Ewelinaaa Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Marta nie martw się. Z pewnością poradzimy sobie z tym wszystkim !! Zajmę się ogłoszeniami, pewnie jakaś ciotka jeszcze też w ogłoszeniach pomoże. Założyłam Muci osobny wątek. Może w ten sposób uda nam sie chociaż znaleźć DT dla niej. Ja obecnie nie mogę, ale jak tylko zwolni mi sie miejsce, zabieram kogoś od was. Może być to nawet Inuk :) A co z tym Festynem łucznictwa, odbył sie już czy jeszcze nie? Będziecie na niego jechać? :) Quote
Kava Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 czytam kolejne relacje o stanie zdrowia i finansow z lekkim przerazeniem.... sytuacja jest faktycznie powazna i cieplymi slowami wszystkich dziur sie nie zalata.... mam pewien pomysl, na zdobycie troche kasy... co sadzicie o tym aby zalozyc wydarzenie w akcji..."" siepomaga""..... i zaczac zbierac na kase na samochod... wystarczy kilka zdjec , dobry tekst i mozna zaczynac, CO WY NA TO ? mam jeszcze inny pomysl pomozcie mi zorganizowac ( pomieszczenie i reklama) kurs gotowania zdrowej zywnosci.... prowadze od dluzszego czasu roznego rodzaju kursy gotowania, prelekcje, pokazy jak odzywiac sie zdrowo ( oczywiscie vegetarianska versja, evtl z ryba) bede w lipcu w Renskiej wsi, to moglabym na jeden, dwa wieczory zorganizowac jakis fajny pokaz gotowania.... Zyski z tego z przeznaczeniem na samochod dla fundacji.... co myslicie ....na ten temat? Quote
Ewelinaaa Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Troszeczkę wątek Fundacji nam spadł, ale zaraz go podniesiemy :) Przedstawiam nowe psiaki, które przybyły do Fundacji : Eskel - młodziutki, około roczny psiak, wyłapany kilka dni temu, jeszcze na kwarantannie. Łagodny, uwielbia ludzi, można wręcz określić go mianem idealnego psa rodzinnego. Dzieci uwielbia - w wiosce w której się błąkał, dzieciaki go dokarmiały i opiekowały się nim, a jego to wyraźnie uszczęśliwiło. Towarzyski, ciekawy, bystry, w domu czysty i grzeczny, z psami bez kłopotów. Pięknie chodzi na smyczy. Uwielbia pieszczoty i domaga się uwagi, ale nie jest natarczywy. Szukamy dla niego domu, w którym stałby się towarzyszem zabaw dzieci lub wiernym przyjacielem osoby samotnej. Keira Młodziutka suczka błąkała się od jakiegoś czasu w okolicy dworca kolejowego w Chudobie razem z drugą suczką (Marti). Czarna, podpalana psinka jest jeszcze nieco nieśmiała i zdezorientowana nową sytuacją. Szybko jednak zauważa, że ludzie nie robią jej krzywdy i przynoszą dużo dobrych rzeczy do jedzenia, nie ma więc potrzeby bać się i uciekać. Uczy się chodzić na smyczy, robi duże postępy. Zna już podstawowe komendy. W najbliższym czasie zostanie wysterylizowana i gotowa do adopcji. Marti Marti to malutka, brązowa suczka, która przybłąkała się w okolicach dworca kolejowego w jednej spod byczyńskich wsi razem z drugą sunią (Keirą). Marti to ponad półroczny szczeniak, początkowo mocno wystraszony niestabilną sytuacją, w jakiej się znalazła. Teraz to wulkan energii i radości. Sunia jest wszędzie i wszystko ją interesuje. Uczy się chodzić na smyczy, robi duże postępy. Zna już podstawowe komendy. W najbliższym czasie zostanie wysterylizowana i gotowa do adopcji. Kajli leżał w rowie, we wsi pod Byczyną. Był poraniony, początkowo myśleliśmy, że może został potrącony przez samochód. Okazało się jednak, że został dotkliwie pogryziony. Nie dał się złapać, początkowo zostawialiśmy mu wodę i karmę. Dopiero przy trzecim spotkaniu udało się go schwytać. Jest to około 2-letni psiak, który z powodu ostatnich przejść wygląda na dużo starszego. Na razie jest raczej ostrożny w stosunku do ludzi, wycofuje się. Czekamy, aż dojdzie do siebie, żeby móc określić jego charakter. Quote
szyszunia557 Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 (edited) Witam wszyskich ! Powoli wychodzimy na prostą, choć droga daleka... Psów zbyt dużo, oj dużo za dużo :( Keira i Marti już po sterylce. Pojechały naszym nowym busem do lecznicy :) Czują się świetnie, ranki tak malutkie, że trzeba się przyjrzeć. Dziewczynki pełne energii i radości. Wczoraj spędziłam z nimi kawał czasu, choć miałam wyrzuty sumienia, że dla innych go zabrakło :( Maluchy są tak spragnione ludzkiego towarzystwa, że ciężko im potem. Płacz i lament... Bardzo proszę Was o ogłoszenia dla dziewczynek ! Są gotowe do wzięcia, bardzo ładnie chodzą na smyczy, znają podstawowe komendy, wracają na zawołanie. Keira jest spokojniejsza, Marti to wulkan energii, choć jest przy tym posłuszniejsza. Obie śliczne i kochane. :loveu: Galeria dziewczynek tutaj : http://www.greyanimals.org/index.php?option=com_content&view=article&id=404%3Akeira&catid=41%3Apsy&Itemid=97&lang=pl Edited June 8, 2012 by szyszunia557 Quote
szyszunia557 Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Oj, dawno nikt tu do nas nie zaglądał, a ja mam takie dobre wieści :eviltong: Usha pojechała wczoraj do nowego domu, na wieś w okolicy Kluczborka. Ma do towarzystwa drugiego dużego psiaka i ogrooooooooomną przestrzeń do biegania :multi: Mucia na dniach ma pojechać do DT. Dzisiaj będę wiedzieć coś więcej. Quote
