Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 283
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

grażka, witaj :D

Poniżej umieszczam zdjęcia, które przesłała mi grażka. Nie wiem czy mogę te z córeczką, ale w razie co usunę (jeśli grażka o to poprosi).
Widać, że Milva jeszcze zdezorientowana. Nie je na pewno ze stresu, to normalne.
Fajnie, że chodzi już sprawnie na smyczy. Jeszcze, żeby się nauczyła się na niej załatwiać...
Z każdym dniem powinno być lepiej, trzymam za Was kciuki :)
Już niedługo Milva zamacha do Was ogonkiem :) I psocić też zacznie ;)

A to typowa poza Milvy obwieszczająca protest w chodzeniu na smyczy :)

Posted

cudna jest
moja suka tez poczatkowo nie chciała chodzić na smyczy :evil_lol: i tez potrafiła się położyć na plecach jak już miała tej smyczy dość (a akurat była świeżo skoszona trawa:diabloti: do położenia się)

Posted

Wszystko w swoim czasie. Milva jest mlodziutka i na pewno bedzie dobrym psem jak sie przyzwyczai do nowych warunkow. Juz od poczatku okazuje poddanstwo, to dobry znak.
Ciesze sie i dziekuje za Milve. Wyrosla na cudnego psa.

Posted

Witajcie :-)
Milva powoli się do Nas przyzwyczaja, zaczyna "delikatnie" psocić a zaczęła od zerwania kawałka tapety :-). Poza tym rano cieszy się jak widzi, ze dom sie budzi do zycia, skacze, piszczy i stoi grzecznie pod drzwiami oczekując na spacerek :-)) Jest coraz lepiej, trzymajcie kciuki :-)

Posted

Trzymamy, trzymamy, bardzo mocno kciuki. Bedzie co raz lepiej, bo inaczej byc nie moze. Trzymajcie się.

Posted

grażka249 napisał(a):
Milva powoli się do Nas przyzwyczaja, zaczyna "delikatnie" psocić a zaczęła od zerwania kawałka tapety :-). Poza tym rano cieszy się jak widzi, ze dom sie budzi do zycia, skacze, piszczy i stoi grzecznie pod drzwiami oczekując na spacerek :-)) Jest coraz lepiej, trzymajcie kciuki :-)

No to super wieści, oby tak dalej :)

Posted

grażka249 napisał(a):

Grażka to pokaż tą tapetę :crazyeye::grins:: ;)
i więcej zdjęć prosimy :modla: i relacji :modla:

Posted

Milva to anioł a nie pies :-) Zaczęła pięknie jeść, jak chce wyjsc na dwór to stoi pod drzwiami i piszczy, jest bardzo posłuszna i wogóle naj! Nie powiem żeby nie psociła...nie interesuja ja rzeczy, ktore leża sobie gdzies na wierzchu, wrecz przeciwnie wszedzie zaglada i wyciaga rzeczy ze wszystkich zakamarków...tak własnie zrobiła ze swoją ksiazeczka szczepien :-( Staram sie ja troche posklejac zeby mozna bylo odczytac daty kolejnych szczepien, mam nadzieje ze sie uda... jak znajde chwilke czasu postaram sie pstryknac pare nowych fotek :-)

Posted

Kochana psotnica.
Grazka249,jeszcze nie slyszalam zeby ktos tak fajnie pisal o psotniku (że anioł) ;):diabloti::loveu:
Wszystkiego dobrego Wam zycze.

Posted

Niezła psotnica z tej Milvy, jej siostra jest taka sama ;)
Jakbyś nie mogła odczytać dat szczepień to daj znać, odtworzę z naszej lecznicy (teraz wszystko jest skomputeryzowane).

Posted

dziekuje :-)
Milva jak coś spsoci i wie, ze zle zrobila to udaje ze spi i nic a nic nie słyszy:-)) Jutro jedziemy pierwszy raz na działke, ciekawe jak się będzie zachowywała... Po weekendzie zdam szczegółowa relacje razem ze zdjęciami.
Pozdrawiam :-)

Posted

Dziekujemy pieknie za relacje i oczywiscie czekamy na dalsze.
Na dzialce bedzie ok. wypoczywajcie.

Posted

Pierwsza sprawa: jeśli gubi sierść, ale nie robią się łyse placki, tylko gubi równomiernie, to nie ma powodu do niepokoju. Jest gorąco, więc zwierzęta linieją. Jest dużo bardziej gorąco niż zawsze, więc może tej sierści być więcej.

Jeśli ma łyse placki, to nie ma na co czekać, tylko zabrać ją od razu do weterynarza, bo to mogą być jakieś sprawy hormonalne. Nie ma co kombinować na własną rękę, bo można tylko sprawę pogorszyć.

Natomiast jeśli wszystko jest w normie, a chce się tylko polepszyć stan sierści, to ja polecam "Gammolen". To jest kapsułka z jakimiś olejami - ale nie wiem dokładnie z czym. Wygląda trochę jak tran w kapsułkach. Ja to stosowałam w zeszłym roku jako dodatek, jak nasz Jarek miał terapię testosteronem i wychodziła mu bardzo sierść. Efekt był znakomity.

• 3 weeks later...
Posted

Biała sierść jest zawsze lepiej widoczna. Na poprawę sierści można dostać preparat w sklepie z paszami na 3-go Maja (tzw Rolnik)
Podaje się go dla zwierząt futerkowych.
Pomóc może szczotkowanie suni na spacerze.

Posted

Z mojego Kapsla, pomimo codziennego odkurzania domu też sypie się cała masa sierści - codziennie rano wyczesuję z niego dwie - czasem i trzy szczotki włosów. To dużo, ale gdybym nie wyczesywała, nie wyobrażam sobie, co by było w domu :evil_lol: Mi weterynarz polecała Biotynę, taki preparat do podawania w tabletkach, aczkolwiek przyznam szczerze, że nie pomaga zupełnie. Czasem może być to kwestia karmy, kiedy stosowałam karmę z niższej półki włosy były tłuste i wypadały jeszcze obficiej, teraz przeszłam na Purinę Pro Plan i nie jest tak źle. Z drugiej strony mój pies ma dłuuugi włos :D