Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 812
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sleepingbyday napisał(a):
była juz o tym rozmowa, na co powinien przeznaczyć kasę wilczurek.
ale wiecie, to są jego pieniądze.

Pozwolę sobie wrócić na chwilę do tej nagrody 250 tys. Na str 20/21 ktoś napisał, aby Wilczurek ogłosił to wszem i wobec, głównie na stronach Myszkowa, że oferuje takie pieniądze, a w odpowiedzi na to Wilczurek napisał, co wklejam poniżej. Czy w linkach, które wkleił - jest coś o 250 tyś. złotych? Nie ma! Choć tak twierdzi. I nigdy nie było. I ok, zdarza się, że ktoś napisze coś w emocjach a nie w rozsądku, jednak szanuje się też innych rozmówców. Tylko tyle w temacie nagrody dla osoby, która wskaże oprawcę Odi, bo jestem mocno zażenowana tą sytuacją.

WILCZUREK napisał(a):
Więc tak: po pierwsze - temat Odi na razie "zawieszamy". Może kogoś ta decyzja zdziwi albo zszokuje - ale tak.
Na obecną chwilę ani nie chcę ani nic więcej powiedzieć nie mogę. Sprawy idą swoim tokiem i tak na chwilę obecną to ma być.
Co oczywiście nie znaczy, że "oczy i uszy nie maja być szeroko otwarte".
Po drugie: info o podwyższonej nagrodzie jest. Na stronie Myszkowa - naszemiasto - w komentarzach. Tu ---> http://myszkow.naszemiasto.pl/artykul/1221395,myszkow-uratowany-owaczarek-nie-przezyl-psa-trzeba-bylo,id,t.html#75ff05aef59c5eb7,1,3,3 i tu ---> http://myszkow.naszemiasto.pl/artykul/1218897,zakopany-zywcem-pies-odpoczywa-w-myszkowskim-schronisku,id,t.html?kategoria=678#3dec56c8d916095e,1,3,60 . Z ogłoszeniami - lokalna prasa, ew. inne media (ogłoszenia i platne i gratisowe) chwilowo się wstrzymujemy. Być może juz one potrzebne nie będą. W razie potrzeby uruchomić to w każdej chwili będzie można.

I nawet nie wiecie, jak bardzo bym chciała, aby znalazła się osoba, która zrobiła to suni. Życzę tej osobie, aby sprawiedliwości stała się zadość.

Posted

beta ata napisał(a):
Jeśli WILCZUREK naprawde ma 250 000 zł, to powinien te kasę przeznaczyć na potrzeby psów. Podkreslam, jesli ją faktycznie ma, bo po tym, jak wypowiada sie na forum, to mozna mieć wątpliwości, czy jest poważnym człowiekiem... Nawet zastanawiam się, jak on się ...czuje...
(Trzeciej osoby używam z premedytacją)

No niestety.. ja już też powątpiewam w tą nagrodę (nie odnoszę się do sposobu wydatkowania, bo to pieniądze nie nasze) - i coraz częściej się zastanawiam, czy aby ta suma nie jest przypadkiem wyimaginowana ... Tym bardziej, że user WILCZUREK jawi się, jako osoba niestabilna emocjonalnie.
Rozpuściłam wici o nagrodzie, gdzie się tylko dało, poszło szerokim echem, znajomi mnie później pytali, gdzie jest info o tak niebagatelnej nagrodzie, bo takowej nie ma, znaleźli tylko wzmiankę o 3tys. złotych .. no cóż wychodzi na to, że rozsiewam plotki. Więc ja się pytam, - gdzie jest to oficjalne i formalne info? Na stronie Fundacji nie ma. W którym wiarygodnym miejscu, mającym szeroki zasięg publiczny, można o tym przeczytać? Żeby nie wyszło na to, że my tu sobie tylko gadu, gadu..

Posted

Cóż Reniu, na razie na to wychodzi.
I zgadzam się z Beatą odnośnie ewentualnego przeznaczenia wzmiankowanej kwoty.

Okazało się jednak - że oto nie wolno nawet wstawic linka na stronę (sic !) - a cóz to Odi ujmuje ?

Posted

Cantadorra napisał(a):
Pozwolę sobie wrócić na chwilę do tej nagrody 250 tys. Na str 20/21 ktoś napisał, aby Wilczurek ogłosił to wszem i wobec, głównie na stronach Myszkowa, że oferuje takie pieniądze, a w odpowiedzi na to Wilczurek napisał, co wklejam poniżej. Czy w linkach, które wkleił - jest coś o 250 tyś. złotych? Nie ma! Choć tak twierdzi. I nigdy nie było. I ok, zdarza się, że ktoś napisze coś w emocjach a nie w rozsądku, jednak szanuje się też innych rozmówców. Tylko tyle w temacie nagrody dla osoby, która wskaże oprawcę Odi, bo jestem mocno zażenowana tą sytuacją.

