Istar19 Posted June 18, 2016 Posted June 18, 2016 zdjecia na stronę dodam jutro :) i już tłumaczę, co z tymi zdjęciami i ogłoszeniami - no to jest tak, że na stronie zdjęcia mają dobry wymiar (jak pisałam dłuższy bok ma zawsze 500 pixeli a krótszy to w zależności od zdjęcia - czyli takie zdjęcie nadaje się do ogłoszeń, zajmuje mało miejsca pamięci, szybko się wgrywa, a psy na nich nie tracą swych walorów ;) ) większych zdjęć na stronie dawać nie mogę po pierwsze ze względu na miejsce, po drugie właśnie dlatego, że czym więcej dużych zdjęć tym strona ciężej będzie ona chodzić....no i nie ma takiej potrzeby. Co zaś do ogłoszeń to tu się sprawa komplikuje - bo jak wiesz, na stronie, zdjęcia są w takich jakby małych galeriach (są ze sobą powiązane, jak klikniesz jedno zdjęcie by się powiększyło, to strzałeczkami można przejść do następnego zdjęcia itp) ale póki się zdjęcia nie kliknie - to są tylko miniaturki, które widać na stronie u każdego psiaka.No i jak się wstawia zdjęcie ze strony do ogłoszenia, to to są tylko te miniaturki :( tego akurat chyba się nie przeskoczy... bo inaczej takiej ilości zdjęć nie mam jak dawać na stronę - bo znów dochodzimy do kwestii - dużo zdjęć, które miałoby być wstawiane każde osobno - spowolni ładowanie i przeglądanie strony przez każdego kto ma choć trochę słabszy internet :( A to może nieźle zniechęcić do przeglądania strony. Mam nadzieje, że jakoś w miarę jasno piszę... Sęk w tym, że jeśli nie masz zdjęć danego psiaka na komputerze swoim to byś musiała najpierw zapisać zdjęcia w ich normalnym wymiarze (500x na ileśtam) ze strony...czyli kliknąć najpierw z zdjęcie lewym przyciskiem myszy by otworzyło się w pełnym wymiarze, a potem prawym i zapisać grafikę...no.. albo po prostu mam lepszy pomysł - pisz mi jakie psy na jakie miasto ogłosić, to ja ich na olx wstawię ;) już kiedyś mówiłam, że raz w miesiącu czy dwa znajdę czas na ogłoszenia, muszę tylko wiedzieć na jakie miasto ;) wtedy Ty nie będziesz musiała się martwić zdjęciami, a ja poczuje się bardziej potrzebna - ot i każdy wyjdzie na tym z plusem :) A co się tyczy miejsca na stronie, na razie jest go jeszcze całkiem sporo, zdjęcia w takim formacie i wymiarach "ważą" mało i sporo ich jeszcze wejdzie ;) w tej chwili strona kosztuje jakoś 120 zł rocznie, co opłacam co wrzesień z pieniędzy bazarkowych (co uwzględniam w rozliczeniach ;) ), jak będziemy na skraju pamięci, którą daje nam strona, wtedy będę albo musiała kasować zdjęcia psów wyadoptowanych (oj roboty z tym będzie dużo) albo trza będzie wtedy zapłacić więcej za stronę ( z tego co pamiętam, to jak się rocznie płaci 240 zł, to wtedy ilość miejsca jest nieograniczona) no ale to jeszcze kwestia sporego czasu, więc nie ma co się martwić na zapas ;) Się rozpisałam, nie wiem czy logicznie, ale po 8 h pracy w sumie mało już myślę...dziś był zakręcony dzień...a jutro mam zjazd rodzinny, moja mała siostrzenica skończyła już rok ! Ten czas leci strasznie ^^' Quote
andzia69 Posted June 18, 2016 Posted June 18, 2016 Pamiętasz Edi jak byłaś na "wczasach" to mówiłm Ci o psie kręcącym się po Bilczy (chyba) - szorstkim biało rudym? to ten psiak szukam transportu do Dąbrowy Górniczej, pani dokłada się do transportu ...dla Reksia z Kaliszan - onkowatego psiaka, który dłuuuugo czeka na dom Quote
słodkokwaśna Posted June 18, 2016 Author Posted June 18, 2016 Marzenko , słonko moje jutro to przeczytam,,,,ale bardzo dziękuję za wyjaśnienie, bo ja już tracę cierpliwość do tych sprzętów....coraz mniej mi pomagają a raczej stresują. Każda aktualizacja dogo , poczty itp. doprowadza mnie do szału:( Andzia to urocza i słodka sunia...pan co ją zgłosił mówił, iż podobno komuś zaginęła jakiś czas temu . widział plakat na przystanku i jakaś kobitka się wypytywała....ale niestety teraz plakatów i kobitki nie ma a sunieczka szuka nowego domu. Nie ma czipa i nic w necie o niej też nie znalazłam:( a szkoda Andzia spytaj w Nowinach o transport ...u mnie kicha z adopcjami:( Quote
kajtek Posted June 19, 2016 Posted June 19, 2016 Edytko - uwierzysz, że ten mały stworek jest ze mną już trzy lata? Rano się przestraszyła zaskrońca, który zabłądził do naszego ogródka. Podzielili nam mieścinę na pól, bo kopią tunel i modernizują linię kolejową, zastawili nam najkrótszą drogę do lasu i nawet zaskrońce błądzą, można je zobaczyć nawet na chodnikach w centrum, bo ruch samochodowy tylko na objazdach. Moje Tycie szczęście pozdrawia Quote
