Jump to content
Dogomania

Pudliszonowata Maja w domu stalym, DZIEKUJEMY!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 723
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

kora78 napisał(a):
i co z ta wizyta? bylyscie w wekend??

Niestety nie :( Miałysmy jechać,ale engelina się nie odezwała... Wszystko się juz jednak wyjasniło. Nakomplikowało jej się trochę i nie miała czasu. Ale jak pisała do mnie,postara się wszystko nadrobić. Czekam więc na hasło od niej na kiedy umówi się na wizytę.

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Anula napisał(a):
Co u naszej Majeczki słychać? Szykujecie się w tym roku też do wyjazdu na mazury?
Proszę mi koniecznie wymiziać Majeczkę moją niunię.

I ja się dołączam do pytania i do mizianek dla Majeczki oczywiście także;)

• 1 month later...
Posted

Ojej! Tak mnie tu dawno nie było, a tu cioteczki o wiadomości proszą. Wymiziana jednak jest codziennie aż nadto ;-)
My szykujemy się już na wakacje nad jeziorko :smile: Wyjeżdżamy już za dwa trzy dni. Czekaliśmy jeszcze, żeby przed wyjazdem Karmelkę wysterylizować i żeby się spokojnie wszystko wygoiło. Zresztą ja tez zaniemogłam,więc się to wszystko przesunęło.
Majusia zrobiła się psem obronnym ;-) bardzo pilnuje zarówno domu jak i ogródka. Obszczekuje okropnie. Daje sie odwolać, ale to silniejsze od niej. I straszna z niej zazdrośnica, żaden piesek do mnie podejść nie może, a juz nie daj Boze zebym ja do niego coś powiedziała - zaraz na niego warczy i go odgania.:diabloti:
Nadal za mną chodzi i lubi siedzieć ze mną w fotelu. No i spycha mnie z lóżka :evil_lol:

A ja tym razem obcięłam Majeczkę troche inaczej niż zwykle i zobaczcie cioteczki jaki z niej piękny pudelek wyszedl :lol:

Posted

O rany! Majka przepiękna,aż nie do uwierzenia,żę kiedyś wyglądała tak:

A teraz coś pięknego,cudowna jest.

Bardzo ładnie Majeczka jest obcięta,tak jak powinien wyglądać pudel.
Fajnie,że wybieracie się nad jeziorko.Odpoczniecie od zgiełku w mieście.Życzę Kochani przyjemnego pobytu,dużo słoneczka i czekam na Wasz powrót,relację i oczywiście foteczki.Pozdrawiam całą rodzinkę,a dla zwierzaczków ogromne mizianka przesyłam.

• 6 months later...
Posted

No i minęły dwa lata jak Majusia jest z nami :multi:

Wiem, bardzo długo nie odzywałam się, no ale tak jakoś zeszło. Głównie z powodów moich zdrowotnych. Mam jednak nadzieję, że nam cioteczki wybaczycie i na osłodę pooglądacie filmiki z zadowoloną Majką. Filmiki są jeszcze z wakacji. Miałam je wkleić po powrocie i tak jakoś zeszło do teraz…
Myślę jednak, że z przyjemnością obejrzycie trochę słoneczka w ten mróz i się trochę ogrzejecie. Mam też nadzieję, że dam radę je tu wgrać.

https://www.youtube.com/watch?v=b7nqjysSzeY

Pierwszy film ze spaceru na łakach i w naszej koniczynie, o ktorej juz kiedyś pisałam. Wielkie tereny do biegania, węszenia za zającami i wogóle pełnia szczęścia :lol: W oddali widac nasz mały domeczek.

