madzia.uje93 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Trzymam kciuki za domek dla ciebie, Delma;) Quote
soboz4 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Fajnie by było gdyby Delma i Cejlon poszły razem tak jak Śnieżka i Fafik, ale takie cuda zdarzają się chyba raz na "milion" lat... Ślicznie to zrobiłaś Magda! Quote
saphira18 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 no ładnie się zgrali:) Delma gdzie twój domek? Quote
miudzioszka Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 (edited) soboz4 napisał(a):Fajnie by było gdyby Delma i Cejlon poszły razem tak jak Śnieżka i Fafik, ale takie cuda zdarzają się chyba raz na "milion" lat... Ślicznie to zrobiłaś Magda! Ja tego nie zrobiłam :D Ja wstawiłam tylko zdjęcie do gotowego szablonu. Jest wiele darmowych stronek na internecie gdzie trzeba załadować zdjęcie i już ;) Jeżeli ktoś chce to pisać do mnie na PW i mu wyślę, albo samemu z w necie poszperać :cool3: Zmykaj do domku Delma! :) Edited February 4, 2012 by Malina98 Quote
pralinka94 Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 Malina ślicznie dziękuję, szablon jak najbardziej udany :) Dzisiaj po tygodniu rozłąki szalały na swój widok, one są naprawdę razem urocze, a taki wspólny domek to byłoby coś... Przepraszam, że zaniedbuję wątek, ale mam teraz ciężkie chwile, mój piesek - Duduś, po 15 latach pomału odchodzi... niestety nie ma już ratunku, wiem jedynie, że nie cierpi i tylko to mnie pociesza... dziękuję wszystkim za obecność na wątku. Quote
soboz4 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 współczuję, w takich chwilach człowiek chce żeby dano mu święty spokój, bądź dzielna, był szczęśliwy i kochany, zawsze będzie razem z Tobą. Choć wiem jak to boli i na pewno ładnych parę lat na jego wspomnienie będziesz miała płacz na końcu nosa... Quote
saphira18 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 bardzo mi przykro Paulina:glaszcze: czochranko dla Dudusia... a wątkiem się nie przejmuj, Delma się nie obrazi... Quote
aeriel Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Bardzo Ci współczuję :(:(:( Trzymaj się jakoś i pomyśl, że za Tęczowym Mostem będzie mu lepiej, będzie żwawo hasał po zielonych łąkach... Quote
pralinka94 Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Wczoraj w południe odszedł mój kochany :( teraz za TM znowu może biegać i się bawić, mnie pozostały wspomnienia, a jest ich wiele bo był ze mną odkąd pamiętam... Teraz jeszcze bardziej zmobilizowało mnie to, do intensywniejszego szuka domu dla Delmy, chciałabym, żeby jak najszybciej wymazała z pamięci pobyt w schronisku i trafiła do nowej, kochającej rodziny. Delmuś do góry i do domu! Quote
aeriel Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Tak mi przykro :(:(:( Twój piesek jest teraz na pewno szczęśliwy, może spotka za TM mojego Luksia oraz Azunię... Quote
soboz4 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 pralinka94 napisał(a):Wczoraj w południe odszedł mój kochany :( teraz za TM znowu może biegać i się bawić, mnie pozostały wspomnienia, a jest ich wiele bo był ze mną odkąd pamiętam... Teraz jeszcze bardziej zmobilizowało mnie to, do intensywniejszego szuka domu dla Delmy, chciałabym, żeby jak najszybciej wymazała z pamięci pobyt w schronisku i trafiła do nowej, kochającej rodziny. Delmuś do góry i do domu! bardzo Ci współczuję, trzymaj się jakoś!!! Quote
pralinka94 Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 Dziękuję Wam, już nie mogę się doczekać czwartkowego spaceru, bardzo brakuje mi teraz wychodzenia 3 razy dziennie, właściwie to ciągle mam wrażenie, że muszę gdzieś wyjść... więc na spacerek z Delmą czekam z niecierpliwością :loveu: taka kochana z niej sunia, a w schronisku niedługo dobije jej pół roku :placz: Quote
