Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Iv_ napisał(a):
:cool1: czekanie jest przyjemne :cool3:

Chyba żartujesz - 10 minut to ja wytrzyyyyyymam :evil_lol:

Śmignę teraz na krótkie siq......oczywiście psie :diabloti:

• Replies 32.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Menrzuś

13274

• apple

3269

• Iv_

2629

• szyszka.fr

1599

Top Posters In This Topic

Posted

Menrzuś napisał(a):
Chyba żartujesz - 10 minut to ja wytrzyyyyyymam :evil_lol:

Śmignę teraz na krótkie siq......oczywiście psie :diabloti:

wytrzymasz :cool3:

taaaaa oczywiście, że psie........:cool3: nie myślimy inaczej :evil_lol:

a ja lecę do kuchni zrobić sobie herbatkę ;)

Posted

[quote name='Iv_']Menrzuś :crazyeye: no teraz mnie rozwaliłeś tym swoim podpisem :mdleje: :cool3:
jesteś szalony facet
Zbierz się do koopy - co taka rozwalona bedziesz :evil_lol:

Posted

Iv_ napisał(a):
wytrzymasz :cool3:

taaaaa oczywiście, że psie........:cool3: nie myślimy inaczej :evil_lol:

a ja lecę do kuchni zrobić sobie herbatkę ;)

To chyba po tą herbatkę do sklepu biegniesz :evil_lol:

Posted

Menrzuś napisał(a):
To chyba po tą herbatkę do sklepu biegniesz :evil_lol:

Ty wiesz, ile to herbatę się parzyć powinno???:diabloti: Do rana nie skończy. ja teraz czytam o różnych sposobach parzenia herbaty i powiem ci jedno, to nie dla mnie. Padłabym z pragnienia i wysuszenia jakbym miała te ceregiele odstawiać:evil_lol:

Posted

Bila napisał(a):
Ty wiesz, ile to herbatę się parzyć powinno???:diabloti: Do rana nie skończy. ja teraz czytam o różnych sposobach parzenia herbaty i powiem ci jedno, to nie dla mnie. Padłabym z pragnienia i wysuszenia jakbym miała te ceregiele odstawiać:evil_lol:

Myślisz, że po japĄsku robi?:evil_lol:

Posted

Menrzuś napisał(a):
Myślisz, że po japĄsku robi?:evil_lol:

Kto ja tam wie, płucze po pięc razy dzbanuszki, wlewa, wylewa wrzątki. A jak tetrze po chińsku, to koniec, dziś nie przyjdzie, bo to od razu prawie medytacje musi odwalić:shake:

Posted

Bila napisał(a):
Kto ja tam wie, płucze po pięc razy dzbanuszki, wlewa, wylewa wrzątki. A jak tetrze po chińsku, to koniec, dziś nie przyjdzie, bo to od razu prawie medytacje musi odwalić:shake:

to pewnie właśnie "rozwalona" siedzi sobie w fotelu i degustuje :evil_lol:

Posted

[quote name='Bila']Kto ja tam wie, płucze po pięc razy dzbanuszki, wlewa, wylewa wrzątki. A jak tetrze po chińsku, to koniec, dziś nie przyjdzie, bo to od razu prawie medytacje musi odwalić:shake:

dla zainteresowanych :cool3: pije zielona herbatę typu sencha, japońską tym razem :evil_lol:, przygotowuje się ja prosto a mianowicie.........
Sposób parzenia:
Przygotuj niewielki czajniczek, np. typu kyusu i małe czarki. Zagotuj wodę i wlewając ją do czarek ogrzej naczynia przez zaparzeniem herbaty. Wsyp 1 łyżeczkę herbaty na osobę do czajniczka i zalej przestudzoną wodą z czarek (ok. 70-80ºC). Po 1-2 minutach potrząśnij lekko czajniczkiem i nalewaj herbatę do czarek. Te same liście możesz zaparzyć drugi raz, najlepiej wodą o wyższej temperaturze przez ok. 1 min.

A teraz siedzę rozwalona na fotelu, piję senche żurawinowo-opuncjową w czarce i klikam sobie :multi: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='Iv_']dla zainteresowanych :cool3: pije zielona herbatę typu sencha, japońską tym razem :evil_lol:, przygotowuje się ja prosto a mianowicie.........
Sposób parzenia:
Przygotuj niewielki czajniczek, np. typu kyusu i małe czarki. Zagotuj wodę i wlewając ją do czarek ogrzej naczynia przez zaparzeniem herbaty. Wsyp 1 łyżeczkę herbaty na osobę do czajniczka i zalej przestudzoną wodą z czarek (ok. 70-80ºC). Po 1-2 minutach potrząśnij lekko czajniczkiem i nalewaj herbatę do czarek. Te same liście możesz zaparzyć drugi raz, najlepiej wodą o wyższej temperaturze przez ok. 1 min.

Wrzuciłabyś liptona do kubasa i już byś dawno na Dogo siedziała:cool3:

Posted

[quote name='Iv_']dla zainteresowanych :cool3: pije zielona herbatę typu sencha, japońską tym razem :evil_lol:, przygotowuje się ja prosto a mianowicie.........
Sposób parzenia:

A teraz siedzę rozwalona na fotelu, piję senche żurawinowo-opuncjową w czarce i klikam sobie :multi: :evil_lol: :evil_lol:
Ale Ty dobrze masz :cool3::p
[quote name='Bila']Wrzuciłabyś liptona do kubasa i już byś dawno na Dogo siedziała:cool3:
Otóż to - jeszcze bym dla siebie dolał soku z czarnego bzu ;)

Posted

Bila napisał(a):
Wrzuciłabyś liptona do kubasa i już byś dawno na Dogo siedziała:cool3:

lipton niezły jak na badziewiarskie herbatki:evil_lol:, ale expresówka odpada :roll: lubię fusiate herbatki :p

Posted

Menrzuś napisał(a):
Ale Ty dobrze masz :cool3::p

Otóż to - jeszcze bym dla siebie dolał soku z czarnego bzu ;)

:niewiem: nima soku z czarnego bzu :shake:
znam takich co mają :cool3:

Posted

Menrzuś napisał(a):
Moje zapasy liczą się w dzisiątkach butelek :multi::evil_lol:

zazdraszam :roll:
a dasz przepisa? :razz: