saphira18 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 jak dla mnie to fajne- z tych nowszych;) albo zostaje jeszcze sesja w czwartek albo sobotę;) Quote
madzia.uje93 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 [quote name='saphira18']jak dla mnie to fajne- z tych nowszych;) https://lh4.googleusercontent.com/-n5lclsdkD5s/T1JdcHWBFUI/AAAAAAABuII/gd3dZzboSog/s640/S7306248.JPG Tak, tak, to zdjęcie starłam się zrobić z myślą, że może poszłoby na stronę schroniska, a Delma jeszcze takie piękne oczka zrobiła:) Ale można jeszcze popróbować w sobotę;) Quote
pralinka94 Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 dzięki dziewczyny, właśnie myślałam nad tym zdjęciem i jak potwierdzacie, że jest fajne, to poproszę maciaszek, żeby zmieniła :) Quote
pawel11 Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 A Delma dziś jak zwykle szalała z Cejlonkiem :loveu: Quote
pralinka94 Posted March 10, 2012 Author Posted March 10, 2012 Dzisiaj był jak zwykle spacerek z Delmą :D Dzisiaj miała okazję pobiegać ostatni raz z Cejlonkiem, trzymajmy kciuki, żeby ostatni raz! Jej samej na pewno troszkę się smutno zrobi, że już nigdy go nie zobaczy, ale liczę że i na nią przyjdzie czas... a może Tajfun zastąpi jej Cejlonka? :) Na razie tylko ładnie się przywitały, nie było żadnego buczenia :) zobaczymy z czasem, czy będzie można je wypuścić na wybieg, bo podobno Tajfun nie paja miłością do wszystkich psów :D Poza tym poszłyśmy dzisiaj na agility, fajnie Delmie idzie, o dziwo dość szybko opanowała slalom, tunel i huśtawkę kiedyś ćwiczyłyśmy więc również nie było problemu, o dziwo problem jest z hopkami, bo jej się niezbyt chce skakać :D tzn. jak widzi parówkę to jest skupiona tylko na niej i tratuje przeszkody... ale jest postęp więc zobaczymy za tydzień :) Quote
madzia.uje93 Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 No, dobry dzień dla Delmy;) i potwierdzam, bo widziałam jak Delma ćwiczy, jeszcz będzie z niej sportowiec:D Quote
saphira18 Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 szykuj się Delma, bo musisz do pierwszych występów się przygotować:) a najlepiej jak byś była do tego czasu w domu:) Quote
pralinka94 Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 saphira18 napisał(a):szykuj się Delma, bo musisz do pierwszych występów się przygotować:) a najlepiej jak byś była do tego czasu w domu:) szykujemy się :D dzisiaj znowu miałyśmy swoje 20 min na agility i ćwiczyłyśmy slalom i huśtawkę :) mam nadzieję, że Delma będzie mogła się pokazać z jak najlepszej strony :D Dzisiaj spacerek minął przyjemnie, pogoda dopisała, więc zaliczyliśmy dzisiaj łąki i pola :) Delma była baaaardzo szczęśliwa z dala od miejskiego zgiełku i nawet ja miałam chwile wytchnienia. W sobotę ma być jeszcze lepsza pogoda, może zjawi się ktoś, kto ją pokocha? ;) Quote
ewes Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Tak... pogoda zdecydowanie wpływa na ilość adopcji :D trzymam kciuki, żeby w sobotę zjawił się ktoś kto pokocha Delmę ;) Quote
kamil19201 Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 "Jaka jestem śliczna" :p "Ale cieeepło" "jak ja lubię pieszczoty" :cool3: Quote
pralinka94 Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 Niestety zero odzewu z ogłoszeń, już zastanawiałam się nad zmianą opisu, w którym uwzględniłabym, że Delma mieszkała w domu, ale, że nadaje się też na zewnątrz, bo ludzie może myślą, że jak mieszkała w domu, to nie nadaje się do ogródka... nie wiem. Delma na agility nie bardzo polubiła Martę, znowu próbowała złapać ją za rękę, nie bardzo wiem, jak reagować na takie jej zachowanie, bo każdy gwałtowniejszy ruch jaki wykonam w jej stronę skutkuje przerażeniem i nie chcę jej straszyć... ale z drugiej strony nie może sobie wybierać ludzi, których nie będzie akceptowała... jest to spory problem, bo ona nie jest małym pieskiem, miałam się skonsultować z dziewczynami z dogmasters, ale akurat miały szkolenie, a potem gdzieś mi zniknęły, za tydzień musze się poradzić... Quote
pralinka94 Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 Dzięki Kamil za zdjęcia :D racja, Delma uwielbia pieszczoszki, żeby tylko do każdego była taka miła i czuła :roll: Quote
