Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 566
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Znalazłam jeszcze jakieś marne zdjęcie z sobotniego spacerku :)

i filmik, jak bawi się z Merci :D
[video=youtube;08V63qWcSOk]http://www.youtube.com/watch?v=08V63qWcSOk&feature=youtu.be[/video]

Posted

aaa i od jutra zaczynamy naukę na samej obroży, na szelkach zrobiła dużą poprawe albo jest za gorąco na ciągnięcie, w każdym razie stwierdziłam, że głupio by było, jakby poszła do domu... :roll: i pierwsze co, to zwiałaby z obroży... muszę ją jakoś nauczyć, że nie warto z niej wychodzić ;)

Posted

Delma przynajmniej ma sie z kim pobawić:D a biedny Logo tylko stał w miejscu i machał ogonkiem, chyba wiem dlaczego:oops:
Napewno w cieplejsze dni szkolenie pójdzie łatwiej i Delma przełamie niechęć do nauki;)

Posted

Moja Kochana, jej stosunek do psów uległ jakby ogromnej poprawie, super dzisiaj spacerowała z Edgarem i Librą! Librę nawet zachęcała do zabawy, ta jednak miała chyba ważniejsze sprawy na głowie :D poznała jeszcze dużego czarnego kolegę (wybacz Ewes, że nie pamiętam imienia :oops:) z którym chwile pobiegała na wybiegu, jednak później siebie olali ;) Nie było dzisiaj psa, na którego nie machnęłaby ogonem, nie wiem skąd ta zmiana, myślę, że to przez to, że nie noszę już smaczków przy sobie i Delma wie, że dostaje je na końcu i nie ma zazdrości :razz: Cały czas ciężko mi ją rozgryźć, na pewno nie akceptuje wokół siebie psów, gdy je lub jest zaraz po jedzeniu, potem jest wszystko w porządku
Dzisiaj też odbył się spacer na samej obroży i nie było źle, chociaż Delma jest bardzo niecierpliwa i najgorzej jest przy ulicy, ciężko mi ją utrzymać, tak, żeby nie przecisnęła głowy, a tak poza tym, to może troszkę mocniej ciągnie, ale pracujemy nad tym ;)

a tutaj filmik jak Delma zachęca Librę :D

[video=youtube;D3ULbrQg3Rg]http://www.youtube.com/watch?v=D3ULbrQg3Rg&feature=youtu.be[/video]

swoją drogą Libra też zrobiła ogromny postęp!

Posted

saphira18 napisał(a):
też nie umiem rozgryźć Delmy;) a tak serio, w boksie czasami warczy na mnie, czasami merda i się cieszy, ale i tak jest kochana!:)

ech no to warczenie na pewno nie zachęca, Delma nie utrudniaj sprawy!

Posted

saphira18 napisał(a):
wiesz w boksie różnie się psiaki zachowują, a poza nie było problemu:)
nie jeden warczy w boksie, a potem jest tylko lepiej

w sumie racja, ale to nie zachęca do adopcji... na szczęście na spacerku zachowuje się idealnie, jeszcze niedawno była taka zdystansowana do obcych, teraz grzecznie nadstawia łepek ^^

Posted

maciaszek napisał(a):
Jak byłam wczoraj w schronisku to widziałam Delmową wolność :). Udało jej się jakoś wydostać z boksu i biegała sobie zadowolona po wybiegu :).

Delma zdobyła serca pracowników, którzy wypuszczają ją na wybieg gdy ma czyszczony boks i bardzo ją chwalą, bo zawsze grzecznie wraca do boksu, czasami nawet gdy jest gorąco, to sama wchodzi bez wołania :)