słodkokwaśna Posted August 1, 2016 Author Posted August 1, 2016 To wszystko chyba przez to, iż mam mnóstwo zakładek pootwieranych . Marzenko zapomniałam, że Ulik to Ulik i wet wpisał do książeczki Miodek, to proszę zmień . Urocza Gama jest już w swoim domku:) Kochana korzystaj z życia ile się da:) Quote
słodkokwaśna Posted August 3, 2016 Author Posted August 3, 2016 Uszka ma się już lepiej:) Przestała być taka otępiała i nawet radośnie macha ogonkiem:) Reja ma się też bardzo dobrze:) Szwy trzymają, tylko ma lekki odczyn na szwy wewnętrzne, ale to już nie problem. Miałam jej dziś robić zdjęcia, ale tak się zachwyciłam łąką w,, Raju'', że popsułam jakoś aparat i zdjęć się nie dało więcej robić. Bo my dziś byłyśmy z psiakami w,, Raju'' Nie wierzycie , to popatrzcie... 1 Quote
słodkokwaśna Posted August 3, 2016 Author Posted August 3, 2016 Zdjęcia jak na tak piękną łąkę okropne, bo coś mi się już psuło...ale widać jak tu jest cudownie:) tylko malutkie Mimi z Lusią musiały skakać , aby je było widać. Quote
słodkokwaśna Posted August 5, 2016 Author Posted August 5, 2016 A to już Reja z raju:) Cudowna, grzeczna, umie siad , łapa....utrzymuje czystość, nic nie niszczy i kocha człowieka i dobre jedzonko;) Na smyczy chodzi ładnie i reaguje na każde wołanie. Ma ok 1,5 roku i ochotę do zabawy z ludźmi i niektórymi psiakami. Quote
słodkokwaśna Posted August 5, 2016 Author Posted August 5, 2016 Nie będzie mnie tydzień, dlatego teraz po mimo pracy staram się robić wszystkie zaległości. Brakuje czasu ...jutro idziemy na wesele a mój mąż nie ma jeszcze garnituru ..hardkor!!! Ale przynajmniej w końcu odpoczniemy:) Quote
Istar19 Posted August 6, 2016 Posted August 6, 2016 piękna Reja ! Jutro zdjęcia wylądują na stronie :) A Wy odpoczywajcie :) Quote
słodkokwaśna Posted August 16, 2016 Author Posted August 16, 2016 Jesteśmy znowu.Niektóre piesy są trochę obrażone na mnie, że mnie nie było np. Mati wczoraj miał nadąsaną minę a dziś na spacerze już się tulił :)A niektóre chcą co chwile chcą się przytulać ,,,nawet Natanek:) się merda i nadstawia. Poza tym u psiaków mało zmian...nowy piesek dziś przyjechał, ale zdjęcia jutro. Jak się ogarnę to więcej napiszę. Quote
słodkokwaśna Posted August 19, 2016 Author Posted August 19, 2016 Wczoraj miała operację usuwania guzów i sterylizację Paja a Didżej kastrację. Czują się dobrze:) Za to dziadzio nowy, bezimienny był wczoraj na badaniach , bo ostatnio się zatacza mocno i wyszła ciężka niewydolność neurologiczna.:( Dziadzio jest leczony sterydami, ale wet nie daje mu szans na dłuższe życie:( Na razie cały czas siedzi w budzie i wychodzi tylko do nas na głaski...kochany i słodki to piesek,,,tym bardziej przykro:( Ale ma apetyt i nie widać po nim, aby cierpiał to staramy się mu te ostatnie dni chociaż przysmakami i głaskami umilać. Reksio też ostatnio podupadł , tył mu siadł:( a nie mam tych moich leków na stawy...muszę zamówić przez internet. Mam tylko depo-medrol i muszę z wetem skon sultować czy mu to podać...i ile. Ciężko będzie, bo to lek dostawowy lub do kaletki maziowej podawany. Trzeba go chyba do weta zabrać. Poza tym w poniedziałek trafił nowy pies, który od 3tyg się kręcił po osiedlu ,,Echo'' w Bilczy i zaczepiał wszystkie dzieci do zabawy. Wiek ok 2-3 lat a imię Enter:) Quote
słodkokwaśna Posted August 20, 2016 Author Posted August 20, 2016 Dziadziuś ma ok 12 lat i ochotę do życia .....dostał imię Raduś, bo to słodziak i gdyby nie te zawirowania to pewnie by się radował z życia . Ale może leczenie pomoże.....oby. Quote
słodkokwaśna Posted August 20, 2016 Author Posted August 20, 2016 A teraz coś o dzikuskowej bandzie. Laluś , Jaga i Mati już chodzą na smyczy nieźle a Natanek od 3 dni chodzi na spacery za mną i daje się cały wygłaskać:) Tylko niestety Laluś i Natanek kochają tylko mnie , innych mają w poszanowaniu . Całe szczęście, Mati zauważa innych opiekunów i też na nich reaguje. To może Laluś i Natanek też się zmienią.... Chciałam im zrobić ładne zdjęcia, ale akurat jak poszliśmy na dłuższy spacer , ktoś podjechał i musiałam wracać...to szybko cyknęłam to; Quote
słodkokwaśna Posted August 22, 2016 Author Posted August 22, 2016 Raduś- dziadziuś po lekach nabrał wigoru, jeszcze się przewraca, ale chętniej chodzi i macha ogonkiem. A Reksio nie dostał leku, bo znowu ma przypływ energii i stoi mocno na ziemi....dziwy! Dziś trafiła nowa sunia, mocno zaniedbana i coś ma ze skórą...jutro jedzie do weta na zbadanie. Czekoladowa deserka Mimi jest po sterylce ...jak nikt jej szybko nie zabierze ode mnie, to ją zjem;) te jej minki są urzekające. Zmieniła się bardzo pod względem zachowania, teraz tylko wyczekuje przytulania i brania na ręce. Słodkości ma tyle w sobie , co pełnowartościowy miód :) A Paja też jest cudo:) kochana, grzeczna, spokojna i ładnie chodzi na smyczy. Po operacji czuje się dobrze...jakby jej w ogóle nie zauważyła. A szew ma bardzo długi, bo dużo miała guzków na listwie. Jak pogoda się zmieni, to zrobię zdjęcia psiakom. Quote
słodkokwaśna Posted August 25, 2016 Author Posted August 25, 2016 No i narobiłam zdjęć...chociaż boli mnie okropnie łepetynka, to wkleję je teraz/ Dziadzio Raduś , pełen wigoru chodzi na spacery ...już się nie przewraca, tylko łebek ma jeszcze przechylony. Uszka też bez ataków:) Aby zawsze tak było, że psiaki zdrowe bez problemów. a to już urocza Pajusia:) grzeczna i tak jak wcześniej pisałam, pięknie chodzi na smyczy. Quote
Recommended Posts