszta:loveu: A wyszło coś z chętnymi domkami, bo miały być wieści, a nie ma??

Wieści adopcyjnych udziela Szyszunia albo Wiosna:multi: Z tego co wiem, to nie pojawiła :placz:się w piątek Pani od Ciri i nie dała żadnego znaku czemu i czy ma zamiar przyjechać czy zrezygnowała.

Posted

Adopcyjnych wieści brak - cisza kompletna. Ehh, jakiś martwy sezon, a u nas tak dużo psów. Gdzie te domki? Wszystkie na wakacjach, wszyscy się urlopują?

...a do tego mój bazar, co byłam w połowie robienia go gdzieś zniknął, przepadł. Ehhh!

Posted

Moje Drogie Panie (i Panowie? Mamy tu jakichś Panów?),

Mam do Was ogromną prośbę - potrzebujemy ogłoszeń. Bardzo! Jest przepełnienie, psy w kojcach muszą się dogadywać i tolerować - a nie wszystkie chcą. Od czasu do czasu pojawiają się konflikty, na szczęście nic groźnego, ale.. psów mamy po prostu za dużo.
Bardzo potrzebyjemy Waszej pomocy z ogłoszeniami. Pamiętacie, jaką super akcję zrobiłyście (zrobiliście?) z maluchami? Rozeszły się do domków w mgnieniu oka. Teraz nie potrzeba aż takich cudów, ale kilka psów bardzo pilnie potrzebuje domków. I bardzo bardzo Was proszę o ogłoszenia dla nich.

-----------------------------------
Sara
[..bo dziad jest, zamiast się dogadywać ładnie, to mi Małego i Sola tłucze.]
Bardzo przyjazna, ugodowa, bardzo wpatrzona w człowieka. Jak na huskiego jest bardzo przywiązana do opiekuna i całkiem spokojna i grzeczna, chociaż w porównaniu z "przeciętnym psem" i tak wypada na energiczną, żywiołową potworę. O rasie trzeba wiedzieć, że uciekają (raczej nie puszcza się ich luzem), polują (ptactwo, koty, króliczki, myszki, chomiczki...), kopią doły, mają talent do ucieczek. Potrzebują dużo ruchu.
Sara, jako egzemplarz spokojny i grzeczny, zadowala się dłuższymi spacerami (w zaprzęgu sprawdzona, nie pracuje dobrze).
Szukamy domu u kogoś raczej aktywnego, chcącego psa do towarzystwa. Z innymi psami nie jest źle, Sara nie jest zadziorna (kłopot pojawia się np przy kościach, jeśli w kojcu jest więcej psów). Może mieszkać w domu lub ogrodzie. Dzieci uwielbia, z kotami zdecydowania uważać.

------------------------------------------
ROKO
[...bo siedzi u nas od ponad roku, i nikt nawet o niego nie zapytał. A jest wspaniały]Trzyletni, duży pies. Niezwykły - wpatrzony w człowieka, delikatny, bardzo karny i posłuszny. Uwielbia się bawić - i z ludźmi, i z psami. Roko z każdym dogaduje się dobrze, jest bardzo przyjazny - i właśnie z tego powodu zbiera łomot od każdego, kto ma ochotę na kimś odreagować. Ustępuje przy jedzeniu, oddaje innym zabawki. Z kojca wychodzi ostatni. Grzecznie czeka na zwrócenie na niego uwagi, nie wciska się i nie pcha na siłe.
Skacze przez płoty - dlatego szukamy mu raczej miejsca w mieszkaniu lub w domu, nie w ogrodzie. No i sierść zdecydowanie krótka - zima na dworze to dla niego bardzo, bardzo ciężki czas.

Posted

yoshi22 napisał(a):
Dzień dobry! Chłopaki cudne, tak jak i reszta:loveu: A wyszło coś z chętnymi domkami, bo miały być wieści, a nie ma??

Niestety, nici z nowych domków :( Ludzie dzwonią, niby tacy napaleni, już jadą... i nigdy więcej się nie odzywają :-( Żeby chociaż zadzwonili powiedzieć, że się rozmyślili lub coś im nie pasuje, albo cokolwiek ! A my siedzimy w pełnej gotowości o umówionej porze, czekamy godzinę, czekamy 2 godziny i nic...
Cóż, może chociaż jednej z dziewczynek uda się pojechać do domku, ale nie piszę już więcej, żeby nie robić złudzeń :-(

Posted

no.. jakiej jednej? Ja myślę, że conajmniej dwie mają szansę!
..bo.. ciiiiii.. Ty nic nie wiesz, ale do mnie się bardzo fajna pani odezwała, i mam gorącą nadzieję, że COŚ z tego wyjdzie!!! KCIUKI POPROSZĘ!!!

Posted

wiosna napisał(a):
wiem wiem, i się wcale nie dziwię. Ostatnie papu wszamał tak, że się cała mordka uświniła - a kumple z pokoju dostali po pulpecie ;)

To super, że Mu smakowało:multi: czyli kucharka ze mnie niezła;) dogodzić upodobaniom smakowym;) Władzia to wcale nie taka prosta sprawa
:lol:

Posted

[quote name='wiosna']Hehe, bo Właduś ma delikatne, szlachetne podniebienie!

Czyje to?

(test znajomości psów dla działaczy :eviltong: )
Ja stawiam na Naszą nieśmiałą Nadię
:multi:

Posted

wiosna napisał(a):
Hehe, w sumie czarnych nochali i czarnych pycholi mamy całkiem sporo! :diabloti:

I co trafiłam z Nadią?:lol: A co jest przewidziane jako nagroda dla trafnego typowania? :multi: Bo mój drugi typ: być może... Jaskier??;)