Jump to content
Dogomania

Pudliszonowata Maja w domu stalym, DZIEKUJEMY!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Kora zobacz czy w rozliczeniach jest wszystko w porządku bo ja do tego nie mam głowy.
Jeżeli mogę się wciąć to Majka jest jedynie w typie pudla,ma poobcinane dredy na łapkach no więc nie wiem,dla mnie sierść na łapkach odbiega od reszty sierści.Jej sierść nie należy do miękkich,jedynie może puszystych.
Trochę fotek Majeczki z moim rezydentem bo przecież nie odstępują siebie ani na krok.Pięknie się bawią i super dogadują.Na spacerkach biegają razem i pilnują się.

• Replies 723
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

super fotka chyba druga, jak sie ladnie bawia :) a ostatnie- to rezydent, wie gdzie nosa wsadzic, musi czuc ponete zapaszki nawet, jak spi ;P takiemu to dobrze, do domu mu taki kasek przyprowadzili pod sam nos. haha
a jak z cieczka? spokoj jest w miare? nie molestuja sie psiaki nawzajem?

czyli bedziemy oglaszac, jako w typie pudelka. wiadomo,ze nie jako pudla, ale w typie. to juz cos :) wsrod wielu innych ras zawsze krzycza, ze to kundel, ze nie stal kolo tej rasy w ogole, tak bronia wzorca zaciekle, maniacko. wiadomo, ze Maja bardziej pudlowata, niz dobermanowata nie?

moj wet dzis mowil,ze sterylka 2-3 mce po cieczce. 2 mce sie uspokajaja estrogeny, ktore sa odpowiedzialne za krzepliwosc krwi. sunka wczesniej cicahana moze krwotoku dostac podczas jakiejs operacji. bezpieczniej jest odczekac, nie powinno sie ciachac szybciej.
a teraz patrzac na te poprzednie wyniki, to miala cos tam podwyzszone, bo to od zblizajacej sie cieczki. on wtedy mowil,ze ze zlej diety moze byc, itp. od roznych rzeczy to zalezy, tutaj akurat zalezalo od cieczki.

ciekawe, ile Majcia juz wazy...hmm

Posted

Ja pisałam, że jest pudlowata czyli w typie, a nie, że jest pudlem;)
I też pisałam, że sierść oceniam po zdjęciu, nie dotykałam. Ale na pewno jest zbliżona do pudla a nie innej rasy. Jak się ją ogłosi jako kundelka to chyba zmniejszy jej szansę, a i tak ktoś zainteresowany zobaczy jak wygląda.:lol: Uszy też ma pudelkowate, kształt głowy zbliżony. A na łapach po kąpieli też jest sztywna sierść?
Oczywiście, że wiem że daleko jej do prawdziwego pudla, z wiadomych przyczyn widocznych w moim podpisie;) ale ...

Ja też słyszałam o 2 mieiącach po cieczce.

Posted

Cioteczki śmiało można pisać,że jest w typie pudla bo taka jest.Jest na swój sposób bardzo ładna i o wyjątkowym charakterze tj.przemiła,spokojna,ułożona,posłuszna,mądra i kochająca ponad wszystko człowieka.Ja trochę przeszłam tymczasów i każdy miał inny charakterek ale Majkę oceniam na 6.
A jeżeli chodzi o weta to ja nie mam do swojego zaufania.Dla mnie to nie jest wet z prawdziwego zdarzenia.Powiedział,że można zrobić zabieg po 2-3 tygodniach albo ja go źle zrozumiałam.Ale to w takim razie już nie jest istotne bo i tak Majka nie może być na to wygląda teraz sterylizowana.Cieczki już raczej nie ma.Wszystko doszło do normy.Rezydent nie napada na Majkę.Majteczki już są zdjęte.Maja przytyła.Tak myślę ją zaszczepić na wirusówki i wtedy przy okazji zważę.Co sądzicie o szczepieniu.I nie wiem,może Majkę zacząć ogłaszać bo bez sensu jest przetrzymywanie u mnie jej 2-3 miesiące i sterylizowanie.Szkoda mi jej,ona już tak się przywiązała do nas.
Ona na łapkach ma miękką sierść zbliżoną do piesia takiego z dłuższą sierścią.Najbardziej twardą sierść ma od karku do ogona i ona jest mniej skręcona niż na głowie.

