Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 566
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

banerki dla Delmy...jak widać ja nie potrafię brać rzeczy na spokojnie ^^ - mam chwilę robię od razu bo nie cierpię jak trzeba na mnie/moje rzeczy czekać ^^'

jakby co zrobię inne :)

Posted

Dzisiaj spacerek z Delmą!

Dzisiaj Delma nawet ucieszyła się na mój widok, w boksie machała ogonkiem, jednak nie była stuprocentowo pewna, czy moze mi zaufać i pewnie dlatego podeszła bardzo powoli z łebkiem przy ziemi...
Jednak gdy wyszła, od razu się rozweseliła, na dworze sama do mnie podeszła, zeby się przywitać :) urocza sunia. Dzisiaj niestety nie wpadła w oko ani Drago ani Sidowi, co finalnie skończyło się walką, jednak na szczęście nic się nie stało. Jedynie Cejlon dostrzega w tej suni jakiś urok, dzisiaj świetnie się goniły na wybiegu. Delma była równiez delikatna dla małego szczeniorka, który równiez chciał się wyszaleć :)
Tak jak pisałam wcześniej sunia bardzo nie lubi konkurencji przy jedzeniu, w szczególności, jezeli znajduje się w misce... wtedy jest w stanie zaatakować psa, który stoi nawet w pewnej odległości... na pewno nie moze trafić do domu z małymi dziećmi, gdyz nie pozwoliła mi wlozyć ręki do jej michy... zaczyna wtedy warczeć, jednak bez problemu mozna ją sprzed nosa zabrać, byle tylko nie wkładać tam rąk :)

Posted

maciaszek napisał(a):
Hmm, a może warto by z nią popracować nad "problemem jedzeniowym"? Może szkoleniowcy coś podpowiedzą?

myślałam nad tym, ale szczerze mówiąc to wątpię, ze schronisku uda mi się rozwiązać ten problem, w szczególności jezeli chodzi o psy. Co do człowieka, to nie wydaje mi się, ze byłaby w stanie ugryźć, jedynie jak juz, to złapać za rękę, ale tez nie znam jej przeszłości... moze była drazniona przy jedzeniu, nie wiadomo. W sobotę będą dziewczyny z DogMasters, więc na pewno pójdę po radę :)

Posted

Co tam u Delmy po dniach otwartych?
Delmuś zachowywała się wzorowo, na początku była trochę nieśmiała w stosunku do obych, wybierała sobie osoby, które mogą ją pogłaskać :) Jakieś przeczucie czy coś?
Potem jednak oswoiła się z tłumem i chętnie nastawiała łepek do głaskania :) Super ganiała się z innymi psami na wybiegu, jednak najbardziej Cejlonek ją oczarował :D Nawet później, jak byliśmy w środku, to nawet leząc podgryzały się, jak zakochańce :)
Delma jest moją pierwszą podopieczną, której wykonywanie komend nie sprawia zadnej radości, zdecydowanie woli pieszczoszki i zabawę (na dniach otwartych pierwszy raz złapała smycz i chciała się ze mną bawić! :D) i raczej nie będzie chciała się chwalić wachlarzem umiejętności :) a ja jej zmuszać na pewno nie będę.