I nawet nie wiecie, jak bardzo bym chciała, aby znalazła się osoba, która zrobiła to suni. Życzę tej osobie, aby sprawiedliwości stała się zadość.

o nagrodzie w wysokości 250zł jest w komentarzu do artykułów

Posted

wilczy zew napisał(a):
o nagrodzie w wysokości 250zł jest w komentarzu do artykułów

W jakim komentarzu ?
To nie jest to oświadczenie samego Wilczurka, tylko kogoś innego - a raczej komentarz kogoś innego ?

Posted

ewa36 napisał(a):
W jakim komentarzu ?
To nie jest to oświadczenie samego Wilczurka, tylko kogoś innego - a raczej komentarz kogoś innego ?

pod każdym artykułem z tych linków są komentarze i jeden z nich informuje o nagrodzie podając numer telefonu,myślę że autorem jest Wilczurek

Posted

wilczy zew napisał(a):
pod każdym artykułem z tych linków są komentarze i jeden z nich informuje o nagrodzie podając numer telefonu,myślę że autorem jest Wilczurek

Komentarz to nie jest oficjalne oświadczenie. Ja również mogę skomentować, jak wiele jest komentarzy na wszelkich stronach. Sorki, ale to się publikuje oficjalnie.

Posted

Przedmówczynie mają słuszność.
z komentarza można się wycofac bez konsekwencji - nawet jeśli podany został numer telefonu.
Natomiast publiczna informacja - nie komentarz - to zobowiazanie publiczne jednostronnie zobowiązujące.
Informator mógłby wówczas skutecznie domagać się wykonania przyrzeczenia na drodze sądowej.
Roszczenie takie nie służy w przypadku komentarza.

Cóż, wnioski nasuwają się same.

Posted

ewa36 napisał(a):
Cóż Reniu, na razie na to wychodzi.
I zgadzam się z Beatą odnośnie ewentualnego przeznaczenia wzmiankowanej kwoty.

Okazało się jednak - że oto nie wolno nawet wstawic linka na stronę (sic !) - a cóz to Odi ujmuje ?

Za taką kaskę to można by pół Dogo uratować, żyjących, czujących, będących w pilnej potrzebie istot. Myślę, że Odi poparła by taki projekt, jak również nie odrzuciłaby wołania o pomoc, jakim jest umieszczanie linków do innych wątków. Przecież wiadomo, że w większości przypadków, to o pieniądz się rozbija, często brak funduszy to realna przeszkoda w możliwości niesienia pomocy. Ale rozumiem, że Wilczurek podchodzi do sprawy ambicjonalnie, niesiony chęcią zemsty i nie szczędząc na środkach, chce za wszelką cenę dorwać oprawcę.

Cantadorra napisał(a):
Komentarz to nie jest oficjalne oświadczenie. Ja również mogę skomentować, jak wiele jest komentarzy na wszelkich stronach. Sorki, ale to się publikuje oficjalnie.

sleepingbyday napisał(a):
to nie jest publiczne dani do wiadomości. to w gazecie w artykule powinno pójść. jak się chce miec odzew.

ewa36 napisał(a):
Przedmówczynie mają słuszność.
z komentarza można się wycofac bez konsekwencji - nawet jeśli podany został numer telefonu.
Natomiast publiczna informacja - nie komentarz - to zobowiazanie publiczne jednostronnie zobowiązujące.
Informator mógłby wówczas skutecznie domagać się wykonania przyrzeczenia na drodze sądowej.
Roszczenie takie nie służy w przypadku komentarza.

Cóż, wnioski nasuwają się same.

Macie całkowitą rację. Komentarz pod artykułem, to żadne źródło. Ten kto czyta komentarze do artykułów wie, że często ludzie różne niedorzeczne rzeczy piszą, czasem śmieszne, czasem głupie, czy kompletnie nieprzemyślane, to nie jest właściwe, wiarygodne miejsce do umieszczenia tak ważkiej informacji, nie służy też umieszczaniu anonsów czy ofert. Takiego wpisu nie można brać poważnie. Tak jak pisze Ewa, nie niesie za sobą konsekwencji i można się w każdej chwili wycofać. Tylko zmasowana akcja informacyjna może przynieść odzew i efekt, inaczej przejdzie bez echa ..

