Roksia Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Super wieści Kapselku:) Najważniejsze , że jest juz w domu- normalnym domu:) Trzymamy kciku:) By było z dnia na dzień coraz lepiej:) U nas Lunka się rozkeca z dnia na dzień coraz bardziej bzikuje:) Choć do boksiowych figli jeszcze jej dużo brakuje , ale juz fajnie się cieszy, cały ciałkiem wymiata. Niestety nadal plami, w pon mamy szczepieni na wściekliznę i umawiamy się na zabieg sterylizacji bo musi się odbyć, weterynarze czekają tylko,żeby doszła troszkę doo siebie i zaczęła przybierać na masie! Jest cudowna kochani, jak porobimy im troszkę zdjęc na spacerku to prześlę Kapselkowi a ona umieści zdj i Wam pokaże:) W każdym bądź razie nasze LULU jest cudowne:) Quote
Kapsel Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Roksia napisał(a):Super wieści Kapselku:) Najważniejsze , że jest juz w domu- normalnym domu:) Trzymamy kciku:) By było z dnia na dzień coraz lepiej:) U nas Lunka się rozkeca z dnia na dzień coraz bardziej bzikuje:) Choć do boksiowych figli jeszcze jej dużo brakuje , ale juz fajnie się cieszy, cały ciałkiem wymiata. Niestety nadal plami, w pon mamy szczepieni na wściekliznę i umawiamy się na zabieg sterylizacji bo musi się odbyć, weterynarze czekają tylko,żeby doszła troszkę doo siebie i zaczęła przybierać na masie! Jest cudowna kochani, jak porobimy im troszkę zdjęc na spacerku to prześlę Kapselkowi a ona umieści zdj i Wam pokaże:) W każdym bądź razie nasze LULU jest cudowne:) Roksiu, to faktycznie nie jest normalne, ze Lunka nadal plami :shake: faktycznie może pomóc jej jedynie sterylka :shake: co na to mówi wetka, co to może być? Quote
Roksia Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Witaj Kapselku:) No niestety to nienormalne , bo trwa to już 5 tydz. Oglądało ją już 3 wet i zgodnie stwierdzili, że to cieczka-słaba bo słaba , bo to takie plamki, ale niestety są ( choć dzisiaj już słabiej- ale nie zapeszam). Także sterylka musi być bo jest zagrożenie ropomaciczem, to wiem napewno! Jutro idziemy na kolejną wizytę , bo mamy szczepienie na wściekliznę, i ustalamy termin sterylki. Niewiadomo czemu to tak długo trwa?! Może sters, może cieczka była sztucznie wywołana, ciężko stwierdzić. Lunka ma wykonywane badania morfologiczne ( juz miała 2 raz) , żeby sprawdzić jej stan , kontrolujemy wagę ciała- bo chudła na początku- teraz naszczęście zaczyna przybierać na masie:) - choć nadal jest chudzitka , ale 15kg na boksia w wieku około 2 lat to była masakra, teraz już ważymy ok.18kg- sukces:) Już wykonałam jej wszystkie możliwe badania, kał, morfologię i na tarczycę i usg 2 razy i ciężko się doszukać. Z dnia na dzień jest jakaś poprawa, ale niestety plamki nadal są. Udało nam się uszka doprowadzić do normalności to już wiele:) Stan zapalny wygoniliśmy:) Zobaczymy jutro wszystko bedziemy wiedzieć. Żeby tylko jakiś stan zapalny się z tego plamienia nie wywiązał:( Quote
Kapsel Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Och Roksiu,:loveu::loveu::loveu::loveu: gdyby w połowie chociaż ludzie zadbali o swoje psiaki to byłby sukces. Zrobiłaś wszystko co możliwe. Czekamy zatem na efekty, może plamienie rzeczywiście ustanie. Co ci parszywi ludzie zrobili tym psiakom :shake::mad::mad::mad:Brak słów!!! Quote
Roksia Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Ja sobie inaczej nie wyobrażam:) Muszę jej pomóc bo się już dość wycierpiała.Ludzie są okropni i tyle:( Niestety musiałysmy przenieść wizytę na jutro bo nie miał mi kto z chłopakami zostać , więc dopiero jutro zdam relacje. Quote
Kapsel Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Roksia napisał(a):Ja sobie inaczej nie wyobrażam:) Muszę jej pomóc bo się już dość wycierpiała.Ludzie są okropni i tyle:( Niestety musiałysmy przenieść wizytę na jutro bo nie miał mi kto z chłopakami zostać , więc dopiero jutro zdam relacje. Czekamy z niecierpliwością!!! Quote
