Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 377
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co tam u Misuni słychać? I jak pozostałe tymczasy?
Kaja, czy z ogłoszeń był jakiś odzew? Raczej nie liczę, bom urodzona pesymistka, ale kto wie, wszak Święta to czas cudów przecież ;)

Posted

Cisza totalna:( ale i o inne tez nikt nie pyta...pokończyły sie domki chyba...

A Misia dobrze,bawi sie z psami,Justyna porobiła zdjecia:) wstawi fotorelacje z pobytu u mnie :)Miśka jest bardzo sympatyczna,wiesz na początku miałam obawy czy sie zaklimatyzuje,ale teraz widzę ,ze chyba jej pasuje tutaj...na pewno gdyby była gdzieś gdzie jest mniej psów i gdzie ktoś jest cały czas w domu, szybciej by się oswoiła,ale i tak uważam ,ze nie jest źle...
Przed każdym posiłkiem nadal dwa głaski:) inaczej nie ruszy,patrzy w oczy i czeka:)

Posted

Dziękujemy pięknie za Allegro dla Misi :)
Ciotki, życzę Wam wszystkim spokojnych, zdrowych, i wesołych Świąt!!
I szczególne podziękowania za wszystko dla Ani! Gdyby nie Ty to te Święta nie byłyby dla Misi takie szczęśliwe. :loveu::loveu:

Posted

mala_czarna napisał(a):
I szczególne podziękowania za wszystko dla Ani! Gdyby nie Ty to te Święta nie byłyby dla Misi takie szczęśliwe. :loveu::loveu:

Łoj tam łoj tam...Miska jest super psem :) ale niegościnnym...dzisiaj miała gościa,koleżankę, sporo większą i starszą i nie pozwoliła zblizyc sie do swojego posłania :)

Posted

kaja69 napisał(a):
.Miska jest super psem :) ale niegościnnym...dzisiaj miała gościa,koleżankę, sporo większą i starszą i nie pozwoliła zblizyc sie do swojego posłania :)
nie dziwie jej się, jakaś obce pcha się do jej łóżka ;)

Posted

Nikaragua napisał(a):
nie dziwie jej się, jakaś obce pcha się do jej łóżka ;)

Nera tylko powąchac chciała i przywitać się:) Suczynka pierwszy raz była w tak duzym gronie psów:)

Posted

Przepraszam za prywatę.. ale jestem w wielkiej potrzebie. :(

Proszę o pomoc, o przesłanie choc dalej, może macie znajomych w okolicach Nakła, Kcyni.
Zaginął pies Brego, brat mojego Bragiego.
Proszę pomóżcie mi go odnaleźc, albo choc dowiedziec sie co sie z nim stało..

więcej informacji :
http://www.dogomania.pl/threads/219989-ZAGINĄŁ-PIES-BREGO-KUNDELEK-w-okolicy-wsi-KOWALEWKO-GROMADNO-(woj.kuj.-pom.)?p=18269942

Posted

kaja69 napisał(a):
Łoj tam łoj tam...Miska jest super psem :) ale niegościnnym...dzisiaj miała gościa,koleżankę, sporo większą i starszą i nie pozwoliła zblizyc sie do swojego posłania :)

Kaja, no nie ma sie co dziwić :)
Jej posłanie i z dala od niego, a nie się jakaś obca baba będzie do wyrka pchać.

