Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marzenko ta chudzinka wcale już nie jest chuda i do tego, to słodka paskuda;) jak się okazało. Może będzie Fabia) 

A to nowe dziewczynki, na początku troszkę ta mniejsza niedomagała(biegunka i 2razy wymioty)...prawdopodobnie robaczyca, bo pupą zamiata :( Na razie je obserwuje)

Ale jest już lepiej...może tabletki i kroplówki pomogły, zobaczymy...

Obie miały szczeniaki. Chyba są w podobnym wieku , czyli ok roku, półtorej. Bardzo grzeczne i urocze.

Mniejsza Lunia i większa  Funia.

IMG_2270 (800x533).jpg

IMG_2271 (800x533).jpg

IMG_2281 (800x533).jpg

IMG_2282 (800x533).jpg

IMG_2292 (800x533).jpg

Posted

wreszcie mamuśka z maluszkami. Mamcia jeszcze bojaźliwa, ale pozwala sobie na wszystko. Jedynie patrzy trochę wystraszona na nasze wyczyny. Młoda , pewnie to jej pierwsze szczeniaki. 2 chłopców, 2 dziewczynki . jeszcze same nie jedzą , ale mają ochotę polizać ...tylko mamcia nie daje. Ok 3-4 tyg.

IMG_2147 (800x685).jpg

IMG_2150 (800x533).jpg

IMG_2152 (800x533).jpg

IMG_2156 (800x533).jpg

IMG_2168 (800x756).jpg

Posted

Dziękuję słodkokwaśna za cudne fotki dziewczynek: Luni i Funi. I za przyjęcie ich pod swoje skrzydła. W ogóle nie wiem, co bym zrobiła, gdyby nie akcja dziewczyn z Kielc z szukaniem miejsca dla suczek, dziękuje Wam, nie znam wszystkich nicków.

Posted

Jutro zaktualizuje stronę :)

Dziś padamy! 

Byliśmy na Jurze Kr-Cz...ot błądzenia po wioskach, polach i lasach na 24.5 km ;)

Licho uwielbia takie wycieczki :)

Licho, Holi i Masza - padły ;) (nie martw się Liszka dojechała do domu, teraz poległa na łóżku ! )

14225437_1177679632305023_27086541961449

A tak mój Patryk opisał naszą dzisiejszą wędrówkę pełną wrażeń:

"I tak oto w pogardzie mając słońce palące (Bo był deszcz chmury i mgła) troje śmiałków Pospieszalec, Zmarźliniec i Marudziec dotarli z miejscowości Łazy przez miejscowość Niegodziwiec na wzgórze Kałowiec gdzie ich oczom ukazał się samotny Osraniec. A psów było trzy i też owe one szły"

Możliwe błędy w powyższym tłumaczeniu, szczególnie nazw własnych wynikają z wciąż niewielkiej znajomości języka i zwyczajów Starożytnych Wycieczkian.

IMG_7411.JPG

IMG_7183.JPG

Posted

on to Marudziec, kuzynka, co z nami była to Zmarźliniec, a ja to Pośpieszalec :D ot się ekipa wybrała ..Patryk niewyspany, bo pobudkę mieliśmy po 4 rano, to marudny strasznie,  Dorota (kuzynka) zapomniała swetra, a rano zimno było i sama kurtka to było mało...i ciągle narzekała, na aurę - pochmurno, zimno i jakoś tak ;) a ja ich tylko pośpieszałam, bo ja nie lubię chodzić powoli! 

kilometrów miało być mniej, ale się pogubiliśmy i nadrabialiśmy drogi ....bo ulicą główną nie chcieliśmy iść, a przez pola ścieżek brak... i trza było jakoś kluczyć pomiędzy polami, lasem, a wzgórzami ;)  ...i jakoś z planowanych 16 km zrobiło się niemal 25 :D

I pomimo niezbyt obecnych humorów (te to zostały w łóżkach chyba !) , to kąśliwymi żartami i uporem, które zagrzewały nas do marszu,  sprawiliśmy że wycieczka się nam udała i nie żałujemy odcisków, przemoczonych butów i mnóstwa rzepów, które się nas pouczepiały - z psiaków, to te rzepy jeszcze przez tydzień będę wyciągać ...

Idę spać :) jutro jakoś z rana stronę ogarnę, a do końca tyg postaram się ruszyć z bazarkiem, ale zobaczymy, co z planów wyjdzie 

Posted

A jeszcze pytania. co bym dobrze mogła stronę uzupełnić rano

- imię czarnej mamusi ? :)

- Lunia i Funia - adopcja osobno możliwa tak? czy muszą iść razem? bo nie wiem, czy są ze sobą zżyte, czy tylko tak się razem chowały ? :)

Je dać normalnie do adopcji? czy do adopcji zewnętrznych?

- Dana, Thera, Fabia i Ecia są po kwarantannie? mają szczepienia itp? :)

Posted

Czarna mamusia to Figa:)

Suńki białe w tej chwili są pod obserwacją weta i prawdopodobnie mają babeszjozę, ale jeszcze nie potwierdzone.To nie pisz na stronie.

Są ze sobą zżyte bardzo , ale dom może być też pojedynczy jak się nie uda dobrego podwójnego znaleźć. 

Na chwilę obecną muszą się wyleczyć. 

Dana, Thera, Fabia i Ecia są tylko po odrobaczeniu i szczepieniu. 

Za to inna nowa sunia, wyrzucona w zaawansowanej ciąży jest po sterylizacji aborcyjnej.

To niesamowicie urocza i słodka Luba:) wiek ok 1,5 roku.

Tu  z dziewczynkami przed sterylizacją a w ubranku już sama po...

IMG_0273 (800x585).jpg

IMG_0278 (800x533).jpg

IMG_0280 (800x533).jpg

IMG_0285 (800x580).jpg

IMG_0286 (800x533).jpg