Beatrx Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 purina pro plan jest lepsza składowo niż brit. Quote
PaulinaBemol Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 hmmm a od Bosha ?? muszę pomyśleć a karma się kończy... Quote
gosikf & dogs Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Spomiędzy puriny pro plan, brit premium i bosh wybrałabym tą pierwszą, aczkolwiek moje boksery jedzą Brit L i mają się na nim dobrze, ładne kupy, mało bąków i prawie w ogóle rewolucji żołądkowych przy refluksie Zeusa. Energii mają dużo i waga stała. Na sierść dodaję jednak olej z łososia. Quote
Beatrx Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 no ja z brita już rezygnuje, przez kupy. niby wszystko jest okej, ale ich wielkość mnie przeraża, mimo ze pieska małego nie mam. za to przy boschu wszystko było super. i składowo moim zdaniem bosch też jest lepszy od brita, bo brit ma słowo 'kurczak', a bosch 'mączka z mięsa kurczaka', więc nie wiadomo, co tak naprawdę kryje się pod słowem kurczak. Quote
georgia Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 [quote name='megi82']Ja swoje psy i psy mojej mamy,karmiłam ACANA,wczoraj niespodziewanie dostałam 8 kg Brit Premium Adul S(czyli dla ras małych)...psy chętnie ją wcinają,jakby nie widziały różnicy smakowej....ale nie znam tej karmy i nie wiem czy pozwolic im przejeść te 8 kg?[/QUOTE] Jak duże są granulki w karmie o której piszesz? Zastanawiam się nad zakupem, ale mój york po wyrwaniu 3 zębów ma małe problemy z jedzeniem większych kawałków, stąd moje pytanie. Quote
marmara_19 Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 [quote name='Beatrx']purina pro plan jest lepsza składowo niż brit.[/QUOTE] brit ma 2 razy wiecej miesa niz ppp... Quote
Beatrx Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 [quote name='marmara_19']brit ma 2 razy wiecej miesa niz ppp...[/QUOTE] mięsa jak mięsa;) ale faktycznie teraz przeleciałam składy pro planu i jestem w szoku, bo jeszcze niecałe pięć lat temu karmiłam mojego szczylosława pro planem i w składzie miał faktycznie mięso wypisane i było go koło 40%. a teraz widzę, że stracił na jakości:shake: Quote
ziarnochodek Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 A ja mam pewien dylemat, czy zmieniać karmę. Już od pewnego czasu karmię Britem obydwa psy (przedtem Adult, teraz Adult M) i jestem raczej zadowolona, kupy mogłyby być mniejsze, ale i tak jest lepiej niż np. przy Arionie Lamb&Rice, który za to wcinały z wielkim smakiem. No ale ostatnio zauważyłam, że mój Toś w ogóle tej karmy nie rozgryza, połyka w całości granulki. Wydaje mi się, że to przez to, że mu nie smakuje, bo nie ma takich tendencji do pożerania w całości np. smakołyków :( ale z drugiej strony zjada te dzienne porcje bez żadnego buntu głodowego. No i sama nie wiem co z tym fantem zrobić :roll: Quote
Beatrx Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 jeśli masz wątpliwości, czy karma psu służy to zmień. teraz mamy na rynku tyle pozycji, że znajdziesz coś co w pełni będzie odpowiadało Twoim psom. Quote
inna877 Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 zakupiłam własnie BRIT PREMIUM JUNIOR, jestem ciekawa tej karmy, na opakowaniu napisane ze niby 42% mięsa z kurczaka, 7,50 za kg, i taki skład to myślę, ze całkiem spoko Quote
Milena9 Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Przyznam się szczerzę, że mój pies kiedyś jadł Chappi, nie wiedziałam, że jest takie złe :oops:. Z rok temu jadła Josere economy, a teraz zamówiłam jej Brita Adult l. W związku z tym mam pytanie. Sara ma 8lat. Jest zdrowa, aktywna w dobrej kondycji. Powinna jeść adulta czy seniora? Quote
zimejka Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Skuszona ceną, zakupiłam Brita Adult. Mam mieszane uczucia względem tej karmy. Jeden z moich psów wyglądał na niej cudownie, sierść błyszczała, był pełen energii, kupy spoko ale drugi... Jedyną zaletą było to, że przytył. Kupy miały tendecje do rzadzioch a chłopak cały czas puszczał bąki, do tego stopnia śmierdzące, że czasami goście ewakuowali się do innego pomieszczenia. Jeśli chodzi o granulki to według mnie były idealnej wielkości dla średnich ras. Karma sama w sobie aż tak nie śmierdzi jak niektóre z wyższych półek. Quote
inna877 Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 tak czytam wszędzie o tych bąkach.. i mój szczenior w ogole ich nie ma. kupy tez ok. tylko duzo coś tych kup robi, nawet 4-5 dziennie :crazyeye: i to takie jak od konia a pies jest malutki ;) Quote
