Iss Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 basia bonnie napisał(a):Do tej pory było zawsze tak,że robiliśmy 4 spacerki rocznie - wiosenny,letni,jesienny i zimowy;) Ustalaliśmy termin i godzinę tak żeby wszystkim ( no prawie) pasowało, bo nie wszyscy są z Bielska i duża część osób musiała załatwić sobie transport. I to nie bylo takie godzinne spacerowanie,tylko chodziliśmy po kilka godzin :) więc się nie dziwcie,że mało osób jest chętnych, bo po prostu Wy robicie te spacerki często a niektórzy nie mają tyle czasu i możliwości by dojechać z psem ;) no ale ja jestem za tym,żeby zorganizować jakiś jesienny spacer w większym gronie:cool3: tylko jestem za zmianą miejsca:eviltong: no dopsz ja rozumiem, ale zawsze można zrobić spacer w mniejszej grupce i też może być miło. Nigdy nie da się zgrać wszystkich i wszystkim dogodzić :) 10 listopada jest dniem wolnym od nauki więc można coś wykombinować. A jakie miejsce proponujesz? Quote
basia bonnie Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Iss napisał(a):no dopsz ja rozumiem, ale zawsze można zrobić spacer w mniejszej grupce i też może być miło. Nigdy nie da się zgrać wszystkich i wszystkim dogodzić :) 10 listopada jest dniem wolnym od nauki więc można coś wykombinować. A jakie miejsce proponujesz? no wiadomo ;) tylko 10 listopada to też długi weekend i niektórzy wyjeżdżają;) hmmm, kiedyś tu padała propozycja spacerowania w Leśnej k.żywca :) jest tam naprawdę pięknie i wieeele miejsc do spacerowania:loveu: Quote
BBeta Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 basia bonnie napisał(a):kiedyś tu padała propozycja spacerowania w Leśnej k.żywca :) Daleko :diabloti: :cool3: Quote
basia bonnie Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 BBeta napisał(a):Daleko :diabloti: :cool3: To może w Czechowicach są jakieś tereny do spacerków?:cool3: Quote
BBeta Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 basia bonnie napisał(a):To może w Czechowicach są jakieś tereny do spacerków?:cool3: Pomijając osiedlowy trawnik - nie ma :diabloti: Quote
Marta&Karmen Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 No tak, ja na długi weekend wyjeżdżam, więc nie dam rady tego 10:-( Quote
Kinia Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 szkoda, że nie wszyscy mogą. Ale to jest akurat szień kiedy ja moge dojechać i dlatego planujemy jakieś spotkanie;) Quote
NightQueen Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 to ja mam pomysł, przyjedźcie wszyscy do Brzeszcz :diabloti::evil_lol: wtedy na pewno będę :eviltong: Quote
basia bonnie Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 smallpati napisał(a):a tak serio to może by tak inne miejsce spacerowe znaleźć tak dla odmiany :evil_lol: może wtedy namówię kierowce jakiegoś żeby mnie tam zawiózł ;) ja już specjalnie robię prawo jazdy żebym mogla sama jeździć na spotkania :evil_lol: No wlasnie to zaproponowałam:evil_lol: coś bliżej Kęt prawda? ha ha ha:evil_lol: Quote
NightQueen Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 a tak serio to może by tak inne miejsce spacerowe znaleźć tak dla odmiany :evil_lol: może wtedy namówię kierowce jakiegoś żeby mnie tam zawiózł ;) ja już specjalnie robię prawo jazdy żebym mogla sama jeździć na spotkania :evil_lol: Quote
BBeta Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 smallpati napisał(a):a tak serio to może by tak inne miejsce spacerowe znaleźć tak dla odmiany :evil_lol: Jakie? :cool3: Te łąki przy lotnisku w Bielsku już wam się nie podobają? Quote
basia bonnie Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Łąki fajne, fajne, ale fajnie by było pójść teraz gdzieś indziej :cool3: Quote
NightQueen Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 nie wiem bo nigdy tam nie byłam, mam problem z dojazdem, bo nikt nie chce tam jechać, dlatego pomyślałam że jakby to było w innym miejscu to prędzej by się ktoś chętny znalazł :evil_lol: Quote
anek_b Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Witajcie! Mam dwa pytania. Pierwsze gdzie w Bielsku jest takie miejsce spacerkowe, do którego przychodzą ludzie z przyjaznymi pieskami, które sobie mogą luzem pobiegać i sie pobawić??? Niedawno przeprowadziłam się do Kóz z Krakowa. Mam pieska, który bardzo chętnie się z innymi pobawi no i nie bardzo wiem gdzie by z nim spacerować? Byłam na błoniach w Bielsku ( w Krakowie to takie właśnie pieskowe miejsce) ale jakoś nie widziałam zbyt wielu biegających luzem piesków. Poza tym bardzo blisko jest las, ślady dzików i mogłabym mieć problem żeby upilnować mojego wyżełka. To jest piesek, którego adoptowałam miesiąc temu ze schroniska i jeszcze nie mam takiej pewności, żeby w pobliżu lasu go puszczać. Czy coś podpowiecie??? Pytanie drugie :) Czy jutro się gdzieś spotykacie i czy można do Was dołączyć??? Ania i Dublon:p Quote
