Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Odwiedziłam dziś znów Gabi-Dorę, pomagała nam zrywać czereśnie... wykradając i zjadając po jednej z wiadereczka ;)
Mówiłam już Evelin, że to niezła łowczyni.. łapie nawet ptaki w locie. Ostatnio natomiast przyniosła... żywego jeża w pysku! Piszczał niemiłosiernie, na rozkaz Dora go puściła i podreptał sobie cały i zdrowy. Uf. Dzisiaj za to zamordowała żabę...
A poza tym jest bardzo posłuszna i wszystko rozumie. Tylko swój koszyk wiklinowy zmniejszyła już trzykrotnie i niedługo będzie spała chyba na samym materacyku ;)

N.t. Milvy cisza :(

• Replies 283
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no wlasnie, jaki łowca?
ona w genach ma radzenie sobie na wolnosci i widac to silniejsze jest od niej. Aj tam, jedna zabka? u mnie morduja wszystko, myszki, zuczki, zabki, krecika nawet zalatwili. Zabijaja tez szczury. Ostatnio wielka szczurzyce pokonali.
O, taką
" class="ipsImage" alt="">

zal mi jej bylo

Posted (edited)

Jestem w kontakcie z Wandą Szostek :)
Jak jej się nie uda na dniach zrobić wizyty to poproszę ją o wizytę poadopcyjną, bo pani chce osobiście z Siedlec do nas po Milvę przyjechać i zapoznać się z nią :)

edit: Wanda zrobi wizytę najpóźniej w poniedziałek :)

Edited by Murka
Posted

Domek dla Milvy sprawdzony w dobrej obstawie z joi. Mieszkanie w bloku na parterze. Jest dobry teren na spacery i co ważne to nie ma bezpośrednio drogi publicznej a jedyne komunikacyjne zagrożenie to parking z boku bloku. Na psa czeka pani i 9-letnia dziewczynka. Z relacji mamy zdała test na opiekę, bo samodzielnie opiekuje się od pewnego czasu chomikiem. Pani miała już w przeszłości pieski. Jest bardzo przejęta możliwością adopcji Milvy. Ma zaplanowane potrzebne wyposażenie, które zamierza stopniowo realizować zaczynając od najważniejszych. Omówiłyśmy koszty i różne sytuacje związane z pobytem pieska w domu oraz opieką nad nim. Joi troszkę podszkoliła panią technicznie i pokazała odpowiednią literaturę. Jest pewne ale, które nas zaniepokoiło, ale po wspólnym przeanalizowaniu wszystkiego i rozmowie z Murka dajemy zieloneświatło

Posted

Skoro zielone swiatlo dajecie, to bardzo sie ciesze i bardzo dziekuje. Trzymam kciuki w dalszym ciagu, az do pelnej adopcji.

Posted

Podesłałam wątek p.Grażynie, więc mam nadzieję, że po adopcji będzie tu zaglądać i informować przynajmniej raz na jakiś czas jak się Milva sprawuje :)

P.Grażyna ma przyjechać po sunię pod koniec tygodnia :)

Posted

Murka napisał(a):
Jutro wielki dzień dla Milvy :)
Wieczorem będzie spotkanie z nową rodziną :)

super:multi::multi::multi:

Posted

Dora pomagała dziś Hani jeździć na rowerku ;)

A jej koszyczek za każdym razem kiedy przyjeżdżamy jest coraz mniejszy ;)
Dora ma na koncie zjedzenie jakiejś tam pięknej rośliny, którą mama dostała na imieniny ;) I coś tam jeszcze z doniczek powykopywała. Kwiatki to konik mojej mamy, ale jakimś cudem Dora jeszcze żyje i mama jej nadal gotuje jedzonko ;)
A na jej posłanku są "zabawki" które sobie sama wynalazła, bo np. preparowaną kością średnio się interesuje. Skórzana rękawiczka jest lepsza :) Jak sobie coś wynajdzie i "zaznaczy" to już jej rodzice zostawiają do zabawy, zawsze to jakiś czas ochrony dla innych rzeczy :)

Posted

Biały pies, biały kocyk, super. Zapowiada sie dobrze. Jesli Milva jest dobrym pieskiem, ulozy im sie i wszyscy beda szczesliwi.
Bardzo nam i nowym opiekunom i przede wszystkim Milvie tego zyczę.
Milva trzymaj sie malenka i nie smutaj, zapomnisz za jakis czas o Murkach i bedziesz szczesliwa.

Dora juz szczesliwa, psoci sobie i bezkarnie jeszcze sie smieje. Na dokładke z Murkami moze sie spotykac. Tej to sie udalo.

Bardzo dziekuje za Dore i Milve. Wszystkim pieskom zycze takich opiekunow.

Posted

Halo halo :-)
Milva jest narazie ostrozna i nadal się boi.Ale już przyzwyczaiła sie do smyczy i spaceruje z podniesionym ogonkiem :-)
Marwi mnie to, ze bardzo mało je. Ogolnie jest bardzo grzeczniutka, jednak nadal płochliwa.
Postaram sie zrobic kilka zdjec :-)

Posted

grażka249 napisał(a):
Halo halo :-)
Milva jest narazie ostrozna i nadal się boi.Ale już przyzwyczaiła sie do smyczy i spaceruje z podniesionym ogonkiem :-)
Marwi mnie to, ze bardzo mało je. Ogolnie jest bardzo grzeczniutka, jednak nadal płochliwa.
Postaram sie zrobic kilka zdjec :-)

Witam serdecznie :) bardzo prosimy o zdjęcia

Posted

Witaj grażka249...
Nie martw się,za mało je, odstresuje się i bedzie ok....
Cieszę się,ze spaceruje na smyczy z podniesionym ogonkiem :)
Bardzo czekamy z Pucką na wieści,bo to NASZ wspólny piesek hotelikowy ,prawda Pucka :)????
Mamy nadzieję,ze Milva sie dobrze zaadaptuje i poślemy do Murków następnego futrzanego szczęściarza....
A jak się będzie nazywała- imię Milva zostaje,czy dostanie nowe???

Posted

Imie Milva zdecydowanie zostaje :lol: jest dla niej idealne.Brak mi słów żeby napisać jak bardzo się cieszę, że sunia trafiła do mnie. Jest przesympatyczna i jak narazie nie sprawia żadnych problemów.