Teraz filmik z nad wody, którą Majka uwielbia

https://www.youtube.com/watch?v=dONtQrT_Vpc

I na koniec zabawy na działce. Tak mi sie przypomnialo,ze nie potrafiła się bawić, a chyba raczej bała sie bawic pluszakami.

https://www.youtube.com/watch?v=PkVeKV81eCU

Posted

Na dziś u nas nadal wszystko w porządku.:lol: Majka nas ,a szczególnie mnie bardzo pilnuje. Zazdrośnicą jest nadal. Nie lubi jak podchodzi obcy pies. Nie znosi wręcz Yorków, ale to dlatego, że mamy nieznośną sąsiadkę – sunię yoreczkę, która się rzuca na wszystko i wszystkich, no i Majka niestety odpowiada na zaczepki. I przeniosła tą swoją złość na wszystkie Yorki. Jak je widzi, to już z daleka się rzuca, nie pozwalam jej na to, ale czasem ona szybciej ode mnie zauważy „wroga”. Ale poza tym to przylepa i miłośniczka mizianek.
Choć pies obronny też. Domu pilnuje bardzo. Nikt obcy niezauważony nie wejdzie! Mnie zresztą też broni. Kiedyś wygłupialiśmy się z TZ, ale ona stwierdzila, ze pan chyba chce zrobić jej ukochanej pani krzywdę – bez wahania skoczyła i go obszczekała :evil_lol:

W tej chwili zima i zimno więc Majusia głównie się grzeje i śpi

Ale tak apropo zimy i mrozu. Czy smarujecie swoim pieskom na mróz no i przeciw sypanej soli na ulicy, spody łapek kremem Nivea? Ja smarowałam zwykłą wazeliną, ale skończyla mi się i szczerze mówiac nie mogę kupic takiej zwyklej niezapachowej, zreszta ostatnio jakiejkolwiek nawet nie ma. Mozna kremem Nivea?

Posted

Pooglądałam filmiki.Majeczka jest cudowna i taka szczęśliwa,radosna.Zawsze wracam wspomnieniami do momentu jak Kora78 przekazywała mi Majkę - to był wrak psa,a teraz proszę.Tak powinny wyglądać wszystkie psiaki a schronów nie powinno być.Tak bardzo się cieszę,że Maja trafiła do wspaniałego domu.Jest śliczna.Łapki smaruje się wazeliną,nie wiem czy Nivea też/ Można smarować Pantenolem (maść).Pantenol ma za zadanie ochronę skóry przed wilgocią i chroni ją.Ja swoje psiaki wstawiam do miski z wodą tj.łapki i po każdym spacerze odmaczam i wiem na bank,że między pazurami nie pozostanie sól.
Dzięki Iwonko za wiadomości o naszej Majeczce,mogą być częściej,nie pogniewamy się,a Tobie życzę dużo zdrówka.

Posted

śliczna Majeczka, pudeleczka prawdziwa :) a jak chetnie plywa! super macie na tej działce, ja tak tylko patrze i zazdroszcze, choc wstyd sie przyznac, bo to złe uczucie. Majcia wygrala los na loterii, ze Anula na dt ja wzięła i taki super domek jej się trafił, gdzie jest kochana i akceptowana we wszystkim.
a jaka Maja grzeczna, jak na wolanie pieknie wraca :0
i koteczka grzeje, co by nie zmarzł :)

pozdrawiam serdecznie i prosze zwierzaczki wszystkie ode mnie wycałować :)

Posted

Ale dobre wieści od Majuni:)
Od początku wiedziałam, że Majusia trafiła do Najlepszego Domku - serce się raduje jak się patrzy na to psie szczęście:)!!!
Zostawiam pozdrowienia dla całej Rodzinki i moc przytulasków dla Majuni:loveu:

• 2 weeks later...
Posted

[CENTER][COLOR=#ff0000][SIZE=5][FONT=century gothic]*** Zostawiamy Mai i reszcie Rodzinki ***
*** Walentynkowe uściski i serduszka ***

Korunia, Tinka, Gaja, Nerunio i Maxio[/FONT][/SIZE][/COLOR]

[IMG]http://deconstructingjen.com/wp-content/uploads/2013/02/JEN_Feb143.jpg[/IMG]
[/CENTER]

• 4 months later...