szyszunia557 Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 Nowi mieszkańcy Fundacji - Maniek i Garet : Maniek - wyżeł - bezdomny od 4 lat. Garet dołączył do niego kilka miesięcy temu. Dzięki uprzejmości jednego z mieszkańców Byczyny, który pozwolił psiakom nocować w swojej altance, czy garażu, udało się je wyłapać. Oba psiaki super miłe, spragnione miłości. Quote
lenka12 Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Witam:multi: Prawda,że nasze nowe chłopaki ( Maniek i Garet ) są cudne:multi: zresztą jak i cała reszta fundacyjnych zwierzaków:multi: Quote
yoshi22 Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Dzień dobry! Chłopaki cudne, tak jak i reszta:loveu: A wyszło coś z chętnymi domkami, bo miały być wieści, a nie ma?? Quote
lenka12 Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 yoshi22 napisał(a):Dzień dobry! Chłopaki cudne, tak jak i reszta:loveu: A wyszło coś z chętnymi domkami, bo miały być wieści, a nie ma?? Wieści adopcyjnych udziela Szyszunia albo Wiosna:multi: Z tego co wiem, to nie pojawiła :placz:się w piątek Pani od Ciri i nie dała żadnego znaku czemu i czy ma zamiar przyjechać czy zrezygnowała. Quote
lenka12 Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 Witam wszystkich:multi: Słonko już wygląda zza chmurek:cool1:ale zaraz się znowu chowa. Jakieś takie niezdecydowane dzisiaj;) Quote
wiosna Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 Adopcyjnych wieści brak - cisza kompletna. Ehh, jakiś martwy sezon, a u nas tak dużo psów. Gdzie te domki? Wszystkie na wakacjach, wszyscy się urlopują? ...a do tego mój bazar, co byłam w połowie robienia go gdzieś zniknął, przepadł. Ehhh! Quote
wiosna Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Uhhh.. zrobiłam bazar, narazie część sprzętów, ale nareszcie jest już URUCHOMIONY!!! Zapraszam do zakupów i gorąco proszę o reklamowanie, rozsyłanie i zapraszanie! http://www.dogomania.pl/forum/threads/229951 Quote
szyszunia557 Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 (edited) Super bazarek :multi: Zapraszamy i prosimy o reklamowanie !!! Edited July 27, 2012 by szyszunia557 Quote
wiosna Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Kto się stęsknił za futrami? Zapraszam do dzisiejszej galerii TUTAJ :) Quote
wiosna Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Moje Drogie Panie (i Panowie? Mamy tu jakichś Panów?), Mam do Was ogromną prośbę - potrzebujemy ogłoszeń. Bardzo! Jest przepełnienie, psy w kojcach muszą się dogadywać i tolerować - a nie wszystkie chcą. Od czasu do czasu pojawiają się konflikty, na szczęście nic groźnego, ale.. psów mamy po prostu za dużo. Bardzo potrzebyjemy Waszej pomocy z ogłoszeniami. Pamiętacie, jaką super akcję zrobiłyście (zrobiliście?) z maluchami? Rozeszły się do domków w mgnieniu oka. Teraz nie potrzeba aż takich cudów, ale kilka psów bardzo pilnie potrzebuje domków. I bardzo bardzo Was proszę o ogłoszenia dla nich. ----------------------------------- Sara [..bo dziad jest, zamiast się dogadywać ładnie, to mi Małego i Sola tłucze.] Bardzo przyjazna, ugodowa, bardzo wpatrzona w człowieka. Jak na huskiego jest bardzo przywiązana do opiekuna i całkiem spokojna i grzeczna, chociaż w porównaniu z "przeciętnym psem" i tak wypada na energiczną, żywiołową potworę. O rasie trzeba wiedzieć, że uciekają (raczej nie puszcza się ich luzem), polują (ptactwo, koty, króliczki, myszki, chomiczki...), kopią doły, mają talent do ucieczek. Potrzebują dużo ruchu. Sara, jako egzemplarz spokojny i grzeczny, zadowala się dłuższymi spacerami (w zaprzęgu sprawdzona, nie pracuje dobrze). Szukamy domu u kogoś raczej aktywnego, chcącego psa do towarzystwa. Z innymi psami nie jest źle, Sara nie jest zadziorna (kłopot pojawia się np przy kościach, jeśli w kojcu jest więcej psów). Może mieszkać w domu lub ogrodzie. Dzieci uwielbia, z kotami zdecydowania uważać. ------------------------------------------ ROKO [...bo siedzi u nas od