BBeta Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Chyba nie ma takiego miejsca gdzie przychodzą same miłe pieski :cool3: Ostatnio każdy spacer kończy się niestety na planowaniu ;) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [quote name='anek_b'] Pierwsze gdzie w Bielsku jest takie miejsce spacerkowe, do którego przychodzą ludzie z przyjaznymi pieskami, które sobie mogą luzem pobiegać i sie pobawić???[/quote] Bielskich Błoni nie polecam. Jest to raczej miejsce spotkań mamuś z dziećmi... ;) Jako tako miejsca przyjaznego psom nie ma - chyba, że jakieś osiedlowe łąki(patrz: osiedle Beskidzkie :diabloti:), gdzie spotyka się cała osiedlowa psiarnia. Ja osobiście wolę spędzać sama czas z moim psem, na wspólnym tropieniu, zabawie patykiem, chowaniu się i gonitwach. Można wtedy umocnić więź, która łączy Ciebie z psem. A nie stać i codziennie patrzeć jak gromada psów przepycha się między sobą na spacerach, a właściciele rozmawiają sobie o wszystkim tylko nie o psach. Na wspólne spacery z psem polecam właśnie łąki nieopodal Lotniska na os.Beskidzkim (Aleksandrowice). Do tych samych łąk można dojechać przez Kamienicę, zaparkować przy kościelnym cmentarzu i zaraz za cmentarzem zaczyna się otwarta przestrzeń ;) Ale tam raczej trudno spotkać kogoś z psem. Quote
anek_b Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Dzięki Pinczerko za radę. Trochę inaczej wyobrażam sobie te spacery w miejscach licznie odwiedzanych przez pieski. Zależy mi na tym by Dublon socjalizował się też z innymi psami. Samotne spacery i wspólną zabawę mamy codzienne a przynajmniej raz w tygodniu chciałabym znaleźć miejsce gdzie Dublon by mógł brykać z innymi. Mam takie doświadczenie z poprzednim pieskiem i tym też, że takie spacery na Krakowskich błoniach, o których wspominałam, to nie stanie, plotkowanie i patrzenie na przepychające się psy ale naprawdę fajna zabawa i moim zdaniem ważne doświadczenie dla psa. Teraz jak mieszkamy na wsi jego jedyny kontakt z psami to momenty, w których jest obszczekiwany przez nie z za płotu :angryy: a to jest chyba mało zabawne. Nie chciałabym żeby stał się nie umiejącym dogadywać się z innymi burkiem a izolacja mogłaby do tego doprowadzić. Więc wciąż szukam takiego miejsca :) I jeżeli jutro jest spotkanie to jesteśmy bardzo chętni ;) Quote
Iss Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Co do spotkania to my będziemy na pewno :) Ktoś się jeszcze dołączy? [B]anek_b[/B] jeżeli mieszkasz w kozach to masz blisko do nas do lipnika moglibyśmy się umówić i spotkać. A tak na serio to spotkania psiarzy nie polegają na puszczeniu gromady psów samopas i polotkowaniu i byle pierdołkach ... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [quote name='Iss'] A tak na serio to spotkania psiarzy nie polegają na puszczeniu gromady psów samopas i polotkowaniu i byle pierdołkach ...[/quote] Psiarzy - nie. 90% właścicieli psów w Polsce - owszem :p Quote
anek_b Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 to o której się jutro umawiacie :cool3: jak tylko będę mogła to dołączymy ;) jak mogłabym prosić na priv kontakt telefoniczny żeby uzgodnić gdzie dokładnie w lipniku? Quote
an_eta Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Hej, jestem tu nowa.. na forum i w Bielsku :) można się dołączyć do Waszych spacerów? Psiak dopóki był małych rozmiarów nie było problemu, jednak teraz, pomimo 8 miesięcy nie mogę go puszczać luzem, bo czasem ludzie się boją. Fajnie by było gdyby mógł się czasem wybiegać z innymi psiakami. Pozdrawiam Quote
anek_b Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Masz podobnie jak ja i na forum i w Bielsku od niedawna :lol: W moim przypadku to jest powrót do Bielska po jakiś 10 latach ale czuje się jak bym była nowa. Jestem chętna na spacerek! z moim pieskiem mam tylko taki problem, że nie bardzo go mogę puszczać w okolicy lasu bo wpada w swój własny świat "polowanie, tropienie" i jest głuchy na komendy. Podobno można chodzić na lotnisko w Bielsku? Jeszcze nie próbowałam. Też sobie tak pomyślałam, że 1 może 2 pieski (czyli taką kameralną grupkę) mogłabym zaprosić na spacer do mojego ogrodu. Teren zamknięty, całkiem spory, piesy mogłyby się wybiegać. Babcia może mnie nie zabije bo już większość kwiatów wykopana, albo zabezpieczona przed zimą. Wiem, że to nie to samo co wyjście na kilka godzin na łąki ale chociaż możliwość wspólnej zabawy z innym psim kolegą. Mieszkam w Kozach. Jak coś to daj znać na priv. Mam nadzieje, że uda się zorganizować jakiś spacerek. Póki co ja z moim jeżdżę na Błonia do Krakowa. Ale umówmy się za często się nie da:) Pozdrawiam:) Quote
Recommended Posts