Jump to content
Dogomania

Pudliszonowata Maja w domu stalym, DZIEKUJEMY!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

tak, naprawde napisze do kizi pm o tytule, niech sie wstydzi :D

sliczna suniunka nasza, ale fuksiara na calego, ze jest u Anuli! czyli imie Daisy zostaje?
super kubrak i kolor ladny :)

a te lapke macalas troche, ogladalas? tylko ona taka zmiazdzona? nie utyka na nią na pewno?

• Replies 723
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

kora78 napisał(a):
tak, naprawde napisze do kizi pm o tytule, niech sie wstydzi :D

sliczna suniunka nasza, ale fuksiara na calego, ze jest u Anuli! czyli imie Daisy zostaje?
super kubrak i kolor ladny :)

a te lapke macalas troche, ogladalas? tylko ona taka zmiazdzona? nie utyka na nią na pewno?

Cioteczko niech zostanie imię Daisy bo i tak to nie ma znaczenia,ja i tak inaczej moją niunię już nazywam a przyszli adoptujący też mogą zmienić jej imię.
Tak łapkę macam kilka razy dziennie,ona bardzo lubi jak jej się łapki międoli.Ta łapka ją nie boli ani pazurek,nie kuleje,biega normalnie.Myślę,że nie ma co ruszać pazurka,on wcale nie razi i nie przeszkadza,tylko oczywiście trzeba o niego dbać i przycinać.Nasza niunia jest bardzo kochana,teraz też mam za sobą sublokatorka na fotelu.
Wszystko jest okey,nie załatwia się w domu,ładnie je,dodaję do jedzonka jeszcze siemię lniane,jutro dostanie jeszcze coś na osłonę żołądeczka i wątróbki bo zaczęłam podawać antybiotyk.Za dwa trzy dni włączę witaminki.W następnym tygodniu jak się skończy antybiotyk pójdę z małą do weta.Malutka jest słodka oby wszystkie takie tymczasowiczki były.
Będzie nauka komendy zostań w domku,myślę,że pojmie szybko bo już komendę zejdź doskonale rozumie,także siad i daj łapkę,idziemy.

Posted

Energy napisał(a):
Napisz proszę:lol:ciekawe...

Maja! Zaraz tłumaczę się bo mnie Kora zrówna z ziemią.
Miała do mnie przyjechać Maja tymczasowiczka Kory i tak mi to imię przylgnęło do mnie,że moja niunia nosi takie imię i już na nie reaguje.
No to trudno!Kora równaj mnie z ziemią tylko porządnym walcem abym za długo nie cierpiała!

Posted

Maja- pasuje do niej, ale aby to imię już zostało, nie rozumiem dlaczego tak łatwo na dogo zmienia się psom imiona, wydaje mi się, że to jest jednak dla nich dezorientujące.
Aniu, siemię lniane podajesz w jakiej postaci? może ja Orlenowi powinnam dawać?

Posted

kora78 napisał(a):
bardzo ladnie Maja, mi sie podoba :)

No to jednak zostanę przy życiu!
Docha - siemię dodaję tylko do gotowanego w postaci nie zmielonej.Też można dodawać zmielone ale się robi papaja,ponieważ ja nienawidzę ryżu papai to też swoim pieskom serwuję ryż sypki a także makaron nie rozlatujący się,a więc możesz stosować wg.swojego uznania.Siemię poprawia pracę jelit i też bardzo korzystnie wpływa na sierść.

Posted

kora78 napisał(a):
bardzo ladnie Maja, mi sie podoba :)

:multi:jak ktoś chce wiedzieć dlaczego tak się cieszę, to proszę zobaczyć mój baner pudliszonowy w podpisie;)

Bardzo lubię to imię:lol:

No i kto będzie skarbnikiem?

Posted

myślę, że Anulę możecie śmiał mianować skarbnikiem Maji, ja bym jej w ślepo powierzyła finanse;)
dzięki Aniu, wypróbuję czy będzie jadł mój podopieczny to cóś.

Posted

No bo ja bym konto chciała w końcu dostać;)
My też jemy len, ale mielony. Zalewam szklanką wrzątku czubatą łyżeczkę, po wymieszaniu czekam aż ostygnie i już gotowe. Na cały układ pokarmowy dobrze działa:lol:

Posted

docha napisał(a):
myślę, że Anulę możecie śmiał mianować skarbnikiem Maji, ja bym jej w ślepo powierzyła finanse;)
dzięki Aniu, wypróbuję czy będzie jadł mój podopieczny to cóś.