Posted

tak, sterylka w ds wg mnie.
tak, szczepimy, ale to odczekac chyba jeszcze trzeba.
juz nie ma cieczki? nie wierze. trwa przeciez 3 tyg, a minal tydzien? niech madre glowy, ktore suczki na ds maja, napisza.
oglaszamy po cieczce, z cieczka nie oddamy.

Posted

tak, sterylka w ds wg mnie.
tak, szczepimy, ale to odczekac chyba jeszcze trzeba.
juz nie ma cieczki? nie wierze. trwa przeciez 3 tyg, a minal tydzien? niech madre glowy, ktore suczki na ds maja, napisza.
oglaszamy po cieczce, z cieczka nie oddamy.

Posted

U nas trwa 3 tygodnie, u wszystkich trzech suczydeł. No może ze 2 dni krócej u jednej. Dlatego tak się zdziwiłam jak Anula napisała o plamce:roll:zdecydowanie nasze cieczki na plamce się nie kończą. Moje mieszkanie wygląda jakbym kurę zarzynała, ciągle latam z mopem.

Może by trzeba usg zrobić?

Posted

Maja do mnie przyjechała 13.12 a dzisiaj jest 29.12.Na następny dzień było już napadanie mojego rezydenta na Majkę.16.12.zauważyłam tą różową rozmazaną plamkę,później na podpasce w majtkach też była krew ale bardzo skąpa,w tej chwili Majka już nie krwawi to albo jest koniec cieczki albo po prostu miała ją skąpą.Tak jak pisałam ja nie znam się na suczkach.Jeżeli Maja ma 2 lata to może dopiero to jej druga cieczka i dlatego taka skąpa.Dzisiaj rezydent się całkowicie uspokoił a więc sądzę,że to chyba już jest koniec cieczki.Też jest możliwe,że Majka mogła przyjechać z początkującą cieczką.

Posted

kora78 napisał(a):
kizi, ale ryzykowac krwotok? chcesz sunke wykonczyc? nie mozna.
ja bym zrobila wymaz z pochwy za 30zl, to pokaze, jaki etap cieczki i czy jest cieczka w ogole.

no ale czy pies jedzie juz do ds? Ja nie pamietam jak ostatnio sterylke robilismy suce czy miala byc po cieczce czy przed wlasnie.

Posted

chyba przed cieczka, kizi. bo po cieczce te 2 mce trzeba czekac. a dt 2 mce nie bedziemy blokowac przeciez.

zrobmy moze za pare dni ten wymaz i bedzie wszystko jasne, ok? Anula zadzwonisz do swego weta i spytasz, czy on umie to robic i po ile?
i jestes pewna, ze majktki i ten srodek oplacasz sama? moze wrzuc to w wydatki majki, co? i ciutke tam spacji porob, pogrub naglowki- wydatki, finanse, deklaacje, itp, bo sie gubi troszke i nie widac.

Posted

nie chciałam wciskać swych 3 groszy, ale była mocno zdumiona terminem sterylki w 3 tyg. po cieczce. Mogę tylko powtórzyć z teorii,którą powtarza mój wet, że musi upłynąć 2-3 m-ce po cieczce. Może być taka ewentualność, to już znam z praktyki,że Maja ma po prostu skąpą i krótką cieczkę. Tak jak u kobiet bywa z tymi sprawami przeróżnie.