Posted

RenW napisał(a):
Za taką kaskę to można by pół Dogo uratować, żyjących, czujących, będących w pilnej potrzebie istot. Myślę, że Odi poparła by taki projekt, jak również nie odrzuciłaby wołania o pomoc, jakim jest umieszczanie linków do innych wątków. Przecież wiadomo, że w większości przypadków, to o pieniądz się rozbija, często brak funduszy to realna przeszkoda w możliwości niesienia pomocy. Ale rozumiem, że Wilczurek podchodzi do sprawy ambicjonalnie, niesiony chęcią zemsty i nie szczędząc na środkach, chce za wszelką cenę dorwać oprawcę.
..

a ja myslę, że pomoc psom na dogo wymagałaby wyjęcia pieniędzy tu i teraz:) A na odnalezienie właścieciela marne szanse, więc nie trzeba się wywiazywać ze zobowiązania. A publika klaszcze:)

Posted (edited)

ludwa napisał(a):
a ja myslę, że pomoc psom na dogo wymagałaby wyjęcia pieniędzy tu i teraz:) A na odnalezienie właścieciela marne szanse, więc nie trzeba się wywiazywać ze zobowiązania. A publika klaszcze:)

Cóż, to samo pomyślałam.
Odi na pewno chciałaby aby konstruktywnie uczczona została jej pamięć, psy są dobre.

Edited by ewa36
literówka
Posted

RenW napisał(a):

Macie całkowitą rację. Komentarz pod artykułem, to żadne źródło. Ten kto czyta komentarze do artykułów wie, że często ludzie różne niedorzeczne rzeczy piszą, czasem śmieszne, czasem głupie, czy kompletnie nieprzemyślane, to nie jest właściwe, wiarygodne miejsce do umieszczenia tak ważkiej informacji, nie służy też umieszczaniu anonsów czy ofert. Takiego wpisu nie można brać poważnie. Tak jak pisze Ewa, nie niesie za sobą konsekwencji i można się w każdej chwili wycofać. Tylko zmasowana akcja informacyjna może przynieść odzew i efekt, inaczej przejdzie bez echa ..

Tak ! Nie inaczej.
Trudno liczyć na komentarze pod wzgledem efektywności.
Wilczurek zdaje się coś tam wspominał o swojej drodze zawodowej, tudzież o rozmaitych koneksjach - więc raczej powinien o tym wiedzieć.

Posted (edited)

ewa36 napisał(a):
Tak ! Nie inaczej.
Trudno liczyć na komentarze pod wzgledem efektywności.
Wilczurek zdaje się coś tam wspominał o swojej drodze zawodowej, tudzież o rozmaitych koneksjach - więc raczej powinien o tym wiedzieć.

Nie wycofałem sie i nie wycofuję. Jak juz wiecie z mediów - p. Krzysztof R. (nie detektyw-of course :eviltong:) pd soboty ma juz "wolne moce przerobowe". A ja w piątek, 10-go na 13-tą mam "zaproszenie" we Wrocku na Policję - póki co w charakterze, ekhm.... "świadka"
Aha! "Biuro Detektewistyczne RUTKOWSKI" NIE JEST ZAINTERESOWANE i "napalone" na nagrodę circa 250tyś. zł. Będzie albo "po kosztach" albo gratis....
Krzysztof Rutkowski też kiedyś miał ON-ka.......
Sprawa w toku; jezeli to czyta ten potwór.... no cóż.... skuteczność pana R. jest..... hmmmm.... "godna uwagi'

Pisał to Adam - WILCZUREK.... dopiero teraz zauwazyłem, ze z konta Ninki.... Jedno stado, jedna nora - lapki obok stoją....

Edited by NinaOstasiuk
Posted

Dla mnie najważniejsze są te po tej stronie lustra - tak jak Dziewczyny pisały żyjące i czujące.
Zajmij się Małgosia, czytałam, że nie najlepiej z nią.
Taka kochana sunia, tak dużo przeszła.
Musi byc dobrze !

Posted (edited)

beta ata napisał(a):
No, to jak tam, WILCZUREK, masz te 250 000 PLN ?
Masz czy nie?
Proste pytanie - prosta odpowiedź.

