Jump to content
Dogomania

Fundacja Grey Animals- spragnione miłości i gotowe do zabrania!! Szukają domu...

Recommended Posts

Posted

Marta nie martw się. Z pewnością poradzimy sobie z tym wszystkim !! Zajmę się ogłoszeniami, pewnie jakaś ciotka jeszcze też w ogłoszeniach pomoże. Założyłam Muci osobny wątek. Może w ten sposób uda nam sie chociaż znaleźć DT dla niej. Ja obecnie nie mogę, ale jak tylko zwolni mi sie miejsce, zabieram kogoś od was. Może być to nawet Inuk :)

A co z tym Festynem łucznictwa, odbył sie już czy jeszcze nie? Będziecie na niego jechać? :)

• Replies 962
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czytam kolejne relacje o stanie zdrowia i finansow z lekkim przerazeniem....
sytuacja jest faktycznie powazna i cieplymi slowami wszystkich dziur sie nie zalata....

mam pewien pomysl, na zdobycie troche kasy...

co sadzicie o tym aby zalozyc wydarzenie w akcji..."" siepomaga""..... i zaczac zbierac na kase na samochod...
wystarczy kilka zdjec , dobry tekst i mozna zaczynac, CO WY NA TO ?

mam jeszcze inny pomysl

pomozcie mi zorganizowac ( pomieszczenie i reklama) kurs gotowania zdrowej zywnosci....
prowadze od dluzszego czasu roznego rodzaju kursy gotowania, prelekcje, pokazy jak odzywiac sie zdrowo ( oczywiscie vegetarianska versja, evtl z ryba)
bede w lipcu w Renskiej wsi, to moglabym na jeden, dwa wieczory zorganizowac jakis fajny pokaz gotowania.... Zyski z tego z przeznaczeniem na samochod dla fundacji.... co myslicie ....na ten temat?

Posted

Troszeczkę wątek Fundacji nam spadł, ale zaraz go podniesiemy :)

Przedstawiam nowe psiaki, które przybyły do Fundacji :

Eskel - młodziutki, około roczny psiak, wyłapany kilka dni temu, jeszcze na kwarantannie. Łagodny, uwielbia ludzi, można wręcz określić go mianem idealnego psa rodzinnego. Dzieci uwielbia - w wiosce w której się błąkał, dzieciaki go dokarmiały i opiekowały się nim, a jego to wyraźnie uszczęśliwiło. Towarzyski, ciekawy, bystry, w domu czysty i grzeczny, z psami bez kłopotów. Pięknie chodzi na smyczy. Uwielbia pieszczoty i domaga się uwagi, ale nie jest natarczywy. Szukamy dla niego domu, w którym stałby się towarzyszem zabaw dzieci lub wiernym przyjacielem osoby samotnej.

Keira
Młodziutka suczka błąkała się od jakiegoś czasu w okolicy dworca kolejowego w Chudobie razem z drugą suczką (Marti). Czarna, podpalana psinka jest jeszcze nieco nieśmiała i zdezorientowana nową sytuacją. Szybko jednak zauważa, że ludzie nie robią jej krzywdy i przynoszą dużo dobrych rzeczy do jedzenia, nie ma więc potrzeby bać się i uciekać. Uczy się chodzić na smyczy, robi duże postępy. Zna już podstawowe komendy. W najbliższym czasie zostanie wysterylizowana i gotowa do adopcji.

Marti

Marti to malutka, brązowa suczka, która przybłąkała się w okolicach dworca kolejowego w jednej spod byczyńskich wsi razem z drugą sunią (Keirą). Marti to ponad półroczny szczeniak, początkowo mocno wystraszony niestabilną sytuacją, w jakiej się znalazła. Teraz to wulkan energii i radości. Sunia jest wszędzie i wszystko ją interesuje. Uczy się chodzić na smyczy, robi duże postępy. Zna już podstawowe komendy. W najbliższym czasie zostanie wysterylizowana i gotowa do adopcji.

Kajli leżał w rowie, we wsi pod Byczyną. Był poraniony, początkowo myśleliśmy, że może został potrącony przez samochód. Okazało się jednak, że został dotkliwie pogryziony. Nie dał się złapać, początkowo zostawialiśmy mu wodę i karmę. Dopiero przy trzecim spotkaniu udało się go schwytać. Jest to około 2-letni psiak, który z powodu ostatnich przejść wygląda na dużo starszego. Na razie jest raczej ostrożny w stosunku do ludzi, wycofuje się. Czekamy, aż dojdzie do siebie, żeby móc określić jego charakter.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Witam wszyskich !
Powoli wychodzimy na prostą, choć droga daleka...
Psów zbyt dużo, oj dużo za dużo :(
Keira i Marti już po sterylce. Pojechały naszym nowym busem do lecznicy :) Czują się świetnie, ranki tak malutkie, że trzeba się przyjrzeć. Dziewczynki pełne energii i radości. Wczoraj spędziłam z nimi kawał czasu, choć miałam wyrzuty sumienia, że dla innych go zabrakło :( Maluchy są tak spragnione ludzkiego towarzystwa, że ciężko im potem. Płacz i lament...
Bardzo proszę Was o ogłoszenia dla dziewczynek ! Są gotowe do wzięcia, bardzo ładnie chodzą na smyczy, znają podstawowe komendy, wracają na zawołanie. Keira jest spokojniejsza, Marti to wulkan energii, choć jest przy tym posłuszniejsza. Obie śliczne i
kochane. :loveu: Galeria dziewczynek tutaj :
http://www.greyanimals.org/index.php?option=com_content&view=article&id=404%3Akeira&catid=41%3Apsy&Itemid=97&lang=pl

