Jump to content
Dogomania

Pudliszonowata Maja w domu stalym, DZIEKUJEMY!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 723
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

kora78 napisał(a):
tak, naprawde napisze do kizi pm o tytule, niech sie wstydzi :D

sorki, zcasu nie mam teraz.
Juz zmieniam tytul i wrzuce (znaczy sie wykonam operacje KOPIUJ-WKLEJ) do 1 postu jakies bierzace inf. o ile ktos mi powie co mam tam napisac.

Posted

kizimizi napisał(a):
Juz zmieniam tytul i wrzuce (znaczy sie wykonam operacje KOPIUJ-WKLEJ) do 1 postu jakies bierzace inf. o ile ktos mi powie co mam tam napisac.

kizi, suczka ma na imie Maja, a nie Daisy.

Posted

kizimizi napisał(a):

Kizi jeszcze dopisz w pierwszym poście,że rozliczenie jest w 4 poście.Bardzo proszę bo nikt nie będzie wertował postów aby odszukać rozliczenie.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Pudelka ma bardzo sympatyczny pycholek :loveu:.
Ale ona nie taka całkiem malutka, w sumie cały fotelik zajmuje :).

Tak jest bardzo ładna a krawacik biały dodaje jej jeszcze bardziej urody.
Majka waży 8,1kg i w kłębie dokładnie ma 39cm.

Posted

No w sumie leciutka, tylko pewnie jest drobna, zresztą pudelki chyba właśnie to są takie raczej drobnej budowy pieski.
Ale ma u Ciebie Anula dobrze :).

Posted

no właśnie, pudelki są b. delikatne, a zwłaszcza takie mini. To są typowe kanapowce. Jej spojrzenie mówi jakby była pogodzona z dotychczasowym jej losem. to jest takie smutne, jakby nie wierzyła, że czeka ją inne życie.

Posted

Kochane Cioteczki - Majka nie lubi deszczu,nie chciała iść na dwór,jak ubrałam jej kubraczek to dopiero ochoczo pomaszerowała na spacerek.
Przed drzwiami wyjściowymi mam wycieraczkę gumową z dość dużymi otworami no i łapka Majki ta z tym nieforemnym pazurkiem niefortunnie wpadła do dziury,przez moment Majka kulała,oglądnęłam łapinkę-wszystko w porządku.Zaraz położyłam na wycieraczkę mięciutki chodniczek aby Majeczce już nigdy nie wpadła łapinka.Niunieczka już nie kuleje,a ja myślałam,że zejdę na serce.Biedna moja Majka!

Posted

kora78 napisał(a):
kizi, suczka ma na imie Maja, a nie Daisy.

ooops, mowilam ze ja tu przypadkowa jestem ;)

Anula napisał(a):
Kizi jeszcze dopisz w pierwszym poście,że rozliczenie jest w 4 poście.Bardzo proszę bo nikt nie będzie wertował postów aby odszukać rozliczenie.

sie robi szefie ;)

Posted

Wczoraj Majka dostała prawdopodobnie cieczkę,będąc w łazience razem zemną zauważyłam plamkę różową na kafelkach.Mój rezydent nie daje żyć Majce a Majka wskakuje na niego i kopuluje.Mój pies nie jest kastrowany i wynikł duży problem.Majka dzisiejszą noc przespała w łazience.Nie wiem co będzie ale ja sobie z tym problemem nie poradzę.Majka nie może być u mnie praktycznie ani chwili.Nikt nie przypuszczał,że Majka może dostać cieczkę.
Napisałam do Kory prośbę o zamianę suczek,ponieważ uważałam,że problem byłby rozwiązany a tym bardziej,że Kora nie ma psa no i Majka ma być sterylizowana w Wałbrzychu.W ciągu trzech godzin byłby problem rozwiązany gdyby Kora zgodziła się na zamianę suczek.
Kora nie zgodziła się na zamianę!

Posted

Satrina napisał(a):
Hm a na kiedy zaplanowałyście sterylizację?Trzeba by szybko się tym zająć.

Nie wiem na kiedy miała być planowana sterylizacja,było pisane na wątku,że aż Majka dojdzie do siebie i wtedy będziemy myśleć o sterylce,zresztą na dzień dzisiejszy nie ma na to funduszy.Ja nie pokryję sterylki bo już w kwocie 90zł pokryłam sterylkę Kory Majki,która miała trafić do mnie na BDT i nie jestem w stanie pokryć sterylki mojej Majki.
A ten hotelik u Kiku jest jeszcze aktualny?

Posted

To rzeczywiście się narobiło:shake:
Sterylki nie robi się w czasie cieczki, niestety.
Anula jutro dojdą ode mnie pieniążki, wiem, że to marne pocieszenie, ale zawsze coś będzie na psinkę.

Posted

Cholera to niedobrze, trzeba poczekać na Kore. Ja nie mam gdzie zabrać małej, bo wszędzie koty.W takim razie tylko jakiś hotelik wchodzi w grę -tzn do czasu aż się skończy cieczka, a potem sterylka, nic innego mi do głowy nie przychodzi.

Posted

pisalam do Anuli, wymiana suczek nie wchodzi w gre. z roznych przyczyn, ktorych nie bede tu wyszczegolniac.

jak tez pisalam, sterylke mozna zrobic chyba dopiero 2-3 mce po cieczce. teraz nie ma rady, musi cieczka sama minac swoim rytmem. Anula, a nie mozesz suni w pokoju jakims zamknac? to male psy, klamki sobie nie otworza.

do schronu tez nie moze teraz isc, bo od razu w ciaze zajdzie w takim stanie mizernosci swojej.

Posted

xmartix napisał(a):
z tego co wiem to są tabletki na to by zakończyć cieczkę wcześniej

Rzeczywiście masz rację, ja dawałam tabletki mojej kotze, żeby ruja jej się skończyła, a potem zaraz ciachałam-u niej nie było przeciwskazań, żeby sterylizować zaraz po, ale u kotów może jest inaczej.