Jump to content
Dogomania

Psiak-marzenie ("Kosmo") ma już PAŃCIĘ i DOM - też jak marzenie ;-))))

Recommended Posts

• Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marka napisał(a):
Mialam wlasnie baaardzo obiecujacy telefon w sprawie Kosmo! :multi: Psiak ma szanse zamieszkac w Lodzi z niezwykle uczuciowa Pania - wielka wielbicielke psiakow, jako jedyny pupil w rodzinie :p Chyba nalezy zaczac trzymanie kciukow - jest szansa na to, ze w czwartek lub sobote Kosmo zamieszka u siebie! :kciuki:

Czy to Pani Anna? bo tez dostalam e-mail w sprawie Kosmusia z ogloszenia e-oferty.com. Sadzac po e-mailu, to ta Pani jest bardzo sympatyczna i konkretna osoba....:lol: . Przekaze Ci ten e-mail...Sprawdz skrzynke i odpisz jej plissss...:lol:.

PS. Widze ze Marki nie ma teraz na dogo. Jesli ktos ma jej nr telefonu, to prosze dajcie jej znac o tym e-mailu...dzieki!

Posted

Ja Cie krece!

Dostalam nastepny e-mail od Pani Ani...Nie bede go tu wklejac bo nie wiem czy zyczylaby sobie tego...ale powiem Wam ze to jest chyba to!!!!
Wydaje mi sie ze to bedzie wspanialy dom dla Kosmusia! :loveu: :loveu: :loveu: Oby wszystko poszlo pomyslnie...

Posted

Aniu - dzięki za tel. - nie zdążyłam odebrać, bo właśnie robiłam Julci jedzonko na dole, a telefon był na górze ;)

Sabina - tak, to ta Pani z Łodzi o której napisałam w wątku - rozmawiałyśmy dzisiaj telefonicznie i jesteśmy umówione na tel. jutro (ustalimy, czy Pani będzie w czwartek w W-wie czy my przywozimy pieska do Łodzi (tyle, że moglibyśmy w niedzielę, bo sobotę mój mąż ma już zajętą).
Wszystko jest więc na dobrej drodze i oby doszło do szczęśliwego finału :p

Posted

ania14p napisał(a):
Zadzwonione, Marki nie ma pod telefonem, ale nagrałam wiadomość.

Ogromne dzieki!!!:loveu:

Marka napisał(a):
Aniu - dzięki za tel. - nie zdążyłam odebrać, bo właśnie robiłam Julci jedzonko na dole, a telefon był na górze ;)

Sabina - tak, to ta Pani z Łodzi o której napisałam w wątku - rozmawiałyśmy dzisiaj telefonicznie i jesteśmy umówione na tel. jutro (ustalimy, czy Pani będzie w czwartek w W-wie czy my przywozimy pieska do Łodzi (tyle, że moglibyśmy w niedzielę, bo sobotę mój mąż ma już zajętą).
Wszystko jest więc na dobrej drodze i oby doszło do szczęśliwego finału :p

Super!!! Sadzac po e-mailu, to bedzie cudowny domek!!! Pani jest wspaniala! Ma doswiadczenie z psami. Ma juz weta dla Kosmusia (po poprzednich jej pociechach). Teraz trzymajmy mocno kciuki do czwartku lub niedzieli!!!

Posted

xxxx52 napisał(a):
a kto szuka domku dla towarzysza Kosmo?,on jest rownie piekny!

Kosmo jest na platym tymczasie. Juz nie jest w schronie od dosyc dawna.. bo Ty pewnie piszesz o tym piesku ze schroniska, ktory byl w boksie z Kosmusiem, tak? Ja nie wiem czy tamten psiak ma nawet watek...

Posted

xxxx52 napisał(a):
tak,mysle o tym piesku za krat,koloru jasno brazowego.:-(

Niestety nic o nim nie wiem...Zdaje sie ze on jest w Sochaczewie...moze jakas cioteczka stamtad cos o nim wie...

...hmmmm, a moze on by mogl wskoczyc na ten tymczas po Kosmusiu...

