kora78 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Inka, wysylam pm jednoczesnie do Ciebie i engeliny :) Quote
Sarunia-Niunia Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [FONT=georgia]Pozdrawiamy Majusię i [SIZE=6]Jej Rodzinkę w tłusty czwartek i życzymy:[/FONT] Quote
Inka67 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Dziękujemy serdecznie!!! I równie "słodko" pozdrawiamy :D :D :D Quote
Inka67 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 kora78 napisał(a):i co z ta wizyta? bylyscie w wekend?? Niestety nie :( Miałysmy jechać,ale engelina się nie odezwała... Wszystko się juz jednak wyjasniło. Nakomplikowało jej się trochę i nie miała czasu. Ale jak pisała do mnie,postara się wszystko nadrobić. Czekam więc na hasło od niej na kiedy umówi się na wizytę. Quote
kora78 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 dobrze, rozumiem, dziekuje za informacje :) wiec czekam spokojnie dalej. dajcie tylko, choc na pm znac, kiedy padl termin, ok? bo ja mam zobowiazanie co do tej wizyty. Quote
Anula Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Co u naszej Majeczki słychać? Szykujecie się w tym roku też do wyjazdu na mazury? Proszę mi koniecznie wymiziać Majeczkę moją niunię. Quote
Sarunia-Niunia Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Anula napisał(a):Co u naszej Majeczki słychać? Szykujecie się w tym roku też do wyjazdu na mazury? Proszę mi koniecznie wymiziać Majeczkę moją niunię. I ja się dołączam do pytania i do mizianek dla Majeczki oczywiście także;) Quote
Inka67 Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Ojej! Tak mnie tu dawno nie było, a tu cioteczki o wiadomości proszą. Wymiziana jednak jest codziennie aż nadto ;-) My szykujemy się już na wakacje nad jeziorko :smile: Wyjeżdżamy już za dwa trzy dni. Czekaliśmy jeszcze, żeby przed wyjazdem Karmelkę wysterylizować i żeby się spokojnie wszystko wygoiło. Zresztą ja tez zaniemogłam,więc się to wszystko przesunęło. Majusia zrobiła się psem obronnym ;-) bardzo pilnuje zarówno domu jak i ogródka. Obszczekuje okropnie. Daje sie odwolać, ale to silniejsze od niej. I straszna z niej zazdrośnica, żaden piesek do mnie podejść nie może, a juz nie daj Boze zebym ja do niego coś powiedziała - zaraz na niego warczy i go odgania.:diabloti: Nadal za mną chodzi i lubi siedzieć ze mną w fotelu. No i spycha mnie z lóżka :evil_lol: A ja tym razem obcięłam Majeczkę troche inaczej niż zwykle i zobaczcie cioteczki jaki z niej piękny pudelek wyszedl :lol: Quote
Inka67 Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 A tu z Karmelką w tle. Zobaczcie jaki piekny ogon się jej zrobił. Quote
kora78 Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 woooow, ale metamorfoza! zupelnie inny pies, nie do poznania :) ogon piekny koteczki :) Quote
Anula Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 O rany! Majka przepiękna,aż nie do uwierzenia,żę kiedyś wyglądała tak: A teraz coś pięknego,cudowna jest. Bardzo ładnie Majeczka jest obcięta,tak jak powinien wyglądać pudel. Fajnie,że wybieracie się nad jeziorko.Odpoczniecie od zgiełku w mieście.Życzę Kochani przyjemnego pobytu,dużo słoneczka i czekam na Wasz powrót,relację i oczywiście foteczki.Pozdrawiam całą rodzinkę,a dla zwierzaczków ogromne mizianka przesyłam. Quote
Energy Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Ale wspaniale Majka wygląda:) Ona jest pudelkiem, takim pięknym, że bajka:loveu: Pozdrawiam serdecznie całą rodzinę Majeczki:) Quote
Sarunia-Niunia Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Ślicznie Majeczka wygląda- taka prawdziwa dama:) A ogonek Karmelki jest przepiękny!!!! Udanego urlopu nad jeziorem - pięknej , słonecznej pogody!!!! Quote
