patrycja ostrowska Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='lilk_a']czytam już od dłuższego czasu wątek i chciałabym zapytać skąd to zapalenie otrzewnej ? bo to skutek a nie przyczyna , przyczyna musiała myć inna ... czy wiadomo jaka ?[/QUOTE] Podajrzewam, że w schronisku już miał początki zapalenia, wymiotował niestrawionym jedzeniem itp. Później lekarze nafaszerowali go w ciemno różnymi lekami. Któryś z leków na chwilę pomógł, reszta podtruła. I tak w 3 lecznicach. Dopiero po zrobieniu usg okazało się, że to zapalenie otrzewnej. Maiqa ! miałaś ignorować moje wpisy i niech tak już zostanie !!! Dziwne, że zawsze reagujesz wtedy kiedy są trafione!!!! Emilio, może poleć do moda ze swoimi postami, bo dawno już powinnaś byc za nie zbanowana !!! Przyganiał kocioł garnkowi....!!!! Ja po prostu chcę odzyskać swoją kasę i spadam z tego strasznego miejsca!!! Nie zamierzam kredytować obłudnych osób, które mnie obrażają i karmią swoją empatię moimi pieniędzmi !!!!!! Piechcia, pierwsza wpłata doszła. Kiedy druga ? Quote
majqa Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='patrycja ostrowska'](...) Maiqa ! miałaś ignorować moje wpisy i niech tak już zostanie !!! Dziwne, że zawsze reagujesz wtedy kiedy są trafione!!!! (...)[/QUOTE] Odpisałam, bo wywołałaś mnie do odpowiedzi więc nie pochlebiaj sobie z tą trafnością. :evil_lol: Quote
storozak Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Basiku szkrabie jakie ty śliczny jesteś:) Quote
majqa Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='storozak']Basiku szkrabie jakie ty śliczny jesteś:)[/QUOTE] To prawda... :-) Cudna relacja, taka od serca, foty bomba! :-) Quote
storozak Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Z Basika to niezły przystojniak się robi:) A propo czy jest wykastrowany??Sorry, że takie pytanie od czapy ale tak mi przyszło do głowy:) Quote
emilia2280 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 tak, nareszcie mamy rzetelny doplyw informacji o stanie Basika. jestem zupelnie spokojna o jego losy :) Quote
Bogusik Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Przeczytałam wątek "od dechy do dechy"Nie będę się wypowiadać na temat osób,którym jak widać nie zależy na dobru psiny i własne ego stawiają na pierwszym miejscu.Ja,a także i inne cioteczki są tu dla Basika,który jest ślicznym pieskiem,zasługującym na cudowny,kochający domek i na tym trzeba się konkretnie skupić.Jeżeli będzie nadal taki harmider na wątku,to tylko ucierpi na tym biedna psina...Czy tego właśnie chcemy...?Stonka,bardzo dziękujemy za rzeczowe i wspaniałe wiadomości o Basiku! Quote
stonka1125 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='storozak']Z Basika to niezły przystojniak się robi:) A propo czy jest wykastrowany??Sorry, że takie pytanie od czapy ale tak mi przyszło do głowy:)[/QUOTE] hahahaha, nie jest, ja odzwyczajona od jajecznych psów i jak mi się wywalił kołami do góry to sie tak uśmiałam, dawno nie widziałam jajeczek oj dawno:lol: Quote
bira Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Wspaniała relacja :-) Naprawdę fajny pies się z niego robi :-) Buziaki od ciotki :-) Quote
storozak Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 hahahahahha:) No to jak tylko dojdzie chłopak do siebie to ja coś czuje, że będzie bajerował wszystkie koleżanki w okolicy:) Nas już rozkochał..... Quote
majqa Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='stonka1125']hahahaha, nie jest, ja odzwyczajona od jajecznych psów i jak mi się wywalił kołami do góry to sie tak uśmiałam, dawno nie widziałam jajeczek oj dawno:lol:[/QUOTE] Mały szoczek? ;-) A co tam, niech się nimi cieszy, choć przez jakiś czas. Pogoda wietrzna więc nawet mały balast się przyda przy podmuchach. ;-) Quote