dorka1403 Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 widocznie za slabo ja przyswaja..moja tez walila tych kup po bricie jak glupia nienadarzalismy sprzatac 5-7,8dziennie a teraz jest 1 w porywach do 2 no i te wspomniane baki masakra...przeszlismy na inna karme i siersc jest jeszcze ladniejsza, nie ma bakow i nie ma 100 kup na dzien Quote
inna877 Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 a jaka karme ?:) szukam cos cenowo tak jak brit nie bede w psie jedzenie pakowac miesięcznie kupe kasy mam kundelka. poprzedni przezył 20(!) lat i to na jak to mówicie marketówkach ;) Quote
dorka1403 Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 Moja przerobila puffins i agil teraz jest na sam's field bo musze zmieniac co jakis czas ze wzgledu iz jedna szybko ja nudzi a tak kupuje mniejsze opakowania i manewruje..z tych 3 jestem bardzo zadowolona Quote
Mo. Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 Muszę przyznać, że u mnie też Brit się nie sprawdził. Ilość i wielkość kup była zatrważająca a bąki.. szkoda słów. Psy nie wyglądały zbyt dobrze na tej karmie, choć bardzo im smakowała i zawsze czyściły całą miskę. Natomiast bardzo zainteresowały mnie karmy wymienione przez Dorke [quote name='dorka1403']puffins i agil teraz jest na sam's field [/QUOTE] zamierzam na pierwszy rzut spróbować podać moim chłopakom sam's field, bo jak na moje laickie oko skład wygląda fajnie.. No i może delikatne żołądki ją zaakceptują. Dzięki [B]dorka1403 [/B]za podpowiedź :) Quote
dorka1403 Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 sasza jeszcze teraz lubi brita..nigdy nie bylo problemow z jedzeniem go wiec smakowosc ma chyba dobra :) ale reszta niestety mi nie odpowiadala...co za tym idzie mysle ze jesli byly pierdy to bylu i wzdecia ktore na pewno nie sa mile a i czasami bola tak jak i czlowieka... teraz jestem bardzo zadowolona..ze wszystkich trzech..puffins troche kosztuje ale kupuje 3 kg i mam zawsze jako ciekawa odskocznie wtygodniu :) sam's jest na codzien aktualnie konczymy z jagniecina co prawda senior light ale sklad ma git a saszy smakuje i nie widze zeby chudla...tym bardziej ze jest sucza sterylizowana...mloda jrt od szwagra zaraz po przyjsciu do nas tez zostala przestawiona z brita junior na sam's puppy i powiem ze brzuszek wyglada lepiej nie jest taki twardy i "napompowany" a sunia ladnie rosnie i rowniutko przybiera na wadze..je chetniej niz brita Quote
Milena9 Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 (edited) Dzisiaj przyszedł mój Brit adult l. Pies zjadł trochę granulek, bo więcej mu nie dałam, ponieważ jeszcze nie ma pory karmienia ;) Przeglądałam skład i zauważyłam, że po czesku jest tak 40% kure( dehydrovane kure 22%, kureci moucka18%) To pierwsze to jest chyba kurczak bez wody, a drugie nie wiem. Jeszcze zrobiłam zdjęcie : [IMG]http://images47.fotosik.pl/1518/3abcd15cfa8127e1gen.jpg[/IMG] Edited August 27, 2012 by Milena9 Dodanie zdjęcia Quote
dorka1403 Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 matko co to za brit? i nie ma po polsku? ja jak kupowalam to byly napisy po polsku... to pierwsze to tak jak piszesz kurczak po usunieciu czastek wody-dehydratacji a to nastepne to mączka z kury (pytanie czy z tłuszczu, mięsa, całości czy odpadów) Quote
gryf80 Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 milena moucka to chyba maka czyli maczka drobiowa.ja kupuje dla rudej brita light i wszystko ok.siersc i qpy(sucz to mix bullteriera) Quote
Milena9 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Było po Polsku, ale się zaciekawiłam, bo tylko po czesku było tak rozpisane w nawiasie ;) To Ten nowy Brit Adult l Quote
inna877 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Moja mała je już brita ok 2 tyg, sierśc dostała cudowną, miękka a świeci się z daleka jak by pies byl czymś naoliwiony ;p kupy dalej spore ale moze daje jej za duzo? i tu moje pytanie . [B]jak odmierzacie karmę? macie jakąs miarkę?[/B] miarki do brita nie posiadam i wagi też i nie wiem jak to odmierzać. :( Quote
dorka1403 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 nie ma innego bata jaksobie gdzies zwazyc i zaznaczyc na pojemniczku (np od sera lub nawet sloiku po majonezie) pisakiem niezmywalnym Quote
Nestor2 Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Ja Brita podaje od ponad roku. Poprzednio podawałem Purine, moim zdaniem Brit jest lepszy a szczególnie ten nowy z ziołami ( Brit Premium Adult Large kurczak + 5 ziół ) Kupuje go w animalia.pl maja tanio ostatnio mieli fajną promocje przy zakupie 15 kg 3 kg gratis. Quote
Recommended Posts