doddy Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 Rozmawiałam przed chwilą z wetem, bo dystrybutor karmy 1st Choice dzisiaj zawiezie pierwszy worek, więc chcieliśmy uprzedzić doktorów o tej niespodziance. Strunka coraz lepiej, bardziej reaktywna, widać jej bardziej gałki oczne. Ze złych wieści... lekarze wyciągali z niej dzisiaj śrut. Za godzinę wybieram się w odwiedziny do niej to więcej napiszę. Quote
martasekret Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='doddy']Rozmawiałam przed chwilą z wetem, bo dystrybutor karmy 1st Choice dzisiaj zawiezie pierwszy worek, więc chcieliśmy uprzedzić doktorów o tej niespodziance. Strunka coraz lepiej, bardziej reaktywna, widać jej bardziej gałki oczne. Ze złych wieści... lekarze wyciągali z niej dzisiaj śrut. Za godzinę wybieram się w odwiedziny do niej to więcej napiszę. Litości..........:( Quote
Justyna Lipicka Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 śrut to pewnie któryś "mądry" chciał ją przepędzić bo się bał... to czekam na wieści!! dobre:) Ja mam sentyment do benków bo znajomi mieli a niedawno im zmarła staruszka:( Quote
MALWA Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Na razie zapisuję, i jedyne co mogę, to zrobić bazarek dla suni. Mam jeszcze jedną bidę, to byłyby na 2 cele. Dzisiaj wieczorem ruszy. Walcz maleńka, życie przed Tobą! Quote
ANETTTA Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Justyna Lipicka napisał(a):śrut to pewnie któryś "mądry" chciał ją przepędzić bo się bał... to czekam na wieści!! dobre:) Ja mam sentyment do benków bo znajomi mieli a niedawno im zmarła staruszka:( a nie szukaja nowej beniutki Quote
doddy Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 Byliśmy u suni. Niestety zapomniałam aparatu z domu, więc zdjęcia dopstrykam jutro. Musicie mi więc uwierzyć na słowo, że JEST DOBRZE, bawet bym się pokusiła o stwierdzenie, że jest super! Strunka dzisiaj sama wstała i pomerdała ogonkiem. Wczoraj leżała tylko. Coraz chętniej chodzi na spacery, choć na krótkie bo ma się szybko męczy i siada. Jest to pewnie spowodowane zanikiem mięśni. Pochodziła po pokoiku z nami, merdała się, przytulała. Na koniec nawet płakała, że zostaje sama. Strunka coraz więcej widzi. Dzisiaj jej oczy zobaczy okulista. Strunka dzisiaj przez godzinę była czesana przez panią doktor co jej się bardzo spodobało. Pani doktor rzeczywiście wyczesała kawałek śrutu. Nawet go dostaliśmy na pamiątkę. Problemem teraz są uczy, bo są w stanie zapalnym. Strunka dostała więc leki. Strunka przez te dwa dni przeszła już ogromną metamorfozę! I wszystko idzie ku lepszemu! Quote
ANETTTA Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 cudowne wiesci w dobrym jeszcze momencie została zabrana Quote
MALWA Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Zrobiłam bazarek dla biedulki, na który serdecznie zapraszam! http://www.dogomania.pl/threads/217967-Nowe-ksi%C4%85%C5%BCki-i-bi%C5%BCu-na-chore-psiaki-!-Do-25.11.2011-r.-Godz.-22.00 Proszę o rozsyłanie. Jutro dołożę resztę rzeczy. Pozdrawiam. MALWA Quote
rencia42 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Zapisze i trzymam mocno kciuki za jej zdrowie. Quote
ANETTTA Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 olkusz http://wiadomosci.onet.pl/wideo/zwierzeta-sa-meczone-a-schronisko-dziala-dalej,10737544,1,klip.html#m=10737544,c=1 Quote
MALWA Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Zaglądam co u bidulki? Informowałam w poście nr 59, ze zrobiłam dla Struny bazarek, ale niestety nie mogę wkleić zdjęć psiny. Może mi ktoś pomóc? Quote
