Donvitow Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Nie mam żadnych info co do psiaków zabranych przez Grzegorza Quote
Vicky62 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Donvitow w takim razie chciałabym podziekować Tobie za każde info o psiakach z pseudo zabranych przez Ciebie...między innymi za wiadomość i fotki Gai. Quote
Agnes_Jot Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 kochani mam pytanko-kto jest od pekinków? w Szydłowcu biega bezdomny skołtuniony pekinek a wiadomo Szydłowiec to raptem trzy osoby i nie mają co z nim zrobić. Quote
Isiak Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [quote name='Agnes_Jot']kochani mam pytanko-kto jest od pekinków? w Szydłowcu biega bezdomny skołtuniony pekinek a wiadomo Szydłowiec to raptem trzy osoby i nie mają co z nim zrobić.[/QUOTE] Pekinami zajmuje się Azyl Koci Świat. Quote
Vesper Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Przepraszam za OT- ale znów potrzebna pomoc- pod Wrocławiem zlikwidowano hodowlę grzywaczy chińskich- ponad 60 psów:shake::placz: Wiem o tym z FB, jest wydarzenie, teraz szukam czy już ktoś na Dogo założył, o ile fundacja życzy sobie naszej pomocy... Quote
farmerka63 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Na dogo temat już jest - zaraz poszukam gdzie konkretnie . [url]http://www.dogomania.pl/threads/220069-koszmar-grzywaczy-pod-Wroc%C5%82awiem[/url] Quote
Isiak Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 [quote name='arielka186']Przepraszam za OT- ale znów potrzebna pomoc- pod Wrocławiem zlikwidowano hodowlę grzywaczy chińskich- ponad 60 psów:shake::placz: Wiem o tym z FB, jest wydarzenie, teraz szukam czy już ktoś na Dogo założył, o ile fundacja życzy sobie naszej pomocy...[/QUOTE] Jasna ch....a :angryy: czy to się nigdy nie skończy? Quote
Vectra Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 [quote name='Isiak']Jasna ch....a :angryy: czy to się nigdy nie skończy?[/QUOTE] póki nie będzie za to ogromnych kar , egzekwowanych kar - to ciężko będzie ukrócić ten proceder. dobrze przynajmniej tyle, że wychwytywane są takie miejsca. I przynajmniej jakiś procent tych psiaków , odzyskuje normalne życie. Mam nadzieje , że nowa ustawa , pozwoli skuteczniej likwidować "psie fabryczki" zresztą popatrzcie sobie na allegro , gratkę czy tablice - ile jest wyprzedaży hodowlanych .... nawet widziałam szczenne suczki ... suczki ze szczeniakami - sprzedają w pakietach Quote
Sybel Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Ja tam się martwię, co będzie z setkami psów z pseudo, których nie uda się teraz sprzedać. Jak one skończą? Przypuszczam, że czeka nas w 2012 boom na bezdomne psy w typie modnych ras... Quote
_Dunaj_ Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 A ja myślę, że pseudo znajdą obejście, nie można sprzedwać ale można rozdawać a cena to zwrot kosztów utrzymania szczepień itp... poza tym nie można na targowiskach, bazarach, ale na prywatnym palcu albo przy ulicy ............... Quote
Isiak Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Tak, też sądzę, że pseudo znajdą obejście. W końcu dla nich to niezły dochód, źródło utrzymania nieraz. Ale w tej konkretnej sytuacji grzywków najbardziej szokujące jest to, że to była hodowla [B]rodowodowa, [/B]czyli legalna, i jak tu teraz ma się do tego hasło rasowy = rodowodowy, kupuj tylko z rodowodem, bo psy przebadane, dobrze karmione, leczone, chuchane dmuchane... A jak Jane zniosła sterylkę? Quote
karolkamadry Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 A ja jestem za tym, że sterylizacja powinna być obowiązkowa i tylko zarejstrowane, sprawdzone hodowle, które są dopuszczone to tego nie miały by takiego obowiązku. Quote
Isiak Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 To była hodowla zarejestrowana. Nawet championy tam były w tych luksusowych warunkach :angryy: Quote
