Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

BDT jak najbardziej domowy, Lilka miała już niejednego psiaka, wystarczy zobaczyć tu:

http://www.dogomania.pl/threads/210849-Bia%C5%82a-Pere%C5%82ka-Lila-...-Kud%C5%82ate-cudo-Bastu%C5%9B-...-Na-zawsze-w-sercu-Xedos...

Jeśli to dziewczyna brać i jej dać, nie zastanawiać się, ona nie wyrzuci, nie bójcie się, ręczę za nią rękoma i nogami, poza tym zapytajcie dziewczyn z FZL z Bielska, _bubu_ czy Pinczerki, one potwierdzą.
Tu nie ma na co czekać, musisz psiaka siłą wytargać zza budy i sprawdzić. idzie zima, już są mrozy, dziś na moim term. było -6 st (!).
Niech każdy rzuci po 5 zł na karmę na start, potem będziemy rozsyłać i błagać.
Nawet mogę odsypać lilce z kg lub 2 z mojej żeby nie została z niczym. BDT mają najgorzej. bo jak psiak bezpieczny to nie trzeba się martwić.
Więc nie gdybać, działać.
Sama bym tam podjechała jak się go boisz wyciągnąć na siłę, ale nie mam kiedy, pracuje do wieczora, od pn do nd.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='necianeta89']
Sama bym tam podjechała jak się go boisz wyciągnąć na siłę, ale nie mam kiedy, pracuje do wieczora, od pn do nd.

Czy ja gdzieś napisałam,że boję się Go wyciągnąć?
Znam i Bubu i Pinczerkę - od lat.
Tu nie w tym problem.
Lili czy jak wyciągnę i straszka i shi to zapewnisz obu dt?
Bo proponowałaś i temu i temu...?

Posted

[quote name='Klaudus__']Kochana...
Lili Go weźmie na określony czas - która z Was zapewni mi,że po okresie jaki będzie miał zapewniony u Lili zabierze Go do siebie - do domu?
Wyciągam Go w takim przypadku natychmiast jutro.

Nie zostawimy ani Ciebie, ani Lili samej, tego możesz być pewna. Jeśli np. nie ja sama będę mogła wspomóc finansowo / ale wierzę, że będę wreszcie mogła /, to mam swoich cudownych grzybniętych z forum www.nagrzyby.pl, którzy już nie raz pomagali na mój apel, nawet się tym nie chwaląc na forum. Ulence, Gacusiowi, postrzelonemu Kubusiowi pomogli na moją prośbę.

Posted

Tu nie w tym problem.
Bo proponowałaś i temu i temu...?

Posted

Tu nie w tym problem.
Bo proponowałaś i temu i temu...

Posted

[quote name='Klaudus__']No ok. Więc jutro załatwię transport do Lili, bo chyba w czwartek kończy kwarantannę

Wreszcie męska decyzja:multi:
Szkoda, że jestem tak daleko, bo bym Ci pomogła w wyciąganiu naszego Strachulka

Posted

Jeśli chwyci się psiaka w odpowiednim miejscu nie ma raczej szans się odwinąć bo jest zablokowany, ale nie wolno panikować jak będzie płakał i strzelał zębami na prawo i lewo, może zrób ze smyczy pętelkę i zarzuć na szyję?

Wiesz, dwa nowe psiaki na dt to trochę dużo, bo lilka ma już 3 u siebie, więc 5 to sporo.
albo jeden albo drugi, który ważniejszy, trzeba wybierać.
z tego co wyczytałam aga zaproponowała dt dla shi to to się obiło echem.
jeden albo drugi psiak musi być dziewczynką.
to jest warunek. nic innego.

nie chce się kłócić, ale czasami nie mogę nic nie powiedzieć.

BDT na wagę złota, Lilka nigdzie nie napisała, że weźmie na jakiś czas. że będziesz musiała go zabrać.
A ona ją nigdy nie wyrzuci.

Posted

[quote name='necianeta89']BDT na wagę złota, Lilka nigdzie nie napisała, że weźmie na jakiś czas. że będziesz musiała go zabrać.
A ona ją nigdy nie wyrzuci.

Dobrze - w takim wypadku już jestem spokojna,że to na czas nieokreślony.
Dzięki za zapewnienie ;)
Lili podaj mi na pw swój nr - dogadamy szczegóły.

Posted

[quote name='Klaudus__']Za kogo Wy mnie macie?
Po nocach nie śpię ,a w dzień w wolnym czasie siedzę pod kojcem by sprawdzić czy chłopak czy dziewczynka i by chociaż dotknąć.
Jakbym w nosie Go miała to bym się nie starała.

Proszę nie oceniajcie pochopnie Klaudus___. Widzę jak dwoi się i troi, zakłada wątki masie psów, wchodzi tu na bieżąco, nie mówiąc o liczbie psów jakimi się opiekuje. Nie sztuką ejest wziąć psa i po kilku dniach nie mieć perspektywy co z nim robić.