stonka1125 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='majqa'] A co tam, niech się nimi cieszy, choć przez jakiś czas. Pogoda wietrzna więc nawet mały balast się przyda przy podmuchach. ;-)[/QUOTE] A balaścik niczego sobie, pewnie tylko dzięki niemu Basiol jeszcze nie odfrunął :) Quote
piechcia15 Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 [quote name='stonka1125']A balaścik niczego sobie, pewnie tylko dzięki niemu Basiol jeszcze nie odfrunął :)[/QUOTE] fujj jesteście obrzydliweeeee :eviltong::eviltong: jak patrze na jego zdjęcia to mi się serce cieszy, co prawda nie widać na tym pysiu jeszcze uśmiechu, ale doczekamy sie...zmęczonej i zziajanej mordy:) ja czekam... a co do jajek to faktycznie dziwny wygląd, dla kogoś kto ciągle zajmuje sie sterylizacjami:):evil_lol: pewnie nie wszyscy czytali lub pamietają mój wpis więc się przypomnę że występuje tu [COLOR=red][B]BEZWZGLĘDNY ZAKAZ WSPOMINANIA TEGO CO BYŁO Z TYM CZ OWYM[/B][/COLOR], żyjemy tym co jest teraz. Badania zrobimy sobie sami, nowe, więc prosić się nie będziemy...trudno, Basik jakoś to przeżyje. swoją drogą o nieprawidłowej budowie wątroby i śledziony pierwsze słyszę...gdzie to wyczytałaś? a co do wpłat to jeszcze jedna może będzie, ale napewno ostatnia więc nie liczą na pełna kwotę, chociażby dlatego że jak już wcześniej zauważyłyście ja dysponuje pieniędzmi darczyńców, a oni jak widać na załączonym obrazku nie życzą sobie przeznaczania ich pieniędzy na ten absurdalny cel...TYLE W TEMACIE... Quote
bric-a-brac Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='stonka1125'] Basio nie jest psem który może chodzić bez smyczy, pakuje sie na wszystkie przeszkody, nie muszę mówic czym to grozi, to tak jakbyśmy siadali na krzesło a ktoś wysunąłby je nam z pod tyłka. Tak właśnie chodzi Basik, z całym impetem ładuje się na co się da i może sobie zrobić krzywdę.[/QUOTE] Basiku, dobrze będzie! Widać wola walki jest, skoro psiak taki "hej do przodu" ;) Zdrówka, maluchu! I samych życzliwych ludzi na wątku i wokół Ciebie. Quote
majqa Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='piechcia15'](...) jak patrze na jego zdjęcia to mi się serce cieszy, co prawda nie widać na tym pysiu jeszcze uśmiechu, ale doczekamy sie...zmęczonej i zziajanej mordy:) ja czekam... (...)[/QUOTE] Ja też czekam, warto na to poczekać. :-) Quote
piechcia15 Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 aha zapomniałam napisać, ze dwie nowe wpłaty odnotowałam w 1 poście:) bardzo dzięujemy Quote
storozak Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Dzień dobry wszystkim:) Szczególne buziaki dla Basika:) Quote
patrycja ostrowska Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Piechcia, nie dość że zapłaciłaś jakieś grosze za fakturę SGGW, to jeszcze masz czelność domagać się badania krwi Basika, które zrobiłam i opłaciłam. Pogięło Cię ??!!! W ZWIĄZKU Z TYM, ŻE MODERATORZY NIE SPEŁNIAJĄ SWOJEJ REGULAMINOWEJ FUNKCJI - WPŁYWY DARCZYŃCÓW NA BASIKA POWINNY ZOSTAĆ PRZEZNACZONE NA BIERZĄCE DŁUGI PSA KIERUJĘ SPRAWĘ DO SĄDU CYWILNEGO, ul. Ogrodowa 51a W WARSZAWIE. POZEW Składam pozew przeciwko Magdalenie Pie.....kiej, zam. ul. M.......i 45 , 95-200 Pabianice o zapłatę 726 zł 11 gr za leczenie psa Basika w klinice SGGW w Warszawie, która uratowała psu życie. Osoba ta figuruje w dokumentach schroniska w Pabianicach jako jego właścicielka. Poza tym zbierała pieniądze na leczenie psa na stronie dogomania forum, facebooku i allegro. Mimo otrzymania wystarczającej kwoty od darczyńców nie zapłaciła rachunku, chociaż godziła się na pobyt psa w powyższej lecznicy, dając temu wyraz w postach pisanych na wątku Basika. By odblokować klinikę SGGW dla innych bezdomnych, potrzebujących zwierząt zostałam zmuszona do zapłaty całej kwoty ze swoich prywatnych pieniędzy. Otrzymałam dotychczas 200 zł przelewem na moje konto. Żądam natychmiastowej spłaty pozostałej kwoty tj. 726 zł 11 gr wraz z ustawowymi odsetkami. Patrycja Ostrowska ps. co za obłuda, wasi darczyńcy nie chcą płacić za uratowanie życia psu. Quote