:P Masz. Przywieźć? Pokazać? Co chcesz? Wyciąg z banku? I tak jest tam ..... ehkm.... "trochę dużo" wiecej......
Na przyszlą fundację dla ON-ków starczy... spoxik!
Po co Ci taka informacja?
Z góry mówię, że w domu pieniędzy nie trzymam. Limit wypłaty z bankomatu to 5 tyś. miesięcznie. Póki co - na utrzymanie miesięczne nam wystarcza....
Przy chęci/potrzebie wybrania większej kwoty - muszę się w oddziale pojawić osobiście... I wyplata TYLKO i BEZPOŚREDNIO w banku.....
Security..... dobra rzecz! :D
Aha..... jakby coś - to dziś w puli totka kwota STO razy większa! Chcecie - zagrajcie - życzę powodzenia i szczęścia !!! :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Edited by WILCZUREK
literówki, wrrr!!!
Posted (edited)

[quote name='WILCZUREK']:P Masz. Przywieźć? Pokazać? Co chcesz? Wyciąg z banku? I tak jest tam ..... ehkm.... "trochę dużo" wiecej......
Na przyszlą fundację dla ON-ków starczy... spoxik!
Po co Ci taka informacja?
Z góry mówię, że w domu pieniędzy nie trzymam. Limit wypłaty z bankomatu to 5 tyś. miesięcznie. Póki co - na utrzymanie miesięczne nam wystarcza....
Przy chęci/potrzebie wybrania większej kwoty - muszę się w oddziale pojawić osobiście... I wyplata TYLKO i BEZPOŚREDNIO w banku.....
Security..... dobra rzecz! :D
Aha..... jakby coś - to dziś w puli totka kwota STO razy większa! Chcecie - zagrajcie - życzę powodzenia i szczęścia !!! :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Nie pochlebiaj tak sobie, gdybym chciala w życiu uprawiac zlodziejstwo, to z pewnościa nie połasiłabym sie na taka płotkę, jak ty, tylko juz dawno zgarnęłabym prawdziwa kasę. To a propos twoich subtelnych uwag.
A co do "troche duzo więcej" na twoim koncie, to wspaniale, że masz tam tak dużo i w takim razie same odsetki wystarcza na to, by pomóc wielu psiakom z dogomanii.
Chciałabym cie prosic o pomoc dla tego ONka biednego:
http://www.dogomania.pl/threads/219793-Stary-i-schorowany...-Prawie-zgin%C4%85%C5%82-pod-ko%C5%82ami-TIR-a-pomo%C5%BCmy-mu!
Potrzeba pieniedzy, dziewczynom trudno uzbierać, a psiak biedny nie ma juz wiele czasu przed sobą.

Poprosze tez o spłate długu małej Rozi, którą opuścili kiedyś nieuczciwi ludzie z pewnej fundacji:
http://www.dogomania.pl/threads/178025-Sprzedana-z-domem-Rozi!-Jest-w-hoteliku-OGROMNY-D%C5%81UG!!-POTRZEBNE

No i tak w ogóle, to chcę cie prosić, żebyś zmniejszył wysokośc tej nagrody do 100 00 PLN , a pozostałe 150 000 przeznaczył w calości na ratowanie psiaków, bo mamy straszną zimę i w wielu miejscach sytuacja jest dramatyczna.
Tu jest wielki dramat. Sfinansuj hoteliki dla psów z Kruszewa, bo tylko wtedy na ich miejsce schronisko bedzie moglo przyjąć te chore psy i będzie mozna je leczyć.
http://www.dogomania.pl/threads/222109-Dramat-kilkadziesi%C4%85t-zag%C5%82odzonych-ps%C3%B3w-po-%C5%9Bmierci-opiekuna-pilnie-dt!

Tu też bardzo potrzebna jest pomoc finansowa, wolontariusze dwoja sie i troją, bardzo by im pomogło, gdybyś udzielił im wsparcia na pilne potrzeby psiaków:
http://www.dogomania.pl/threads/182450-ALARM-KIELCE-prosimy-o-1-dla-naszych-ps%C3%B3w-aktualizacja-i-info-str.1

Tu malenka sunia pilnie potrzebuje pomocy na leczenie zdeformowanej łapki:
http://www.dogomania.pl/threads/220252-Tragedia-8tyg.-Kropci.-Pom%C3%B3%C5%BCmy-jej-stan%C4%85%C4%87-na-%C5%82apkach.Potrzebne-wsparcie-na-diagnoz%C4%99

Co ty na to? Prawda, że tę kasę lepiej przeznaczyc na te biedne bezbronne stworzenia?
Skoro masz tyle forsy na koncie i ona tam bezczynnie czeka na to, by stac sie potencjalna nagrodą, a tu takie potworne dramaty, to chyba nie ma nad czym sie zastanawiać, jestes przecież człowiekiem o wrażliwym sercu...

Edited by beta ata