jbk Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Menrzuś napisał(a):Taaaa.....pewnie. Ktoś coś miał słać, a tu nic- mygła za oknem :shake: Takie to było brakowanie :eviltong::evil_lol: Ja sobie wypraszam! Wysłałam! Tak skutecznie wysłałam, że u nas już nie ma słońca! Może ktoś ukradł po drodze? Daleko było, przez cały kraj........... Quote
Bila Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Cześć laseczki, cześć Menrzusiu:multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu: Quote
Menrzuś Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 jbk napisał(a):Ja sobie wypraszam! Wysłałam! Tak skutecznie wysłałam, że u nas już nie ma słońca! Może ktoś ukradł po drodze? Daleko było, przez cały kraj........... :placz::placz::placz:......to pewnie Efffa gwizdnęła, bo nad nią pewnie leciało :mad: Quote
Bila Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 jbk napisał(a):Brakowało Cię tu, Menrzusiu, piekielnie :diabloti: Szatana to zawsze brakuje:evil_lol::evil_lol: Quote
Menrzuś Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 [quote name='Alicja'] jak się Menrzuś zgodzi to tutaj też napiszę :roll: Ależ nie krępuj się ;) Ja za to jeszcze przed spacerkiem parę fotek wstawię A to, to już ze znanej serii :lol: Później ze spacerków będzie......śmigam :multi::loveu: Quote
Menrzuś Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Bila napisał(a):Szatana to zawsze brakuje:evil_lol::evil_lol: O sobie mówisz? :razz: :diabloti::diabloti: Quote
Alicja Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 [quote name='Selket']Ala no wiesz, PRZESADZIŁAŚ :obrazic: :obrazic: :obrazic: :obrazic: Przepisem się nie podzielić :obrazic: :obrazic: :obrazic: :obrazic: jak się Menrzuś zgodzi to tutaj też napiszę :roll: Quote
Bila Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Menrzuś napisał(a):O sobie mówisz? :razz: :diabloti::diabloti: :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Bila Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Ale z tymi gazetami to był niezły pomysł:cool3::lol: http://img383.imageshack.us/img383/8923/obraz463mc9.jpg Quote
jbk Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 http://img383.imageshack.us/img383/8923/obraz463mc9.jpg - czytają identycznie jak moje :) Inteligentne zwierzaki :) Quote
Alicja Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Masa serowa: 1 kg sera twarogowego 3 jajka 15 dkg margaryny 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru 2 cukry waniliowe mozna dodać skórkę pomarańczową , rodzynki Ciasto: pół kg mąki 3 łyżki kakao pół kostki margaryny 6 łyżek kwaśnej śmietany 1 szklanka cukru 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto zagnieść i na ok godzinę wstawić do lodówki . Ser przemielić dokładnie połączyć ze wszystkimi składnikami ( ja to robię w malakserze .... szybciej i dokładniej ... bakalie dodaję na końcu ) Formę wysmarować , wysypać bułką tartą . ścieramy lub rwiemy drobne kawałki ciasta na spód , potem wykładamy masę serową i na górę znówścieramy lub rwiemy ciasto ...pieczemy w temp ... chyba coś koło 220 stopni .. aż się upiecze ...ja sprawdzam patyczkiem ...alena pewno to trwa ok 40 minut ;-) Quote
Bila Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 http://img383.imageshack.us/img383/2205/obraz460wo5.jpg Ależ piękna ta fota:loveu::loveu::loveu: Quote
