Menrzuś Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Iv_ napisał(a)::cool1: czekanie jest przyjemne :cool3: Chyba żartujesz - 10 minut to ja wytrzyyyyyymam :evil_lol: Śmignę teraz na krótkie siq......oczywiście psie :diabloti: Quote
Iv_ Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Menrzuś napisał(a):Chyba żartujesz - 10 minut to ja wytrzyyyyyymam :evil_lol: Śmignę teraz na krótkie siq......oczywiście psie :diabloti: wytrzymasz :cool3: taaaaa oczywiście, że psie........:cool3: nie myślimy inaczej :evil_lol: a ja lecę do kuchni zrobić sobie herbatkę ;) Quote
Menrzuś Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='Iv_']Menrzuś :crazyeye: no teraz mnie rozwaliłeś tym swoim podpisem :mdleje: :cool3: jesteś szalony facet Zbierz się do koopy - co taka rozwalona bedziesz :evil_lol: Quote
Menrzuś Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Bila napisał(a):Pierwsze emoty za płoty:diabloti: To znaczy, że tam nic nie ma? :razz: Quote
Menrzuś Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Iv_ napisał(a):wytrzymasz :cool3: taaaaa oczywiście, że psie........:cool3: nie myślimy inaczej :evil_lol: a ja lecę do kuchni zrobić sobie herbatkę ;) To chyba po tą herbatkę do sklepu biegniesz :evil_lol: Quote
Bila Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Menrzuś napisał(a):To chyba po tą herbatkę do sklepu biegniesz :evil_lol: Ty wiesz, ile to herbatę się parzyć powinno???:diabloti: Do rana nie skończy. ja teraz czytam o różnych sposobach parzenia herbaty i powiem ci jedno, to nie dla mnie. Padłabym z pragnienia i wysuszenia jakbym miała te ceregiele odstawiać:evil_lol: Quote
Menrzuś Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Bila napisał(a):Ty wiesz, ile to herbatę się parzyć powinno???:diabloti: Do rana nie skończy. ja teraz czytam o różnych sposobach parzenia herbaty i powiem ci jedno, to nie dla mnie. Padłabym z pragnienia i wysuszenia jakbym miała te ceregiele odstawiać:evil_lol: Myślisz, że po japĄsku robi?:evil_lol: Quote
Bila Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Menrzuś napisał(a):Myślisz, że po japĄsku robi?:evil_lol: Kto ja tam wie, płucze po pięc razy dzbanuszki, wlewa, wylewa wrzątki. A jak tetrze po chińsku, to koniec, dziś nie przyjdzie, bo to od razu prawie medytacje musi odwalić:shake: Quote
Bila Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Menrzuś napisał(a):to pewnie właśnie "rozwalona" siedzi sobie w fotelu i degustuje :evil_lol: Nio, a konkurs ma się sam bujać:evil_lol: Quote
Menrzuś Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Bila napisał(a):Kto ja tam wie, płucze po pięc razy dzbanuszki, wlewa, wylewa wrzątki. A jak tetrze po chińsku, to koniec, dziś nie przyjdzie, bo to od razu prawie medytacje musi odwalić:shake: to pewnie właśnie "rozwalona" siedzi sobie w fotelu i degustuje :evil_lol: Quote
Iv_ Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='Bila']Kto ja tam wie, płucze po pięc razy dzbanuszki, wlewa, wylewa wrzątki. A jak tetrze po chińsku, to koniec, dziś nie przyjdzie, bo to od razu prawie medytacje musi odwalić:shake: dla zainteresowanych :cool3: pije zielona herbatę typu sencha, japońską tym razem :evil_lol:, przygotowuje się ja prosto a mianowicie......... Sposób parzenia: Przygotuj niewielki czajniczek, np. typu kyusu i małe czarki. Zagotuj wodę i wlewając ją do czarek ogrzej naczynia przez zaparzeniem herbaty. Wsyp 1 łyżeczkę herbaty na osobę do czajniczka i zalej przestudzoną wodą z czarek (ok. 70-80ºC). Po 1-2 minutach potrząśnij lekko czajniczkiem i nalewaj herbatę do czarek. Te same liście możesz zaparzyć drugi raz, najlepiej wodą o wyższej temperaturze przez ok. 1 min. A teraz siedzę rozwalona na fotelu, piję senche żurawinowo-opuncjową w czarce i klikam sobie :multi: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Bila Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='Iv_']dla zainteresowanych :cool3: pije zielona herbatę typu sencha, japońską tym razem :evil_lol:, przygotowuje się ja prosto a mianowicie......... Sposób parzenia: Przygotuj niewielki czajniczek, np. typu kyusu i małe czarki. Zagotuj wodę i wlewając ją do czarek ogrzej naczynia przez zaparzeniem herbaty. Wsyp 1 łyżeczkę herbaty na osobę do czajniczka i zalej przestudzoną wodą z czarek (ok. 70-80ºC). Po 1-2 minutach potrząśnij lekko czajniczkiem i nalewaj herbatę do czarek. Te same liście możesz zaparzyć drugi raz, najlepiej wodą o wyższej temperaturze przez ok. 1 min. Wrzuciłabyś liptona do kubasa i już byś dawno na Dogo siedziała:cool3: Quote