Inka67 Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 No i minęły dwa lata jak Majusia jest z nami :multi: Wiem, bardzo długo nie odzywałam się, no ale tak jakoś zeszło. Głównie z powodów moich zdrowotnych. Mam jednak nadzieję, że nam cioteczki wybaczycie i na osłodę pooglądacie filmiki z zadowoloną Majką. Filmiki są jeszcze z wakacji. Miałam je wkleić po powrocie i tak jakoś zeszło do teraz… Myślę jednak, że z przyjemnością obejrzycie trochę słoneczka w ten mróz i się trochę ogrzejecie. Mam też nadzieję, że dam radę je tu wgrać. https://www.youtube.com/watch?v=b7nqjysSzeY Pierwszy film ze spaceru na łakach i w naszej koniczynie, o ktorej juz kiedyś pisałam. Wielkie tereny do biegania, węszenia za zającami i wogóle pełnia szczęścia :lol: W oddali widac nasz mały domeczek. Teraz filmik z nad wody, którą Majka uwielbia https://www.youtube.com/watch?v=dONtQrT_Vpc I na koniec zabawy na działce. Tak mi sie przypomnialo,ze nie potrafiła się bawić, a chyba raczej bała sie bawic pluszakami. https://www.youtube.com/watch?v=PkVeKV81eCU Quote
Inka67 Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Na dziś u nas nadal wszystko w porządku.:lol: Majka nas ,a szczególnie mnie bardzo pilnuje. Zazdrośnicą jest nadal. Nie lubi jak podchodzi obcy pies. Nie znosi wręcz Yorków, ale to dlatego, że mamy nieznośną sąsiadkę – sunię yoreczkę, która się rzuca na wszystko i wszystkich, no i Majka niestety odpowiada na zaczepki. I przeniosła tą swoją złość na wszystkie Yorki. Jak je widzi, to już z daleka się rzuca, nie pozwalam jej na to, ale czasem ona szybciej ode mnie zauważy „wroga”. Ale poza tym to przylepa i miłośniczka mizianek. Choć pies obronny też. Domu pilnuje bardzo. Nikt obcy niezauważony nie wejdzie! Mnie zresztą też broni. Kiedyś wygłupialiśmy się z TZ, ale ona stwierdzila, ze pan chyba chce zrobić jej ukochanej pani krzywdę – bez wahania skoczyła i go obszczekała :evil_lol: W tej chwili zima i zimno więc Majusia głównie się grzeje i śpi Ale tak apropo zimy i mrozu. Czy smarujecie swoim pieskom na mróz no i przeciw sypanej soli na ulicy, spody łapek kremem Nivea? Ja smarowałam zwykłą wazeliną, ale skończyla mi się i szczerze mówiac nie mogę kupic takiej zwyklej niezapachowej, zreszta ostatnio jakiejkolwiek nawet nie ma. Mozna kremem Nivea? Quote
Anula Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Pooglądałam filmiki.Majeczka jest cudowna i taka szczęśliwa,radosna.Zawsze wracam wspomnieniami do momentu jak Kora78 przekazywała mi Majkę - to był wrak psa,a teraz proszę.Tak powinny wyglądać wszystkie psiaki a schronów nie powinno być.Tak bardzo się cieszę,że Maja trafiła do wspaniałego domu.Jest śliczna.Łapki smaruje się wazeliną,nie wiem czy Nivea też/ Można smarować Pantenolem (maść).Pantenol ma za zadanie ochronę skóry przed wilgocią i chroni ją.Ja swoje psiaki wstawiam do miski z wodą tj.łapki i po każdym spacerze odmaczam i wiem na bank,że między pazurami nie pozostanie sól. Dzięki Iwonko za wiadomości o naszej Majeczce,mogą być częściej,nie pogniewamy się,a Tobie życzę dużo zdrówka. Quote
kora78 Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 śliczna Majeczka, pudeleczka prawdziwa :) a jak chetnie plywa! super macie na tej działce, ja tak tylko patrze i zazdroszcze, choc wstyd sie przyznac, bo to złe uczucie. Majcia wygrala los na loterii, ze Anula na dt ja wzięła i taki super domek jej się trafił, gdzie jest kochana i akceptowana we wszystkim. a jaka Maja grzeczna, jak na wolanie pieknie wraca :0 i koteczka grzeje, co by nie zmarzł :) pozdrawiam serdecznie i prosze zwierzaczki wszystkie ode mnie wycałować :) Quote
Sarunia-Niunia Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Ale dobre wieści od Majuni:) Od początku wiedziałam, że Majusia trafiła do Najlepszego Domku - serce się raduje jak się patrzy na to psie szczęście:)!!! Zostawiam pozdrowienia dla całej Rodzinki i moc przytulasków dla Majuni:loveu: Quote
Sarunia-Niunia Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 [CENTER][COLOR=#ff0000][SIZE=5][FONT=century gothic]*** Zostawiamy Mai i reszcie Rodzinki *** *** Walentynkowe uściski i serduszka *** Korunia, Tinka, Gaja, Nerunio i Maxio[/FONT][/SIZE][/COLOR] [IMG]http://deconstructingjen.com/wp-content/uploads/2013/02/JEN_Feb143.jpg[/IMG] [/CENTER] Quote
Sarunia-Niunia Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 [FONT=century gothic] Wszystkiego co najlePSIE z okazji Dnia Psiaka dla śliczniusiej Majuni[/FONT] Quote
Anula Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 Majunia zapewne jest na wczasach wraz z Rodzinką.Po wakacjach możemy się spodziewać raczej wiadomości i fotek. Quote
Recommended Posts