Edited by szyszunia557
Posted

Oj, dawno nikt tu do nas nie zaglądał, a ja mam takie dobre wieści :eviltong:
Usha pojechała wczoraj do nowego domu, na wieś w okolicy Kluczborka. Ma do towarzystwa drugiego dużego psiaka i ogrooooooooomną przestrzeń do biegania :multi:
Mucia na dniach ma pojechać do DT. Dzisiaj będę wiedzieć coś więcej.

Posted

[quote name='szyszunia557']Oj, dawno nikt tu do nas nie zaglądał, a ja mam takie dobre wieści :eviltong:
Usha pojechała wczoraj do nowego domu, na wieś w okolicy Kluczborka. Ma do towarzystwa drugiego dużego psiaka i ogrooooooooomną przestrzeń do biegania :multi:
Mucia na dniach ma pojechać do DT. Dzisiaj będę wiedzieć coś więcej.

super ciesze sie dla Uszki

Posted

[quote name='Kava']czytam kolejne relacje o stanie zdrowia i finansow z lekkim przerazeniem....
sytuacja jest faktycznie powazna i cieplymi slowami wszystkich dziur sie nie zalata....

mam pewien pomysl, na zdobycie troche kasy...

co sadzicie o tym aby zalozyc wydarzenie w akcji..."" siepomaga""..... i zaczac zbierac na kase na samochod...
wystarczy kilka zdjec , dobry tekst i mozna zaczynac, CO WY NA TO ?

mam jeszcze inny pomysl

pomozcie mi zorganizowac ( pomieszczenie i reklama) kurs gotowania zdrowej zywnosci....
prowadze od dluzszego czasu roznego rodzaju kursy gotowania, prelekcje, pokazy jak odzywiac sie zdrowo ( oczywiscie vegetarianska versja, evtl z ryba)
bede w lipcu w Renskiej wsi, to moglabym na jeden, dwa wieczory zorganizowac jakis fajny pokaz gotowania.... Zyski z tego z przeznaczeniem na samochod dla fundacji.... co myslicie ....na ten temat?
Kava umknął mi ten post, niestety :(
Na chwilę obecną nie możemy założyć celu, bo nie mamy zgody na prowadzenie ogólnopolskiej zbiórki publicznej z MSW :( Dzwoniła nawet do mnie przesympatyczna pani z siepomaga, ale nic z tego.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Ale tu pustki :placz: Nikt do nas nie zagląda ! Może to wakacje ?
U nas ciężko strasznie :( W sobotę dostałyśmy zgłoszenie, żeby wyłapać 2 bezdomniaki, które "terroryzują " okolicę i zgloszenie o suczce z miotem 6 szczeniąt w okolicy. A adopcje stoją w miejscu :shake:
Zapraszam Was na wątek Taysona, może i jemu sie poszczęści, tak jak Muci ?
http://www.dogomania.pl/forum/threads/229263-Tyson-chodząca-psia-miłość
-!
Zaglądajcie, rozgłaszajcie proszę :modla:

Posted

jesli to mozliwe, poproszę do ogłoszeń i wydarzenia na fb fajne fotki nikity:) fajne czyli:
- np. na rekach, żeby było wiadomo jak faktycznie jest malutka
- na trwawce
- na smyczce :)
będę wdzięczna:)

Posted

Witam wszystkich w poniedziałkowy trochę deszczowy poranek:multi: Co do powyższego postu, to Szyszunia umie czarować;) zdolna z Niej dziewczyna:lol: W sobotę wyspacerowałyśmy psiaki z Fundacji, a przy powrocie z ostatniej tury spacerków złapał nas naprawdę rzęsisty deszcz, więc powrót był w tempie na rekord Europy w bieganiu;) psiaki schowały się w suchutkich kojcach a My u Wiosny:multi:

Posted

Obiecuję nowe zdjęcia, nowych psiaków, ale najpierw dobre wieści :cool3:
Mamy chętne domki, w tym jeden dzisiaj przyjeżdża do Fundacji :multi: Spodobały się Ciri, Suzzy i Marti. Zobaczymy, co z tego wyjdzie ? Trzymajcie mocno kciuki ! Wieczorkiem wieści ;)