Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

iwoniam napisał(a):
Mikrus ma jakieś 30 cm, może ciut więcej, ale na pewno poniżej 40
wiecie co się właśnie dowiedziałam - nie uwierzycie..
ta baba, która pozbyła się Gufisia stwierdziła, że jak ja go odkarmię to ona go jednak chce z powrotem !
No.... bezczelność ludzi mnie przeraża..

jezu, chyba go nie oddasz

Posted

Justyna Lipicka napisał(a):
wiesz Iwonia:
:kto daje i odbiera ten się w piekle poniewiera":diabloti:
więc mimo, że Ty Guficzka nie oddasz to ona i tak się posmaży:evil_lol:

a psy ją będą w tyłek gryzły ... w tym piekle :evil_lol:

Posted

annakom napisał(a):
Gufcio jest Iwoni, koniec i kropka

Z (wczesnej) młodości przypomniał mi się taki utwór (hit z młodości) :)

[video=youtube;lE1HMSprL-A]http://www.youtube.com/watch?v=lE1HMSprL-A[/video]

Posted

iwoniam napisał(a):
zaraz to dogadam z wojtusiem :)

Zobacze co mam w reklamówce i ...pomyślimy co zrobić :)

annakom napisał(a):

Tak, no pewnie, że tak - nie oddamy Gufiego nikomu ;)

Posted

wizję ma ona niezła..
z reszta nowych rzeczy sie o tej babie - bo tak ja mogę nazwać - dowiedziałam, więc niech cicho siedzi ;)

oficjalnie:
Jadę jutro o 6ej do Warszawy - przez Kielce.
Jak ktoś chce się przyłączyć do transportu na tej trasie to jutro o 8ej będę na stacji BP na skrzyżowaniu ulic Grunwaldzkiej i Jagiellońskiej w Kielcach i tam może nastąpić przekazanie zwierzaków - kot to raczej w transporterku lub pies, który nie zagryzie Dastiego (innego psa) lub nie rzuci się na koty. Oczywiście przewóz innych zwierzątek także wchodzi w grę (tylko nie rogate kozy) ;). Jak ktoś ma zwierzaka na trasie to nie musi być to skrzyżowanie, ale zależy nam, aby bardzo z drogi nie zbaczać, bo ja zostawiam stado w domu i muszę do niego w miarę pilnie wracać. Gufiś będzie mieć zapewnione prawdopodobnie tylko 1 karmienie podczas mojej nieobecności, a Kora niestety nie ma pokarmu więc tego nie przeskoczę.
W Warszawie będę na pewno w okolicy ul. Czerniakowskiej oraz koło Okęcia. Dzwonić jak coś- ja się nie rozgaduję tylko o konkretach będzie mowa, nie pisać smsków, bo ja ich do momentu zaparkowania auta nie odczytam.

Posted

annakom napisał(a):

:) nio...

Romi napisał(a):
Z (wczesnej) młodości przypomniał mi się taki utwór (hit z młodości) :)

[video=youtube;lE1HMSprL-A]http://www.youtube.com/watch?v=lE1HMSprL-A[/video]

niezłe.. już nie pamiętałam teledysku :)

Posted

iwoniam napisał(a):

Jadę jutro o 6ej do Warszawy - przez Kielce.
Jak ktoś chce się przyłączyć do transportu na tej trasie to jutro o 8ej będę na stacji BP na skrzyżowaniu ulic Grunwaldzkiej i Jagiellońskiej w Kielcach i tam może nastąpić przekazanie zwierzaków - kot to raczej w transporterku lub pies, który nie zagryzie Dastiego (innego psa) lub nie rzuci się na koty. Oczywiście przewóz innych zwierzątek także wchodzi w grę (tylko nie rogate kozy) ;). Jak ktoś ma zwierzaka na trasie to nie musi być to skrzyżowanie, ale zależy nam, aby bardzo z drogi nie zbaczać, bo ja zostawiam stado w domu i muszę do niego w miarę pilnie wracać. Gufiś będzie mieć zapewnione prawdopodobnie tylko 1 karmienie podczas mojej nieobecności, a Kora niestety nie ma pokarmu więc tego nie przeskoczę.
W Warszawie będę na pewno w okolicy ul. Czerniakowskiej oraz koło Okęcia. Dzwonić jak coś- ja się nie rozgaduję tylko o konkretach będzie mowa, nie pisać smsków, bo ja ich do momentu zaparkowania auta nie odczytam.

Wstawiam info na transportowy.

Posted

TERAZ jest wersja prawidłowa :)

oficjalnie:
Jadę jutro o 6ej z Krakowa do Warszawy - przez Kielce.
Transport - koszty - dzielimy solidarnie - im więcej pso-kotów itp tym wyjdzie mniej :).
Pieniądze - chyba najlepiej do ręki - zamieszczę później fakturę, bo dziś już nie dojdą, a tak to każdemu mogę nawet pisemnie odbiór kwoty potwierdzić.

Posted

niestety, Mikrus raczej nie nadaje się do dzieci,
wprawdzie z jednym bardzo się zżył, ale z inna dziewczynką się jakoś szczególnie nie polubił, bo nie rozumiał, że ona np. zabiera mu piłeczkę, nie dlatego, że chce ją mieć, a po to, aby ją rzucić
nie ryzykowałabym..

[quote name='barb']Na tym watku szukaja mikropsiaka. W domu jest czteroletnia dziewczynka. Czy można wstawić Mikrusa czy raczej nie ?
http://www.dogomania.pl/threads/225012-Poszukuję-mikropsiaka-)

Posted

Tylko mi go czasem nie ogłaszajcie nigdzie, bo i tak przez kolejny miesiąc nigdzie się od swojej cioci Iwonii i mamy zastępczej Kory, wraz z przybraną siostrą Sarcią, nie wybiera..
Ma już otwarte oczka w około 70%, ale jest nadal bardzo maleńki.
Ważne, że radzimy sobie z kolką i wzdęciami. Ważne, że je i ma apetyt - niesamowity dodam !
Spaceruje dzielnie po kennelu, czasem aż poza kennel i wówczas dzielna "mama" Kora bierze go do pysia i wnosi na posłanie.

Posted

Na razie Gufiś z Korą nie nadają się do ogłoszeń, bo sa jakby "całością", a on potrzebuje mamy bardzo - nawet tej zastępczej..

otrzymaliśmy dziś taki zestaw wiklinowy po zmarłym staruszku - jamniczku. Jak nowy i czyściutki - moje zoo od razu go pokochało. Poprzedni kosz wiklinowy zjadła Daisy z dużą pomocą Jagody. By the way - obie mają się świetnie ;).