Kava Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 [quote name='szyszunia557']Oj, dawno nikt tu do nas nie zaglądał, a ja mam takie dobre wieści :eviltong: Usha pojechała wczoraj do nowego domu, na wieś w okolicy Kluczborka. Ma do towarzystwa drugiego dużego psiaka i ogrooooooooomną przestrzeń do biegania :multi: Mucia na dniach ma pojechać do DT. Dzisiaj będę wiedzieć coś więcej. super ciesze sie dla Uszki Quote
szyszunia557 Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Usha trafiła na prawde super ! Nie będzie trzymana w kojcu, duży teren do biegania, odpowiedzialni właściciele, tak możemy wnioskować po formie ich drugiego psa :) Chcemy wiecej adopcji !!! Quote
szyszunia557 Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 [quote name='Kava']czytam kolejne relacje o stanie zdrowia i finansow z lekkim przerazeniem.... sytuacja jest faktycznie powazna i cieplymi slowami wszystkich dziur sie nie zalata.... mam pewien pomysl, na zdobycie troche kasy... co sadzicie o tym aby zalozyc wydarzenie w akcji..."" siepomaga""..... i zaczac zbierac na kase na samochod... wystarczy kilka zdjec , dobry tekst i mozna zaczynac, CO WY NA TO ? mam jeszcze inny pomysl pomozcie mi zorganizowac ( pomieszczenie i reklama) kurs gotowania zdrowej zywnosci.... prowadze od dluzszego czasu roznego rodzaju kursy gotowania, prelekcje, pokazy jak odzywiac sie zdrowo ( oczywiscie vegetarianska versja, evtl z ryba) bede w lipcu w Renskiej wsi, to moglabym na jeden, dwa wieczory zorganizowac jakis fajny pokaz gotowania.... Zyski z tego z przeznaczeniem na samochod dla fundacji.... co myslicie ....na ten temat? Kava umknął mi ten post, niestety :( Na chwilę obecną nie możemy założyć celu, bo nie mamy zgody na prowadzenie ogólnopolskiej zbiórki publicznej z MSW :( Dzwoniła nawet do mnie przesympatyczna pani z siepomaga, ale nic z tego. Quote
szyszunia557 Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Od wczoraj nasza mała, rozchwiana emocjonalnie Mucia jest w cudnym DT we Wrocławiu :multi: Początki są trudne, ale mam nadzieję, że wszystko się ułoży :) Quote
szyszunia557 Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Oto nasza Mucia w swoim posłanku w DT u paniMyszy :) Jeszcze nie nabrała zaufania ale pierwsze buziaki rozdane ;) Wczoraj był potencjalny domek w odwiedzinach i może coś z tego będzie :multi: Quote
szyszunia557 Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Ale tu pustki :placz: Nikt do nas nie zagląda ! Może to wakacje ? U nas ciężko strasznie :( W sobotę dostałyśmy zgłoszenie, żeby wyłapać 2 bezdomniaki, które "terroryzują " okolicę i zgloszenie o suczce z miotem 6 szczeniąt w okolicy. A adopcje stoją w miejscu :shake: Zapraszam Was na wątek Taysona, może i jemu sie poszczęści, tak jak Muci ? http://www.dogomania.pl/forum/threads/229263-Tyson-chodząca-psia-miłość-! Zaglądajcie, rozgłaszajcie proszę :modla: Quote
paniMysza Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 jesli to mozliwe, poproszę do ogłoszeń i wydarzenia na fb fajne fotki nikity:) fajne czyli: - np. na rekach, żeby było wiadomo jak faktycznie jest malutka - na trwawce - na smyczce :) będę wdzięczna:) Quote
lenka12 Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Witam wszystkich w poniedziałkowy trochę deszczowy poranek:multi: Co do powyższego postu, to Szyszunia umie czarować;) zdolna z Niej dziewczyna:lol: W sobotę wyspacerowałyśmy psiaki z Fundacji, a przy powrocie z ostatniej tury spacerków złapał nas naprawdę rzęsisty deszcz, więc powrót był w tempie na rekord Europy w bieganiu;) psiaki schowały się w suchutkich kojcach a My u Wiosny:multi: Quote
szyszunia557 Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Hejka :multi: Może wieczorkiem uda mi się wrzucić parę fotek z tegoż spacerku ? Quote
paniMysza Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='szyszunia557']Hejka :multi: Może wieczorkiem uda mi się wrzucić parę fotek z tegoż spacerku ?[/QUOTE] no i gdzie te foty, he?;) Quote
szyszunia557 Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Taka padnięta wróciłam z budowy, ufff nie dałam rady :( Quote
lenka12 Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 Dzień dobry Wszystkim:multi: w taki piękny, letni i słoneczny poranek:lol: Quote
lenka12 Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 Witam o poranku:multi: Za oknem słonko,ale trochę wieje. Miłego piątku:lol: Quote
Ewelinaaa Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 Cześć dziewczyny ! :) Wkleicie te 2 nowe psiaki :) Quote
szyszunia557 Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 Obiecuję nowe zdjęcia, nowych psiaków, ale najpierw dobre wieści :cool3: Mamy chętne domki, w tym jeden dzisiaj przyjeżdża do Fundacji :multi: Spodobały się Ciri, Suzzy i Marti. Zobaczymy, co z tego wyjdzie ? Trzymajcie mocno kciuki ! Wieczorkiem wieści ;) Quote
Recommended Posts