Posted

Co do tego Rudego - to z tamtego niezłe ziółko jest :evil_lol: i trzeba by sprawdzić, czy on w ogóle jest jeszcze w schronisku, bo dawałam jego zdjęcie do gazety sochaczewskiej i mógł już wpaść komuś w oko ;)

Ale przypominam też, że Kosmo musiałyśmy zabrać ze schroniska ze względu na tragiczny stan jego sierści, a przez to zagrożenie skóry (a nie dlatego, że cierpimy na nadmiar gotówki :cool3:).

Posted

Jestem w kontakcie e-mailowym z nowa Pancia Kosmusia...Mowie Wam, Kosmus trafi do raju!!!!!!!!!!!! Mial byc arystokratyczny domek, a bedzie Raj na ziemi!!! Nie moglo mu sie lepiej trafic! Juz jest wszystko przyszykowane na jego przyjazd. Nawet szczoteczka do zabkow...;) . A wiecie ze jego Pancia jest aktorka? Tak, tak, Kosmus moze i zalapie sie kiedys na Hollywood...:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Sabina02 napisał(a):
Nawet szczoteczka do zabkow...;)

:crazyeye: tego chyba mu nie zazdroszczę ;)

A wiecie ze jego Pancia jest aktorka? Tak, tak, Kosmus moze i zalapie sie kiedys na Hollywood...:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Ja myślę, że Kosmuś zagra w filmie o historii jego życia ;)

Posted

Z tym myciem zębów to już przesada, raz umyłam kotu i spłynęłam krwią, więcej takich prób nie podejmowałam, albo myją sami, albo chodzą do nieludzkiego dentysty :evil_lol: !

Posted

Kosmus juz w piatek jedzie do swojego domku! Hurraaa!!!!

Oto fragmenty jego nowej Panci e-maila do mnie:

"...Jade po niego w piatek na dworcu w warszawie odbierze mnie Pani Joasia i zawiezie do Kosmusia 0 17 ,30 potem podpiszemy umowe i p Joasia odwiezie nas na pociag ... Chcemy ,zeby malutki oswoil sie z nami przez sobote i niedziele poznal dom okolice itp Kupiłam mu tez czerwoną obrózkę i smyczke ( od uroków ) i zaleznie od tego jak długo potrwaja niezbedne formalnosci to najpozniej o 21 ,45 będzie w domeczku .."

"...Dzisiaj kupiłam mu łózeczko poduszeczke 2 reczniczki kocyk miseczki nie wiem jaki grzebien i szczotke mu kupic ? Jeszcze paste do zabków i szukam takiej szczoteczkj dla psiaczków na palec zakladana Zabaweczki i ubranko to juz jak będzie w domku niech sobie wybierze..."

No i co cioteczki????? Mial byc arystokratyczny domek? I jest!!!

PS. Wczesniej podalam bledne informacje, Pani wyszukala Kosmusia w ogloszeniu portalu Bono Polska, a dopiero potem go znalazla w e-oferty...

Posted

Nie ważne gdzie, ważne, że znalazła ;)
Do powitania Kosmusia brakuje jeszcze tylko jednej rzeczy, tradycyjnie przyjętej przy wprowadzaniu nowego psa do domu: powitalnej kiełbasy :evil_lol:

Posted

Bodziulka napisał(a):
Nie ważne gdzie, ważne, że znalazła ;)
Do powitania Kosmusia brakuje jeszcze tylko jednej rzeczy, tradycyjnie przyjętej przy wprowadzaniu nowego psa do domu: powitalnej kiełbasy :evil_lol:

No nie wiem jak bedzie z kielbasa, ale w e-mailu ta Pani pisze tak o swoim bracie, ktory rowniez bedzie sie zajmowal Kosmusiem:

"...Świetnie gotuje dla psiaków ( tradycyjnie ,żadnych puszek -warzywa , ryżyk , kurczaczek itp.)Dołożymy wszelkich starań żeby Kosmus czuł sie kochany i szczęśliwy."

Posted

Nie ważne gdzie - ale ważne dzięki KOMU! :multi: Dzięki wielkie, Sabina, za tak skuteczną pomoc temu maluchowi :calus:

I dzięki wielkie Asif1 za pomoc w piątek, którego się nie możemy już doczekać :multi:

Posted

ania14p napisał(a):
Brakuje mu też towarzystwa na czterech nogach :evil_lol: !

O nieee, jemu to akurat tego nie będzie brakowało - Kosmo to nie jest psiak, który będzie chciał dzielić taką Pańcię z jakimkolwiek innym stworzeniem :eviltong: