Murka Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 Odwiedziłam dziś znów Gabi-Dorę, pomagała nam zrywać czereśnie... wykradając i zjadając po jednej z wiadereczka ;) Mówiłam już Evelin, że to niezła łowczyni.. łapie nawet ptaki w locie. Ostatnio natomiast przyniosła... żywego jeża w pysku! Piszczał niemiłosiernie, na rozkaz Dora go puściła i podreptał sobie cały i zdrowy. Uf. Dzisiaj za to zamordowała żabę... A poza tym jest bardzo posłuszna i wszystko rozumie. Tylko swój koszyk wiklinowy zmniejszyła już trzykrotnie i niedługo będzie spała chyba na samym materacyku ;) N.t. Milvy cisza :( Quote
Pipi Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 no wlasnie, jaki łowca? ona w genach ma radzenie sobie na wolnosci i widac to silniejsze jest od niej. Aj tam, jedna zabka? u mnie morduja wszystko, myszki, zuczki, zabki, krecika nawet zalatwili. Zabijaja tez szczury. Ostatnio wielka szczurzyce pokonali. O, taką " class="ipsImage" alt=""> zal mi jej bylo Quote
Pipi Posted May 30, 2012 Author Posted May 30, 2012 Zaciskajmy kciuki. Moze to dobry mail i bedzie miala domek. Ja trzymam za bialaska mocno. Quote
Murka Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Domek brzmi fajnie :) Potrzebna wizyta PA - SIEDLCE :D Quote
pucka69 Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 gallegro i ania_tygrysiczka są stamtąd ;). chyba Quote
Murka Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 (edited) Jestem w kontakcie z Wandą Szostek :) Jak jej się nie uda na dniach zrobić wizyty to poproszę ją o wizytę poadopcyjną, bo pani chce osobiście z Siedlec do nas po Milvę przyjechać i zapoznać się z nią :) edit: Wanda zrobi wizytę najpóźniej w poniedziałek :) Edited May 31, 2012 by Murka Quote
Evelin Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 ale się cieszę :) Pies moirderca- czyli Dora (była Gabi) w DS, a teraz Milva ma szanśę.... Quote
wanda szostek Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Domek dla Milvy sprawdzony w dobrej obstawie z joi. Mieszkanie w bloku na parterze. Jest dobry teren na spacery i co ważne to nie ma bezpośrednio drogi publicznej a jedyne komunikacyjne zagrożenie to parking z boku bloku. Na psa czeka pani i 9-letnia dziewczynka. Z relacji mamy zdała test na opiekę, bo samodzielnie opiekuje się od pewnego czasu chomikiem. Pani miała już w przeszłości pieski. Jest bardzo przejęta możliwością adopcji Milvy. Ma zaplanowane potrzebne wyposażenie, które zamierza stopniowo realizować zaczynając od najważniejszych. Omówiłyśmy koszty i różne sytuacje związane z pobytem pieska w domu oraz opieką nad nim. Joi troszkę podszkoliła panią technicznie i pokazała odpowiednią literaturę. Jest pewne ale, które nas zaniepokoiło, ale po wspólnym przeanalizowaniu wszystkiego i rozmowie z Murka dajemy zieloneświatło Quote
Pipi Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 Skoro zielone swiatlo dajecie, to bardzo sie ciesze i bardzo dziekuje. Trzymam kciuki w dalszym ciagu, az do pelnej adopcji. Quote
Murka Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Podesłałam wątek p.Grażynie, więc mam nadzieję, że po adopcji będzie tu zaglądać i informować przynajmniej raz na jakiś czas jak się Milva sprawuje :) P.Grażyna ma przyjechać po sunię pod koniec tygodnia :) Quote
Murka Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Jutro wielki dzień dla Milvy :) Wieczorem będzie spotkanie z nową rodziną :) Quote
Pipi Posted June 7, 2012 Author Posted June 7, 2012 Murka napisał(a):Jutro wielki dzień dla Milvy :) Wieczorem będzie spotkanie z nową rodziną :) super:multi::multi::multi: Quote
Murka Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Dora pomagała dziś Hani jeździć na rowerku ;) A jej koszyczek za każdym razem kiedy przyjeżdżamy jest coraz mniejszy ;) Dora ma na koncie zjedzenie jakiejś tam pięknej rośliny, którą mama dostała na imieniny ;) I coś tam jeszcze z doniczek powykopywała. Kwiatki to konik mojej mamy, ale jakimś cudem Dora jeszcze żyje i mama jej nadal gotuje jedzonko ;) A na jej posłanku są "zabawki" które sobie sama wynalazła, bo np. preparowaną kością średnio się interesuje. Skórzana rękawiczka jest lepsza :) Jak sobie coś wynajdzie i "zaznaczy" to już jej rodzice zostawiają do zabawy, zawsze to jakiś czas ochrony dla innych rzeczy :) Quote
Pipi Posted June 9, 2012 Author Posted June 9, 2012 Biały pies, biały kocyk, super. Zapowiada sie dobrze. Jesli Milva jest dobrym pieskiem, ulozy im sie i wszyscy beda szczesliwi. Bardzo nam i nowym opiekunom i przede wszystkim Milvie tego zyczę. Milva trzymaj sie malenka i nie smutaj, zapomnisz za jakis czas o Murkach i bedziesz szczesliwa. Dora juz szczesliwa, psoci sobie i bezkarnie jeszcze sie smieje. Na dokładke z Murkami moze sie spotykac. Tej to sie udalo. Bardzo dziekuje za Dore i Milve. Wszystkim pieskom zycze takich opiekunow. Quote
grażka249 Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Halo halo :-) Milva jest narazie ostrozna i nadal się boi.Ale już przyzwyczaiła sie do smyczy i spaceruje z podniesionym ogonkiem :-) Marwi mnie to, ze bardzo mało je. Ogolnie jest bardzo grzeczniutka, jednak nadal płochliwa. Postaram sie zrobic kilka zdjec :-) Quote
grażka249 Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Milva, śliczności moje kochane :-) Podróż zniosła ze smutkiem ale bez rewolucji :-) Quote
joi Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 grażka249 napisał(a):Halo halo :-) Milva jest narazie ostrozna i nadal się boi.Ale już przyzwyczaiła sie do smyczy i spaceruje z podniesionym ogonkiem :-) Marwi mnie to, ze bardzo mało je. Ogolnie jest bardzo grzeczniutka, jednak nadal płochliwa. Postaram sie zrobic kilka zdjec :-) Witam serdecznie :) bardzo prosimy o zdjęcia Quote
Evelin Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Witaj grażka249... Nie martw się,za mało je, odstresuje się i bedzie ok.... Cieszę się,ze spaceruje na smyczy z podniesionym ogonkiem :) Bardzo czekamy z Pucką na wieści,bo to NASZ wspólny piesek hotelikowy ,prawda Pucka :)???? Mamy nadzieję,ze Milva sie dobrze zaadaptuje i poślemy do Murków następnego futrzanego szczęściarza.... A jak się będzie nazywała- imię Milva zostaje,czy dostanie nowe??? Quote
grażka249 Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Imie Milva zdecydowanie zostaje :lol: jest dla niej idealne.Brak mi słów żeby napisać jak bardzo się cieszę, że sunia trafiła do mnie. Jest przesympatyczna i jak narazie nie sprawia żadnych problemów. Quote
pucka69 Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Prawda, prawda! Super że białaska wreszcie trafiła na Swojego Człowieka ;) Quote
Recommended Posts