Selket Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Alicja napisał(a):Masa serowa: 1 kg sera twarogowego 3 jajka 15 dkg margaryny 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru 2 cukry waniliowe mozna dodać skórkę pomarańczową , rodzynki Ciasto: pół kg mąki 3 łyżki kakao pół kostki margaryny 6 łyżek kwaśnej śmietany 1 szklanka cukru 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto zagnieść i na ok godzinę wstawić do lodówki . Ser przemielić dokładnie połączyć ze wszystkimi składnikami ( ja to robię w malakserze .... szybciej i dokładniej ... bakalie dodaję na końcu ) Formę wysmarować , wysypać bułką tartą . ścieramy lub rwiemy drobne kawałki ciasta na spód , potem wykładamy masę serową i na górę znówścieramy lub rwiemy ciasto ...pieczemy w temp ... chyba coś koło 220 stopni .. aż się upiecze ...ja sprawdzam patyczkiem ...alena pewno to trwa ok 40 minut ;-) O to ja mam podobny przepisik, trochę się różni ;) Ino robię go z serkiem z wiaderka od razu zmielonym ;) I jest to pycha serniczek, polecam:loveu::loveu: Quote
Alicja Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Popaczta ...może komu się przyda ..... http://www.dogomania.pl/forum/f99/znowu-kocykow-duzo-na-boksia-dakara-126975/ Quote
Bila Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Ha, Alu, dwa są bazarki na Dakara:cool3:, już z ciotką IV poczyniłyśmy zakupy:diabloti:. Quote
Alicja Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Bila napisał(a):Ha, Alu, dwa są bazarki na Dakara:cool3:, już z ciotką IV poczyniłyśmy zakupy:diabloti:. ja tam nie wiem .... wyszukuję i podnoszę i rozsyłam info :roll: Quote
shirrrapeira Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Dostalam prace... i co i firma nie potrzebuje mnie, bo maja swoich pracujacych za bony a ja mam juz umowe zlecenie. Drazni mnie polski balagan. Quote
Menrzuś Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 [quote name='Bila']Ale z tymi gazetami to był niezły pomysł:cool3::lol: http://img383.imageshack.us/img383/8923/obraz463mc9.jpg czytają identycznie jak moje :smile: Inteligentne zwierzaki :smile: Wyszaleją się, mają się czym zająć, łatwo sie sprząta.... Jest tylko jeden minus - nie wiem czy przypadkiem się nie zażerają tym papierem :shake: Quote
Menrzuś Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Alicja napisał(a):Masa serowa: 1 kg sera twarogowego 3 jajka 15 dkg margaryny 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru 2 cukry waniliowe mozna dodać skórkę pomarańczową , rodzynki Ciasto: pół kg mąki 3 łyżki kakao pół kostki margaryny 6 łyżek kwaśnej śmietany 1 szklanka cukru 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto zagnieść i na ok godzinę wstawić do lodówki . Ser przemielić dokładnie połączyć ze wszystkimi składnikami ( ja to robię w malakserze .... szybciej i dokładniej ... bakalie dodaję na końcu ) Formę wysmarować , wysypać bułką tartą . ścieramy lub rwiemy drobne kawałki ciasta na spód , potem wykładamy masę serową i na górę znówścieramy lub rwiemy ciasto ...pieczemy w temp ... chyba coś koło 220 stopni .. aż się upiecze ...ja sprawdzam patyczkiem ...alena pewno to trwa ok 40 minut ;-) Dzięki za przepis :loveu: Ale ja nie mam melaksera :placz: Quote
Bila Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Menrzuś napisał(a):Wyszaleją się, mają się czym zająć, łatwo sie sprząta.... Jest tylko jeden minus - nie wiem czy przypadkiem się nie zażerają tym papierem :shake: Papier to spoko. Nic im nie będzie:cool3:. Może najwyżej częściej na kupę wyjdziesz:evil_lol: Quote
Menrzuś Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Alicja napisał(a):ja tam nie wiem .... wyszukuję i podnoszę i rozsyłam info :roll: ....znaczy się spamujesz? :diabloti: Quote
Bila Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Iv_ napisał(a):Dobry wieczór :multi: :loveu: Cześć:multi::multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Menrzuś Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 shirrrapeira napisał(a):Dostalam prace... i co i firma nie potrzebuje mnie, bo maja swoich pracujacych za bony a ja mam juz umowe zlecenie. Drazni mnie polski balagan. Trochę nie rozumiem - dostałaś, ale nie dostałaś? :shake: Quote
Menrzuś Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Iv_ napisał(a):Dobry wieczór :multi: :loveu: Wieczór dobry :loveu::multi: Quote
Recommended Posts