ponad roku, i nikt nawet o niego nie zapytał. A jest wspaniały]Trzyletni, duży pies. Niezwykły - wpatrzony w człowieka, delikatny, bardzo karny i posłuszny. Uwielbia się bawić - i z ludźmi, i z psami. Roko z każdym dogaduje się dobrze, jest bardzo przyjazny - i właśnie z tego powodu zbiera łomot od każdego, kto ma ochotę na kimś odreagować. Ustępuje przy jedzeniu, oddaje innym zabawki. Z kojca wychodzi ostatni. Grzecznie czeka na zwrócenie na niego uwagi, nie wciska się i nie pcha na siłe. Skacze przez płoty - dlatego szukamy mu raczej miejsca w mieszkaniu lub w domu, nie w ogrodzie. No i sierść zdecydowanie krótka - zima na dworze to dla niego bardzo, bardzo ciężki czas. Quote
wiosna Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Sara (swoją drogą... co ona wyprawia z tym ogonem?!) Quote
szyszunia557 Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 yoshi22 napisał(a):Dzień dobry! Chłopaki cudne, tak jak i reszta:loveu: A wyszło coś z chętnymi domkami, bo miały być wieści, a nie ma?? Niestety, nici z nowych domków :( Ludzie dzwonią, niby tacy napaleni, już jadą... i nigdy więcej się nie odzywają :-( Żeby chociaż zadzwonili powiedzieć, że się rozmyślili lub coś im nie pasuje, albo cokolwiek ! A my siedzimy w pełnej gotowości o umówionej porze, czekamy godzinę, czekamy 2 godziny i nic... Cóż, może chociaż jednej z dziewczynek uda się pojechać do domku, ale nie piszę już więcej, żeby nie robić złudzeń :-( Quote
wiosna Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 no.. jakiej jednej? Ja myślę, że conajmniej dwie mają szansę! ..bo.. ciiiiii.. Ty nic nie wiesz, ale do mnie się bardzo fajna pani odezwała, i mam gorącą nadzieję, że COŚ z tego wyjdzie!!! KCIUKI POPROSZĘ!!! Quote
wiosna Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Lenka, tutaj jest wątek naszego Vladimirka ;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/133307-Władek-cierpienie-głód-i-strach-POMOŻ-zbieramy-deklaracje-na-hotelik! Quote
lenka12 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 [quote name='wiosna']Lenka, tutaj jest wątek naszego Vladimirka ;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/133307-Władek-cierpienie-głód-i-strach-POMOŻ-zbieramy-deklaracje-na-hotelik! Dziękuję za podsłanie wątku Władzia:multi: Wiesz, że mam słabość;)do tego gentelman'a;) Quote
wiosna Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 wiem wiem, i się wcale nie dziwię. Ostatnie papu wszamał tak, że się cała mordka uświniła - a kumple z pokoju dostali po pulpecie ;) Quote
lenka12 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 wiosna napisał(a):wiem wiem, i się wcale nie dziwię. Ostatnie papu wszamał tak, że się cała mordka uświniła - a kumple z pokoju dostali po pulpecie ;) To super, że Mu smakowało:multi: czyli kucharka ze mnie niezła;) dogodzić upodobaniom smakowym;) Władzia to wcale nie taka prosta sprawa :lol: Quote
wiosna Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Hehe, bo Właduś ma delikatne, szlachetne podniebienie! Czyje to? (test znajomości psów dla działaczy :eviltong: ) Quote
lenka12 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 [quote name='wiosna']Hehe, bo Właduś ma delikatne, szlachetne podniebienie! Czyje to? (test znajomości psów dla działaczy :eviltong: ) Ja stawiam na Naszą nieśmiałą Nadię :multi: Quote
wiosna Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Hehe, w sumie czarnych nochali i czarnych pycholi mamy całkiem sporo! :diabloti: Quote
lenka12 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 wiosna napisał(a):Hehe, w sumie czarnych nochali i czarnych pycholi mamy całkiem sporo! :diabloti: I co trafiłam z Nadią?:lol: A co jest przewidziane jako nagroda dla trafnego typowania? :multi: Bo mój drugi typ: być może... Jaskier??;) Quote
Ewelinaaa Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Hehehe o to samo chciałam się zapytać czy jest jakaś nagroda za odgadnięcie noska :D Quote
Recommended Posts