Posted

docha napisał(a):
nie chciałam wciskać swych 3 groszy, ale była mocno zdumiona terminem sterylki w 3 tyg. po cieczce. Mogę tylko powtórzyć z teorii,którą powtarza mój wet, że musi upłynąć 2-3 m-ce po cieczce. Może być taka ewentualność, to już znam z praktyki,że Maja ma po prostu skąpą i krótką cieczkę. Tak jak u kobiet bywa z tymi sprawami przeróżnie.

Miałam to samo napisać, tylko bez tego, że znam z doświadczenia skąpe cieczki:lol:
Ale na pewno bywają.

Posted

czyli cieczkla minela i teraz 3 miechy trzeba czekac -oki. rozumiem.
W takim razie ja czekalabym z ta sterylka tak dlugo jak sie da i kiedy nadejdzie dobry czas (okolo polowy marca) a suka bedzie wciaz na dt to ciachamy i juz :)

PS>
tez mi sie przypomnialo jak moj przecinek miala takie cieczki ze nikt nawet nie widzial, ze ma. Albo ze juz nie bylo a za kilka dni spowrotem.

Posted

mój vet tez mówił o 2-3 miesiącach, ja mam młodą sukę i chciałam po pierwszej cieczce zaraz ciachać
ok pierwszego tygodnia to ja tylko wszystko prałam i wycierałam -jak suka gdzieś usiadła -nie dałoby się przeoczyć

Posted

A dlaczego mają upłynąć aż 2 -3 miesiace od cieczki? układ krzepniecia na pewno nie potzrebuje tyle czasu , by dojść do normy.
Mój wet sterylizuje od 4 tygodni po cieczce.Nigdy nie było powikłań. I nie bawi się w wymazy ,żeby nabijać koszty.
Niektórzy weci tną nawet w trakcie cieczki, co uważam za przesadę.

Posted

no, ciachać w czasie cieczki? no to chyba są rzeźnicy( za przeproszeniem), a nie weterynarze. Pokerku to się rozchodzi o zmiany hormonalne w organizmie. Dla dobra psicy nie odważyłabym się wcześniej ciachać jak po 3 m-cach.

Posted

Poker napisał(a):
wiem ,że chodzi o hormony,ale tyle czasu to przesada. A głównie o krzepliwość krwi.

ale tę zasadę potwierdza wielu wetów jak widać. nie wiem, nigdy się nad tym głębiej nie zastanawiałam. Decyzję ciachania swojej Dosi przekładam za każdym razem, tj. odczekuję te 3 m-ce, a następne 3 m-ce przemijają szybciutko i tak w kółko;)

Posted

Dzisiaj byłam u weta.Kupiłam dwie tabletki uspakajające na jutro dla swoich piesiów.Jak doszłam do domu to już zapomniałam nazwy.Zaczyna się na spasmo.... i jeszcze coś koło tego.Mam podać między 21 a 22godz.jutro.
Następna sprawa,mój wet nie pobiera żadnych wymazów był zdziwiony i powiedział,że robią to jakieś wyspecjalizowane Lecznice.Także dopytałam się o sterylkę a więc potwierdzam co napisałam wcześniej tj.sterylka może być pod koniec stycznia tj.3-4 tygodnie wg.mojego weta.Już sama wcześniej zwątpiłam po wpisach Cioteczek czy dobrze usłyszałam wcześniej no i jednak dobrze.Sterylka po zniżce 240zł sam zabieg do tego dochodzą koszta wizyty przed sterylką i po sterylce trzy wizyty w tym zastrzyki,tabletek nie przepisuje taką ma zasadę.A więc nie wiem decydujcie Cioteczki.Majka może i siedzieć u mnie i trzy miesiące ale szkoda blokować BDT bo tyle bid jest w potrzebie,że szkoda gadać.Jak uważacie.Aha jeszcze wet nie wystawia faktury jedynie rachunek.Tak to wszystko wygląda.Wywiad przeprowadzony.