Roszpunka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Nie przestajemy kciukać. Trzymajcie się Cioteczki, dziewczynki - nie poddawać się. Wkrótce jedzonko i picie do oporu... Jeszcze tylko troszkę wytrzymajcie... Quote
mall... Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 [quote name='eliza_sk']Mall - witaj i przede wszystkim jestem CI ogromnie wdzięczna za opiekę nad małą. Nikt nie mógł przewidzieć, że będzie aż tak pod górkę, przepraszam. Trzymamy kciuki i czekamy na wieści.[/QUOTE] no witajcie żałuję że tu wcześniej nie weszłam z Wami pogadac ale wsparcie jest super i po tej surowicy mam nadzieje ze juz bedzie coraz lepiej na razie śpi, troche przed godziną pochodziła po pokoju szukała miejsca w kątach bo niestety ją zbierało na wymioty ale nie zebrało w końcu, to chyba dobrze. no i poszła spać.. jutro o 11:30 jedziemy dzięki DoPi i jej synowi na szczepienie bo sie nam jak na złość samochód rozkraczył ale kurcze znów szuka miejsca i zanosi sie na wymioty ale nic sie nie dzieje nom w każdym razie patrzy spod byka na wszystko i co jakis czas wychodzi z pod koca i spaceruje, zobaczymy. Niestety wet nie dał jej dzis chyba nic przeciwwymiotnego, wczoraj dostała i w nocy juz sie nic nie działo. jejku co ja bym dała żeby znów chciała się bawić Quote
Roszpunka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Ale jak to??? Teraz chcecie ją szczepić? Quote
Evelka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 No właśnie - dlaczego chcecie Ją teraz szczepić?!:-o Przecież psiak musi być idealnie zdrowy do szczepienia (zresztą tak jak ludzie...). Ja mam nadzieję, że to była zwykła literówka i że po prostu chodziło o kolejną kroplówkę czy coś... Quote
Becia66 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 boże dziewczyny sprawdźcie to czym prędzej żeby do tragedii nie doszło. Quote
Roszpunka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Nie martw się Becia... Pewnie chodziło o kroplówkę, może o drugą dawkę surowicy... Eliza czuwa. Quote
mall... Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 jeju sorki pomyłka pewnie że pomyłka chodzi o kroplowke ciągle mi sie myli jakos nie wiem czemu takze sie nie martwcie zadnego szczepienia nie robimy sorki za te niepotrzebne nerwy jutro kroplókwa!! Quote
Roszpunka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 [quote name='mall...']jeju sorki pomyłka pewnie że pomyłka chodzi o kroplowke ciągle mi sie myli jakos nie wiem czemu takze sie nie martwcie zadnego szczepienia nie robimy sorki za te niepotrzebne nerwy jutro kroplókwa!![/QUOTE] Kochana, każdy może się pomylić, ale przez chwilę zwątpiłam w zdrowie psychiczne weta ;) Quote
DoPi Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 fajnie Mall.. ze sie pojawiłaś na wątku . W końcu będą informację bezpośrednie z domku, a może i zdjęcia?? trzymajcie się ciepło i zdrowiejcie. Quote
majowa Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 trzymam kciuki za pannice oby nocka była spokojna i dużo zdrowia przyniosła Quote
mall... Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 jejku noc taka sobie troche ją męczyły wymioty ( z tym ze nie było czym)duużo mniej niz wcześniej ale nie było tak dobrze jak wczoraj a co najgorsze juz drugi raz zrobiła pod siebie- biegunka ! myślałam ze po tej surowicy bedzie lepiej ale pocieszam sie tym że i tak miała w jelitkach troche tego wiec po prostu sie tego pozbyła :-( jade zaraz do weta zobaczymy co powie tylko czekam aż mi drugi kocyk wyschnie bo tak to strasznie śmierdzące pojedziemy;) Quote
eliza_sk Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 Ale nie dajecie jej pić czasami - jedzie tylko na kroplówkach, bo może te wymioty to stąd ? Quote
Becia66 Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 miałam nadzieję, że z każdym dniem bedzie lepiej....biedna malutka...:shake:. Quote
mall... Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 hej nie wody Joko nie dostaje wiem ze to moze jej podrażniać jelita, natomiast dzis u weta dostała 3 zastrzyki i kroplówke + glukozę do tego jeden lekarz zalecił by jej spróbować dać kurczaczka z ryżem łyżeczke ale drugi zaprzeczył stwierdził ze jeszcze jeden dzien głodówki się przyda za to dała jej dwie tabletki podobno osłonowe: "Athepecti" żeby jej podać w domu tak juz za darmo a zapłaciłam w sumie dziś 20 zł na fakturze są wszystkie wizyty podliczone łącznie z dzisiejszą 110 zł na razie Malutka śpi w towarzystwie butelek z ciepłą wodą i nie dawałam jej nic zasatanawiam sie jak z tymi tabletkami czy jej wogóle dawać i czy ewentualnie cos wody przy tym bo wydaje mi sie ze tak na sucho to nie da rady wiec napiszcie proszę co myślicie o tym nic nie zrobie bez Waszego wsparcia a i wyślę Wam skan książeczki z lekami bo na fakturze nic nie napisali Quote
majowa Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 przytulam Maleństwa, teraz z dnia na dzien musi byc tylko lepiej Quote
eliza_sk Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 Mall - a jak duże są tabletki ? Wody nie dawaj, ja również wstrzymałabym się jeszcze z głodówką do jutra. Jeśli chodzi o tabletki to delikatnie palcem za język jej wepchnąć - jeśli są za duże to na pół. Quote
mall... Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 dziękuję za odp tabletki są spore 13 mm średnicy ale Joko znów zaczęła wymiotować więc nie wiem chyba sie wstrzymam, dzwoniłam do kliniki pani która ją przyjmowała poleciła mi kupić w aptece troken w czopkach przeciwwymiotny ale niestety wszystkie są na recepty. W każdym razie oni twierdzą ze psiak musi z siebie po prostu wyrzucić tego wirusa i troche sie przemęczyć ... no nie wiem, w każdym razie jutro rano dadza mi kroplówkę również na wieczór do domu. Zobacze jeśli wciąż będzie wymiotować to poproszę znajomych żeby nas podwieżli do kliniki aj jak na złość samochód padł i na 2-3 dni uziemieni jesteśmy :( Quote
eliza_sk Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 Cholera, wszystko pod górkę. Malwino trzymajcie sie dzielnie. Skoro dalej wymiotuje, to nie dawaj jej ani jeść, ani pić :( Quote
kasia_jot Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Mocno trzymam kciuki za poprawę zdrowia.... Quote
M&S Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Bidula, co to piekielny wirus!!!!! Zdrowiej malutka. Quote
Recommended Posts