karolkamadry Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Wiem wiem, zła nie wytepi sie do konca...ale zawsze to zmniejszyloby swobode w rozmnazaniu pieskow... Quote
Milla.j Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 [quote name='Isiak'] A jak Jane zniosła sterylkę?[/QUOTE] [IMG]http://img832.imageshack.us/img832/6195/059bv.jpg[/IMG] "Jest dobrze, mała spaceruje już po domu. Nie bardzo rozumie co się wydarzyło. Chce być blisko człowieka. " [IMG]http://img638.imageshack.us/img638/8337/065as.jpg[/IMG] Quote
holmina Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Wtrącę swoje 3 grosze,niestety pesymistyczne, jest taka baba na bazarze w Kostrzyniu od początku bazaru handluje psami i kotami,nasyłałam na nia urzędników z UW/psy latem w pudełku bez wody na słońcu..../ ostatnio przechodziłam obok niej znowu miała szczeniaki /podobno zbiera je od ludzi,pomaga znależc domy!!!!!żadnej pseudo nie ma takie wytłumaczenie wystarczyło..../a aktualnie chwali sie,że i tak będzie dalej sprzedawać ale przez internet......wiec handlarze zmienia teraz tylko forme sprzedaży....wiec ta ustawa chyba jest niedoprecyzowana a psy jak cierpiały tak będą !cholera jasna!!!!!! Quote
Madzik77 Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 to bede: tak oddam szczeniaka gratis płatny jedynie zwrot wyprawki 200 zł a wyprawka to stary kocyk Quote
Vectra Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Niestety "polak potrafi" i jakaś cześć tych jednostek , obejdzie nową ustawę .. ale miejmy nadzieję , że kilka procent "producentów" zrezygnuje z takiej działalności. Musimy cieszyć się z każdej zlikwidowanej rozmnażalni , z kilku kartoników ze szczeniakami mniej. Nie da rady całkowicie ukrucić procederu rozmnażania i handlowania psami/kotami - żaden kraj na świecie , tego nie ogarnął , więc my tym bardziej nie jesteśmy w stanie. Ale jedno miejsce mniej , to już kilka mniej cierpiących psów. Quote
holmina Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 ano tak!ważne,że zaczyna zmieniac się na lepsze! Quote
Vectra Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Teraz trzeba zjednoczyć siły i zgłaszać naruszenia ustawy - allegro , gratka i jakie tam jeszcze są portale z psami/kotami. Żeby ich zwyciężyć , trzeba z nimi walczyć. Quote
holmina Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 może na Dogo utworzymy taki wątek?ciotki będą zamieszczać linki i wspólnie ruszymy z Dogo pseudo na pohybel? Quote
Vectra Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 [quote name='holmina']może na Dogo utworzymy taki wątek?ciotki będą zamieszczać linki i wspólnie ruszymy z Dogo pseudo na pohybel?[/QUOTE] myślę że to świetny pomysł !!! na dogo jest sporo ludzi , każdy wystarczy że poświęci minutkę. Jak połączymy siły , portale będą zasypywane naruszeniami zasad , to musi drgnąć !!! Sprzedaż zwierząt w niezarejestrowanych hodowlach , jest łamaniem prawa. Przeglądam inne fora i widzę , że tam już takie wątki są i masowo zgłaszane są naruszenia prawa. [url]http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/poznan/to-koniec-handlu-zwierzetami-na-sielance,1,4986358,region-wiadomosc.html[/url] Quote
Vicky62 Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 [quote name='Alla Chrzanowska']Wspólnie zadecydowano, że od razu po Świętach. Wojtek studiuje w Białymstoku i na święta jedzie do rodziców. Nie chce tak prawie dzień po dniu fundować Bogusiowi stresu (i słusznie) związanego z kolejną zmianą miejsca i podróżą do rodziców. Więc Boguś przyjedzie do Białegostoku od razu po Świętach. Bardzo mi się podoba podejście Wojtka do adpocji. Właśnie takich ludzi nam trzeba![/QUOTE] Czy wiadomo co z Bogusiem? Czy juz jest w DS? Quote
Recommended Posts