Jump to content
Dogomania

Psiak-marzenie ("Kosmo") ma już PAŃCIĘ i DOM - też jak marzenie ;-))))

Recommended Posts

• Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdjęcia mogę zrobić komórką ale nie umiem wkleić na dogo.Teraz wróciliśmy ze spacerku Kochana Sąsiadka przyniosła mu prezent: elegancką smyczkę srebrny łańcuszek - to już ma trzy smyczki!!
Adresówkę mu kupię na pewno. Asiu znalazłam umowę adopcyjna schowałam ją do dowodu - widzisz wczoraj byłam zupełnie bez głowy Zaraz Kosmus schrupie cielęcą kosteczkę.Już chrupie!
Acha ,nigdy bym nie obcięła ogonka psu!!
Ksiądz Twardowski napisał "w "Patykach i patyczakach" - "(...) nie obcinajcie psom ogonów , co Bóg złączył człowiek niech nie rozłącza"
Imię zostanie - (oficjalnie ) bo i tak mówimy do Niego - Słoneczko , gwiazdko perełko..
jak dobrze ,że z wiosna pojawił sie Kosmo
puszyste ma boczki
i jedno ma oczko
lecz takie jest śliczne
wystarczy za dwa
kochany Kosmaczek - ha!

Posted

Tez probowalam wkleic Kosmusia fotke, ale nie udalo sie...

Ale on jest cudowny!!!! Wloski mu tak pieknie odrastaja!!!!

PS. Ja tez nie uznaje obcinania ogona czy uszek...ale Hawanczykom sie i tak tego nie robi!!!!!!!

Posted

ania14p napisał(a):
Z tym myciem zębów to już przesada, raz umyłam kotu i spłynęłam krwią, więcej takich prób nie podejmowałam, albo myją sami, albo chodzą do nieludzkiego dentysty :evil_lol: !

Masz racje ale dostałam super preparat w aerozolu który czyści ząbki i dba o dziąsełka więc szczoteczka i pasta to tylko awaryjnie a i jeszcze likwiduje zapaszek z pyszczka

Posted

To zrobię Ci poważny wykład :diabloti: , aerozole są fuj, pieski są cacy i Ty też, nie przekarmiaj Kosmosa, dopieszczaj jak tylko możesz, sprzątaj "wypadki" i zawsze masz u mnie metę, bo ludzie, którzy nie boją się troszkę niesprawnych potfforków, są u mnie miło widziani (oczywiście jeśli moje porąbane - teraz już sprawne,ale nie zawsze tak było - psy pozwolą ) :loveu: !

Posted

ania14p napisał(a):
To zrobię Ci poważny wykład :diabloti: , aerozole są fuj, pieski są cacy i Ty też, nie przekarmiaj Kosmosa, dopieszczaj jak tylko możesz, sprzątaj "wypadki" i zawsze masz u mnie metę, bo ludzie, którzy nie boją się troszkę niesprawnych potfforków, są u mnie miło widziani (oczywiście jeśli moje porąbane - teraz już sprawne,ale nie zawsze tak było - psy pozwolą ) :loveu: !

Ania juz miala wczesniej dwa pieski, ktore niestety odeszly za TM :-(, wiec jestem przekonana ze wie doskonale jak zajac sie Kosmusiem...:lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='annag']
jak dobrze ,że z wiosna pojawił sie Kosmo
puszyste ma boczki
i jedno ma oczko
lecz takie jest śliczne
wystarczy za dwa
kochany Kosmaczek - ha!

:loveu: to najładniejszy wierszyk jaki w życiu czytałam :loveu:

Aniu - serdeczne dzięki za wiadomość z pociągu - przepraszam, że nie odebrałam - zostawiłam tel. w samochodzie (bez przerwy gdzieś go zostawiam, bo urwał mi się uchwyt do przyczepiania :cool3:).
Tak się cieszę, że trafiliście na siebie z Kosmo :Cool!:

Posted

Wiem o czym piszesz, ale należy dawać sympatycznym i fajnym ludzikom szansę na wspaniałe życie z psem, (mnie nie dano, mój pierwszy pies był starszy niż ja o całe dwa lata :evil_lol:, a niestety były to lata pięćdziesiąte ):diabloti: !

Posted

Marka napisał(a):
:loveu: to najładniejszy wierszyk jaki w życiu czytałam :loveu:

Aniu - serdeczne dzięki za wiadomość z pociągu - przepraszam, że nie odebrałam - zostawiłam tel. w samochodzie (bez przerwy gdzieś go zostawiam, bo urwał mi się uchwyt do przyczepiania :cool3:).
Tak się cieszę, że trafiliście na siebie z Kosmo :Cool!:

Madziu mam nadzieje ,ze sie poznamy osobiscie ! a te piosneczke ułozylam sobie na spacerku z Kosmusiem - bylo takie sloneczko..Ciesze sie ,ze sie podoba ..a teraz to on chodzi za mna wszedzie teraz tez wyszedl z łózeczka i klapnąl na kocyk obok mnie Juz go cały dom polubił ! Ochroniarz- portier tez zachwycil sie nowym lokatorem !
On naprawde nie startuje do innych psow jest przyjazny chociaz lekko nieufny Tylko dlaczego nawet nie szczeknie - to znaczy ,ze sie jeszcze nipewnie czuje i to mnie martwi.No trudno będe Go dalej uwodzic

Posted

annag napisał(a):
..a teraz to on chodzi za mna wszedzie teraz tez wyszedl z łózeczka i klapnąl na kocyk obok mnie

To tez typowe zachowanie Hawanczyka ;)...

