Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich! Ja na razie mogę dorzucić jednorazowo jakąś kwotę. Proszę o namiary na konto na PW jak już coś będzie wiadomo. Trzymam kciuki za psiaczki. Pozdrawiam:-)

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Olga7']Bylam pewna ,że aktualnie nie ma tam wolnych miejsc. Sprawa jest może nawet arealna ,zobaczymy. Nic bez decyzji Pauliny02-Lidki nie bedzie oczywiscie zalatwiane ,wiadomo.No i trzeba zbierac fundusze na oplacenie DT-pilnie.[/QUOTE]No tak Paulina musi zdecydowac.Zapytam jakby psiaczki zabrac to do jakiego schronu by trafily?

Posted

[quote name='lika1771']No tak Paulina musi zdecydowac.Zapytam jakby psiaczki zabrac to do jakiego schronu by trafily?[/QUOTE]
Też o tym myślę. Jeśli jest jakiś "ludzki" , to lepsze niż ten las. Możemy zbierać deklaracje ale gdyby były bezpieczne , to jest więcej czasu. Sunia wkrótce może zaciążyć:( i problem urośnie... Deklaruję, stałe wpłaty na psiaki ale jak wszyscy mam więcej deklaracji jak włosów na głowie...:(
[B]Ciotki niech ktoś zrobi wydarzenie na FB[/B]. Ja się nie wymiguję ale nie umiem a po drugie nie mogę z pewnych "psich" powodów.

Posted

[quote name='lika1771']No tak Paulina musi zdecydowac.Zapytam jakby psiaczki zabrac to do jakiego schronu by trafily?[/QUOTE]

a gdzies na watku byla odp. ja tez pytalam o to-chyba Wojtyszki o ile dobrze pamietam,ale niech sie Paulina02 wypowie zebym w blad nie wprowadzila..

Posted

[quote name='Olga7']No to może ja niepotrzebnie dzwonię i piszę do tego czy innego hoteliku i pytam o miejsca i koszty pobytu ,opieki dla tych psow ? Jesli teraz pytacie do jakiego schroniska te psy by mogly trafić i jak dlugo by tam pożyly ? Psy po roku życia w lesie -sunia wyrzucona a mlody pies/szczeniak od urodzenia w lesie ,nie przyzwyczajony do życia wsrod ludzi ? No to w koncu szukamy dla nich Dt czy psy mają trafić do schronu ,bo juz nie wiem teraz.Czy do Wojtyszek ,czy do innego schronu byle jakiego -to dla nich raczej wyrok .A dobrych schronow jest b.malo w PL . W tym hoteliku w Lesznie jesli nie domowy dt to bezpieczne miejsca na podworku i budy ,ale dobra opieka i bezpieczne warunki.[/QUOTE]Olga ja tylko zapytalam....dzwon pytaj jedno jest pewne zostac tam nie moga no i to jakby nie bylo parka...

Posted

Prosze zaglosujcie w krawecie na bezpłatny DT mamy dogomaniaczki missieek - Magdaleny Nieduziak, Olkuszaki w pseudo-schronisku umieraja, znikaja... tylko kilka osob im pomaga, wyciaga, szuka DT/DS... To wszystko kosztuje, a tych psow NIKT nie chce!!! [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232080-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-wrzesień[/url]!

Posted

[quote name='__Lara']Właśnie, proszę podnosić wątek:cool3:

Panna Marple, to zacznij od A :cool3:

Zapraszam na bazarek, którego dochód przeznaczony jest na spłatę długów psitulaków w hotelach:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232141-Kolczykowe-szaleństwo!-Na-zabrzańskie-psitulaki!-Do-28-09-12-godz-20-00?p=19655463#post19655463[/URL][/QUOTE] OK, biorę A, ale zacznę dopiero od jutra, bo dziś nie dam rady. Może tak być?

Posted

Lika1771 pytała o miejsce u mnie, powiedziałam jaka jest sytuacja, ale jak weszłam teraz na wątek i zobaczyłam o jakie psiaki chodzi- widziałam ten wątek już parę miesięcy temu niestety....to muszę powiedzieć , że aby one do mnie trafiły, to musiałabym je mieć w moim dużym kojcu z siatki- z kojca prętowego wyjdą na 100% skoro to takie dzikuski. Na razie niestety mój kojec siatkowy jest zajęty i nie wiem kiedy się zwolni....
Po drugie z psami trzeba będzie mocno pracować, zwłaszcza z tym szczeniakiem podrośniętym, który nie miał kontaktu z człowiekiem- może być tak, że on nie zaufa nigdy...co wtedy ? co gdy pies będzie nieadopcyjny - kto będzie opłacał hotel....
Będę czytać i jak mi coś wpadnie do głowy to dam znać... i 600zł + karma to z lekka szaleństwo za tak małe psiaki....
Pytaliście u Murki? Kilka psiaków do adopcji poszło ostatnio u nich.