No tak! Tylko ja nigdy nie byłam skarbnikiem i nie bardzo do tego nadaję się,trzeba robić rozliczenia itp.Może niech ktoś pomoże co jest w tym temacie bardziej obeznany.
Niunia będzie potrzebowała pieniążków na weta i sterylkę,może jeszcze jakieś badania wyskoczą,ponieważ w tylnej łapce opuszek ten duży jest zaczerwieniony i co jakiś czas podgryza sobie łapkę.Nie ma ranki ale nie wiem co to jest,na razie obserwuję.No i ta przerzedzona sierść też jak nie będzie zarastać to może być powodem tarczycy (badanie hormonu tarczycy kosztuje 60zł) albo innego schorzenia,a więc będą potrzebne pieniążki.Ja piszę tak na zaś bo w tej chwili jest jedną niewiadomą - to nie jest zdrowy pies.Zauważyłam też,że jak śpi bardzo ciężko oddycha,bardzo szybko i chwilami ziaje,a temperatura w domu jest 22*.

Posted

to temp nie za niska w domu :) moze byc jej goraco, w koncu 1,5 mca mieszkala w budzie. to normalne. rufi tez tak u mnie ziajal non stop i duzo pil. a za tym sikal.
moja Maja nie ziajala, ale ona byla w schronie 2-3 tyg.

dzis odebralam wyniki, pozniej foto zrobie i tu wstawie. bylam z tym u weta. leukocyty ma podniesione, ale Maja tez tak miala. moze to byc od ucha lub potwornie zarobaczona.
musisz isc nawet bez psa do weta po tabletki na robale. ja wtedy zapomnialam wziasc.

Anula, najwygodniej ebdzie, jak Ty bedziesz skarbnikiem, to zadna filozofia. ja miewalam po 4 psy na sobie jednoczesnie, co dopiero jeden maluszek :)
powysylaj swoj nr konta do tych osob, ktore kase deklarowaly i juz. masz chyba 2 post, to tam edytuj i wpisuj wplaty i wydatki. i juz.

Posted

Maja dzisiaj zjadła 0,5kg surowej wołowiny.Najpierw dałam jej 25dkg ale tak bardzo prosiła,że nie miałam sumienia jej nie dołożyć.Pojadła sobie i zadowolona odpoczywała na fotelu.
Trochę fotek mojej niuni Majeczki.

Posted

Aniu, śliczna księżniczka na swoim tronie :) ale te wyłysienia są b.niepokojące, na nosku też jest łysawa? jakie szczęście, że już ma schron za sobą.
patrzę na nią i zastanawiam się, że takie przerzedzenia u człowieka na głowie są spowodowane zmianami hormonalnymi, czy u psa byłaby taka ewentualność? Tak myślę, że ona będzie u Ciebie dłuższą czasowiczką.

Posted

Bardzo o te przerzedzenia martwię się pomimo,że Kora uspakaja mnie.Na nosie też nie ma sierści.No zobaczymy,do niedzieli ma antybiotyk,w poniedziałek chyba wybiorę się do weta.Skóra jest biała,nie jest zaczerwieniona,że to nie sprawa grzybicy.Po głowie mi chodzi tarczyca no ale ja nie jestem wetem - zobaczymy.
Siłą rzeczy ja chyba będę skarbnikiem bo nikt jakoś nie zgłasza się na ochotnika.
Rozliczenie będzie w 4 poście.Na dzień dzisiejszy mamy kasę pustą.
Zapraszam do 4 postu - jak coś nie tak to krzyczeć!

Posted

moja mala tez byla taka lysa i jakos jest zdrowa, jak ryba.
wedlug mnie panikujecie niepotrzebnie.

a lysy placek u nasady ogona to moja sprawka. miala koltuny od siedzenia w kojcu, w budzie, w slomie, wycielam jej to z Satrina, dlatego lyse az do skory.

Posted

a lysy placek u nasady ogona to moja sprawka. miala koltuny od siedzenia w kojcu, w budzie, w slomie, wycielam jej to z Satrina, dlatego lyse az do skory.

padłam :) wszyscy tu się martwią a to po prostu Kora nożyczkami opitoliła i finito :)