Posted

Miśka zaczyna chyba sie czuć jak u siebie,jeszcze bardzo nieśmiało,ale już:) od kilku dni wita z radoscia mojego TZ:) jak wraca z pracy:) bawi sie z innymi psami :) szuka czegos w ziemi,bo ciagle nochal upaprany w ziemi:) wczoraj do gości była bardzo nieufna i zanim np zastanowiła sie czy wziąc ciasteczko(psie oczywiście) Krecik zadecydował za nia ,w momencie je pochłonął:evil_lol: za drugim razem Miska juz sie nie zastanawiała:)

Posted

No ja nie wiem, cieszyć się czy smucić, że Misia już taka zadomowiona? Kurcze, mam wyrzuty sumienia, że Ci Kaja kolejnego tymczasa podesłałam. Nawet nie pytam o rezultat z ogłoszeń, bo pewnie nikt nie dzwonił :(

Posted

Tylko sie cieszyć ,ze Miska się socjalizuje:) Na prawde na razie nie ma z nia żadnych problemów wychowawczych,ona potrzebuje czasu i spokoju...
Z ogłoszeń niestety nikt nie dzwoni...pewnie po Nowym Roku trza będzie poodnawiac ogłoszenia i tak do skutku...
Ustalmy jedno:) Miske sama sobie zostawiłam Ty mi tylko ja wskazałaś :) gdyby nie ona byłaby inna albo inny :)

Posted

A powiem wam, że ja się jednak strasznie obawiałam zabrania Misi. Nie mam doświadczenia z psami tak długo żyjącymi na ulicy, bezdomnymi, dokarmianymi sporadycznie przez ludzi. Byłam pewna, że ona w jakąś depresję wpadnie, że będzie chciała uciekać, a tu proszę, taka niespodzianka. I to tylko dzięki Kai :)

Posted

Mój Wilczuś przez trzy lata żył na stacji PKP,był tam regularnie dokarmiany,miał nawet swoja budę,do ludzi jeszcze większy dzikus niz Miska i jak tylko zasmakował domowego zacisza nawet mu nie w głowie ucieczki:) Dostałam jego budę ze stacji i jak koleżanka ja wypakowała u mnie na podwórku Wilczuś udawał ,ze jej w ogóle nie widzi:) inne psy były zainteresowane nowym mebelkiem na podwórku ,Wilczus absolutnie...
Ja z początku tez sie obawiałam jak Miska to zniesie..każdy pies ma inny charakter inne doswiadczenia ...tylko u niej przekonało mnie to,że ona chce miec swojego ludzia,zaprzyjaźniała się jednak z kuracjuszami,którzy okazywali jej zainteresowanie,ale co z tego jak odchodzili po kilkunastu dniach...

Posted

Miśka jak wiekszość psów boi sie wystrzałów:-( u nas bezmózgowce juz robia sobie rozgrzewkę przed Sylwestrem...przed chwila właśnie był wystrzał a zdąrzyłam wypuścić Miśke i inne psiaki o mało nie weszły przez zamkniete drzwi a Miśka prawie,ze na ręce mi wskoczyła...obawiałam sie ,ze sie wystraszy i gdzies pobiegnie,ale widać ,ze w domu czuje sie bezpiecznie i tu szukała schronienia...swoja droga kilka trudnych dni przed psiakami,bo u nas to jeszcze i po Sylwestrze będa strzelać...kretynom sama chętnie bym granaty w doo...włozyła i niech sie rozrywkują:angryy:

Posted

U nas też strzelają już od Wigilii :angryy: Moja z kolei leci w stronę strzału i szczeka przeraźliwie, jakby mogła to by rzuciła się na petardy z zębami i na rzucających też, wiec muszę ją mocno trzymać (boje się czy karabińczyk w smyczy wytrzyma). :shake:

Posted

Nikaragua napisał(a):
U nas też strzelają już od Wigilii :angryy: Moja z kolei leci w stronę strzału i szczeka przeraźliwie, jakby mogła to by rzuciła się na petardy z zębami i na rzucających też, wiec muszę ją mocno trzymać (boje się czy karabińczyk w smyczy wytrzyma). :shake:

Oooo to zupełnie jak moja Zuzia:) w tamtym roku dostała aż "wrzodów" pod pachami taka była dumna ,ze podwórko przed zbombardowaniem uratowała:) ale to jedyny pies w stadzie,który nie boi sie wystrzałów...