Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 744
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agnes_Jot']kochani mam pytanko-kto jest od pekinków? w Szydłowcu biega bezdomny skołtuniony pekinek a wiadomo Szydłowiec to raptem trzy osoby i nie mają co z nim zrobić.[/QUOTE]

Pekinami zajmuje się Azyl Koci Świat.

Posted

Przepraszam za OT- ale znów potrzebna pomoc- pod Wrocławiem zlikwidowano hodowlę grzywaczy chińskich- ponad 60 psów:shake::placz:

Wiem o tym z FB, jest wydarzenie, teraz szukam czy już ktoś na Dogo założył, o ile fundacja życzy sobie naszej pomocy...

Posted

[quote name='arielka186']Przepraszam za OT- ale znów potrzebna pomoc- pod Wrocławiem zlikwidowano hodowlę grzywaczy chińskich- ponad 60 psów:shake::placz:

Wiem o tym z FB, jest wydarzenie, teraz szukam czy już ktoś na Dogo założył, o ile fundacja życzy sobie naszej pomocy...[/QUOTE]

Jasna ch....a :angryy: czy to się nigdy nie skończy?

Posted

[quote name='Isiak']Jasna ch....a :angryy: czy to się nigdy nie skończy?[/QUOTE]

póki nie będzie za to ogromnych kar , egzekwowanych kar - to ciężko będzie ukrócić ten proceder.
dobrze przynajmniej tyle, że wychwytywane są takie miejsca. I przynajmniej jakiś procent tych psiaków , odzyskuje normalne życie.

Mam nadzieje , że nowa ustawa , pozwoli skuteczniej likwidować "psie fabryczki"
zresztą popatrzcie sobie na allegro , gratkę czy tablice - ile jest wyprzedaży hodowlanych .... nawet widziałam szczenne suczki ... suczki ze szczeniakami - sprzedają w pakietach

Posted

Ja tam się martwię, co będzie z setkami psów z pseudo, których nie uda się teraz sprzedać. Jak one skończą? Przypuszczam, że czeka nas w 2012 boom na bezdomne psy w typie modnych ras...

Posted

A ja myślę, że pseudo znajdą obejście, nie można sprzedwać ale można rozdawać a cena to zwrot kosztów utrzymania szczepień itp... poza tym nie można na targowiskach, bazarach, ale na prywatnym palcu albo przy ulicy ...............

Posted

Tak, też sądzę, że pseudo znajdą obejście. W końcu dla nich to niezły dochód, źródło utrzymania nieraz. Ale w tej konkretnej sytuacji grzywków najbardziej szokujące jest to, że to była hodowla [B]rodowodowa, [/B]czyli legalna, i jak tu teraz ma się do tego hasło rasowy = rodowodowy, kupuj tylko z rodowodem, bo psy przebadane, dobrze karmione, leczone, chuchane dmuchane...
A jak Jane zniosła sterylkę?

Posted

[quote name='Isiak']
A jak Jane zniosła sterylkę?[/QUOTE]
[IMG]http://img832.imageshack.us/img832/6195/059bv.jpg[/IMG]

"Jest dobrze, mała spaceruje już po domu. Nie bardzo rozumie co się wydarzyło.
Chce być blisko człowieka. "
[IMG]http://img638.imageshack.us/img638/8337/065as.jpg[/IMG]

Posted

Wtrącę swoje 3 grosze,niestety pesymistyczne,
jest taka baba na bazarze w Kostrzyniu od początku bazaru handluje psami i kotami,nasyłałam na nia urzędników z UW/psy latem w pudełku bez wody na słońcu..../
ostatnio przechodziłam obok niej znowu miała szczeniaki /podobno zbiera je od ludzi,pomaga znależc domy!!!!!żadnej pseudo nie ma takie wytłumaczenie wystarczyło..../a aktualnie chwali sie,że i tak będzie dalej sprzedawać ale przez internet......wiec handlarze zmienia teraz tylko forme sprzedaży....wiec ta ustawa chyba jest niedoprecyzowana a psy jak cierpiały tak będą !cholera jasna!!!!!!

Posted

Niestety "polak potrafi" i jakaś cześć tych jednostek , obejdzie nową ustawę .. ale miejmy nadzieję , że kilka procent "producentów" zrezygnuje z takiej działalności.
Musimy cieszyć się z każdej zlikwidowanej rozmnażalni , z kilku kartoników ze szczeniakami mniej.
Nie da rady całkowicie ukrucić procederu rozmnażania i handlowania psami/kotami - żaden kraj na świecie , tego nie ogarnął , więc my tym bardziej nie jesteśmy w stanie.
Ale jedno miejsce mniej , to już kilka mniej cierpiących psów.

Posted

Teraz trzeba zjednoczyć siły i zgłaszać naruszenia ustawy - allegro , gratka i jakie tam jeszcze są portale z psami/kotami.
Żeby ich zwyciężyć , trzeba z nimi walczyć.

Posted

[quote name='holmina']może na Dogo utworzymy taki wątek?ciotki będą zamieszczać linki i wspólnie ruszymy z Dogo pseudo na pohybel?[/QUOTE]

myślę że to świetny pomysł !!! na dogo jest sporo ludzi , każdy wystarczy że poświęci minutkę.
Jak połączymy siły , portale będą zasypywane naruszeniami zasad , to musi drgnąć !!!
Sprzedaż zwierząt w niezarejestrowanych hodowlach , jest łamaniem prawa.
Przeglądam inne fora i widzę , że tam już takie wątki są i masowo zgłaszane są naruszenia prawa.

[url]http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/poznan/to-koniec-handlu-zwierzetami-na-sielance,1,4986358,region-wiadomosc.html[/url]

Posted

[quote name='Alla Chrzanowska']Wspólnie zadecydowano, że od razu po Świętach. Wojtek studiuje w Białymstoku i na święta jedzie do rodziców. Nie chce tak prawie dzień po dniu fundować Bogusiowi stresu (i słusznie) związanego z kolejną zmianą miejsca i podróżą do rodziców. Więc Boguś przyjedzie do Białegostoku od razu po Świętach. Bardzo mi się podoba podejście Wojtka do adpocji. Właśnie takich ludzi nam trzeba![/QUOTE]
Czy wiadomo co z Bogusiem? Czy juz jest w DS?