A moze on sie z jakiejs hodowli wymknal?:hmmmm:

Posted

Marka, Asia!

Szukamy tymczasu dla Nero! On juz nie wstaje, robi pod siebie. Jesli nie wyciacgniemy go ze schronu on umrze!:-( Sprawa jest pilna! Prosze zapytajcie tej Pani, u ktorej byl Kosmus czy znalazloby sie miejsce dla Nera!!!
A moze ktos inny wiedzialby o jakims tymczasie?

Watek Nera:

Przepraszam za tego offa, ale wiedzialam ze Was tu obydwie zlapie...

Posted

Marka napisał(a):
Tymczas w którym mieszkał Kosmo (płatny) jest już zdaje się zajęty przez znalezioną sunię-biedulkę od Chrupka :sad:

Niestety Chrupek nie zdążyła bo ja wcześniej umówiłam się, że przywiozę psa bez łapy i on od dziś rana jest u tej Pani.
Niestety ta Pani ma tylko jeden pokój więc odpada:-(

Posted

Co słychać u Kosmusia w jego wymarzonym domku? :loveu:

asiaf1 napisał(a):
A i jeszcze chciałam powiedzieć, że Ania zostawiła na psiaki 200 PLN, za co serdecznie Jej dziękujemy.:loveu:
Myślę, że nie będziecie mieć nic przeciwko temu, że przeznaczę je na zapłącenie za hotelik, w którym znajdują się koleżanki Kosmo ze schroniska Kama i Muszka?

To wspaniale! Dziękujemy Aniu! :buzi:

Posted

:loveu:Kosmus czuje sie coraz lepiej juz macha do mnie ogonkiem i opiera sie łapeczkami o kolana, na spacerku chodzi z zadartym ogonkiem.. postepy
1 nie boimy sie juz windy
2:loveu:dajemy panci kosteczke !! PANCIOWI NIE
3 zaczynamy sie juz troche bawic i z Pancia i z Panciem
4 reagujemy na slowo spacerek i machamy ogonkiem
5 na slowo hopaj wskakujemy na fotel i tapczan
6 slicznie sie czeszemy
7 jestesmy bardzo bardzo grzeczni - jakby nie bylo psiaczka
8 grzecznie witamy sie z innymi pieskami
9 bardzo nie lubimy jak jakis psiak szczeka - a jeszcze w sobote sie balismy teraz tylko nie lubimy i patrzymy na pancie ,zeby tym krzykaczom dala nauczke
10 od windy prowadzimy Pancie do domku ( juz wiemy gdzie!!) i zaraz lecimy do swego pokoiku sprawdzic czy jest moje lozeczko miseczka itp
No coz idziemy w piatek do weta na szczepionka -parwo , nosowke itp. a najpozniej poniedzialek a wogole staramy sie jak mozemy i Panciowie i Kosmus
Tylko milczymy ani szczekniecia ,ale Pancia jest taka gadula ,ze wystarczy i za Kosmusia
Juz nie najadamy sie na zapas, ewentualnie cos smacznego na zabeczek moze cos jest w lodoweczcce

Posted

Bodziulka napisał(a):
jakie szybkie postępy :loveu: :multi:

on chyba byl przed schronem w jakims niezlym domku(bez windy) bo tak jakby sobie przypominal domowe zycie albo taki cudownie inteigentny KOSMITA Bardzo lubimy pieszczoszki i teraz tez zallegamy kolami do gory u moich nog na kocyku
Naprawde kochany piesio tylko kiedy zacznie "gadac"?

Posted

annag napisał(a):

2:loveu:dajemy panci kosteczke !! PANCIOWI NIE

:megagrin: :biggrina:

Aniu - zacznie "gadać" zacznie, nie ma obawy, ale to musi potrwać - on i tak wyjątkowo szybko się adaptuje do nowych warunków :p

PS. Pamiętaj, że możesz mu zmienić imię wg swoich upodobań - to wymyślone przez nas jest to takie imię "robocze" (no bo pies musi jakieś mieć - ale nowy właściciel ma pełne prawo je zmienić ;))

Posted

Dobra...bede teraz żebrać...:oops: :oops: :oops:

Aniu kochana....blagam o foteczki...:modla:Jak nie mozesz na dogo, to chociaz na e-mail....plissssssssssssss!!!!:modla:

Posted

Sabinko posłam Ci 2 zdjatka i sama widzisz co ta moja komorka robi trzeba by to obrobic na photo .
Dzisiaj Pancio dumny bo kosmus mu zamerdal ogonkiem na powitanie
A do mnie juz leci z pokoiku jak go tylko zawolam..i jak szybko!
Teraz pisze jednym palcem ,bo musze miziac maluszka wtula lepek w reke albo szturcha pyszczkiem ...