saphira18 Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 a co Marta robiła jak Delma chciała złapać ją za rękę? bo jak ktoś ją głaska https://lh5.googleusercontent.com/-DlJ1f1aWMy4/T2W1Typ0-mI/AAAAAAABymY/ShYu4I_3r_8/s640/IMG_1036.JPG to chyba jest w porządku nie?:) Quote
pralinka94 Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 [quote name='saphira18']a co Marta robiła jak Delma chciała złapać ją za rękę? bo jak ktoś ją głaska https://lh5.googleusercontent.com/-DlJ1f1aWMy4/T2W1Typ0-mI/AAAAAAABymY/ShYu4I_3r_8/s640/IMG_1036.JPG to chyba jest w porządku nie?:) Na początku jak chciała ją przytrzymać, to bardzo się jej to nie spodobało i złapała ją za rękę, podobnie było z Szymonem, on chciał się przywitać, a ta nagle cap go za rękę... w sobotę Marte, gdy ta tylko przesuwała tunel i przesuwała ten metalowy pręt? który wbija się w ziemie, my stałyśmy jakieś półtora metra dalej i Delma nagle na nią naskoczyła, na szczęście utrzymałam ją i zaraz odsunęłam no i mocno ją szarpnęłam, co od razu spowodowało u niej przerażenie. Quote
saphira18 Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 wychodzi na to że boi się mężczyzn ... i wtedy jak Marta ten pręt przesuwała, może bała się że zaraz nim dostanie?... Delma jaka twoja przyszłość była?:shake: Quote
pralinka94 Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 No i akurat z tą dziewczyną (nie pamiętam imienia...) się dogadała, pomimo, że widziała ją pierwszy raz, bardzo się do niej tuliła, a Szymona i Martę też widziała nieraz, z Szymonem nieraz była na wybiegu, on robił jej zdjęcia i ją głaskał... Quote
pralinka94 Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 saphira18 napisał(a):wychodzi na to że boi się mężczyzn ... i wtedy jak Marta ten pręt przesuwała, może bała się że zaraz nim dostanie?... Delma jaka twoja przyszłość była?:shake: właśnie nie do końca mężczyzn, bo Kamile też próbowała złapać, ale uznałam to za jednorazowy wybryk, wtedy siedziała mi na kolanach i myślałam, że była zazdrosna ... Pawła i Kamila bardzo lubi, nigdy nie próbowała ich łapać za ręce, zawsze jest do nich przyjazna, wesoła i sama przychodzi do nich na pieszczoszki... Quote
madzia.uje93 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 (edited) Delma jutro sie widzimy!:loveu: Co prawda pewnie bardziej cieszysz się na Pauline:eviltong:ale i tak nie mogę się doczekać:D Edited March 22, 2012 by madzia.uje93 Quote
miudzioszka Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 oj, ta Delma :D piękna jest! widziałam ją dziś w boskie, było widać, ze czeka na Paulinę patrzała się w każde strony wychodziła na dwór i znowu do środka, szalała i nie wiedziałą co robić, z której strony jej opiekunka przyjdzie :D powinna już danwo być w domu! ;) Quote
pralinka94 Posted March 24, 2012 Author Posted March 24, 2012 Delme dzisiaj pod koniec wymęczyło ciepełko :D Dzisiaj ładnie się zachowywała, uczyłyśmy się podawać łapkę i po wielu próbach w końcu się udało :D ale nie jest to pies stworzony do komend, ona szybko się zniechęca i ciężko ją zmusisz do czegokolwiek, już od kilku wyjść próbuję ją nauczyć prostej komendy, ale nie widzę za dużego postępu :). Dzisiaj ganiała na wybiegu za Logo i Merci (niestety ta się jej boi), zaraz muszę pomyśleć nad nowym opisiem na stronę i nową wizytówkę, bo teraz dopiero widzę w pełni jej charakterek. W schronisku w stosunku do psów zachowuje się różnie, ale nad zdecydowaną większością chce dominować, ona nie tyle co się rzuca na psa z zębami (w budynku może tak wyglądać, bo wtedy jest za dużo psów wokoło i się bardzo nakręca) tylko próbuje pokazać wyższość nad innymi i cały czas próbuje dokazywać. Za to na spacerze pies ideał, nawet gdy Logo i Merci szczekają na jakiegoś psa, to ta nawet nie popatrzy się w jego stronę, ba, nawet jak widzi rzucającego się na nią psa przy płocie, to ta albo omija go albo macha do niego ogonem i spokojnie przechodzi. Delma sieje chyba trochę postrach w schronisku, ale to ewidentnie panująca tam atmosfera tak na nią wpływa, bo na spacerze nie przypominam sobie ani razu, żeby się na kogoś rzuciła. Dzisiaj nowy opis, a jutro albo w poniedziałek nowe ogłoszenia, trzeba ją w końcu do domu wyciągnąć! Quote
aeriel Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 [quote name='pralinka94'] Jakie przecudne zdjęcie :loveu: :loveu: :loveu: Tak właśnie wygląda psia miłość :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Recommended Posts