słodkokwaśna Posted June 19, 2016 Author Posted June 19, 2016 Halinko, nie wierzę....jak ten czas leci a pamiętam jak dziś, jak kiedyś malutka Tycia schowała się mojemu Lordzikowi pod poduszkę a potem nagle wyszła spod niej strasząc jednocześnie niuniusia i mnie. Chciałabym bardzo, aby ta chwila wróciła....aby Tycia była malusia i żył mój niuniuś najdroższy, ale niestety... Ale jest jedna rzecz , którą bym chciała zachować z czasu obecnego.... dom Tyci i miłość jaką ją otaczacie. Ta adopcja, to była jedna z moich najlepszych decyzji i najbardziej szczęśliwa dla tego małego szkraba. Nie wyobrażam sobie, aby ona miała gdziekolwiek lepiej:) Dziękuję Ci Halinko:) ...BARDZO!!! Quote
kajtek Posted June 19, 2016 Posted June 19, 2016 To ja Ci jestem wdzięczna za Tycię - moje małe szczęściątko. Dziękuję Edytko <3 Quote
Istar19 Posted June 19, 2016 Posted June 19, 2016 Skoro taka tu miła atmosfero i w ogóle, to ja napiszę, że Licho już z nami 9 miesięcy jakoś ....a mi się wydaje, jakby to już wieczność minęła :D kochamy tą małą Licho...nie pamiętam już, jak to bez niej było...pewnie było spokojnie :D nasz ostatni wypad nad jezioro ;) Quote
słodkokwaśna Posted June 21, 2016 Author Posted June 21, 2016 Lichotka też ma jak w raju:) Przepiękne zdjęcie Marzenko zrobiłaś! Serce się raduje, że jednak czasami udaje się znaleźć rewelacyjne rodziny dla naszych psiaków:)To jest sens tej pracy i w chwilach wielkiego zwątpienia to mnie najbardziej motywuje. A teraz inne piękne psice, co czekają na dobrych ludzi;) Dizel się obudził i pokazał jaki ma piękny charakter:)Wiek ok 3 lat. Jest bardzo przyjacielski w stosunku do całego świata, pozwala nawet innym psom jeść ze swojej miski . Jest czysty, grzeczny i trzyma swoje potrzeby na spacer. Na smyczy chodzi ładnie i reaguje na wołanie. Ale najważniejsze, że jest wesoły, bardzo...bardzo przytulaśny i zabawowy.Kocha człowieka całym swoim psim serduszkiem. Quote
słodkokwaśna Posted June 21, 2016 Author Posted June 21, 2016 ma w sobie troszkę szorściaka...sierść ;) Quote
słodkokwaśna Posted June 21, 2016 Author Posted June 21, 2016 i jeszcze Alanek:) zdecydowałam go zabrać na spacer, bo mi go szkoda ...patrzy bidny jak inne psiaki chodzą i skomli . Tak długo czeka na kwarantannę a że miał na sobie obrożę w dniu znalezienia, to liczę na to iż go zaszczepili . W czwartek dopiero jedzie. Napiszę jeszcze kilka słów o Gamie, bo pomimo że nie ma nowych zdjęć robi postępy :) dziś dała mi się wygłaskać bez uciekania, ale nie chcę jej jeszcze stresować obrożą, bo na spacer jeszcze za wcześnie. Dopiero jak się całkowicie przekona do nas to ją zabiorę na spacerowanie. Quote
andzia69 Posted June 21, 2016 Posted June 21, 2016 Edi - taka sunia pilnie szuka domu. Jej właścicielka wyjeżdża do Anglii na początku lipca - właściciel domu zgodzi się tylko na jej drugiego psa - bo mały :( a na Pestkę nie chce się zgodzić :( Sunia ma 7 lat, zaczipowana, wysterylizowana. Bardzo grzeczna, nie niszczy, nie szczeka, dogaduje sie z psami, dziećmi. Bardzo mi jej szkoda, bo to "moja" była tymczasowiczka :( Moja córka znalazla na wsi 5 wywalonych szczyli i ona jest jedną z nich :( strasznie żal mi jej, cae życie w mieszkaniu i nie wiadomo jak skończy :( Quote
słodkokwaśna Posted June 22, 2016 Author Posted June 22, 2016 Śliczna:) Andzia spytaj Kingi, bo ona ogłaszała Gaję i może mieć jeszcze jakieś fajne oferty.A ja będę miała ją też na uwadze. Marzenko proszę daj ją na stronę. Quote
Istar19 Posted June 22, 2016 Posted June 22, 2016 Dam na stronę,ale powiedzcie mi na kogo kontakt i gdzie sunia przebywa ( miejscowość) z tym że to po pracy, teraz jestem u weta, a zaraz potem do pracy trza iść...więc dodam ja wieczorem. Quote
andzia69 Posted June 22, 2016 Posted June 22, 2016 Godzinę temu, Istar19 napisał: Dam na stronę,ale powiedzcie mi na kogo kontakt i gdzie sunia przebywa ( miejscowość) z tym że to po pracy, teraz jestem u weta, a zaraz potem do pracy trza iść...więc dodam ja wieczorem. Pestka mieszka w Kielcach, tel. 668844970 - dzięki Quote
Recommended Posts