Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 529
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kora78']dziekuje za uswiadomienie :) ja nie mam zadnego psa od kilku lat na stale, wiec nie wiem. moje dt kleszczy nie lapia, u nas chyba teren bezkleszczowy na szczescie :)[/QUOTE]
Masz szczęście, bo niestety potwierdzam to, co wpisały dziewczyny. Zagrożenie jest na okrągło choć raz z większym raz z mniejszym nasileniem.

Posted

nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że wizyta jest umówiona na niedziele? Ale jeśli jednak nie to ja jestem bardzo chętna, żeby iść na tę wizytę w sobotę po 19, akurat będę na Grochowie.

Posted

[quote name='Dogo07']Dziękuję wszystkim za chęć pomocy, ale już mamy osobę która zrobi jutro wizytę :).[/QUOTE]

To super:) W takim razie niecierpliwie czekamy na wieści:)

Posted

Już po wizycie.
Dom ogólnie dobry.
Więcej prześlę na pw osobom z watku.
Jak ktoś nie dostanie to dajcie znać.
Niedługo wychodzę, będę później, po 20ej.

Posted

Dajcie mi sekundę, ponieważ nie lubię mimo wszystko przepływu info na PW tym samym...
Zaraz edycją dodam info po rozmowie z Przyjacielem Koni i odszczekuję już wątpliwości, jakimi z niektórymi z Was się podzieliłam na PW.
Nie ma to jak pogadać przez tel.

Zatem... zaraz edycja i dodanie info, poza jednym głównym - Przyjacielu Koni, buziaki, serdecznie dziękuję, bardzo się cieszę, że to Ty sprawdzałaś dom! :loveu:

[B]Edit:[/B]
Dom i zakochany w swoich zwierzakach i mający wszelkie, podkreślam wszelkie warunki, by je mieć, co więcej, by w razie potrzeby izolować zwierzaki.
Czy Przyjaciel Koni, której oku i uchu ufam, oddałaby tam psa? Tak i to była dla mnie najważniejsza informacja.
Pod znakiem zapytania jest tylko zgranie z sobą Gonza z dwoma pozostałymi psiakami ale w razie problemów Przyjaciel Koni już podpowiedziała ludziom jak to zrobić i w razie... obiecała im pomóc.
I dalej...
Jeden, jedyny minus, który zakrążył na PW to był fakt, że psiaki państwa nie są szczepione ale, no właśnie, znów podkreślę to, że warto gadać zamiast pisać i czytać... zwłaszcza jak się z kimś człowiek rozumie w pół słowa. ;-)

Jest tam schorowana mocno, starsza, w guzach sunia. Nie jest zaszczepiona i... mam nadzieję, że tego nie muszę tłumaczyć, ale mądry wet odradzi szczepienie psiaka w takim stanie, sama nie szczepiłabym tej suni.

Drugi pies z Psiego Anioła... Tu fakt, ludzie myśleli, że nie trzeba szczepić jeśli psy nie wychodzą poza posesję. Cóż, każdy ma inną świadomość ale ci państwo na wszelkie sugestie, podpowiedzi są otwarci, a nie że nie chcą, czy tupną nóżką, że nie.
Po prostu to musi być jako warunek w umowie to raz, dwa, nic nie wskazuje na to, by miał to być dla nich problem (niechęć, brak środków na...), trzy, Przyjaciel Koni bez problemu, jeśli trzeba będzie, to sprawdzi.

Ja jestem jak najbardziej za daniem szansy temu domkowi.

Posted

Dziękujemy za sprostowanie teraz mamy jasność co do sytuacji:) Z opisu dom brzmi bardzo sensownie i również jak najbardziej [B]jestem za tym, żeby Gonzo do Nich pojechał.[/B] Co do szczepień, to rozumiem, że Państwo nie wiedzieli, teraz już wiedzą, że trzeba i nie będzie z tym problemu:)

Posted

A ja się cieszę, że Przyjaciel Koni wrzuciła na wątek nr do siebie :razz: i... w razie... sama Astaroth go wykręci i jeszcze po swojemu dopyta o istotności z wizyty. :-)

Posted

Fajnie! Chciałabym się tylko upewnić, że przyszłą właścicielką Gonza nie będzie Agnieszka N. i jej ok. 10-letni syn - z Grochowa (bo dostałam takie ostrzeżenie, więc wolę dmuchać na zimne.
Aha, i czy mogę rozumieć, że można p. Grażynie złożyć inną propozycję, jeśli wizyta u Gonza wypadła ok?...