Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 18.12.2017 o 13:11, memory napisał:

Czy wiecie co się dzieje z tą sunią?  Czy ktoś już jej pomógł?

25360037_1489995651119187_1511672135_n.jpg

Patrz! :) Udalo się :) Malutka juz w Mikropsach na poduchach :)

26166614_1547087755360909_2636498230361292033_n.jpg

Posted
Dnia 31.12.2017 o 15:50, jankamałpa napisał:

Pani zapytała, czy może zadzwonić jeszcze dziś - odpisałam, że tak do 18 to dziś jeszcze można :)

ciekawe, czy?........

Posted
Dnia 1.01.2018 o 17:41, memory napisał:

Jak cudnie!!! w DT czy DS?

dt Mikropsów :)

Nikt nie dzwonil o Tobisia :(

Za to my wzbogaciłyśmy się o ...kaleka póki co kilkumies. oneczkę :(

Posted

A jeszcze napisałam na OLX do tej pani, która była zainteresowana Tobiisiem, że chyba sobie robiła żarty i mi odpisała cytuje: "z mojej strony to nie byly zadne zarty ja dzownilam i nikt nie odbieral"

'

Posted
2 godziny temu, jankamałpa napisał:

A jeszcze napisałam na OLX do tej pani, która była zainteresowana Tobiisiem, że chyba sobie robiła żarty i mi odpisała cytuje: "z mojej strony to nie byly zadne zarty ja dzownilam i nikt nie odbieral"

'

no cóż...jakby jej zależało, to dzwoniłaby do skutku...czasem ludzie pracują i nie mogą odebrać, czasem nie słysza, czasem zajmuja się zwierzyńcem...ech

Dla oneczki będziemy szukać domu - tylko czekamy na wyniki profilu kostnego, bo to jest potrzebne do pełnej diagnozy :( 

Posted

Są wyniki - fosfor przekroczony dwukrotnie, wapń prawidłowy. Zdjęcia rtg łap - nie była zwiotczana do zdjęć, więc trochę zmieniła ułożenie łap od góry - ale widać zmiany - kość promieniowa rośnie "normalnie" i chrząstka pomiędzy nią a nadgarstkiem jest w miarę ok. Natomiast widać różnice w długości kości łokciowej i w chrząstce wzrostowej. Widać to w jednej i drugiej łapie. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że to jest na skutek braków żywieniowych - sunia szybko rośnie, a kości nie nadążają, bo są "słabo odżywione" W tej chwili zalecenia - ograniczenie ruchu, karma dla szczeniaków dużych ras. Jest szansa, że się to wyrówna...a jeśli nie, to trzeba będzie podcinać kości :(

Posted
1 godzinę temu, jankamałpa napisał:

Wszystko będzie dobrze, nie ma co na zapas wymyślać takich złych scenariuszy bo Karma wraca, więc tylko pozytywne myślenie i czyny pozostają.

no wiesz, ze ja jestem pesymista :(

Janka  a spróbujesz małą ogłosić? Na Kraków ew. W-wę? Tam są ortopedzi, wiele dobrych lecznic - może ktoś się zakocha i będzie swiadomy tego, na co się porwał. Z moim nr tel. 604275553 Napisz, ze sunia zostala znaleziona kilka dni temu, chodzi jak na filmiku. Nie wiem sama

Posted
37 minut temu, Tyś(ka) napisał:

A próbujecie ją jakoś dosuplementować? Obawiam się, że dobra jakościowo karma dla szczeniaków może być nie wystarczająca :(

Tyśka - sunia dopiero co trafila, we wtorek była na rtg, badaniu krwi, szczepieniu, w czwartek byly wyniki fosforu i wapnia. Ma dostawac karmę dla szczeniaków ras dużych plus Caniviton Protekt  ale czy to wystarczy - pewnie się okaże :( Byc moze te nierówne kosci trzeba będzie skorygowac chirurgicznie. Na razie mam problem z dt dla niej. Musi miec ograniczony ruch i zero schodów. a dt jest na 3 piętrze bez windy i na dodatek dziewczyna pracuje od 10-18 - więc wychodzi o 9 a wraca o 19 i sunia jest sama, zamknieta w kenelce :( Wiec szukamy jej nowego dt z opcją stałego lub tylko dt, który by był w domku lub bloku - ale z windą. Jak zwykle wpakowałyśmy się w problem - no ale cóż zrobić - życie

Posted
Dnia 31.12.2017 o 15:50, jankamałpa napisał:

Pani zapytała, czy może zadzwonić jeszcze dziś - odpisałam, że tak do 18 to dziś jeszcze można :)

co do Tobisia - zadna pani nie dzwoniła, zadzwoniła jakiś pan i stwierdził,z ę Tobiś jest za stary

Posted
1 minutę temu, andzia69 napisał:

co do Tobisia - zadna pani nie dzwoniła, zadzwoniła jakiś pan i stwierdził,z ę Tobiś jest za stary

ludzie są beznadziejni albo ja już jestem za stara i nie pasuję do tego świata :(

Posted

Kiyoshi robi ogłoszenia na morusku i twierdzi, że jest bardzo duży odzew. Ja też zrobiłam tam ogłoszenia dla Onki, Dżetty i Merry, a dziś jeszcze powyróżniałam, ale to chyba Kiyoshi ma szczęście, a ja ostatnio niestety nie - bo nikt nie dzwoni :(.