Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja królisia nadal jest chora - kolejne leki i nic..
dostaje leki, na które bakterie są wrażliwe i mimo to zero poprawy.

Jutro wizyta u kolejnego wet. Badania Kasi (królisi) były przez panią Małgosię z ul Majora konsultowane we Wrocławiu, później w Warszawie i nic..
Na razie czekam na opinię - będzie w sobotę.
Trzymajcie za nią kciuki !
wydałam już na same badania ponad 150zł i niewiele z tego wyszło ;(

Posted

Co tam u Tuni i Mikrusa ? Są jakieś postępy w sprawie adopcji?
Skończyło sie wyróżnienie ogloszńna allegratce i nie wiem czy dalej wyróniać ?

Posted

[quote name='barb']Co tam u Tuni i Mikrusa ? Są jakieś postępy w sprawie adopcji?
Skończyło sie wyróżnienie ogloszńna allegratce i nie wiem czy dalej wyróniać ?[/QUOTE]

Przeczytałam na watku psiakow z Olkusza, ze Mikrus ma szanse na domek, więc trzymam kciuki - baaaardzo mocno !

Posted

[quote name='Vlk']Tunia ma wspaniały, taki słodki pychol! :) Do zakochania od zaraz :)[/QUOTE]

tylko... nikt nie telefonuje.. :(

[quote name='barb']Co tam u Tuni i Mikrusa ? Są jakieś postępy w sprawie adopcji?
Skończyło sie wyróżnienie ogłoszeń na allegratce i nie wiem czy dalej wyróniać ?[/QUOTE]

na razie może nie.. ponieważ:

Mikrus nie pokazał się od dobrej strony na dworcu, ale od dziś chłopak jest na 10-dniowym obozie treningowym.
Na razie to, później adopcja.
Chłopak był wczoraj także u wet - zaczęła mu schodzić skóra w uszu. Był badany, nie jest to ani świerzb, ani grzybica, ani nic takiego. Miał zrobione testy. Prawdopodobnie to sprawa krążeniowa. Dostał leki. Monika - behawiorystka będzie mu je podawać. jak nie pomoże to dalsze badania.
Miejmy nadzieję, że to nic poważnego, bo biedak będzie miał łyse, czarne uszy..

Posted

[quote name='iwoniam']tylko... nikt nie telefonuje.. :(
W takim razie trzeba znow wyróżnić Tunię. :lol:

na razie może nie.. ponieważ:

Mikrus nie pokazał się od dobrej strony na dworcu, ale od dziś chłopak jest na 10-dniowym obozie treningowym.
Na razie to, później adopcja.
Chłopak był wczoraj także u wet - zaczęła mu schodzić skóra w uszu. Był badany, nie jest to ani świerzb, ani grzybica, ani nic takiego. Miał zrobione testy. Prawdopodobnie to sprawa krążeniowa. Dostał leki. Monika - behawiorystka będzie mu je podawać. jak nie pomoże to dalsze badania.
Miejmy nadzieję, że to nic poważnego, bo biedak będzie miał łyse, czarne uszy..

Biedny Mikrus, a co on takiego zlego zrobił ? :crazyeye:
"Skoszarowany" jest na tym obozie czy jeździ tylko na zajęcia ?

A czy te uszka mogą być ze stresu ?
Tyle sie ostatnio dzieje w Twoim a przy okazji Mikrusa życiu...

Iwoniam pytalam juz na wątku olkuskim ale powtórzę sie tutaj :
czy Ty kobieto wogole sypiasz ?

Posted

[quote name='barb']W takim razie trzeba znow wyróżnić Tunię. :lol:
[/QUOTE]

Wyróznilam o jeden punkt na Allegratka naszą miniaturkę mix border colie i tollera.;)

Posted

[quote name='barb']W takim razie trzeba znow wyróżnić Tunię. :lol:
Biedny Mikrus, a co on takiego zlego zrobił ? :crazyeye:
"Skoszarowany" jest na tym obozie czy jeździ tylko na zajęcia ?

A czy te uszka mogą być ze stresu ?
Tyle sie ostatnio dzieje w Twoim a przy okazji Mikrusa życiu...

Iwoniam pytalam juz na wątku olkuskim ale powtórzę sie tutaj :
czy Ty kobieto wogole sypiasz ?

Tak, niestety nie pomagam mu w socjalizacji mając milion psów w domu i mało czasu dla niego.. wiem, że trochę mojej winy w tym też jest.
Mikrus jest skoszarowany. Wakacje się skończyły, teraz nauka.. :)
Powrót najwcześniej za 8 dni.
Wiecie jaka tu jest teraz cisza? Nikt by nie uwierzył, że bardziej słychać teraz koty niż psy.
:)
Dredzik w domu, Kora od wczoraj także, Krówka po ucieczce z nowego domu odnaleziona cała i zdrowa. Sarenka się u mnie socjalizuje. Tunia ją zaczepia, bo to szczenię jeszcze, ale obie - ani warknięcia. Mikrus - informujący o każdym ruchu i śladzie życia w okolicy na turnusie szkoleniowym. Normalnie NIESAMOWITE.
Dziś po raz pierwszy od ponad 3 tygodni spałam w nocy dłużej niż 3 h ciągiem bez spacerku z pieskami na "siku". Aż ciężko mi było uwierzyć:).

[quote name='barb']Wyróznilam o jeden punkt na Allegratka naszą miniaturkę mix border colie i tollera.;)
Jutro zajmę się sesją Tuni.
To niesamowite.. Tunia jest takim pięknym psem, a nikt o nią nie pyta.
Prawdopodobnie dlatego, że nie jest już taka maleńka - nie waży 5 kg, a ma niesamowity, ułożony charakter i gdybym miała wybierać to ją pierwszą bym brała..
Damy radę - wkrótce będzie pierwsza cieczka i sterylka i nasza mała kobietka będzie miejmy nadzieję już w szczęśliwym domku.

ps. ja ją nazywam "owczarek" bo ona to takie 2/3 wielkości czarnego owczarka. I ta sierść... 5-7 cm długości, lejąca... boska... Tylko nie waży 20 kg, a 12-13 :) choć wygląda na więcej. Okrywa włosowa robi swoje.

[SIZE="4"]dziękuję za wyróżnienie Tuni

Posted

[quote name='Justyna Lipicka']Iwonia to ja czekam na nowe zdjęcia Tuni i jej zrobie pakiet ogłoszeń:)
barb alegratke ominąć??;)

Wiesz, na małopolskie i na Kraków jest robionych tyle ogloszeń, że jak się nawet zdublują dwa oglozenia Tuni to chyba nie zaszkodzi.

Posted

[quote name='iwoniam']dziękuję za wyróżnienie Tuni
To tylko o 1 punkt na 1 tydzień ale zawsze szybciej można zauważyć.

Odnowiłam też dziś tablicę Tuni. Jak będa nowe fotki to podmienię.

Posted

[quote name='iwoniam']NORMALNIE SIĘ w nim zakochałam ![/QUOTE]

Bardzo przystojny chłopak z Mikrusa. Sprobuję dodać fotki do juz zrobionych ogloszeń.

Posted

[quote name='wojtuś']Mikrus... to już nie ten przecież Psiak :) Przystojniak, super :);)[/QUOTE]

A jeszcze jak po szkoleniu nabierze manier ... :gent: