Jump to content
Dogomania

Wyjątkowy KUMPEL w ciapki ma pecha... po 1,5 roku znów w schronisku..

Recommended Posts

• Replies 354
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kumpel dziś miałam do Ciebie przyjechać, no ale siła wyższa...

ale Kumpel na szczęście wyszedł , z czego się cieszę, na 5 min z kimś, ale chyba jest zbyt szalony i chłopak, który go wyprowadzał zrezygnował :diabloti:

no ale ciocie saphira i Ojcik się zlitowały i wyprowadziły Kumpelona na spacer :D dzięki wielkie dziewczyny :loveu:

Posted

saphira18 napisał(a):
no problemo:) Ojcik kochana siostra pomyślała o Kumplu
i jakieś zdjęcia chyba są więc dawaj ewes;)

właśnie widziałam, ale zniknęły jakoś, już któryś raz z kolei i przeglądam i nie ma....

madzia.uje93 napisał(a):
Tak, widziałam Kumpla z jakimś chłopakie, jednak był w obroży no i co tu dużo mówić dał chłopakowi popalić:evil_lol:

szkoda, że tego nie widziałam :D

Posted
Posted

Dziś spacerek był bardzo udany...
Pierwsze co zrobiliśmy to poszliśmy na wybieg, gdzie Kumpel poszalał z Szarakiem... i jak zawsze z szarpakiem w pysku. Troszkę odśnieżyliśmy wybieg :D
Później spacer do parku... lasu, nie wiem gdzie jeszcze w każdym razie był bardzo męczący, przynajmniej dla mnie, nie wiem jak z Kumplem, bo on to chyba się nie zmęczył z bardzo ;) I powrót do schroniska, trochę poćwiczyliśmy komendy... łapki nadal nie podaje... no i boks... znów muszę go wkładać...
to do soboty Kumpel :)

Posted

ewes napisał(a):
Dziś spacerek był bardzo udany...
Pierwsze co zrobiliśmy to poszliśmy na wybieg, gdzie Kumpel poszalał z Szarakiem... i jak zawsze z szarpakiem w pysku. Troszkę odśnieżyliśmy wybieg :D
Później spacer do parku... lasu, nie wiem gdzie jeszcze w każdym razie był bardzo męczący, przynajmniej dla mnie, nie wiem jak z Kumplem, bo on to chyba się nie zmęczył z bardzo ;) I powrót do schroniska, trochę poćwiczyliśmy komendy... łapki nadal nie podaje... no i boks... znów muszę go wkładać...
to do soboty Kumpel :)

podnoszenie ciężarów rozumiem;) jak z Szarakiem...
No ale ewes chyba dobrze odśnieżyliśmy bo pani Ania nas zaprosiła w tygodniu na 6 rano do odśnieżania:evil_lol:

Posted

[quote name='soboz4']Czemu się nie chwalisz, że Kumpel i Klara są najlepsi na szkoleniu!!!

To trzeba ogłosić światu![/QUOTE]
najlepszy to za dużo powiedziane ;) ale dobrze sobie chłopak radził jak na pierwszy raz (no może nie na pierwszy bo już wcześniej trochę ćwiczyliśmy :)) przez Magdę został nazwany, nie pamiętam dokładnie jak, ale coś w stylu- duży ciapek, ciapowaty czy coś takiego, ale to było w raczej pozytywnym tego słowa znaczeniu :D

Posted (edited)

Dzisiejszy spacer z Kumplem:
- wybieg - Kumpel biegał jak szalony, na początku z Szarakiem, później z April... urządził sobie chłopak również wyścigi, czarne psy szczekacze wróciły i Kumpel chyba chciał je zmęczyć bo biegał z nimi wzdłuż płotu, w te i z powrotem :)

- spacer - można opisać jednym słowem- ciągnięcie... chyba tydzień w boksie to dla niego za dużo bo ciągnął jak nigdy

- szkolenie - ładnie siadał, warował, wchodził na miejsce i wykonywał komendę nos. Niestety nie mogła, zostać na całym szkoleniu...

- wybieg - już tylko 5 minut na wybiegu żeby Kumpel mógł sobie jeszcze chwilę pohasać ;). Znów były wyścigi z psami i dwa razy przeskoczył to kółko od agility (nie wiem jak ono się nazywa :D)

- powrót do boksu - Kumpel zamieszkał w boksie z Szarką, Szarka się do niego wprowadziła bo April zjadała za dwóch - swoje + Szarki. Gdy szliśmy do boksu Szarka już czekała, włożyłyśmy Kumpla, no i się zaczęło, Szarka zaczęła go dominować, myślałam, że się pogryzą bo zęby sobie pokazali, no ale do niczego nie doszło, P. Ania tylko pogroziła Szarce, że jak będzie się tak zachowywać to wróci do April... nie wiem czy zostali razem... bo poszłam, ale mieli być obserwowani przez P.Ania i w razie czego Szarka wróci do April...

Edited by ewes
Posted

Kumpel był dzisiaj na wybiegu z Szarką:???: a wydawało mi się że tylko z April i Szarakiem;)

to co zdjęcia?:eviltong:

kogo obstawiacie w tym wyścigu?

zwrot w akcji;)

i biegiemmmm!

jak się unosi pięknie:D

nie ma spaceru bez przeciągania:razz:

Posted

[quote name='saphira18']Kumpel był dzisiaj na wybiegu z Szarką:???: a wydawało mi się że tylko z April i Szarakiem;)
[/QUOTE]
miało byc April, juz edytowane :D
zapomniałam dodac, że Kumpelo, wytarzał się w tym basenie, a raczej w nim pływał :D, a później tarzał się w piasku, nie muszę Wam chyba tłumaczyc, jak później wyglądał?

Dziękujemy Aniu za zdjęcia :)