Istar19 Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 jutro uaktualnię stronę :) szkoda , że zjadło Ci posta :( poczytałabym o Słodkopsiakach Jak zdrowie?? Quote
słodkokwaśna Posted August 30, 2016 Author Posted August 30, 2016 pisałam jak to chłopcy ; Sajmon, Sekret i Russo nam dziś atrakcji przysporzyli .... a zdrowie w porządku, tylko noga mnie boli . Zwichnęłam 2 tyg temu i co jakiś czas mnie pobolewa i puchnie. Quote
słodkokwaśna Posted September 1, 2016 Author Posted September 1, 2016 Wczoraj trafiła taka chudzinka..kochana, młodziutka sunieczka. Około roku ma ta kruszynka.Jest ufna i słodziutka. Quote
słodkokwaśna Posted September 1, 2016 Author Posted September 1, 2016 A dziś trafiła matka z maluchami, ale jest wystraszona, to jutro zdjęcia i opis. Poza tym wszystko w porządku. Quote
Istar19 Posted September 3, 2016 Posted September 3, 2016 Miałam problem z internetem, ale już jest ok...jak na razie ;) biedna chuda sunia ma już imię? Quote
słodkokwaśna Posted September 5, 2016 Author Posted September 5, 2016 Marzenko ta chudzinka wcale już nie jest chuda i do tego, to słodka paskuda;) jak się okazało. Może będzie Fabia) A to nowe dziewczynki, na początku troszkę ta mniejsza niedomagała(biegunka i 2razy wymioty)...prawdopodobnie robaczyca, bo pupą zamiata :( Na razie je obserwuje) Ale jest już lepiej...może tabletki i kroplówki pomogły, zobaczymy... Obie miały szczeniaki. Chyba są w podobnym wieku , czyli ok roku, półtorej. Bardzo grzeczne i urocze. Mniejsza Lunia i większa Funia. Quote
słodkokwaśna Posted September 5, 2016 Author Posted September 5, 2016 Nowa sunia , tresowana przez paskudę Fabię:( młoda ok roczna i bardzo uległa ...boi się tej maluszki i schodzi jej z drogi. Może będzie Ecia:) Quote
słodkokwaśna Posted September 5, 2016 Author Posted September 5, 2016 wreszcie mamuśka z maluszkami. Mamcia jeszcze bojaźliwa, ale pozwala sobie na wszystko. Jedynie patrzy trochę wystraszona na nasze wyczyny. Młoda , pewnie to jej pierwsze szczeniaki. 2 chłopców, 2 dziewczynki . jeszcze same nie jedzą , ale mają ochotę polizać ...tylko mamcia nie daje. Ok 3-4 tyg. Quote
ala123 Posted September 6, 2016 Posted September 6, 2016 Dziękuję słodkokwaśna za cudne fotki dziewczynek: Luni i Funi. I za przyjęcie ich pod swoje skrzydła. W ogóle nie wiem, co bym zrobiła, gdyby nie akcja dziewczyn z Kielc z szukaniem miejsca dla suczek, dziękuje Wam, nie znam wszystkich nicków. Quote
Istar19 Posted September 6, 2016 Posted September 6, 2016 Jutro zaktualizuje stronę :) Dziś padamy! Byliśmy na Jurze Kr-Cz...ot błądzenia po wioskach, polach i lasach na 24.5 km ;) Licho uwielbia takie wycieczki :) Licho, Holi i Masza - padły ;) (nie martw się Liszka dojechała do domu, teraz poległa na łóżku ! ) A tak mój Patryk opisał naszą dzisiejszą wędrówkę pełną wrażeń: "I tak oto w pogardzie mając słońce palące (Bo był deszcz chmury i mgła) troje śmiałków Pospieszalec, Zmarźliniec i Marudziec dotarli z miejscowości Łazy przez miejscowość Niegodziwiec na wzgórze Kałowiec gdzie ich oczom ukazał się samotny Osraniec. A psów było trzy i też owe one szły" Możliwe błędy w powyższym tłumaczeniu, szczególnie nazw własnych wynikają z wciąż niewielkiej znajomości języka i zwyczajów Starożytnych Wycieczkian. Quote
słodkokwaśna Posted September 6, 2016 Author Posted September 6, 2016 zdjęcia piękne :) a Patryk chyba talentem się od Ciebie zaraził ...dobre, uśmiałam się :) a Ciebie jak określił? Quote
Istar19 Posted September 6, 2016 Posted September 6, 2016 on to Marudziec, kuzynka, co z nami była to Zmarźliniec, a ja to Pośpieszalec :D ot się ekipa wybrała ..Patryk niewyspany, bo pobudkę mieliśmy po 4 rano, to marudny strasznie, Dorota (kuzynka) zapomniała swetra, a rano zimno było i sama kurtka to było mało...i ciągle narzekała, na aurę - pochmurno, zimno i jakoś tak ;) a ja ich tylko pośpieszałam, bo ja nie lubię chodzić powoli! kilometrów miało być mniej, ale się pogubiliśmy i nadrabialiśmy drogi ....bo ulicą główną nie chcieliśmy iść, a przez pola ścieżek brak... i trza było jakoś kluczyć pomiędzy polami, lasem, a wzgórzami ;) ...i jakoś z planowanych 16 km zrobiło się niemal 25 :D I pomimo niezbyt obecnych humorów (te to zostały w łóżkach chyba !) , to kąśliwymi żartami i uporem, które zagrzewały nas do marszu, sprawiliśmy że wycieczka się nam udała i nie żałujemy odcisków, przemoczonych butów i mnóstwa rzepów, które się nas pouczepiały - z psiaków, to te rzepy jeszcze przez tydzień będę wyciągać ... Idę spać :) jutro jakoś z rana stronę ogarnę, a do końca tyg postaram się ruszyć z bazarkiem, ale zobaczymy, co z planów wyjdzie Quote
Istar19 Posted September 6, 2016 Posted September 6, 2016 A jeszcze pytania. co bym dobrze mogła stronę uzupełnić rano - imię czarnej mamusi ? :) - Lunia i Funia - adopcja osobno możliwa tak? czy muszą iść razem? bo nie wiem, czy są ze sobą zżyte, czy tylko tak się razem chowały ? :) Je dać normalnie do adopcji? czy do adopcji zewnętrznych? - Dana, Thera, Fabia i Ecia są po kwarantannie? mają szczepienia itp? :) Quote
słodkokwaśna Posted September 9, 2016 Author Posted September 9, 2016 Czarna mamusia to Figa:) Suńki białe w tej chwili są pod obserwacją weta i prawdopodobnie mają babeszjozę, ale jeszcze nie potwierdzone.To nie pisz na stronie. Są ze sobą zżyte bardzo , ale dom może być też pojedynczy jak się nie uda dobrego podwójnego znaleźć. Na chwilę obecną muszą się wyleczyć. Dana, Thera, Fabia i Ecia są tylko po odrobaczeniu i szczepieniu. Za to inna nowa sunia, wyrzucona w zaawansowanej ciąży jest po sterylizacji aborcyjnej. To niesamowicie urocza i słodka Luba:) wiek ok 1,5 roku. Tu z dziewczynkami przed sterylizacją a w ubranku już sama po... Quote
słodkokwaśna Posted September 9, 2016 Author Posted September 9, 2016 Bardzo lubi inne pieski i suczki...nawet paskudę Fabię;) Quote
Recommended Posts