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Lika1771 pytała o miejsce u mnie, powiedziałam jaka jest sytuacja, ale jak weszłam teraz na wątek i zobaczyłam o jakie psiaki chodzi- widziałam ten wątek już parę miesięcy temu niestety....to muszę powiedzieć , że aby one do mnie trafiły, to musiałabym je mieć w moim dużym kojcu z siatki- z kojca prętowego wyjdą na 100% skoro to takie dzikuski. Na razie niestety mój kojec siatkowy jest zajęty i nie wiem kiedy się zwolni....Po drugie z psami trzeba będzie mocno pracować, zwłaszcza z tym szczeniakiem podrośniętym, który nie miał kontaktu z człowiekiem- może być tak, że on nie zaufa nigdy...co wtedy ? co gdy pies będzie nieadopcyjny - kto będzie opłacał hotel....Będę czytać i jak mi coś wpadnie do głowy to dam znać... i 600zł + karma to z lekka szaleństwo za tak małe psiaki....Pytaliście u Murki? Kilka psiaków do adopcji poszło ostatnio u nich.[/QUOTE]Dziekuje Aniu

Posted

słuchajcie u Michelle04 kosztuje 250zł miesiąc hotelowania, przystępna cena, są wolne miejsca, kopiuję jej podpis

[COLOR=#222222][FONT=Verdana][FONT=Verdana][B]Mini Hotelik-dysponuję wolnym miejscem :smile:
{http://www.dogomania.pl/forum/threads/227074-Mini-Hotelik-michelle04-woj-dolnośląskie?p=19095759#post19095759}[/B][/FONT][/FONT][/COLOR]

Maniek tam jest z tego watku [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226652-Po%C5%82amany-12-letni-Maniek-ju%C5%BC-w-hoteliku-u-michelle04-%29/page95[/url]
hotelik sprawdzony

Posted

podaję linka skarpety kudłaczy, widziałam żę są środki na koncie, napiszcie o pomoc

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/173217-Skarpeta-dla-kud%C5%82aczy-w-potrzebie-UWAGA-NOWE-KONTO[/url]

Posted

Tylko gdzIe jest pAULINA? To osoba decyzyjna :( właśnie, a pobliski schron? Lepsze to niż las :( Na dworze taka pogoda, a one tam biegają mokre, zmarznięte :placz::placz::placz:

U michelle04 to dobry pomysł :) Trzeba by tylko spytać jaki koszt dwóch psiaków w jednym kojcu. Na skarpetę kudłaczy lecę i napiszę.

Posted (edited)

[quote name='paulina02'][IMG]http://img23.imageshack.us/img23/2121/dscf7549a.jpg[/IMG][/QUOTE]

[IMG]http://img163.imageshack.us/img163/9703/zdjcie0709.jpg[/IMG]

Te psy mają tam od zimy taką budę ze styropianu a wczesniej byla tam ten beczkowaty pojemnik zostawiony im-tak ,że mają schronienie. Chyba,że ktoś to celowo im zniszczy,ale jak dotąd buda i beczulka są nadal. Psy z lasu a w tym mlody zupelnie nie przyzwyczajony do życia wsrod ludzi i innych psow niż jego matka-sunia ,w schronie nie będą wcale bezpieczniejsze niż na wolnosci.Prędko by tam staly się obiektem agresji reszty psow .A dziki mlody szczeniak na pewno by tam dlugo nie pożyl .W tym lesie jakoś się uchowaly prawie rok i niech tam będą zlapane i stamtąd dowiezione do DT -hoteliku.Nie ma sensu wrzucac psy z lasu do byle jakiego schroniska by tam zostaly pogryzione czy zagryzione.
Hotelik u michelel04 bylby dobrym rozwiązaniem a cenowo jest w granicach rozsądnych oplat.Ze względu na oszczędnosc te oba psy by w jednym kojcu mogly byc a socjalizacja i tak by byla,gdyż będą wsrod innych psow.

Czy ta klatka-lapka od Pipi z Podlasia juz niedlugo będzie tam dostarczona -jaki jest termin ?
Wygląda na to,że piszemy same do siebie ,bo Paulina-Lidka od paru dni milczy i nie pisze na tym wątku .Pewnie brak czasu .

Edited by Olga7
Posted

Ludzie opamiętajcie się - Paulina wyciąga od was kase i tyle !!!!1
Podsyła wam fotki psów a wy wysyłacie jej kase - i ma dziewczyna ubaw że trafila takich frajerow co jej forse na konto przelewają .

Posted (edited)

Zawsze można jakoś zorientować się i sprawdzić przez ludzi z okolic z dogo chocby czy TOZu ,jak wygląda sprawa pomocy i dzialanie danej osoby . Nie chcemy uchodzić za naiwnych,latwowiernych ludzi zbierających na dogo czy gdzie indziej ,pieniądze na pomoc zwierzetom ,jesli osoba prosząca o taką pomoc nie jest wiarygodna-nie potrafi wykazać się rozliczeniami otrzymanych pieniędzy -rachunkami,fakturami imiennymi itd. no i nie potwierdzą prawdziwosci jej dzialania konkretni,odpowiedni ludzie np.z TOZ-u czy fundacji albo organizacji czy gminy .
Po wielu nauczkach musimy miec pewnosc ,że taka pomoc jest faktycznie przeznaczana na pomoc zwierzętom a nie idzie na prywatne cele danych osob. Na wszelki wypadek może jednak należy jednak zaczekać na sprawdzenie i wstrzymać się z wysylką pieniędzy,jesli są jakieś watpliwosci . Nie wysylać przelewów/przekazów pieniężnych na prywatne konta i adresy.

Edited by Olga7