Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To wszystko chyba przez to, iż mam mnóstwo zakładek pootwieranych .

Marzenko zapomniałam, że Ulik to Ulik i wet wpisał do książeczki Miodek, to proszę zmień .

Urocza Gama jest już w swoim domku:)

IMG_0063 (800x709).jpg

Kochana korzystaj z życia ile się da:)

Posted

Uszka ma się już lepiej:) Przestała być taka otępiała i nawet  radośnie macha ogonkiem:)

Reja ma się też bardzo dobrze:) Szwy trzymają, tylko ma lekki odczyn na szwy wewnętrzne, ale to już nie problem.

Miałam jej dziś robić zdjęcia, ale tak się zachwyciłam łąką w,, Raju'', że popsułam jakoś  aparat i zdjęć się nie dało więcej robić.

Bo my dziś byłyśmy z psiakami w,, Raju'' 

Nie wierzycie , to popatrzcie...

IMG_0007 (800x533).jpg

IMG_0009 (800x435).jpg

IMG_0012 (796x800).jpg

IMG_0020 (726x800).jpg

IMG_0022 (568x800).jpg

• Upvote 1
Posted

A to już Reja z raju:)

Cudowna, grzeczna, umie siad , łapa....utrzymuje czystość, nic nie niszczy i kocha człowieka i dobre jedzonko;)

Na smyczy chodzi  ładnie i reaguje na każde wołanie. Ma ok 1,5 roku i ochotę do zabawy z ludźmi i niektórymi psiakami.

IMG_0105 (800x553).jpg

IMG_0108 (800x533).jpg

IMG_0110 (800x762).jpg

IMG_0113 (800x770).jpg

IMG_0118 (800x614).jpg

Posted

Nie będzie mnie tydzień, dlatego teraz po mimo pracy staram się robić wszystkie zaległości. Brakuje czasu ...jutro idziemy na wesele a mój mąż nie ma jeszcze garnituru ..hardkor!!! Ale przynajmniej w końcu odpoczniemy:) 

IMG_0195 (800x683).jpg

IMG_0197 (800x776).jpg

IMG_0198 (800x676).jpg

IMG_0199 (800x612).jpg

IMG_0200 (800x603).jpg

• 2 weeks later...
Posted

Jesteśmy znowu.Niektóre piesy są trochę obrażone na mnie, że mnie nie było np. Mati wczoraj miał nadąsaną minę a dziś na spacerze już się tulił :)A niektóre chcą co chwile chcą  się przytulać ,,,nawet Natanek:) się merda i nadstawia.

Poza tym u psiaków mało zmian...nowy piesek dziś przyjechał, ale zdjęcia jutro. Jak się ogarnę to więcej napiszę.

Posted

Wczoraj miała operację usuwania guzów i sterylizację Paja a Didżej kastrację. Czują się dobrze:)

Za to dziadzio nowy, bezimienny był wczoraj na badaniach , bo ostatnio się zatacza mocno i wyszła ciężka niewydolność neurologiczna.:( 

Dziadzio jest leczony sterydami, ale wet nie daje mu szans na dłuższe życie:( 

Na razie cały czas siedzi w budzie i wychodzi tylko do nas na głaski...kochany i słodki to piesek,,,tym bardziej przykro:(

Ale ma apetyt i nie widać po nim, aby cierpiał to staramy się mu te ostatnie dni chociaż przysmakami i głaskami umilać.

Reksio też ostatnio podupadł , tył mu siadł:( a nie mam tych moich leków na stawy...muszę zamówić przez internet. Mam tylko depo-medrol i muszę z wetem skon sultować czy mu to podać...i ile.  Ciężko będzie, bo to lek dostawowy lub do kaletki maziowej podawany.

Trzeba go chyba do weta zabrać.

Poza tym w poniedziałek trafił nowy pies, który od 3tyg się kręcił po osiedlu ,,Echo'' w Bilczy i zaczepiał wszystkie dzieci do zabawy.

Wiek ok 2-3 lat a imię Enter:)

IMG_0319 (800x678).jpg

IMG_0322 (721x800).jpg

IMG_0324 (708x800).jpg

IMG_0325 (791x800).jpg

IMG_0326 (800x742).jpg

Posted

A teraz coś o dzikuskowej bandzie.

Laluś , Jaga i Mati już chodzą na smyczy nieźle a Natanek od 3 dni chodzi na spacery za mną i daje się cały wygłaskać:) Tylko niestety Laluś i Natanek kochają tylko mnie , innych mają w poszanowaniu . Całe szczęście, Mati zauważa innych opiekunów i też na nich reaguje. To może Laluś i Natanek też się zmienią....

Chciałam im zrobić ładne zdjęcia, ale akurat jak poszliśmy na dłuższy spacer , ktoś podjechał i musiałam wracać...to szybko cyknęłam to;

IMG_0027 (800x533).jpg

IMG_0030 (800x533).jpg

IMG_0032 (800x796).jpg

IMG_0033 (800x533).jpg

IMG_0034 (800x533).jpg

Posted

Raduś- dziadziuś po lekach nabrał wigoru, jeszcze się przewraca, ale chętniej chodzi i macha ogonkiem.

A Reksio nie dostał leku, bo znowu ma przypływ energii i stoi mocno na ziemi....dziwy!

Dziś trafiła nowa sunia, mocno zaniedbana i coś ma ze skórą...jutro jedzie do weta na zbadanie.

Czekoladowa deserka Mimi jest po sterylce ...jak nikt jej szybko nie zabierze ode mnie, to ją zjem;) te jej minki są urzekające. Zmieniła się bardzo pod względem zachowania, teraz tylko wyczekuje przytulania i brania na ręce. Słodkości ma tyle w sobie , co pełnowartościowy miód :)

A Paja też jest cudo:) kochana, grzeczna, spokojna i ładnie chodzi na smyczy. Po operacji czuje się dobrze...jakby jej w ogóle nie zauważyła. A szew ma bardzo długi, bo dużo miała guzków na listwie.

Jak pogoda się zmieni, to zrobię zdjęcia psiakom. 

Posted

No i narobiłam zdjęć...chociaż boli mnie  okropnie łepetynka, to wkleję je teraz/

Dziadzio Raduś , pełen wigoru chodzi na spacery ...już się nie przewraca, tylko łebek ma jeszcze przechylony.

Uszka też bez ataków:)

Aby zawsze tak było, że psiaki zdrowe bez problemów.

a to już urocza Pajusia:) grzeczna i tak jak wcześniej pisałam, pięknie chodzi na smyczy.

IMG_0351 (800x533).jpg

IMG_0353 (800x533).jpg

IMG_0354 (800x533).jpg

IMG_0367 (777x740).jpg

IMG_0377 (800x533).jpg