Jump to content
Dogomania

SZKIELET BERNARDYNA STRUNKA uratowana od śmierci MA SUPER DOM!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

doddy napisał(a):
Zapomniałam na śmierć potwierdzić i na bazarku. Napisałam w rozliczeniu Bosko a tu zapomniałam. Już się poprawiam!

Dziękuję i pozdrawiam.

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Posted

Kilka słów. Z Bożenką jesteśmy w stałym kontakcie, wieści mieliśmy więc na bieżąco. Ale nacieszyć własne oko okazało się strzałem w dziesiątkę. Odwiedzając tak "pozytywne" rodzinki jak ta, dostaje się kopa do dalszego działania i wiary, że warto pomagać. Strunka czyli Bona ma jak pączek w maśle. Przytyła pięknie, zmieniła się diametralnie na tyle, że dzisiaj idąc ulicą bym jej nie poznała.
Strunka w domu odnalazła się idealnie, na spacerki chodzi już bez smyczy, pięknie wraca zawołana, a tak naprawdę to jest typową domatorką co pokazała nam na wyjściu (zupełnie nie zainteresowała się, aby wyjść na śnieg). W domu głównie śpi, nie pilnuje, nie szczeka. Jest pieszczochem! Chętnie zagląda co tam na stole zostało i odwiedza kuchnię.
Strunka przeszła cieczkę, więc teraz doszczepienie wirusówek i czeka ją zabieg. W czasie tej operacji będzie miała także korektę powiek, aby zniwelować ból spowodowany przez entropium.

• 2 months later...
Posted

doddy napisał(a):
U Strunki wszystko super. Waży ponad 55kg. Jest już po sterylce, po operacji oczek i wygląda CUDNIE!
I będzie miała nowego kumpa bernisia.

Jak miło przeczytać takie wspaniałe wieści!

I nie będzie już sama jedna w domu. Super!

Posted

doddy napisał(a):
Ona ma duuużo kumpli na co dzień, bo Strunka mieszka z kilkoma psiakami u Bożenki.

A to wesoło u Strunki i duży ruch w mieszkaniu.

A będą nowe zdjęcia?

Posted

Niestety nie. I zdjęć pewnie szybko nie będzie.
Nowi właściciele Strunki raczej stronią od dzielenia się zdjęciami na forach publicznych. Zawsze mamy zaproszenie na super obiadek i pyszną kawusię. Ale już przy pierwszej wizycie zrozumieliśmy, że ich dom to ich twierdza.
Jesteśmy w stałym kontakcie, ale zdjęcia będą sporadycznie. Przepraszamy za to.

Posted

doddy napisał(a):
Niestety nie. I zdjęć pewnie szybko nie będzie.
Nowi właściciele Strunki raczej stronią od dzielenia się zdjęciami na forach publicznych. Zawsze mamy zaproszenie na super obiadek i pyszną kawusię. Ale już przy pierwszej wizycie zrozumieliśmy, że ich dom to ich twierdza.
Jesteśmy w stałym kontakcie, ale zdjęcia będą sporadycznie. Przepraszamy za to.

Trochę rozumiem postawę właścicieli.

Ale najważniejsze, ze mamy w ogóle jakieś wieści z nowegpo domu, i że widziałaś Doddy to miejsce i ludzi, z którymi mieszka Struna - Bona osobiście.

• 4 months later...