Menrzuś Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Bila napisał(a):Nio, a konkurs ma się sam bujać:evil_lol: Wszystko teraz rozjechane - słaby czas Jabłuszkowa wybrała :roll:..... ale może któś wejdzie :razz: Quote
Menrzuś Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='Iv_']dla zainteresowanych :cool3: pije zielona herbatę typu sencha, japońską tym razem :evil_lol:, przygotowuje się ja prosto a mianowicie......... Sposób parzenia: Przygotuj niewielki czajniczek, np. typu kyusu i małe czarki. Zagotuj wodę i wlewając ją do czarek ogrzej naczynia przez zaparzeniem herbaty. Wsyp 1 łyżeczkę herbaty na osobę do czajniczka i zalej przestudzoną wodą z czarek (ok. 70-80ºC). Po 1-2 minutach potrząśnij lekko czajniczkiem i nalewaj herbatę do czarek. Te same liście możesz zaparzyć drugi raz, najlepiej wodą o wyższej temperaturze przez ok. 1 min. A teraz siedzę rozwalona na fotelu, piję senche żurawinowo-opuncjową w czarce i klikam sobie :multi: :evil_lol: :evil_lol: Ale Ty dobrze masz :cool3::p [quote name='Bila']Wrzuciłabyś liptona do kubasa i już byś dawno na Dogo siedziała:cool3: Otóż to - jeszcze bym dla siebie dolał soku z czarnego bzu ;) Quote
Iv_ Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Bila napisał(a):Wrzuciłabyś liptona do kubasa i już byś dawno na Dogo siedziała:cool3: lipton niezły jak na badziewiarskie herbatki:evil_lol:, ale expresówka odpada :roll: lubię fusiate herbatki :p Quote
Alicja Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 :loveu:[FONT=Arial]:loveu::loveu:wspólny sznureczek http://img389.imageshack.us/img389/2515/obraz369hz0.jpg[/FONT] Quote
Iv_ Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Menrzuś napisał(a):Ale Ty dobrze masz :cool3::p Otóż to - jeszcze bym dla siebie dolał soku z czarnego bzu ;) :niewiem: nima soku z czarnego bzu :shake: znam takich co mają :cool3: Quote
Iv_ Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='Alicja']:loveu:[FONT=Arial]:loveu::loveu:wspólny sznureczek [/FONT] [FONT=Arial]http://img389.imageshack.us/img389/2515/obraz369hz0.jpg[/FONT] tak :multi: to zdjęcie jest odlotowe :loveu: takie braterskie :evil_lol: Cze Ala ;) :loveu: Quote
Menrzuś Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='Alicja']:loveu:[FONT=Arial]:loveu::loveu:wspólny sznureczek [/FONT] [FONT=Arial]http://img389.imageshack.us/img389/2515/obraz369hz0.jpg[/FONT] Argon się całkiem inaczej bawi z Gackiem - tak bardziej po kumpelsku :loveu: Nie jak ta wredota Sylwa, co to wszystko dla siebie zgarnia :mad: Quote
Menrzuś Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Iv_ napisał(a)::niewiem: nima soku z czarnego bzu :shake: znam takich co mają :cool3: Moje zapasy liczą się w dzisiątkach butelek :multi::evil_lol: Quote
Bila Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Zobaczcie, jakie te hipcie to mądre i kreatywne zwierzątka:evil_lol:. Tylko głosniki konieczne YouTube - super śmieszny filmik-z hipopotamem i psem(animowanym) Tanczacy super hipopotam Quote
Iv_ Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Menrzuś napisał(a):Moje zapasy liczą się w dzisiątkach butelek :multi::evil_lol: zazdraszam :roll: a dasz przepisa? :razz: Quote
Menrzuś Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='Bila']Zobaczcie, jakie te hipcie to mądre i kreatywne zwierzątka:evil_lol:. Tylko głosniki konieczne Tanczacy super hipopotam Już sobie Ciebie wyobraziłem :roflt: [quote name='Iv_']zazdraszam :roll: a dasz przepisa? :razz: A co Ci z przepisa jak juz czarnego bzu ni ma :shake: Quote
Bila Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Menrzuś napisał(a):Moje zapasy liczą się w dzisiątkach butelek :multi::evil_lol: A skąd ty tego tyle bierzesz?:-o Quote
Recommended Posts