Roksia Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Jestem kochani. No zaszczepiliśmy się i już mamy komplet:) Zabieg umówinony. Lunka przytyła i Panie doktor stwierdziły , że pięknieje w oczach. Uszka już dobrze:) Pomalutku zaczynamy przybierać na masie (ale jeszcze jest strasznie chuda-ważymy 18,5 kg) i sterylka będzie zwg na zagrożenie ropomaciczem, dostala jeszcze kilkanaście dni na przybycie na masie i zabieg musi się odbyć bo niestety plamimy nadal:( Wykonamy jeszcze w następnym tyg profil biegunkowy bo niestety od początku jak jest u nas to jest problam z kupką. Raz jest oki , raz jest papka (bardzo często) , a czasami nas aż czyści. Wszystkie inne badania juz zrobione więc jeszcze to nam zostało.... I po zabiegu ponowna kontrola śledziony. A takto dziewczynka z dnia na dzień ma się lepiej:) A żarłok!!!! A takto jestem cudownym boksiołem:)))) A jeje ogon to tylko stuka! Cieszy się nie samowicie:) Wystaczy cmoknąć a ona już "tup", "tup" i stylko wali tym ogonkiem :) Może w weekend bedzie ładniejsza pogoda to jak wybierzemy się na spacer za miasto to porobiny klika fotek i je podeślę Kapselkowi to Wam pokaże:) Quote
Kapsel Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Bardzo się cieszę, że nie jest tak źle, a teraz już tylko lepiej. Radość Lunki ogromnie mnie cieszy, bo to oznacza jedno, że wraca do żywych :loveu::loveu::loveu: Nadal trzymamy kciuki, żeby zdrówko dopisywało i żeby nam przybrała Luneczka na wadze :kiss_2::kiss_2::kiss_2: Quote
Vicky62 Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Zdrówka Luneczko życzymy i na foteczki czekamy :lol: Quote
Donvitow Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Trzymam kciuki i czekam na fotki faflunka. Quote
olly Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Kochani, potrzebujemy transportu Bydgoszcz-Poznań dla 3letniego boksera. Właściciele jutro wyrzucają psa na ulicę, bo jest żywiołowy i chce się bawić.. Czeka na niego DT w Poznaniu, pomocy! 794505400 Quote
Alicja Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 [quote name='olly']Kochani, potrzebujemy transportu Bydgoszcz-Poznań dla 3letniego boksera. Właściciele jutro wyrzucają psa na ulicę, bo jest żywiołowy i chce się bawić.. Czeka na niego DT w Poznaniu, pomocy! 794505400 masakra .............. Quote
Donvitow Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Kapsel.! Co u boksi z pseudo?. Rozjechały już się do DT? /chodzi mi o te nowe/ Quote
Roksia Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Witajcie kochani od dzisiaj jesteśmy na lekach bo niestety kał Lunki nie chce się unormować, albo papka, albo woda, najrzadziej kał jest normalny:( Próbowaliśmy z karmą, i zmienialiśmy jedzenie, niestety jej żoładek jest tak rozregulowany, że nic nie skutkuje. Robiliśmy badania kału i badanie krwi - wszystkie możliwe niestety nic nie wskazujena przyczyny takiej formy kału:(( Po za tym ,że była wygłodzona, wycieńczona i wyeksploatowana do granic możliwości jak na jej wiek, to żadnych inny przyczyn brak. Od dziś dostaje leki na 5 dni jak to nie pomoże to trzeba będzie wykonać profil biegunkowy (podobno dość kosztowne badanie) , ale jak będzie trzeba to będziemy musieli wykonać. Wyobraźcie sobie , że ona dopiero przestaje plamić:( To jest niewiarygodne!! Za 1,5 tyg mamy sterylkę bo jest zagrożenie ropomaciczem i to wielkie. Na zabieg jesteśmy już umówieni jak nic nam się już nie wydiabli to idziemy! A LUlu coraz lepiej skacze jak szalony boksioł:) Wariuje i teraz juz zachowanie czysty boksioł:) Quote
Alicja Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Jeśli to nie trzustka to może maleńka ma lamblie ??? nie zawsze wyjdą w badaniu niestety Quote
Donvitow Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Albo Lamblie/Giargie/ albo przewlekła biegunka bakteryjno-wirusowa./ Proponował bym 10 dni Amoxycyklinę z Metronidazolem- metronidazol niszczy też lamblie/. Lamblie w badaniach wychodzą co trzeci raz. Quote
Roksia Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Dzięki za pomoc. Trzustka nie , a lamblie nie wyszły ale jak wiadomo czsami wyjdzie czasami nie , więc trzeba będzie powtórzyć. Tak lek to samo powiedział jak nie puści ją teraz po 5 dniach to zaproponuje antyb, podsunę pomysł z tym metronidazolem. Dzięki Quote
Anula Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Wielka tragedia! http://www.dogomania.pl/threads/222109-Dramat-kilkadziesi%C4%85t-zag%C5%82odzonych-ps%C3%B3w-po-%C5%9Bmierci-opiekuna-pilnie-dt!/page11 Quote
Recommended Posts