madzia.uje93 Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Delma, ja też nie mogę się już doczekać Twojego spacerku jutro:loveu: Quote
pralinka94 Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 A co tam u Delmy? Humorek wczoraj jej bardzo dopisywał, w szczególności po wyjściu z boksu (chyba dla większości psów jest to najlepszy moment w całym ich schroniskowym życiu) od razu złapała za smycz i chciała się bawić :D No właśnie, za smycz :mad: ostatnio coraz to częściej, gdy się cieszy, łapie za smycz i chce się bawić. Oczywiście nie popieram tego, próbuję ją tego oduczyć, ale niewiele to daje :diabloti: Na szczęście trwa to tylko chwile, potem idzie "grzecznie" dalej. Niestety bardzo ciągnie, ciężko ją tego oduczyć, w ogóle zastanawiam się, czy opis "zrównoważona" pasuje do niej... ona uwielbia biegać, bawić się i gonić, po wolontariacie jestem tak padnięta, że nie wiem jak się nazywam, mam nadzieję, że ona też :diabloti: Nawet pracownik stwierdził, że na spacerze jest bardzo energiczna, w boksie podobno to spokojna sunia. No cóż, czyli Delma ma dwa oblicza :D Jutro powinny być zdjęcia z jutrzejszego spacerku :) Quote
madzia.uje93 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Bo ona przez cały tydzień kumuluje tą energie, żeby w dni wolontariatu dać Ci w kość:eviltong: Nie no, Delma to kochana sunia, taka przytulaśna i zawsze chętna do zabawy:lol: Quote
aeriel Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Kochana z niej sunia na pewno! :) http://tablica.pl/oferta/skrzywdzona-4-letnia-delma-szuka-kochajacego-domu-IDK4X1.html Quote
pralinka94 Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 Kochana z niej sunia na pewno! http://tablica.pl/oferta/skrzywdzona...mu-IDK4X1.html Dziękujemy :D Kamil Tobie również :) Dzisiaj spacerek należał do udanych, pomimo zmarzniętych łapek Delmy i moich dłoni :D Dzisiaj Delmie dawał się we znaki mróz, dlatego posmarowałam jej łapki wazeliną, bez problemu mogłam wysmarować nawet między opuszkami, z reguły psy tego nie lubią, ale ona grzecznie wyłożyła się na kanapie i czekała aż skończę :D Później spacerek z Logo, Cejlonem i Merci, na którym trochę zmarzliśmy, no, ale w końcu zima jest :D Później oczywiście wybieg, na którym Delma i Cejlon świetnie się bawili, zresztą jak zwykle :evil_lol: Potem Cejlon zamienił się z Logo na wybiegu, ale niestety Logo był zainteresowany zabawkami i Magdą niż Delmą :D Pod koniec postanowiłyśmy się powylegiwac na kanapie, Delma bardzo lubi przytulać, potem sama wskoczyła mi na kolana i siedziała tak przytulona, a mordkę miała na moim ramieniu... szkoda, że nie zrobiłam jej zdjęcia :) No i był pewien incydent, otóż Delma próbowała złapać za rękę dzisiaj Kamile... nie wiem, co to miało być, może była zazdrosna o mnie, albo źle się jej skojarzyło?:shake: Na szczęście potem Kamila mogła już normalnie ją pogłaskać ;) No i to jak Delma ucisza Cejlona, gdy ten wariuje na widok jakiegoś psa, jest bezcenne :D ona sama ostatnio powinna ugryźć się w język, bo sama zaczęła zaczepiać... Zdjęcia z dzisiaj :D Widzicie Cejlona w tle? :D ona jeszcze nie wie, co ją czeka :evil_lol: Tutaj jakby tylna masa ciała przeszła na przednią :D Tutaj jeszcze trochę i obydwóch miałabym w nogach :D co tutaj dużo mówić :loveu: uszyyy Quote
saphira18 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 to rozwijają takie prędkości na małym wybiegu?:) Oj jaka by z nich fajna parka była:) a może ich w pakiecie zaproponować:oops: Quote
Recommended Posts