rudakacha Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Co się ludziom w głowach porobiło:angryy:... Moja fantazja tak daleko nie sięga. Zrobiłam wczoraj przelew dla Niuni, chociaż tyle. Quote
ANETTTA Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 MALWA napisał(a):Zrobiłam bazarek dla biedulki, na który serdecznie zapraszam! http://www.dogomania.pl/threads/217967-Nowe-ksi%C4%85%C5%BCki-i-bi%C5%BCu-na-chore-psiaki-!-Do-25.11.2011-r.-Godz.-22.00 Proszę o rozsyłanie. Jutro dołożę resztę rzeczy. Pozdrawiam. MALWA zagladajcie zapraszajcie i kupujcie Quote
doddy Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 19.11.2011 Struna poszła dzisiaj z nami na niewielki spacer! Trochę się boi kiedy jest na dworze, ale w lecznicy jest wesoła i cieszy się z obecności ludzi. Wygląda na to że naprawde będzie dobrze! (więcej informacji z dzisiaj pojawi się później) Struna wczoraj otrzymała od firmy 1st Choice worek karmy - bardzo dziękujemy! Quote
ANETTTA Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 chudziuteńka strasznie ale pychol wesoły Quote
ANETTTA Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 moze zróbcie jej allegro cegiełkowe troche grosza wpadnie Quote
doddy Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 Allegro cegiełkowe już było. To co się uzbierało powinno spokojnie wystarczyć na sunię. Na forum fundacji są rozliczenia. Jak znajdę chwilkę to wstawię dzisiejszą relację od Strunki i fotki. Quote
NataZG Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Piekny pysio, jak dobrze, ze tak szybko wraca do zdrowia:loveu: Quote
doddy Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 20.11.2011 Struna w porozumieniu z lekarzami opuściła dzisiaj lecznicę. Zawieźliśmy ją do hoteliku dla psów, gdzie pod czułą opieką będzie dalej leczona i odkarmiana. Strunka czuła się z każdym dniem coraz lepiej, przeszła szereg badań, które nie wykazały nic poważnego. Wczoraj Strunkę badał USGolog, w jamie brzusznej nasza niunia nie ma nic niepokojącego. Widział ją także okulista, Struna ma zapalenie spojówek. Po 2-3 tyg. okulista będzie mógł powiedzieć, czy powieki Strunki są prawidłowe, czy wymagają korekty. Strunka ma także stan zapalny w uszach, dostała więc Orydermyl. Strunka ucieszyła się z wycieczki, w nowym miejscu czuła się nawet swobodnie. Patrząc na fakt, że jeszcze kilka dni temu człowiek kojarzył się jej tylko ze złem, dzisiaj nabiera zaufania, że nie wszyscy są tacy najgorsi :) Quote
ANETTTA Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 to może akcja expresowa - pokażmy ją światu zróbmy ogłoszenia Quote
doddy Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 Na razie to czekamy, aż będziemy mogli puścić kciuki. Domki o nią się zgłaszają, w tym jeden brzmi super, extra i sama bym się do niego adoptowała. Quote
ANETTTA Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 doddy napisał(a):Na razie to czekamy, aż będziemy mogli puścić kciuki. Domki o nią się zgłaszają, w tym jeden brzmi super, extra i sama bym się do niego adoptowała. jakby było wiecej tych domków podawaj namiary na fundacje bernardyn Lub Zuzlikowa lub moj Quote
Justyna Lipicka Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 ANETTTA napisał(a):a nie szukaja nowej beniutki właśnie mówili coś , że jakby brali pieska to tylko benka:) ale konkretnie z nimi nie rozmawiałam, masz jakąś do adopcji? Cieszę się, że Strunka powoli wychodzi na prostą:) Quote
Recommended Posts