Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witajcie :)

Wątek poświęcony jest wyjątkowemu,wrażliwemu, proludzkiemu pieskowi, który swoją emeryturę chciałby spędzić we własnym domu po latach wiernej służby na terenie schroniska.

BARRY

Opanowany, łagodny, przyjacielski 10 letni psiak mieszka w schronisku w Białej Podlaskiej.
Przygląda się ludziom, obserwuje i pomaga czworonożnym przyjaciołom wymazać psie żale po porzuceniu. Jest stoicką oazą spokoju, miłym z wielkim sercem psiakiem, który czasami zamyśli się nad swoim losem.

Pomóżmy niech jesień życia spędzi u boku kochającej rodziny

Gdy cichnie schroniskowy gwar, współtowarzysze niedoli milkną by marzyć o swoim wspaniałym człowieku. Ja śnię na jawie. Smutnymi oczami patrzę w dal. Widzę piękny, duży ogród : soczystą zieloną trawę, rabaty pełne różnobarwnych kwiatów, rozstawione leżaki a na nich moi Opiekunowie. Tacy dobrzy, wyrozumiali, kochani na zawsze.

Widzę siebie jak wygodnie leżę u ich stóp, jak głaszczą moją mądrą głowę, drapią za uchem i dają smakołyki. Powoli przechadzam się razem z Nimi po ogrodowych alejkach, słucham z uwagą Ich ciepłego głosu, odwzajemniam serdeczny uśmiech. Jestem taki radosny oraz szczęśliwy że nareszcie mam swój upragniony dom.

Cichy skowyt małego sąsiada
Znów jestem tu - Znów niepotrzebny - niechciany
Mijają kolejne lata a moja ogromna nadzieja powoli kruszy się i tak upływają dni przeplatane rezygnacją i wiarą że mimo wszystko uda się. Przyjdziesz, wybierzesz mnie na wiernego przyjaciela- zabierzesz ze sobą do wspólnej przystani a zostanę z Tobą do końca swoich dni.

Wybierz się ze mną na spacer a w drodze powrotnej odmień mój los i daj szansę- nadal dzielnie wypatruję Ciebie lecz coraz mniej mam sił
zrezygnowany emeryt Barry

Edited by Igiełka
  • Replies 884
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Sprawy finansowe Barrego: :)

Wpływy:
232 zł spadek po Gniewusii już szczęśliwa w DS :loveu:

Wydatki:

Skarbnikiem Barrego jest Cioteczka nukujek :)

potrzebujemy: :)

-obecności
-ogłoszeń
-pomocy w szukaniu dobrego DS

Barry dostał prezent od Ciotki mestudio w postaci wyróżnionego, pięknego allegro-bardzo dziękujemy :)
http://allegro.pl/pies-dorosly-duzy-kundelek-mix-prosi-o-dom-i2030966401.html

Barry otrzymał kolejny prezent od Cioteczki pikoli w postaci super banerka-ogromnie dziękujemy :)

Edited by Igiełka
Posted

napisałam także tekst do ogłoszeń :)

Tytuł: Spełnij moje najskrytsze marzenie

Witaj
Nazywam się Barry i mam 10 lat.
Scenariusz mojego życia napisał los. Nie będe wracał wspomieniami do wczesnej, przykrej przeszłości bo liczy się terażniejszość, którą spędzam wiernie czekając na Ciebie kilka długich lat w schronisku. Będąc przypięty przy budzie usilnie wypatrując domu jednak nadzieja w sercu powoli kruszy się.
Zdaje sobie sprawę ze swojej wielkości ale tak naprawdę to jestem spragnionym uczucia i zrozumienia pieszczochem. Mam łagodny, przyjacielski, spokojny charakter i toleruję inne psiaki.
Przyjdz, zabierz mnie na długi spacer i wprowadz przez furtkę swojego ogrodu a zyskasz wiernego Przyjaciela.
Czekam
Twój na zawsze
Barry

Posted

Dogo07 napisał(a):
No właśnie się zastanawiam czy on kiedykolwiek był na spacerze.

Nie sądzę, stoi w środku, wokół dużo piesków i trudno tam dojść, a wyjść z nim między pieskami też problem. Jak TZ brał Jordana to jeden parówek dziabnął Jordana w łapę i trzymał jak szalony, trzeba go było odgonić ręcznie bo Jordan nie mógł mu łapy wyrwać z pyska.
Wolontariuszki nie dadzą rady same wyjść z tak dużym pieskiem między innymi psami.

Posted

Biedny Jordanek :(. To ładne miał pożegnanie ze schroniskiem.
To Barry tak stoi na tym łańcuchu i stoi, i tylko to zna.
Może teraz to chociaż będzie głaskany więcej :).
Dziewczyny z BP bardzo prosimy o głaski dla Barrego - Pana Łapy :) !