Rewelacja Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 [quote name='patrycja ostrowska']Piechcia, nie dość że zapłaciłaś jakieś grosze za fakturę SGGW, to jeszcze masz czelność domagać się badania krwi Basika, które zrobiłam i opłaciłam. Pogięło Cię ??!!! W ZWIĄZKU Z TYM, ŻE MODERATORZY NIE SPEŁNIAJĄ SWOJEJ REGULAMINOWEJ FUNKCJI - WPŁYWY DARCZYŃCÓW NA BASIKA POWINNY ZOSTAĆ PRZEZNACZONE NA BIERZĄCE DŁUGI PSA KIERUJĘ SPRAWĘ DO SĄDU CYWILNEGO, ul. Ogrodowa 51a W WARSZAWIE. POZEW Składam pozew przeciwko Magdalenie Pie.....kiej, zam. ul. M.......i 45 , 95-200 Pabianice o zapłatę 726 zł 11 gr za leczenie psa Basika w klinice SGGW w Warszawie, która uratowała psu życie. Osoba ta figuruje w dokumentach schroniska w Pabianicach jako jego właścicielka. Poza tym zbierała pieniądze na leczenie psa na stronie dogomania forum, facebooku i allegro. Mimo otrzymania wystarczającej kwoty od darczyńców nie zapłaciła rachunku, chociaż godziła się na pobyt psa w powyższej lecznicy, dając temu wyraz w postach pisanych na wątku Basika. By odblokować klinikę SGGW dla innych bezdomnych, potrzebujących zwierząt zostałam zmuszona do zapłaty całej kwoty ze swoich prywatnych pieniędzy. Otrzymałam dotychczas 200 zł przelewem na moje konto. Żądam natychmiastowej spłaty pozostałej kwoty tj. 726 zł 11 gr wraz z ustawowymi odsetkami. Patrycja Ostrowska ps. co za obłuda, wasi darczyńcy nie chcą płacić za uratowanie życia psu.[/QUOTE] ahahahahahaha :D Dobre :D patrycja :D idż stąd i sie już nie ośmieszaj bo padne zaraz ze śmiechu! Quote
emilia2280 Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 heh, taaa, ten pozew to poczekaj - najpierw rozlicz sié z US za swoje tymczasy "na boku" :p potem pozywaj Quote
li1 Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Piechcia, nie dalas odpowiedniej opieki Basikowi po zabraniu ze schroniska. Trzymalas go w domu bez wykonania badan i odpowiedniej opieki oraz ustalenia przyczyny zlego stanu psa. Nie zaplacilas i nie chcesz zaplacic dlugu za leczenie i uratowanie zycia Basikowi. Wiesz, ze takie postepowanie jest karalne. Quote
Rewelacja Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 [quote name='li1']Piechcia, nie dalas odpowiedniej opieki Basikowi po zabraniu ze schroniska. Trzymalas go w domu bez wykonania badan i odpowiedniej opieki oraz ustalenia przyczyny zlego stanu psa. Nie zaplacilas i nie chcesz zaplacic dlugu za leczenie i uratowanie zycia Basikowi. Wiesz, ze takie postepowanie jest karalne.[/QUOTE] o, kolejna prawniczka :D A na jakiej podstawie? Osądź również połowe wieśniaków - tu w Polsce, którzy trzymają psy na łańcuchach a te widzą weteryNIArza gdy przyjeżdża zaszczepić je na wściekliznę. li1 patrycja osowska - tworzycie świetny team! Wasze posty i oskarżenia - ale mam ubaw! z niecierpliwością czekam na dalsze "pozwy" :D Jest taki wątek na dogomanii PO ILE TEN PIES - posty li1 i patrycji osowskiej vel wszystkie fakultety mam w kieszeni - idealnie się tam na dają :D Quote
patrycja ostrowska Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Li1 szkoda czasu na Rewalację i Emilię, nie odpisuj im. :eviltong: Quote
magdyska25 Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 czyli Baski jest teraz u Stonki? Dobrze zrozumiałam? Quote
storozak Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 [quote name='magdyska25']czyli Baski jest teraz u Stonki? Dobrze zrozumiałam?[/QUOTE] Tak Basik jest u Stonki;) Quote
Recommended Posts