Póki co może tak psiak znajdzie DT:

http://allegro.pl/przerazone-malenstwo-czy-skazane-na-smierc-pies-i1954133981.html

Posted

[quote name='__Lara']Proszę nie oceniajcie pochopnie Klaudus___. Widzę jak dwoi się i troi, zakłada wątki masie psów, wchodzi tu na bieżąco, nie mówiąc o liczbie psów jakimi się opiekuje. Nie sztuką ejest wziąć psa i po kilku dniach nie mieć perspektywy co z nim robić.

Póki co może tak psiak znajdzie DT:

http://allegro.pl/przerazone-malenstwo-czy-skazane-na-smierc-pies-i1954133981.html

Skłaniam się do tej prośby - ja bym Klaudus zgłosiła jako kandydata do jakiejchś nagrody za pomoc psiakom i chylę przed Nią czoło.
Nie dziwię się, że jest ostrożna w wydobywaniu bid tak na żywioł, bez pewności, że będzie szczęśliwy cdn...

Posted

[quote name='Justyna Lipicka']Klaudus a co do shi to pisałaś do plaskatych??oni przeważnie pomagają tym psiakom, biora do siebie i wyadoptowują:)

Miałam już w schronie kilka shi.
Cieszyły się ogromnym powodzeniem.
Jak każdy rasowiec (no może poza ON-kami i haszczakami)
Wrzucę tu wątek jak założę.

A co do chłopaka to dzisiaj będę wiedziała kiedy kończy kwarantannę.
Na obecną chwilkę jestem bez auta, więc trzeba będzie jakiś transport do Lili do BB zorganizować.

Posted

Dlatego właśnie aby wyjaśnić sytuację pytałam Lili8522 jak wygląda u niej sprawa z tymczasem.
Może teraz napisać na początku wątku że potrzebne fundusze na biedaczka/biedaczkę.

Posted

[quote name='Dogo07']Czyli co teraz ?
Lili bierze go na dt do siebie do czasu znalezienia mu ds ?
Co jest najpilniejsze ? Kastracja, szczepienia ?[/QUOTE]

Tak, biorę go do siebie. Najpilniejsza jest KASTRACJA...
Potem możemy na spokojnie zrobić szczepienia.

Z mojego bazarku będzie ok 80zł dla małego widziałam tutaj dwie deklaracje...
Ale to i tak mało...

Posted

A nie ma czegoś takiego jak kiedyś, że była akcja i chyba 70% zwracano za kastracje albo sterylizację. A może jakąś skarbonkę poprosić o wsparcie ?
Nie wiem czy Klaudus będzie miała czas, więc skoro Lili będzie dt i chyba też skarbnikiem małego to może by wzięła prowadzenie wątku na siebie ?
Lili, jeśli możesz oczywiście, chyba że to już za dużo.
Bo trzeba by teraz na poczatku wyszczególnić jakie są potrzeby dokładnie i zbierać pieniążki, prosić o deklaracje, nawet te najmniejsze i jednorazowe. A może ktoś zafunduje małemu worek karmy ?
I na bieżąco prowadzić jaki jest stan finansów małego, bo wiadomo że bez pieniążków wiele się nie zrobi :(.

Posted

[quote name='Dogo07']A nie ma czegoś takiego jak kiedyś, że była akcja i chyba 70% zwracano za kastracje albo sterylizację. A może jakąś skarbonkę poprosić o wsparcie ?
Nie wiem czy Klaudus będzie miała czas, więc skoro Lili będzie dt i chyba też skarbnikiem małego to może by wzięła prowadzenie wątku na siebie ?
Lili, jeśli możesz oczywiście, chyba że to już za dużo.
Bo trzeba by teraz na poczatku wyszczególnić jakie są potrzeby dokładnie i zbierać pieniążki, prosić o deklaracje, nawet te najmniejsze i jednorazowe. A może ktoś zafunduje małemu worek karmy ?
I na bieżąco prowadzić jaki jest stan finansów małego, bo wiadomo że bez pieniążków wiele się nie zrobi :(.[/QUOTE]

Są takie skarbonki nawet dwie ale niestety one dotyczą tylko sterylizacji suczek...
Sama próbowałam kiedyś wytargać coś na mojego tymczasowicza ale niestety nic mi się nie udało :shake: Musiałam zbierać...

Pierwsze trzeba zrobić kastracją, odrobaczę go sama bo mam tabletki to już na to nie trzeba kasy no i szczepiania ewentualnie później chip... Najważniejsza jest kastracja... Może ktoś by jakiś bazarek zrobił? Cokolwiek?

Co do prowadzenia wątku to mi to wszystko jedno, dla mnie jest ważne aby była osoba która będzie odbierać telefony od potencjalnych domów za jakiś tam czas...